Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - jakou vodu do ostřikovačů na okno a světla ?
-
- Klubové ID: 2855
Bembik píše:No už po druhé během jednoho roku jsem měnil přední světlo. Loni levé, před týdnem pravé. A už mě to fakt nebaví....

AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
- Filozof
- Klubové ID: 1044
pokud je tam methanol tak ten ničí světla. od roku 2010 díky EU začali výrobci používat, pak byla i ta aféra s alkoholem v ČR a spousty mrtvých Díky tomu, že začali používat methanol do kapalin ostřikovačů některé firmy.
Pak se taky lidi diví že mají pavučiny na světlech protože to má snad polovina výrobků možná více stačí přečíst etiketu co je napsáno.
Navíc je to dost škodlivé i na dýchání v kabině auta a je to toxické ve vyšší koncentraci.
Něco o té srač.ce.
Methanol jako chemická látka je také velmi dobrým rozpouštědlem různých materiálů. U automobilů tak mohou být napadány pryže, laky i plasty - především polykarbonátové kryty světlometů jsou na tuto látku velmi citlivé a může dojít k samovolnému praskání, zmatnění či mléčnému zákalu těchto částí vozu....
methanol je látka toxická všemi běžnými cestami příjmu do těla. Tedy při vdechování, při styku s kůží a při požití. Jeho nebezpečnost není způsobena podobně jako třeba u ethylenglykolu (hlavní složka nemrznoucích chladících kapalin) jím samotným, ale tím, že jej tělo člověka metabolizuje na látky mnohem toxičtější, které pak napadají a ničí vnitřní orgány člověka – především játra, ledviny a zrakový nerv.
Pak se taky lidi diví že mají pavučiny na světlech protože to má snad polovina výrobků možná více stačí přečíst etiketu co je napsáno.

Navíc je to dost škodlivé i na dýchání v kabině auta a je to toxické ve vyšší koncentraci.
Něco o té srač.ce.
Methanol jako chemická látka je také velmi dobrým rozpouštědlem různých materiálů. U automobilů tak mohou být napadány pryže, laky i plasty - především polykarbonátové kryty světlometů jsou na tuto látku velmi citlivé a může dojít k samovolnému praskání, zmatnění či mléčnému zákalu těchto částí vozu....
methanol je látka toxická všemi běžnými cestami příjmu do těla. Tedy při vdechování, při styku s kůží a při požití. Jeho nebezpečnost není způsobena podobně jako třeba u ethylenglykolu (hlavní složka nemrznoucích chladících kapalin) jím samotným, ale tím, že jej tělo člověka metabolizuje na látky mnohem toxičtější, které pak napadají a ničí vnitřní orgány člověka – především játra, ledviny a zrakový nerv.
stačí koupit nějakej lepší (detailingovej) autošampon vysoce koncentrovanej nebo ještě líp - prewash a naředit podle chuti 
Detailingový přípravky bývají většinou pH neutrální, tudíž neublíží laku, vosku a neměly by ničit ani světla. Navíc takový Citrus prewash od Valetpro má super mycí vlastnosti na mouchy, mužu jen doporučit
Udělám si vždycky do 15l kýble, 6l naleju do nádobky, zbytek do kanistru a mám vystaráno na tejden
A vyjde to dost levně, při normálním ředění..

Detailingový přípravky bývají většinou pH neutrální, tudíž neublíží laku, vosku a neměly by ničit ani světla. Navíc takový Citrus prewash od Valetpro má super mycí vlastnosti na mouchy, mužu jen doporučit

-
- Klubové ID: 2855
já tam teď dal ten intensiv od BMW a jsem spokojen. Myje dobře a docela příjemně voní. Je nemrznoucí, takže ideální pro mě - mě těch 6l vydrží klidně i přes 1 rok :-D
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex