Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
7er vs ostatní prémiové vozy
Re: 7er vs ostatní prémiové vozy
36 mesiacov to daval a myslim 30 alebo 40tis rok ale nie som toto uplne isty..
tak to není tak špatný ne?
hodnota nějaký 730Ld po 3 letech a (ať nežeru) 100kkm je opravdu nevalná, 40k EUR už ti za to nikdo pořádně nedá, ceník nového bude nějakých 110-120k, leasingovce dá 72k a oni mu to za to pojistí, poservisují, v závislosti na specce i gumy vymění, spotřebák zaplatí. U nás to navíc jde do nákladů jak platíš, takže daňový náklady odpovídají cashflow.
Jasně, hra úplně chudého muže to není, na druhou stranu předpokládám, že když si kupuješ Sko, tak máš na starosti lepší věci než se mrdat s lidma co jezdí kupovat ojetý Sklasse na inzerát a jak to dáš do bazaru, zahučíš na zbytkový hodnotě tolik, že už i operák začne dávat smysl.
Rozhodně bych to nezatracoval
Edit: radši to napíšu ještě sám, než mi to někdo začne připomínat. bavíme se a porovnáváme pperák vs. nákup !!nového!! auta. Nějaký E65 a podobný vyfikundace ponecháváme stranou.
hodnota nějaký 730Ld po 3 letech a (ať nežeru) 100kkm je opravdu nevalná, 40k EUR už ti za to nikdo pořádně nedá, ceník nového bude nějakých 110-120k, leasingovce dá 72k a oni mu to za to pojistí, poservisují, v závislosti na specce i gumy vymění, spotřebák zaplatí. U nás to navíc jde do nákladů jak platíš, takže daňový náklady odpovídají cashflow.
Jasně, hra úplně chudého muže to není, na druhou stranu předpokládám, že když si kupuješ Sko, tak máš na starosti lepší věci než se mrdat s lidma co jezdí kupovat ojetý Sklasse na inzerát a jak to dáš do bazaru, zahučíš na zbytkový hodnotě tolik, že už i operák začne dávat smysl.

Edit: radši to napíšu ještě sám, než mi to někdo začne připomínat. bavíme se a porovnáváme pperák vs. nákup !!nového!! auta. Nějaký E65 a podobný vyfikundace ponecháváme stranou.
Souhlasim s Pesou, vyhrejvany loketky a blikani na chodce jsou prijemny ficury i u G12, v night vision se mi ukazuje bud zajic, srnka nebo clovek, kance jsem zatim nepotkal 
Masazi je tam na vyber take hafo a jsou pomerne intenzivni
Jinak ted trasa Hochsölden - Praha ve ctyrech lidech pri dodrzovani rychlostnich limitu a po Nemecku kolem 180 - 200 a nadrz vydrzela az do Prahy, prumer necelych 12.
Jako uzivatel jsem spokojen velmi.

Masazi je tam na vyber take hafo a jsou pomerne intenzivni

Jinak ted trasa Hochsölden - Praha ve ctyrech lidech pri dodrzovani rychlostnich limitu a po Nemecku kolem 180 - 200 a nadrz vydrzela az do Prahy, prumer necelych 12.
Jako uzivatel jsem spokojen velmi.
Ako jasne je to na zamyslenie ked si proste odhodlanykupit si nove auto...vtedy je to na zvazanie samozrejme...nehovorim ze to musi byt v zasade zle riesenie je to asi take najpoholnejsie, ale ked si vezmes ze kupis nove auto napr jak som kupil F10, tak za celu dobu som mal servis 0 kedze som mal zaruku a bezplatny servis, nenajazdim moc takze som neplatil nic...potom som predal , na amortizacii som zahucal nejako 25tis za tri roky...keby vezmes ze operak neviem bol by 1000eur mesacne tak by som bol 36tis eur...ale je to vsetko relativne a silne individualne no...Stepan1 píše:tak to není tak špatný ne?
A ked napr pri 7er vezmes ze ok nekupim uplne nove le napr 2 roky nech ma nech je tam este zaruka ma najazdenach neviem do 30tis km....tak to v principe kupis ze cenu operaku a auto ti zostava.....ale to uz nemas uplne nove auto no:)
Inak jak pisete o vyhrievanej laktovke, akurat som si minule hovoril ze kurna aj ta stredova by mohla byt vyhrievana ked som mal pustenu sedacku aj volant:)))
Já mám pořád mentální problém s operákem, respektive ta služba mi pořád přijde docela drahá... Ano, jsem zaměstnanec bez galaktických příjmů a možnosti odepisování, ale logika mi řiká - za 3 roky zaplatím třeba 350tis kč a nemám nic. Nebo koupím auto za 250kCz, 100k do něj dám a po třech letech mi možná za to někdo 150 dá. Ale nemám nové auto, nemám jistotu, že bude vše vždy 100% fungovat atd.
kabyr, jasne co pises je pravda, ale rec bola o novych autach, drahych, kde je prve roky velky prepad ceny jak prasa...napr teraz bola u nas v bmw na predal 760Li, cenikova cena, 230tis eur alebo tak nejak, april ju dali na znacky ako predvadzacku alebo managerske auto, mala do 10tis km myslim, a cena bola 120tis eur na predaj....takze to mas za necely rok prepad ceny 100tis eur....napr za dalsi rok bude predajne mozno za 80tis....za dalsi rok to bude neviem 70tis....cize za tie 3 roky operaku co by si riesil by prepadla cena dajme tomu o cca 150tis eur....a zostavaju ti starosti s predajom atd....samozrejme pri jazdenych autach to nema zmysel nejako prepocitavat...
Jj, máš pravdu, já se neumím vcítit do role člověka, co kupuje takhle drahé auto, pro mě je to ještě prostě daleko, ale snad né navždy 

Btw - jak těžké bude se dostat k Geckove předváděcce třeba na vikend? Ne, nekoupim si ji, ale zajímalo by me si to zkusit.
jinak ty Géčka pěkně padají na ceně jak se trochu ojezdí... za 3roky už budou přístupné i běžným lidem ve střední třídě.... už se to motá kolem 30-35k
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 6a6cb905db
KABYR nevím jak na celý víkend ale na hodinu by stím snad problém nebyl si auto objednat a projet.
Pokud jsi hodně nakloněný koupit auto mohou ti jej na víkend půjčit ale jaké jsou podmínky dnes to netuším.
Já osobně bych z toho měl strach že to někde rozbiju a pak budu splácet nějakou spoluúčast 5-10procent...
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 6a6cb905db
KABYR nevím jak na celý víkend ale na hodinu by stím snad problém nebyl si auto objednat a projet.
Pokud jsi hodně nakloněný koupit auto mohou ti jej na víkend půjčit ale jaké jsou podmínky dnes to netuším.
Já osobně bych z toho měl strach že to někde rozbiju a pak budu splácet nějakou spoluúčast 5-10procent...
dostupné střední třídě to nebude nikdy, stejně jako Fka.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale ty efka nyni uz dostupne jsou, vzdyt to tolik zase nestoji. Drahe je jen udrzovat je pri zivote... Nekdo ma treba stesti na kus a jezdi porad a nijak moc neresi. Nektere maji zase treti motor...
Problem ale je, ze pre Filozofa nie je dostupne ani E-cko, toboz nie F-ko... 

no tak to je, bez urážky, asi jako kdybys řekl, že Rolls je dostupný střední třídě. Dyť 20% akontačku dá dohromady každej a drahé už je jenom ho udržet ve vlastní garáži.matiz píše:Ale ty efka nyni uz dostupne jsou, vzdyt to tolik zase nestoji. Drahe je jen udrzovat je pri zivote... Nekdo ma treba stesti na kus a jezdi porad a nijak moc neresi. Nektere maji zase treti motor...
-
Naposledy upravil(a) cheater dne pát 26.11.2021 22:19, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
My si asi nejak nerozumeli, tady konkretni priklad, F11, 237k kc. Nepripada mne ze by to bylo pro stredni tridu nadpozemsky nedostupne. Je to eFko, je to mrdka, sere pes, ale je to podle mne uplne v pohode dostupne auto. Stoji predpokladam podobne jako nova fabie. Je mne jasne ze ti z nas kteri uz nejakou bramboru meli by ji mohli tak maximalne pochcat kliky, ale to uz je jina pisnicka. Ja myslim ze baworak za 250k neni nic co by si pracujici clovek nemohl dovolit.
https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/ ... oFrom=list
https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/ ... oFrom=list
Kdyz ctu tvoje prispevky, tak me obcas pripada ze snupes. To co si napsal, je uplna blbost. Matiz ma pravdu.Stepan1 píše:no tak to je, bez urážky, asi jako kdybys řekl, že Rolls je dostupný střední třídě. Dyť 20% akontačku dá dohromady každej a drahé už je jenom ho udržet ve vlastní garáži.matiz píše:Ale ty efka nyni uz dostupne jsou, vzdyt to tolik zase nestoji. Drahe je jen udrzovat je pri zivote... Nekdo ma treba stesti na kus a jezdi porad a nijak moc neresi. Nektere maji zase treti motor...
dík, to má váhu.
Sorry, nevyjádřil jsem se přesně - jak náročné by bylo se dostat k nějaké víkendové zápujčce? Klidně i s nějakým rozumným poplatkem...Stepan1 píše:dostupné střední třídě to nebude nikdy, stejně jako Fka.
Štěpane tady pán na údržbě má 320d fko ročník cca 2014
Další svářeči jeden má X5 3.0d z 2007 roku a druhej 520d F11 ročník nevím.
Pak několik e90 - e91 atd...
Myslím si že tito lidé patří do střední třídy ...s přijmy 25-33k čistého....
Jedině že by tedy doma ještě prodávali kokain aby měli na servis s těma Fkama
Další svářeči jeden má X5 3.0d z 2007 roku a druhej 520d F11 ročník nevím.
Pak několik e90 - e91 atd...
Myslím si že tito lidé patří do střední třídy ...s přijmy 25-33k čistého....
Jedině že by tedy doma ještě prodávali kokain aby měli na servis s těma Fkama

Pěkný video co vše je možné u W222 nastavit v comandu a vzadu na displejich: