Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Bmw E66 vs Lexus LS 460

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

Re: Bmw E66 vs Lexus LS 460

#41 Příspěvek od JaraX »

počítám s tebou :)¨
checkem tu albanii ne?
laik

#42 Příspěvek od laik »

Jardo, proč ve strachu?
Jen jsem někde četl, že za 5let chtějí manipulovat s daní u LPG. Proč se teď stesovat, jestli to bude o 10kaček. Třeba to bude jen o 2 nebo vůbec. ;)
Při mém nájezdu mě to od V8 stejně neodradí, auto měnit nebudu, vypadá to i po roce na hodně dobrý kup, :banana: tak proč pokoušet osud. Reakce byla spíš na Filozofův komentář.
Filozof
Klubové ID: 1044

#43 Příspěvek od Filozof »

Musím sem občas něco plácnout at se ty muchy trochu rozeženou :lol:

Nemyslím že to bude tak tragický a pokud jo budeme se muset přizpusobit. Já osobně se chci dožít doby kdy si budu moci vše doplatit a pro V8 jít a jezdit v ní každý den. Ted jsem rád za to co je a i s R6 s LPG to přežiju při mém nájezdu i to je drahá sranda. a chtělo by to poloviční spotřebu. :lol:
Nejde mít vše ted a hned. Trochu obavy o dan na LPG mám ale co už. Vlaky taky jezdí a autobusy a když bude nejhuře najdu si práci kde mi dají firemní auto a do garáže zaparkuji cokoliv co budu chtít na víkend.

Jen mě trochu štve to buzerování z EU když vidím o čem hlasují a co kde po státech zavádí jako u pokusných králíků kde by urvali peníze z lidí např. slovensko eko daně apod. + další a co plánují na další roky jak chtějí omezovat auta ve městech atd bude to ještě zajimavé.
A rok 2020 je jeden milník bude dražší dan na LPG i naftu a benzín takže skokově podraží všechny tyto paliva. Je dost možné že lpg bude kolem 17-19kč a nafta s benzínem jako před lety kolem 36-40kč.
Takže stále to bude kolem poloviny.
Nejvíc chtějí podporovat CNG a elektro .
Nemá smysl něco predikovat stejně se zavedou ještě další poplatky a ono se toho sejde postupně více.
Takže člověk bude přemýšlet jak z toho vybruslit nebo to prostě platit či méně jezdit.

Nebo začít někde krást jako Kajínek, když je tak populární jak vidím poslední dobou, ono vyloupit trezor je přeci taky práce a je to docela makačka. :lol:
Pak by tyto řeči odpadli a člověk by si jezdil v 760Li uplně bez keců... :lol:

Dost srandy. Nebudu zde rozvádět teorie uvidíme co bude a nějak se přizpusobíme ...to většina z vás bude přezbrojovat na další model tak uvidíme kam se to posune když Fka budou pomalu darovat zadara.

JARAXI: Měl bys vymyslet nějakej REPAIR kit na 750i F01 aby ten motor něco vydržel. Třeba balíček za 50k či větší za kilo at to prostě vydrží. Nechat těch pár komponent vyrobit a mužeš skupovat v EU 750ky a prodávat je jak baťa cvičky... ještě na tom trhneš balík. stačí vychytat motor a převodovku a zbytek bude běžný servis. :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od JaraX »

já nepotřebuju výmýšlet nějakej repair kit na Fko, když u Mercedesu dostanu lepší komfort.
James745

#45 Příspěvek od James745 »

Co toto myslím ze by to pomohlo s chlazením ale jinak mě osobně se F01 nelíbí.

https://madnessautoworks.com/BMW/start- ... ne-pid3788
Jaris330D

#46 Příspěvek od Jaris330D »

Problem s chlazenim mel i tenhle tank, ale protoze byl obrovsky motor.http://www.autoforum.cz/fascinace/bmw-p ... od-vyroby/
Misanek

#47 Příspěvek od Misanek »

James745 píše:Co toto myslím ze by to pomohlo s chlazením ale jinak mě osobně se F01 nelíbí.

https://madnessautoworks.com/BMW/start- ... ne-pid3788
no jo, jenomže tohle jsou ic, a ty chladí stlačený vzduch za turbem v sání. Niméně u N63 je problém v tom, že se přehřívají samotné housingy turbodmychadel, a tento problém instalace, popřípadě výměna intercooleru určitě bohužel nevyřeší
Filozof

