Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

problém s ISTA/p

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Filozof
Klubové ID: 1044

Re: problém s ISTA/p

#41 Příspěvek od Filozof »

jo ovladače mi řeklo taky pár lidí ale já mám NTB s win XP i WIN 7 i 64bit tři notebooky se mi nepodařilo připojit ale dnes a zítra budu pokračovat. Měl jsem jeden pin nespojen a už 4+5 je spojeno tak třeba to bylo tím.

Jinak ovladače na Windows 7 i 8 i 10 jsou zde na oficiálních stránkách ftdi.
Vím že lidi už fičí i na 64bitech v pohodě.

http://www.ftdichip.com/Drivers/D2XX.htm

ovladače 2.12.26 jsou pro WIN 7 64bit.
jinak na uloz.to jsou taky ovladače ke stažení a stím by problém snad bejt neměl. Jinak INPU jsem měl půjčenou a ta mi fungovala dobře a rozchodil jsem ji během 15minut. Ale scanner zatím vzdoroval. Uvidíme dnes a zítra. Pokud dodržím postup se spojeným pinem co měl být už by to snad mohlo fungovat.
Joshuax
Klubové ID: 2833
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Joshuax »

Tak ono to mozna neni o tom, jestli se ten driver bavi s FTDI prevodnikem, ale jestli to auto je schopno pres ten prevodnik nativne posilat ta data tak, aby je ten prevodnik nasledne nedomrvil ;)
Proto rikam, ze mi to fungovalo na 32bit WinXP, ne proto, ze bych nemel FTDI driver, ale proto, ze mi to proste neslapalo na 64bit, ikdyz jsem driver mel ;)
Navic treba spojovani pinu 4 a 5 jsem nedelal vubec. Jenom 7 a 8. Pin 4 a 5 je zem a tam pocitam, ze vsechny potrebne konekce dela redukce z kulateho 20pin na OBD2.
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ice.blade
Bydliště: profiracing.sk BMW Diagnostika - predaj viac info na - www.diag.sk

#43 Příspěvek od ice.blade »

staci kupit scanner ktory funguje hned a bez problemov aj na 64bit OS, bez nutnosti vypinat podpisovanie ovladacov, ziadne zbastlene mutantske 64bit ovladace atd... :) stacia standard FTDI zo stranok vyrobcu, je tam po pravej strane automaticky isntalator, prve spustenie scanner software musi byt v aute ale ajked nebude nic sa nedeje, to je asi tak cele
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#44 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Taky jsem se potrápil, když jsem pokoušel rozchodit komunikaci na 64-biítovém noťasu - takže pár tipů:
- to, co stáhnete z http://www.ftdichip.com/Drivers/D2XX.htm pro 32 nebo 64-bitů je úplně stejné, tj. 32-bitový driver obsahuje totéž co driver pro 64-bitů, o tom co se při instalaci načte rozhoduje operační systém,
- vždy je třeba zkontrolovat, jestli port, na kterém má komunikovat driver USB Serial je stejný, jako port uvedený v OBD.INI, tj. např. vždy COM9
[OBD]
Port=Com9
- v počítači musí být pouze jediný soubor OBD.INI a tem musí být ve složce C:\Windows , soubor, OBD.INI, který se při instalaci INPA vytvoří ve složce C:\Ediabas\BIN je třeba smazat nebo přejmenovat např. na OBD.zaloha ,
- vždy je třeba používat pořád ten samý USB port počítače a ten port musí být verze USB 2.0, na USB 3.0 to nefunguje, pokud má počítač pouze porty USB 3.0, je toto nutno přepnout v BIOSu počítače,
- pokud náhodou použiju jiný interface, opět zkontrolovat nastavení viz obrázek níže, protože PC pozná, že má zasunuté něco jiného a instaluje se v defaultním nastavení, zpravidla na jiném portu a s defaultním Latency Timer = 16,
- totéž se občas stane po pravidelné aktualizaci Windows => opět zkontrolovat nastavení,

Obrázek
:D
ice.blade

#45 Příspěvek od ice.blade »

si rozchodil INPA s BMWSCANNER interface? lebo 64bit windows nieje uz roky ziadny problem pomaly so ziadnou diagnostikou ktora existuje
starML Člen Klubu
Člen Klubu

#46 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Asi před 10 lety jsem si pořídil ADS-2 interface, který umí režim K-Line i ADS a funguje s INPA, NCS, GT1/SSS nebo ISTA-D - prostě Ediabas. ISTA-P zatím nevyzkoušena, není důvod. A k tomu existuje rozšiřovací destička pro PA-Soft BMW Scanner 1.36, takže s tím funguje i BMW Scanner 1.36 software.
http://miglenium.de/workshop_obd-ads.html
http://miglenium.de/pdf/adapter.pdf
:D
ice.blade

#47 Příspěvek od ice.blade »

na stare bmw potrebuje scanner malo ludi a ked tak interface sa da poskladat doma za par korun, zaujimavejsie by bolo keby niekto poluskal 1.4.0 na kline/dcan kabli :)
starML Člen Klubu
Člen Klubu

#48 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Mám dojem (= nevím určitě), že verze 1.4.0 a vyšší vyžadují, aby v tom interface byl čip se správným řetězcem, jinak se to nepřipojí. Prostě ochrana, aby jsi si musel od PA Softu koupit interface a program si už zkopíruj kde chceš.
Joshuax
Klubové ID: 2833
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Joshuax »

Ja bych spis potreboval, aby nekdo konecne udelal funkcni rozhrani mezi ads a usb, abych to mohl pripojit primo do tabletu :-(
Pitoma E36tka a jeji hybridni reseni ani kocka, ani pes...
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
starML Člen Klubu
Člen Klubu

#50 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Tak si ho kup tady https://doitauto.de/werkzeuge/diagnoseg ... tic-device za 129,00 € včetně daně + 14 € poštovné do České republiky.
Obrázek
Odpovědět