Podezřele levný olej BMW 5W30 - je ok?
-
Jendix
- Klubové ID: 1838
-
m.deejay
- Klubové ID: 1429
...to víš, že se dá sehnat, ale někdo by se mohl bát, že je v tom StarlineJendix píše:nechá se sehnat podstatně levněji viz. např:
http://www.ebay.de/itm/BMW-5W-30-Longli ... 588e95fea8
je to prodejce od kterýho bych se to opravdu nebál koupit..
a mimochodem.. neni problém ho koupit za podobné ceny i mimo ebay a podobné shopy..
...mimochodem jsou si všichni jisti, že na 100% dostanou v servise do svého auta skutečně nejen ten kvalitní olej
EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
-
Vlasta
- Člen Klubu
- Klubové ID: 148
To je správná otázka. Naprosto normální je, že servisáci prodávají vyšetřenej olej - kde ho asi vzali? Další věc je, že většina neznačkovejch servisů má dva sudy s olejem - syntetiku a polosyntetiku, jak říkají a vůbec jim nevadí, že takovej olej nemá třeba potřebnou specifikacim.deejay píše:...mimochodem jsou si všichni jisti, že na 100% dostanou v servise do svého auta skutečně nejen ten kvalitní olej- pokud teda po celou dobu nejsi u toho a i tzv známí tě můžou odrbat...
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
Foli
Ale jo, v pořádku, kupujte si to jak nejlevněji to jde, já si budu kupovat ten litr o 120 Kč dráž. Mě to nevadí, jsou to moje prachy a já si za svoje prachy budu kupovat to, co chci a jak chci. Olej si měním sám, protože vím, že značkové servisy to ojebávají.. Kupujte si to levňoučký a já budu ten hlupák, co si bude kupovat to drahé. Rád tím hlupákem budu, protože vím svoje.

-
Vlasta
- Člen Klubu
Ale do Ústavu paliv a maziv s tou svojí teorií nepůjdeš, viď? Abys nebyl za hlupáka, že kupuješ drahej olejFoli píše:Ale jo, v pořádku, kupujte si to jak nejlevněji to jde, já si budu kupovat ten litr o 120 Kč dráž. Mě to nevadí, jsou to moje prachy a já si za svoje prachy budu kupovat to, co chci a jak chci. Olej si měním sám, protože vím, že značkové servisy to ojebávají.. Kupujte si to levňoučký a já budu ten hlupák, co si bude kupovat to drahé. Rád tím hlupákem budu, protože vím svoje.![]()
-
Vlasta
- Člen Klubu
-
m.deejay
- Klubové ID: 1429
...já myslím, že jsi se už tady vyjádřil dost...máš prostě nejlepší olej a mi všichni ostatní jsme blbci, protože lejem do aut Starline a to samé dělaj v origo Bmw servisech po celé ČR...Foli píše:Ale jo, v pořádku, kupujte si to jak nejlevněji to jde, já si budu kupovat ten litr o 120 Kč dráž. Mě to nevadí, jsou to moje prachy a já si za svoje prachy budu kupovat to, co chci a jak chci. Olej si měním sám, protože vím, že značkové servisy to ojebávají.. Kupujte si to levňoučký a já budu ten hlupák, co si bude kupovat to drahé. Rád tím hlupákem budu, protože vím svoje.![]()
EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
-
Foli
Jééé, nevím jestli jsi tak hloupej nebo to děláš, ale hned na začátku jsem psal, že jsem viděl výsledky z takových testu. Do té doby jsem také kupoval lacinné oleje.Vlasta píše:Ale do Ústavu paliv a maziv s tou svojí teorií nepůjdeš, viď? Abys nebyl za hlupáka, že kupuješ drahej olejFoli píše:Ale jo, v pořádku, kupujte si to jak nejlevněji to jde, já si budu kupovat ten litr o 120 Kč dráž. Mě to nevadí, jsou to moje prachy a já si za svoje prachy budu kupovat to, co chci a jak chci. Olej si měním sám, protože vím, že značkové servisy to ojebávají.. Kupujte si to levňoučký a já budu ten hlupák, co si bude kupovat to drahé. Rád tím hlupákem budu, protože vím svoje.![]()
A je mi to fuk, já vím svoje, ty tu buď jak zaseknutá deska..... Pak nemají ojetá auta v Čechách bejt v takovém žalostném stavu oproti zahraničí......
Takže pro opožděné, nebudu jmenovat: VIDĚL JSEM VÝSLEDKY DVOU TESTU LEVNEJCH ZNAČKOVEJCH OLEJU A PRAVEJCH ZNAČKOVEJCH OLEJU. Podotýkám, že tento test neprováděl nikdo zaujatej, ten test si ten člověk zaplatil, aby měl 100 procentní jistotu, co prodává.
