Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 745i rozvody
Re: e65 745i rozvody
Ale chybí tam něco na zajištění kliky pro povolení šroubu šroubu na klice. Jako ta klika jde zajistit i jinak, třeba zezadu, ale stejně budeš potřebovat nějaký přípravek. Sháněl bych radši komplet sadu.
Ještě další dotaz. Je ještě něco, co vyměnit když budou prsa, víka a vana dole? Objednávám sadu na rozvody (leva + prava), řetěz na olejové čerpadlo, těsnění, membrány. Jako něco, co s rozvody třeba nesouvisí, ale je dobrý to udělat?
Jaraxi ty su tu někde psal o nějaých čepech jestli si to dobře pamatuji. Můžeš poodhalit o co jde
Děkuji
Jaraxi ty su tu někde psal o nějaých čepech jestli si to dobře pamatuji. Můžeš poodhalit o co jde

Děkuji
ano, inovace rozvodů, jiná lišta, čep + ostřik
taky trubku je rozumny udělat, vyčistit SLS atd.
taky trubku je rozumny udělat, vyčistit SLS atd.
Myslel asi čep, co drží rozvodovou lištu. Když dáš novou, je tam inovace a čep je jiný. Ale je tam tak velký rozdíl, že jestli si toho sám nevšimnes, tak zasloužíš, aby ti ta lišta naliskala
Jinak těch věci je tak milion, co je dobré vyměnit, co se týká těsnění a gufer. To ti nikdo vypisovat nebude. Ale určitě ti tam chybí slavná trubka..
Edit, pozdě

Jinak těch věci je tak milion, co je dobré vyměnit, co se týká těsnění a gufer. To ti nikdo vypisovat nebude. Ale určitě ti tam chybí slavná trubka..
Edit, pozdě

však když si toho nevšímneš tak ti ta lišta naliská 

Diky.
Koukal jsem na realoem na rozvody. Je to tam sice trošku zmatek v těch ukončených výrobách a náhradach, ale prokousal jsem se tim.
Byl jsem rozhodnutej vzít ty rozvody v náhradě (nejsem přesvědčenej, že bmw umí řetězy líp než nějakej číňan
) , ale nevím, co příjde za lišty. Jestli ty inovovany, nebo ty původní. Když příjdou ty nový, tak ještě budu muset dokoupit ty čepy...... a chtěl bych to mít všechno po kupě než to rozeberu.
Nechám si od vás poradit.
Dělal někdo rozvody a použil sadu od swagu/febi? Argument, že místo 350000km vydrží jen 300000 neberu. Ani to o tý opici a banánech
Nebudu nad tím logem BMW na lištách onanovat.
Jde mi čistě o zkušenost:
"PASUJE, ale potřebuješ čepy...."
"PASUJE, ale je to starý typ, nemusíš měnit čepy"
"PASUJE, ale stojí za hovno, protože...."
"NEPASUJE, neber to, protože....."
Je totiž jedno jestli v e-shopech zadám čísla nový lišty nebo starý. Vždy vyskočí stejná sada.
Děkuji
Byl jsem rozhodnutej vzít ty rozvody v náhradě (nejsem přesvědčenej, že bmw umí řetězy líp než nějakej číňan

Nechám si od vás poradit.
Dělal někdo rozvody a použil sadu od swagu/febi? Argument, že místo 350000km vydrží jen 300000 neberu. Ani to o tý opici a banánech

Jde mi čistě o zkušenost:
"PASUJE, ale potřebuješ čepy...."
"PASUJE, ale je to starý typ, nemusíš měnit čepy"
"PASUJE, ale stojí za hovno, protože...."
"NEPASUJE, neber to, protože....."
Je totiž jedno jestli v e-shopech zadám čísla nový lišty nebo starý. Vždy vyskočí stejná sada.
Děkuji

bez inovovaný lišty už nejdou koupit, vše co koupíš je inovace, já beru mix,něco origo a něco febi, vím že některé lišty vypadali dost shit proti origu,takovy že se to rozláme pod rukama, ale už nevím jak to bylo u N62, v poslední době sou v kurzu M62
Děkuji. Tak vezmu sady v náhradě a čepy, trysku.... vezmu origo.
Ještě jednou děkuji.
Ještě jednou děkuji.

Hele já to tady narychlo prolistoval zpět a nepochopil sem, jestli si to budeš dělat sám, nebo jen nakoupis díly a dáš to někomu.. každopádně, pokud chceš dělat rozvody komplet, asi tě překvapí ještě jedna věc, ale až po rozebrání
. Kontrolní otázka pro tebe nebo tvého mechanika: budeš sundávat hlavy?

