Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problémy E39 528

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
PRAHAV8

Re: Problémy E39 528

#41 Příspěvek od PRAHAV8 »

No můj videomodul nepodporuje 16:9 rozlišení. Pokud si dobře pamatuji tak nemám videomodul zapojeny tak jak bejva u 4:3 myslím že jeden kabel je odpojen ale už je to dlouho co jsem tam koukal a možná říkám blbost. Mám těch aut víc a občas se v tom už motam.
Foldas

#42 Příspěvek od Foldas »

tak ti odcházi navi
PRAHAV8

Regenerace laku

#43 Příspěvek od PRAHAV8 »

Ted neřeším žádný problém :D ale potřebuji poradit jak dobře v domacích podmínkách a ručně zregenerovat starší lak který posledních 15let nebyl strojně leštěný a posledních 10let vůbec čištěný ani voskovaný. Něco jsem už trochu pročítal na netu ale stále nemám jasno jaký tvrdý vosk koupit. Dělat budu celkem asi 3-4 auta kde barva je stříbrná a modrá. Leštěnku už mám jen musím koupit vosk a clay včetně lubrikace myslím že mám i pár litrů šamponu a aktivní pěny. Určitě bych koupil ještě něco na poletavou rez
bmwwehrwolf

#44 Příspěvek od bmwwehrwolf »

Zdravím,čím rozleštit lak neporadím,ale pokud budeš řešit místa napadená povrchovou rzí,zejména na podvozku nebo antikorozní základ po vyvaření např. míst pro zvedák atd.,...jediná barva,co se mi osvědčila a rez skutečně zastaví,je stará olovnatá barva Plumbinol nebo základovka míchaná ze suříkového prášku do fermeže-dlouho schne,fermež s olovnatany a plechem polymerizuje a zreaguje ve vrstvu olovnatanů,na 100% rez skutečně zastaví,mám to vyzkoušeno.Jako krycí nátěr lze použít jakoukoliv syntetiku,opatrně se dá i akryl,ne nátěr ředěný acetonem nebo epoxidový. Tímto systémem jsem opravoval nejeden podvozek auta a je víc jak spolehlivý,absolutně nerezne.Akorát při případném sváření či broušení opatrně,výpary jsou jedovaté,barva se nesmí stříkat (neměla by se).Různé Brunoxy a chelade jsou proti této klasice sračka. Prodávají se různé "suříkové" barvy SPA nebo jak,marine minio - předražený placebo eko šunt.
Suřík se dá míchat i do nástřiku dutin (ne resistin ML-vyschne a praská),na 1 L do pistolové kartuše 2 lžičky polévkové+přidat konzervační olej konkor 100-200ml kvůli lepší vzlínavosti do spár. Stříkat oblek ála kosmonaut (zdravě jedovaté :-D),kde najde na rozdíl od covid komediálního podvodu opravdové uplatnění.
Odpovědět