#48 Příspěvek od Filozof »

nezapomente že z výroby v BMW dávali 5w30 do 750i tam se to přípékalo jen co to vyjelo ven z fabriky.
To je dle mě velkej problém. Hned špatnej olej. A tak by se dalo vyjmenovat dalších několik věcí.
Už jen termostat kdyby se dával 88C či 92C klasickej ne ten co se přehřívá a jen pod plynem ochladí. To pak jde taky rychleji do kytek ale u všech V8 proto vymysleli tuning firmy jiné termostaty co se dávají a drží teplotu níž stále a motor je ok a nekurv. se tolik věcí a nejdou z motoru potom pazvuky ... teplota 110C nebo 93C je velký rozdíl ..vydrží déle v pohodě ...dál řetězy, turba, a převodovky které mají taky své kurvítka které se u silnějšího motoru projeví dříve jako u slabšího případně dle stylu jízdy. Někde o tom byla docela dlouhá debata od profíků co dělají převodovky co se změnilo u ZF u 8mi kvaltu ... atd.

Takže věřím vymění se pár věcí a životnost se alespon prodlouží třeba o kilo možná dvě ... a hned to vypadá zajimavěji to auto pokud by šlo za pár let koupit za 2kila ... ikdyž chápu jardu že kouká na MB ... to spíše zde pro příznivce BMW.

Zjistěte seznam součástek u motoru a a převodovky a věřím že pokud by se dali sehnat lepší po generálce by pak motor šlapal déle a spolehlivěji ... u rozumného majitele.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od JaraX »

hlavně tady furt řešíte turba ale to není hlavní problém těch motorů, tím jsou vstřikovače
Misanek

#50 Příspěvek od Misanek »

Tak ty už by měly být inovované taktéž a jejich další generace, která by už neměla uchcávat by měla být v každém měněném motoru co jsem kdesi četl, ne? Nebo by tedy měla být alespoň dostupná
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od JaraX »

je to lepší, ale vyřešené to není
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Snejk »

S novym motorem nedavaji vetsinou nove vstriky. Nektere rady to menily v ramci svolavacky ale zatim kazdej kdo kolem me ma novej motor z bmw tak ma vstriky hnedy a puvodni.. protoze v bmw za to chteli penize navic...
kurevtor

#53 Příspěvek od kurevtor »

"Bmw E66 vs Lexus LS 460"

:shock: co je tohle za tema no do pici :lol: :lol: :lol:

Nechapu proc by si kdokoli kupoval Lexus. (tim myslim v CR) Nerikejte mi, ze to neni projev nejaky hodne spatny deviace. :-D :-D
JaraX píše: v lexusu jezdí normalní lidi co nebrečí někde na internetu.
jsou prostě auta co si nekupujou fanoušcí a lidi si o závadách nepíšou.
Dovolil bych si to trosku rozvest. Ano, majitele Lexusu nepisou po internetech svy fnukani jako my tady a nelamentujou nad svejma vrakama jako my. To ale neznamena, ze nebreci, kdyz vidi ty faktury ze servisu. Jen si vzdy poplacou soukrome, protoze forum, kde by si mohli poplakat na rameni, chcipa :-)
Jeden znamej si poridil Lexuse LS (extra vyyyyyhodnej odkup firemniho auta, LOL).... Chvili z neho padaly takovy ty kydy typu:
- jako BMW, ale nenapadny
- jako Audi, ale ne tak drahy servis
- jako Mercedes, ale bla bla bla

Vsechno kecy a povidacky pro vlastni uklidneni. Pak prijel poprve do servisu s tou svoji asi 5 let starou (servisovanou) jebkou a rekli mu asi 60 tisic za beznou udrzbu a ze budou potreba rozvody. Takze klasika - budicek. Nejednou musel Lexus z domu :-D

Radsi bych si koupil superba nez lexus :-D
jazet

#54 Příspěvek od jazet »

A to já bych si ten lexus klidně koupil ;) .
kurevtor

#55 Příspěvek od kurevtor »

jazet: klidně? A proč si to ještě neudělal? :lol: No offense.
Jaris330D

#56 Příspěvek od Jaris330D »

kurevtor píše:"Bmw E66 vs Lexus LS 460"

Vsechno kecy a povidacky pro vlastni uklidneni. Pak prijel poprve do servisu s tou svoji asi 5 let starou (servisovanou) jebkou a rekli mu asi 60 tisic za beznou udrzbu a ze budou potreba rozvody. Takze klasika - budicek. Nejednou musel Lexus z domu :-D

Radsi bych si koupil superba nez lexus :-D
Jenže, když pojedež se sedmou do BMW servisu, tak tam taky necháš 60 000 jen za to, že se recepční podíváš na kozy :lol:

