Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW 5er, 9/2008 CCC vs CIC
Re: BMW 5er, 9/2008 CCC vs CIC
Hoj. Tahle otázka nemá snadnou odpověd. Ale začnu asi takhle. Měl jsem těsně před face. E65 s Logicem. Jelikož rád a hodně poslouchám hudbu, neexistoval hudební žánr, jež bych neměl naposlouchaný. A mé ,,ucho,, dokázalo poznat, každou, kostičkovou změnu, v nastavení EQ. A po nějaké době, kamarád přijel s E65 2003 a velice mě udivilo, že v tom autě byl Logic naladěn jinak. Bas nebyl natolik měkký, jako s mém logicu. A středy byly více vytažené bez možnosti doladění v EQ.(už chyběl rozsah) Takže není logic jako logic. Jsou v nich i větší rozdíly. A podobné ,,jakoby,, zklamání jsem zažil, při poslechu ,,Bowera,, Nejde napsat, že by byl tento audio systém špatný. Ale je vyladěn především na profesionální poslech. Z čeho plyne, že dokonale sametově jemný bass, jež bude šimrat v břiše, při poslechu hlubokých tonu, jako mají Logicky těsně před faceliftem a faceliftové rozhodně bower nemá. Samozřejmě, že jsem se pokoušel, mnoho hodin, vše vyladit k dokonalosti. Bez Uspěchu. Tento problém mě dokázal trápit natolik, že jsem se vydal v Praze do AuTecu, zkusit, jestli i jiná G11 hraje stejně, či je chyba, jen v té moji. Naštěstí na prodejně stála G11 760iL. Dle mého očekávání, všechny skladby zněly naprosto stejně, jako v mé G11. Pak mi vše docvaklo.Zvuk tohoto audio je prostě vyladěn na precizní, zřetelný a jasný poslech mluveného slova, neuvěřitelně věrného podání středu a výšek,zřetelné i pro nahluchlého německého staříka. A to bez šumu. Jen ty hloubky tam nejsou, jak by si většina z nás přála. Při přidání bassu, není slyšet sametový bassss, ale spíše ,,zahučení,, Chlapci z BMW to tentokrát vymysleli tak, že prioritou je naprosto čistý, jasný, zřetelný zvuk bez šumu. Šak vzpomenme ne E39. Nechci wilkinsna srovnávat s E39, ale směřuje tímto směrem.A na stejnou skupinu lidí, jež audio v E39 dokázal uchvátit. Co bych na závěr mohl dodat...Žádný dobrý vinař nebude popíjet sladká vína, ale dá přednost kyselým... Profesionální posluchač si stáhne basy dá nastavení do ,,pure,, režimu a kochá se přirozeným zvukem, bez přibarvovaní basama a výškama. A takový ten Wilkins vlastně je. Dokonale čistý přirozený a zřetelný zvuk za všech okolností. Tohle jsou jen mé postřehy, nadšení i zklamání z Wilkinska v G11
Je k tomu nekde info? Kdysi jsem si dohledaval update k CCC, ale nevedel jsem, ze se nahrava i do Logicu.matiz píše:Kazdopadne je vhodne upgradovat software jak v CCC nebo CIC, tak i v logicu.
To Jarax: Logic v E60 nehraje spatne, samo E65 hraje lepe, ale i tak je to na 10 let stare auto solidni ozvuceni.
já si vždycky dělal do svych BMW audio, koupil jsem E36, hrala nahovno, udělal jsem si audio, pak E46, to samy, X5, to samy, a pak jsem koupil E65 a tam absolutně nemam potřebu s tím nic nedělat, nikdy jsem si neřekl "no kdybych vyměnil basáky, hralo by to líp", ted jsem koupil E64 s logicem, hraje to jako E60 a když tam sednu z E65 tak to hraje přímo strašně, stejně jako každá E60. jasně, hraje to líp jako E38my, E39ky, 53ky, ale rozhodně bych si netroufl tvrdit že to hraje "nějak hodně dobře". Jediny co hraje dobře E65 logic, pak ty Bang Olufseny a Bower Wilkinsy, a ještě Logic v F01 není uplně špatnej, ale furt horší jak v E65.
Kdo máte E60 klidně si ke mě můžete přijet něco pustit, rád vám nabídnu poslech
ten rozdíl mezi E60 a E65 je 100 a 1
Kdo máte E60 klidně si ke mě můžete přijet něco pustit, rád vám nabídnu poslech