Je to jen o prioritách a o tom jak a na co budeš auto používat... Já jsem se donedávna rozhodoval mezi kombíkem e36 a e46 a je to těžké, každý model má svoje pro a proti...
e36 má charizma, je to krásný neokoukaný auto jak z exteriéru tak i z interieru, náhradní díly se dají sehnat za rozumné peníze a spoustu oprav zvládne člověk doma před garáží. Na druhou stranu se přece jen jedná o technologicky staré auto, méně bezpečné, méně komfortní a více hlučné, o korozi ani nemluvím...
e46 je obyčejné auto, taky se mi líbí ale už to nemá ty "koule"... Náhradní díly nejsou tak dobře finančně dotupné jako na e36 a zdaleka né tolik oprav si člověk udělá před garáží svépomocí. Jedná se technologicky novější model, což je fajn, ale tím je mechanicky i elektonicky náročnější než jeho předchůdce... Na druhou stranu je e46 bezpečnější, komfortnější a více tišší, s korozí má e46 taky mnohem menší problémy...
Jak jsem psal na začátku, záleží kdo co chce a samozřejmě jaké má finanční limity na nákup auta. Pokud bych měl limit 100 000 kč asi bych šel bych do pěkné a zachovalé e36 se slušnou výbavou, což takovu e46 za tyhle peníze neseženu... Pokud bych měl na nákup auta 150 000 a více vybral bych si e46, tam asi není co řešit, tolik peněz bych za e36 asi nedal...
PS: Mě se ještě mezi souboj e36 vs. e46 docela často přimíchávala varianta e39...

Ale to už se mi nechce rozepisovat...