Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
kurevtor

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#4261 Příspěvek od kurevtor »

kourk: ano sezere. Jasne, muzeme si tu zopaknout mantry tohodle webu: je to bezproblemovy motor, bez turba, vydrzi milion kilometru, prevodovka jakbysmet, vsechno poctive... bla bla bla. Hovno. Pokud budes mit sedmicku tak proste budes solit kachle a pocitej s tim. Je tady i topic se zkusenostmi se servisovanim e65 s castkami za servis / rok. Ale je to povozenicko, to zas jo.
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#4262 Příspěvek od JaraX »

no ona ta sedma moc dražší jak ta trojka není, pro někoho jo, pro jiného zas levnější.

ted jen pro info dva servisy, mám tu 325xi e90 auto asi 2 kila najeto, servisované v BMW, ale prostě tam to auto nikdo moc nezkoumá, neprohlíží, udělali jsme podstivou prohlídku, samořzjemě nikdy nikdy neměnil ani olej v xdrivu, ani v převodovce, hardyny s vuli, tam destičky, tam čepy, tam silentbloky, a prostě na drobnostech se nasbíral servis za 50k,
ted si připočítej že je třeba ještě pořešit Disa klapky, kilometry už to na to má, + separator, ten stojí díky vyhřívaným hadicím asi 5ti násobek ceny proti N62, sumasumarum tě vyjde separator a Disa klapky na 30k, repas nefunguje dobře, ty klapky se sekají atd jelikož ty motorky jsou většinou vytopené olejem. automat 6hp19 není tak spolehlivej jako 6HP26, a prodává se za 30-40k použitej, kdežto 6HP26 za 15, takže tu ted mám jednu E91 s mrtvym automatem a bude to stát skoro 50.
valvetronic na N52 si neumí korigovat opotřebení, až se opotřebí, tak je prostě na výměnu, LPG přestavba u E9x je totální složitost,
no prostě suma sumarum, oni ty 330i, 325i zas tak levněji nevyjdou, často i dráž. ale za polovinu servisu sedmy to rozhodně není.
takže mezi E65 a E90 bych volil spíš dle osobních preferencí než ceně servisu.

z mých statistik ty benínzové E90 vycházeli na servis levněji jak sedma, ale ted se na většine kusů něco posralo, a hned to doběhlo ty sedmy a prostě spoustu věcí tam je dražších než u N62, něco málo zase levnější.

ted jsme třeba zjistili že ta Polská sedma zdejšího klubáka netopí a odešel idrive. prostě dodělávky po polácích, idrive odešel protože někdo sundal víko a nevyměnil těsnění, a neuvěříte co se tam stalo, jak to netěsnilo mezí víkem a pantem, tak teklo přímo do pantu, když se pak otevřel kufr, tak se pant "vylil" na kabel od kufru, po tom tekl čůrek na pistnici kufru, až na její druhou stranu a tam natekl do SES jednotky, to prostě nevymyslíš, suma sumarum to vyšlo asi 4-5 tisíc oprava, tzn druhá SES jednotka, přetěsnění kufru atd. no a to topení bylo tím že někdo protvrtal termostat, ale ani pak to netopilo, ventily topení byly ok, jenže system opět zanešenej utěsnovačem, kdo nalije do auta utěšnovat, toho už nevezmu na servis, tak na to myslete. 4 hodiny jsem vyplachoval horkou vodou topení. celej system se rozdělal, vyčistil a ted to topí jak ruský kamna.
Filozof
Klubové ID: 1044

#4263 Příspěvek od Filozof »

Strašně složité řici kolik bude stát servis 7er nebo 3er... Vždy to závisí na kusu co se koupí.
Troufnu si tvrdit pokud koupím od prvního majitele co se staral najel s 325i pouze 80-100tis km bude skoro 99procent na autě původních a skoro bez investic ... možná vstupní nějakých 20-30 ale pak člověk jezdí dlouho bez problémů....u 7er se to snad ani skoro nepodaří a pokud stojí docela hodně.

Pokud koupí 3er co měla x majitelů s 250-3kilama na krku co stím blbnuli a servis se zanedbával bude situace uplně jiná.
To samé platí u 7er... jen stím že ten luxus a výkon prostě spotřebuje více investic. Pokud se nebudeme bavit o LPG kam se vleze a kam ne.

Na ježdění kolem patníku 3er udělá velkou službu za relativně málo peněz.
7er ano může jezdit taky levně ale realita je prostě často jiná ...deset majitelů ti řekne jak to stojí málo přitom do auta dají třeba 50k ročně za servis ... dalších pár majitelů dá jen 20k ročně za servis a udržbu a to samé u 3er. Znám lidi co jezdili a nic auto nechtělo ... oleje kapaliny a filtry hotovo ... pak občas nějaké kotouče jednou za čas nebo drobnosti za nic. Ale taky opak. Podle toho v jakém stavu auto koupili.

Vše je strašně relativní. Základ je koupit TOP stav. A pak na servis bokem aspoň 3k měsíčně dávat ...a počítat že klidně něco za 5 či 20k může odejít ... pokud stím člověk nepočítá stačí pár věcí a už to není auto bez investic. Ono vlastně neexistuje auto bez investic nebo někdo takové zná ? Snad jen to co stojí v garáži či pod plachtou. :lol:

To se nebavíme o havarijní pojistce to může být i 15-20k ročně, pneumatiky , nedej bože nějaká větší závada a hned je to vše někde jinde.
Netuším co stojí havarijko na 325i za 150-200k pořizovačku. Ale jistě bych o tom přemýšlel u těchto aut.

Přečti si http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=26&t=98709
kurevtor

#4264 Příspěvek od kurevtor »

ono by stacilo napsat, ze rady od Filozofa by se mely brat s rezervou. S rezervou znamena radsi na to zapomenout. :lol: zafilozofovanicko dobry, ale jinak k nicemu.

Doporucit nekomu misto sedmicky "kup si 325i" je fakt z blata do louze a jeste bych rekl, ze i min muziky za stejne penez. Stary bawa jsou poruchovy, je nekdo kdo to jeste nevi? :D
kabyr01

#4265 Příspěvek od kabyr01 »

První servis mě teprve čeká a myslím, že jsem koupil fakt pěknou sedmu, ale jenom když vemu LPG a nějakej ten základ, tak to stejně bude 80-100 na vstupu, ale s tím jsem počítal při koupi...

Jako najít dneska auto, co nechce ročně 30-50k na servis už moc nejde. Pokud se nebavíme o novém, či ideálně novém a služebním. At si koupiš cokoliv, všude dáš za pojistku, gumy, základní servis prostě min 20k ročně... Samozřejmě za předpokladu, že to chceš mít v hezkém stavu. Pokud je ti to jedno, tak to může být 3 roky za 0,- ale zážitek z jízdy asi nebude nic moc...

Musíš to brát tak, že tady máš aspoň za ty prachy pěknej zážitek, luxus, V8... Lepší než 2.0TDI a podobně a tak to prostě je...
kourk

#4266 Příspěvek od kourk »

jako počítám s tím že auto chce prachy.. ale přesně.. to proste chce každý auto! Nový auto se mi kupovat nechce.. protože nehodlám davat za oktavii nebo rapida půl mega nebo kupovat fabii nebo dačii za 300. Spíš bych chtel co nejvíc auta za co nejmín penez. Netrvám na BMW, spíš co nejlepší poměr užitek x náklady.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4267 Příspěvek od JaraX »

- největší užitek/náklady má starej transit TDDI
- vstupní servis je podobnej u všech aut, srovnejme třeba 325i E90 vs E65 750i, obojí koupíš pěkné s výbavou za 250
olej obojí stojí stejně, v sedmě je o dva litry víc, takže + 600
olej v automatu a vana - v sedmě je víc + 1000
svíčky - sedma má o dvě víc, 3er zase dražší výsledná cena +- stejná
ramena +- stejná cena, navíc trojka má víc ramen,ale zase tam jdou měnit samotné silentbloky, cena zase +- stejná
hardyna na trojku je o něco levnější, ale trojka má hardyny dvě, sedma jednu, v tom je sedma levnější
tlumič - na trojce vydrží 100-150tisíc, pak zhurba 10 tisíc náprava s přislušenstvím a prací, sedma repas cca 20k jedna náprava,ale ty tlumiče vydrží naprostý nesmysl, osobně jsem řešil EDC asi na 5ti autech ze 70ti, na E90 už na skoro všech. v tomdle je sedma opět levnější
dobrý příklad jsou světla, na E65 stojí 11k nové adaptivní světlo, na E91 ho za tudle cenu neseženeš ani použité, jasně, většina trojek má obyč světla, ale zase málo muziky
ložiska - na E90 kolikrát nevydrží ani 100tkm, na sedmě jsme je měnili jen 3-5x, naprosto vyjímečná záležitost, je to prostě jinak dimenzovany.

ve výsledku prostě když to spočítáš, tak rozdíl v nákladech E90 vs E65 bude 25 procent?

a ted máš pár lidi co řešilo na sedmě trubku, ale taky hromadu lidí co na N52 řešilo vanosy, VVT, katy, a občas někomu sežere DISU a pak to stojí 60.

prostě tím chci říct že trojka je super, osobně mám E90 hrozně rád, ale určitě bych za to nedal ty peníze co to stojí, kdyby byla pěkná 330i N52 s L7, sportama, velkou navi atd za 50k, tak si to koupím, ale ty ceny jsou moc vysoko.
je to prostě hodně málo muziky za strašně moc peněz, v tomdle je sedma uplně někde jinde.
tam je dokonalej poměr cena / zábava.
Jaris330D

#4268 Příspěvek od Jaris330D »

Taky zalezi, kde bydlis. Kdybych bydlel na sidlisti, tak si sedmu nekoupim. Max E90 nebo Mercedesa w211. Pred tydnem nekdo naboril auto mamce a vcera bratrovi Mercedesa. Zacina pribejvat tupcu, co neumi parkovat a jezdi cim dal vic plecek u kterych jim to je jedno. Aspon, takhle mne to pripada. O vikendu jsem stal v Hornbachu a nejaky tupec mne to taky malem naboril. Misto, aby couval, tak tam chtel zajet po predu. Jasne, ze se tam nemohl vejit, tak to vzdal a nastesti si nasel jine misto. Uz se ve mne zacala varit krev, kdyz jsem to videl.
Naposledy upravil(a) Jaris330D dne úte 13.11.2018 18:23, celkem upraveno 1 x.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4269 Příspěvek od JaraX »

a jaký je rozdíl jestli ti nabourají do mercedesu? sedmy nebo trojky?
Jaris330D

#4270 Příspěvek od Jaris330D »

Zadny, ale pravdepodobnost mensi. Jediny rozdil je v rozmerech. Ale servisne je to vse uplne stejny. Mas jinak pravdu. Tim chci rict, ze s E90tkou se vejdes do mensi diry a kolem je kdyztak vic mista. E60 zas tak mensi oproti E65tce neni, tak proto bych volil Mercedesa E, protoze je uzsi nez E60 a svezeni taky super.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4271 Příspěvek od JaraX »

to je zas jakasi filozofovina, když bude ta E90 pěkná tak ti ju nabouraj taky, nedej bože v Mpaketu.
Filozof
Klubové ID: 1044

#4272 Příspěvek od Filozof »

Koukal jsem se a e60 a e61 se pohybují nízko cenou... jsou sice poruchovejsi ale za 120 až 160k koupíš třeba 5er. Sice 6ti válce ale pokud bude vybavena 530i taky běžného smrtelnika potěší ... hlavně OK stav a výbava

Jinak 3er za 250k ??? Znám několik lidi co mají 325i za 160k a nedávají skoro nic do servisu. Jen oleje filtry a ramena či kotouče .
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4273 Příspěvek od JaraX »

ale já jsem psal vybavenou, oni beztak ani nemají idrive, já psal s logicem atd atd.
za 120-160k koupíš i 745i, otázka v jakým stavu je sedma za tydle peníze a v jakym pětka za tydle peníze, někdo psal že pěknou E60 za 160 nekoupíš.
Jaris330D

#4274 Příspěvek od Jaris330D »

JaraX píše:to je zas jakasi filozofovina, když bude ta E90 pěkná tak ti ju nabouraj taky, nedej bože v Mpaketu.
Tady nejde o to, jestli je pekna nebo ne. Nevim, kde jsi to zase vzal. O tom nic nepisu. Jen na sidlisti je min mista. Ty parkoviste jsou cim dal uzsi a pokud tam zaparkujes sedmu, kde sotva otevres dvere, tak bude zachvilku dojebana ze vsech stran. To jsem tim chtel rict. Ja bych proste na sidliste sedmu nechtel.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4275 Příspěvek od JaraX »

protože je mnohem větší pravděpodobnost že ti nabouraj pěkny než už dojebany auto, to je zákon schválnosti
já bych nechtěl parkovat žádné auto na sidlišti, ani 3er, ani 5er ani 7er, podle mě je to jedno, prostě když budeš stát se sedmou vedle trojky, bude tam uplně stejně místa jako když tam postavíš trojku a někdo vedle tebe dá sedmu.
E60 má na šířku 185cm, w221 182cm, to je uplně jedno co tam postavíš, myslím že 1,5cm z každé strany už nehraje roli.
e90 má 178cm, ale furt je to pár cm.
Jaris330D

#4276 Příspěvek od Jaris330D »

Ja psal ale W211, to je Ecko. A i blbejch 15 cm je uz dost. Ja to vidim u sebe, kdyz zajizdim podel baraku. Se sedmou to mam akorat od plotu k plotu a s Medourem uplna pohoda. V noci musim i na 3* si najet. S Mercedesem hned na poprve. Couvam fakt na mmtry. S kazde strany v jednom miste zivy plot a parkace jsou na rohu porad v cervenym.
bouloclo

#4277 Příspěvek od bouloclo »

Kdyby měl někdo zájem o gold, echt gold v plný palbě s půl mega kilometrama a speciální úpravou sedaček. Když se blíží ta zima, tak se třeba někdo nechá inspirovat. :lol: :lol: :lol:

https://cars.av.by/bmw/7-seriya/14175186
kurevtor

#4278 Příspěvek od kurevtor »

Mne docela inspiruje ten prezervativ na tom volantu.
K vydloubnuti voci cajovou lzickou. :?

Ty individual potahy sou celkem alright. Asi nejaka priplatkova vychytavka pro ty, kterejm je club kuze malo...?
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3773

#4279 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Jen je to chytrej rus, kdyby si sednul na tu kuzi -55, tak přimrzne, kdežto ta kůže z nějakýho Jaka, je hold lepší než ta nasca :)
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
kurevtor

#4280 Příspěvek od kurevtor »

aha, to me nenapadlo, ja myslel, ze to ma na paradu :D :D :D :D
Odpovědět