Hlavy sundavat nehodlam. Jediny, s cim mam problem je chrasteni rozvodu na volnobeh, jinak neni problem s nicim. Chci udelat rozvody + retez cerpadla, pumpu, ventilvika + membrany. Auto nekouri, voda se neztraci. Mozna jeste trubku, ale ta vypada, ze ji nekdo delal.
Delam to sam.
A prozradis co za prekvapeni se tam skryva?
Delam to sam.
A prozradis co za prekvapeni se tam skryva?

Rozvody nejdou komplet bez sundání hlav.
Kolik máš najeto? Určitě udělej gufera na ventilech, když to budeš mít rozdělaný a trubku mezi hlavama. Že to funguje teď, neznamená že nezačne téct za půl roku..
Kolik máš najeto? Určitě udělej gufera na ventilech, když to budeš mít rozdělaný a trubku mezi hlavama. Že to funguje teď, neznamená že nezačne téct za půl roku..
to jako sundáš velký prsa a neuděláš trubku za 1600kč a gufera za 2,5k ? sorry, ale k tomudle nic slušnyho říct neumím, todle prostě logicky uvažující člověk nikdy neudělá. kor když gufera umí "umřít" ze dne na den
Když to má jako koníček a baví ho tahat ven motor každej rok, proč ne
Nechápu, jak může trubka vypadat, že ji někdo dělal? Však tam nikdy nic neuvidíš..

Nechápu, jak může trubka vypadat, že ji někdo dělal? Však tam nikdy nic neuvidíš..
V planu jsem to proste nemel. To je porad dokola. To muzu rovnou udelat saly a udelat ventily a sedla, protoze to jezdi celou dobu na plyn, vymenit vsechny hadice, protoze jsou stary a milion dalsich veci. Jak jsem psal, tak je trubka s nejvetsi pravdepodobnosti delana. O guferech nevim, ale s tim problem neni. Ano zatim. Pokud to klekne za rok, tak se to proste udela. Stoji to jen cas a par korun za tesneni. Nikde nepisi, ze to treba udelam, kdyz to budu delat, ale proste prioritne resim chrasteni rozvodu.
Tak tu prosim ze me nedelejte vraha malych deti.
Tak tu prosim ze me nedelejte vraha malych deti.

Chceš měnit řetězy, ktery se na N62 nikdy nezeserou, na rozvodech praská jedna lišta a serou se napínáky. Naopak každou N62 potká časem trubka a gufera na ventilech, což ty řešit nechceš.. Už se chápeme?
Buď to udělej "napůl", že motor přetesnis a dáš novou lištu, nebo komplet s rozvodama a hlavama. Jinej postup finančně a časově postrádá logiku.
Buď to udělej "napůl", že motor přetesnis a dáš novou lištu, nebo komplet s rozvodama a hlavama. Jinej postup finančně a časově postrádá logiku.
Ale to tu nikde nikdy nezaznelo, ze nema cenu resit zbytek rozvodu. Kdyz si clovek vezme, jak kvalitni retezy dela bmw dnes, tak jsem je chtel udelat cely. Navic pokud je tam nejaka inovace, tak je asi lepsi udelat vse. Je tedy fakt, ze kdyz jsem koukal v inpe na casovani, tak je jen kousicek od zakladniho nastaveni a do cerveneho zbyva mooooooooooooc. Napinaky jsem vymenil. Zmizelo chrasteni z prave strany, ale vlevo to chrasti porad. Najeto je neco pres 300000km.
Fajn. Mate pravdu. Jeste o tom popremyslim. Stejne mam ted dost casu, nez se do toho pustim. V utery jsem prisel o kus prstenicku na pravy ruce, tak jsem takovej nepouzitelnej.
Fajn. Mate pravdu. Jeste o tom popremyslim. Stejne mam ted dost casu, nez se do toho pustim. V utery jsem prisel o kus prstenicku na pravy ruce, tak jsem takovej nepouzitelnej.
Já zas nechci tvrdit, že nemá smysl dělat rozvody. Ale reálně N62 má ještě pořádnej řetěz a nikdy sem neslyšel, že by někomu praskl. Když už, tak se rozpadl napínák. Teoreticky starej nataženej řetěz bude kurvit kola na vackach a klice, ale moje bývalá N62 neměla ve 300k km ani známky otlačeni na kolech od řetězu. Takže já bych rozvody měnil, když to budeš dělat komplet i s hlavama. Pak bude ten motor zas jinde i tlakama.
Vlevo myslíš na straně řidiče?
Vlevo myslíš na straně řidiče?
Jj strana ridice.
No tak tam je ta inovovaná lišta, jak psal Jarax. Zřejmě bude konec ulomenej..