Lexus je tižší, rychlejší a komfortnější, ale problém je s dílama a né každý se v tom šťourá, protože já potkám 1 Lexuse a mezi tím projede 150 BMW. Jediná obrovská bolest je kufr, pokud chceš tu našlapanou verzi, tak má jen 350l obejm a navigace umí jen hlavní trasy. Další věc, že nejde zaplynovat, takže to nic neřeší. Byl to jen nápad.
Je to hlavně TOYOTA pro Amerikáno trh. Takže hodně majitelů jezdí do Toyoty, kde mají nižší taxu za servis a díly. To jsem se dozvěděl od jednoho borce z Lexus klubu.
kurevtor

#57 Příspěvek od kurevtor »

Jaris330D píše:Jenže, když pojedež se sedmou do BMW servisu, tak tam taky necháš 60 000 jen za to, že se recepční podíváš na kozy :lol:
Ano, to je pravda.
Ale ještě bych dodal, že při opravdové poruše to auto pravděpodobně nespraví, případně spraví špatně, nebo případně rozeberou a nesloží a dají od toho ruce pryč a pravděpodobně bude část prachů hozená do kanálu, protože servis objedná nový díly "na zkoušku", protože ani netuší co a jak tak budou zkoušet měnit díly stylem pokus omyl.
Čili ano, souhlasim, neni to levná prdel. Rozdíl je v tom, že utrácet za bimmer se dá, má to smysl, utrácet ale takový kachle za nějakej Lexus je píčovina.
Za mě osobně, kdyby v Praze nebyl Snejk, tak už 745i dáááávno nemam. Neměl bych na to nervy, čas a peněz by mi bylo líto.
Jaris330D píše:Lexus je tižší, rychlejší a komfortnější....
oukej! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Beru to na vědomí! :D
Jaris330D

#58 Příspěvek od Jaris330D »

Já jsem v tom nejel, jen čtu zkušenosti jiných, co monli porovnat. Ten podvozek má výhodu v tom, že má 3 stupně nastavení a ve městě Comfort režim je opravdu plující loď, pak se dává Standart a Sport je jasný. Zvuk je prý taky špička Mark Levinson a nebylo by špatné porovnat. Co se týče ohlučnění, tak v tom je prý hrobové ticho. Mají excelentně odhlučněný podvozek a střechu. To by se dalo i u BMW vyřešit, já ten podvozek na hrubém povrchu slyším a je hodně znát, jestli jedu na hladké silnici nebo hrubší. Jinak na cestování je k ničemu kvůli navigaci a zavazadelníku. Až ji budou mít kluci v bazaru k dispozici, tak se rád svezu. Náhradní díly taky nebudou tak dostupné, jako u BMW.
Jako rychlejší ber v uvozovkách, protože podvozek má BMW lépe odladěn na rychlejší jízdu. Spíš jsem měl napsat, silnější motor.
Filozof

#59 Příspěvek od Filozof »

ta daň je 2,45kč u LPG o kterou se pravděpodobně navýší cena.
O 1kč až 1,50kč ted po novém roce zdraží tak se nelekněte LPG za 15-17kč bude od nového roku klasika. což je ještě v klidu pokud si nepřihodí více. Od 2020 to zvednou o dalších 2,45kč plus marže benzínky takže jemožné klidně že bude cena kolem 19-20kč za litr LPG... takže se nám ježdění zas prodraží ale stejně tak i daň benzínu a nafty bude zvednutá ještě o kus více.... ;)

Jinak osobně kdybych měl prachy a výběr budu spíše u MB který jde zaplynovat jak říkal JARAX. A věřím že je pak bude i servisovat.
Takže bud BMW s rozumným motorem ale pokud se tam vše sype kolem 100-200tis km tak to bude kasička na prachy a uplně k ničemu. Takže jedině jinou značku nebo zustat u starého osvědčeného ještě několik let e66 bude jezdit v pohodě.

Jinak k lexusu jsem neobjektivní ale ceny za servis a výdrž by to chtělo zjistit at to pak není stejná kasička jako Fko .
Chtělo by to nějakou statistiku co se ta sere případně. Pokud někde existuje.

MB a BMW je takové čitelnější pro CZ servisáky jednodušší myslím si že lexus tady nikdo pořádně nezná.
laik

#60 Příspěvek od laik »

Když mi v Brně bouchnul termostat, samozřejmě jsem asistenci odmítnul autorizovaný servis :D
Tak mi to odvezli do smluvního k amerikánům (co se specializují na ameriky). Za hodinu mi volal mechanik diagnozu.
Do 24 hod opraveno, čekal jsem raketu a zaúčtovali si 3hod po cca500Kč. To je sakra míň než třeba u škodovky.
Proč to píšu. Pojišťovna se jich údajně ptala, jestli umí opravit BMW. Ti se smáli ještě na druhý den, že BMW je úplně v poho, že jim tam jezdí daleko horší špeky.
Odpovědět