Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
ztrata puvodniho vykonu po najezdu 200K
Re: ztrata puvodniho vykonu po najezdu 200K
a kdyz bude chyba velkyho tlaku tak co s tim mam udelat ?:)
náhrát tam původní SW nebo reklamovat chip
Jaraxi zminil jsi vetsi zanaseni dpf pri chipu. Jde tam vic nafty - vic vyfukovych plynu. Mam ale zkusenost, ze jejich teplota se po chipu zvysi, coz by melo byt dle meho pro dpf lepsi. Takze se to vykompenzuje podle me.
Jofrey: Jestli chces, mam jednoho chipare, ktery ti sw upravi podle tvych predstav. Upravu dela primo on a ty jsi celou dobu u toho. Je ze Studenky. Kdyztak napis SZ. Vycetl by SW, ja bych ti tam nahral origo SW pres originalni program, ten by se vycetl znova a porovnali tve upravene hodnoty. Pokud by jsi chtel, udelal by ti novou upravu podle tvych predstav. Moje chiple auto v S nebo SPORT modu jezdi tak jak ma, ma ostrejsi reakce na plyn oproti comfort modu. Pri uprave SW se prave ze posunuji i limitery tlaku a paliva nebo dokonce vypinaji nektere chybove kody, aby vyssi hodnoty nevyhazovali nouzovy rezim motoru.
Navic ti muzu do prevodovky nahrat SW z ALPINY d5, zmeny oproti klasice jsou:
Ukazatel rychlostnich stupnu v D rezimu (D1,D2...)
Jemnejsi prerazovani v D
Na S rezim radi i 8. stupen
Jofrey: Jestli chces, mam jednoho chipare, ktery ti sw upravi podle tvych predstav. Upravu dela primo on a ty jsi celou dobu u toho. Je ze Studenky. Kdyztak napis SZ. Vycetl by SW, ja bych ti tam nahral origo SW pres originalni program, ten by se vycetl znova a porovnali tve upravene hodnoty. Pokud by jsi chtel, udelal by ti novou upravu podle tvych predstav. Moje chiple auto v S nebo SPORT modu jezdi tak jak ma, ma ostrejsi reakce na plyn oproti comfort modu. Pri uprave SW se prave ze posunuji i limitery tlaku a paliva nebo dokonce vypinaji nektere chybove kody, aby vyssi hodnoty nevyhazovali nouzovy rezim motoru.
Navic ti muzu do prevodovky nahrat SW z ALPINY d5, zmeny oproti klasice jsou:
Ukazatel rychlostnich stupnu v D rezimu (D1,D2...)
Jemnejsi prerazovani v D
Na S rezim radi i 8. stupen
Na E60 530d se mi to taky sekne v otáčkách a nejede, musím ubrat plyn aby to zas přeřadilo a jelo dál a to dělá i na D, ale vzhledem k tomu, že měnič i mechatronik už nejsou v nejlepší kondici, tak i podle toho co jsem četl různě po fórech by tahle chyba měla být v automatu, nejspíš v měniči co už není schopen přenést výkon a prostě to "vzdá". Ale nejsem mechanik, nikdo jsem do toho moc neviděl, každopádně by to vysvětlovalo i ten nižší výkon, jestli měnič už prokluzuje, tak to nemůže jet pořádně, ani to nejde změřit.
pred pul rokem jsem byl na vymene oleje v automatu s proplachem a diagnostikou prevodovky v autorizaku - ZF Pakra v jihlave a rikali ze prevodovka je relativne ok.. nic na opravu.. jen ze ve vyssich rychlostech pri maximalnich tlacich trosku skube.. ale ze to zvladne jeste hodne km..
kde by jste doporučili úpravu softu pro E60 535D díky
Dieselpower, tdifun..