capri píše:no mě když někdo měnil desky (když bylo auto ještě v DE) tak ty chujove byly líný v zadu povolit tlumič taky ty šrouby ve třmenu uplně vyžvejkaly a ty čepy roztahl byl sem docela rad že jsem je vyšrouboval tak bacha na to !! kvuli přístupu je dobry ten tlumič dole odšroubovat pak už je to jedna báseň
zadní tlumič jsem chtěl taky měnit ale zas nepohnu se šroubem, člověk aby kvůli každé blbosti jezdit do servisu
jestli ten šroub nemáš ožvejkanej nebo uplně uhnilej tak to postříkej nejakym uvolnovačem na šrouby nebo WDčkem nech to pusobit pak do toho párkrát bouchni kladivem (nejak rozumně) a střikni WD a pak to zkus povolit vem si na to pořádnou golu s ŠESTIHRANYM ořechem pač tim 12ti hranem to akorat strhneš
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ad_sensor/ u šroubu č. 3 jestli jste to někdo dělal, nemůže tam být u toho spodního levý závit? zaboha to nejde povolit, bojím se že to protočím a pak to nepůjde vůbec. Ten horní šel taky z tuha ale nakonec povolil, u spodního bouchám, tahám a nic ale nezdá se mi proč by měli mít každý jiný závit.
ne maj normoš zavit jinak pobouchej ho postříkej WDčkem a vem si na to pořádnej ořech s vnitřnim šestihranem ne ty s tim mnohohranem tim to akorat ožvejkáš a budeš mít po prdeli takže pořádnej ořech na tyči nebo pořádnou golu pobouchat a prostříkat WDčkem ja to mam sundany a i tahle na ponku ty šrouby jdou hodne ztuha takže se s tim nesrat sou hoodne zatuhly
"nikde" by neměl být levý závit, já povoloval všechny šrouby na autě momenťákem a to byly rány, že sem myslel, že sem vyrval podlahu... nebát se, mít pořádný ořech, páku a trochu štěstí
no zkusím to, jinak nevíte co je zač ta růžová pasta na těch šroubech? někde jsem tu něco četl že je to ochrana kvůli vysokým teplotám ale nevím jak se to jmenuje a jestli to mají v bmw.
Chce to přesný ořech 16mm, ráčnu a trubku k prodloužení páky. To růžové je lepidlo k zajištění šroubů proti samovolnému povolení. Možno koupit v autodílech, Baumax,Obi cca 100 Kč. Může mít i jinou barvu (modrou...). Dodáváno v plastové lahvičce.
Čau kluci chystám se na zadní brzdy a chtěl bych i zrepasovat zadní třmeny,prosím co obnáší vyměnit tam ty těsnění a váleček???opravnou sadu s válečkem už mám,ale abych něco nepos..l .Díky Marek
tiez som to robil nedavno na e36, je to fakt jednoduche, trochu sa musis pohrat aby ti to tesnenie sadlo na strmen zo vsetkych stran. potom ten valcek rukou pekne rukou vycentrujes a postupne zatlacis...
pozor na odvzdusnovaky... jeden zo styroch sa mi podarilo odtrhnut.