-
Foli
Já neřekl všichni ostatní, určitě tu je mnoho lidí co si za jistotu a kvalitu rádi připlatí.m.deejay píše:...já myslím, že jsi se už tady vyjádřil dost...máš prostě nejlepší olej a mi všichni ostatní jsme blbci, protože lejem do aut Starline a to samé dělaj v origo Bmw servisech po celé ČR...Foli píše:Ale jo, v pořádku, kupujte si to jak nejlevněji to jde, já si budu kupovat ten litr o 120 Kč dráž. Mě to nevadí, jsou to moje prachy a já si za svoje prachy budu kupovat to, co chci a jak chci. Olej si měním sám, protože vím, že značkové servisy to ojebávají.. Kupujte si to levňoučký a já budu ten hlupák, co si bude kupovat to drahé. Rád tím hlupákem budu, protože vím svoje.![]()
-
Foli
V pořádku, pokud napíšeš že 0W-30 je o třídu lepší olej, má debata končí.... Myslel jsem že se tu bavím s lidma, kteří tomu alespoň trochu rozumí...Vlasta píše:Já si za těch 120 ušetřenejch kupuju o třídu lepší 0W-30
Páč stačí olej 0W-30 má tak nízkou funkčnost za vysokých teplot motoru, která vznikne i při delší rychlé jízdě, že potom dochází k trhání ochranného filmu. Proto se v závodních autech, motokárách a motorkách jezdí oleje 10W- 60 nebo 5W- 60. Protože když tomu tak moc rozumíš, tak to druhé číslo např: to 60 Čím je číslo vyšší, tím vyšší snese olej zatížení a nehrozí trhání olejového filmu (polosuché mazání)
Děkuji, končím s debatou, hodlám se bavit s lidmi, kteří buď si nechají poradit a nebo s těmi, kteří o tom něco vědí. Ne s těma, co si hrajou na to, že všude byly, všechno znají a od všeho mají klíče
-
Vlasta
- Člen Klubu
Je vidět, že o moderních olejích a mazacích soustavách moderních motorů víš kulový. Jinak, mimo M jsou pro všechny moderní motory BMW předepsaný oleje specifikace 5W-30.
Aby bylo jasno, já tady mluvím o olejích BMW 5W-30 LL 04, CASTROL SLX PROFESSIONAL POWERFLOW BMW LL 04 0W-30 a CASTROL TWS MOTORSPORT 10W-60
Aby bylo jasno, já tady mluvím o olejích BMW 5W-30 LL 04, CASTROL SLX PROFESSIONAL POWERFLOW BMW LL 04 0W-30 a CASTROL TWS MOTORSPORT 10W-60
-
Foli
V pořádku, vím kulový, OK. Tak někdy přijeď na závody, hledej Vekra racing team a i do Octavie dáme olej 5W - 30 a zaručuji ti jeho zadření nebo vysoké opotřebení. Potom dáme olej 5W- 60 ( nebo 50 ) a ten motor bude bezproblémovej.... Vím hovno, já ví, úane génie, určitě taky jezdíš často po závodech motokár a závodních vozu. A testu jak s převodovýma olejema tak s motorovýma proběhlo mraky.Vlasta píše:Je vidět, že o moderních olejích a mazacích soustavách moderních motorů víš kulový. Jinak, mimo M jsou pro všechny moderní motory BMW předepsaný oleje specifikace 5W-30.
-
Vlasta
- Člen Klubu
Tady nejsme na závodních stránkách a už vůbec ne nějakejch zasranejch škodovkách kapišto?
-
Vlasta
- Člen Klubu
Ty jsi BMW viděl akorát z rychlíku, viď?Foli píše:V pořádku, vím kulový, OK. Tak někdy přijeď na závody, hledej Vekra racing team a i do Octavie dáme olej 5W - 30 a zaručuji ti jeho zadření nebo vysoké opotřebení. Potom dáme olej 5W- 60 ( nebo 50 ) a ten motor bude bezproblémovej.... Vím hovno, já ví, úane génie, určitě taky jezdíš často po závodech motokár a závodních vozu. A testu jak s převodovýma olejema tak s motorovýma proběhlo mraky.Vlasta píše:Je vidět, že o moderních olejích a mazacích soustavách moderních motorů víš kulový. Jinak, mimo M jsou pro všechny moderní motory BMW předepsaný oleje specifikace 5W-30.
-
Foli
Ne, končím debatu, už na to nemám náladu. Děláš vše nejlíp, máš naprostou pravdu. Jdu dělat hodnotnější věci. A už jsem se nasmál dost a bolí mě břicho, pááááááááááVlasta píše:Je vidět, že o moderních olejích a mazacích soustavách moderních motorů víš kulový. Jinak, mimo M jsou pro všechny moderní motory BMW předepsaný oleje specifikace 5W-30.
-
Vlasta
- Člen Klubu
Jako odborník jsi tady k smíchu ty. Kolik ti je? Krsně jsi tady citoval jeden mýtus z jedné diskuze o olejích. Tak čti co nejvíc, třeba jednou pochopíš. Víš, můžu se potrhat smíchy, když někdo napíše: Viděl jsem papír nebo slyšel jsem. Mohl sis to ověřit v praxi rozborem v ústavu paliv a maziv. Takhle jsi tady za maximálního mluvku
-
Foli
V pořádku, máš pravdu, vše víš suprově, opravdu se tu nebudu dohadovat zřejmě s dealerem levnejch rádoby olejů, protože nikdo jinej by se takto nechoval. Nebudu ti tu kazit kšeft, jen jsem napsal mé zkušenosti a doporučení...Vlasta píše:Jako odborník jsi tady k smíchu ty. Kolik ti je? Krsně jsi tady citoval jeden mýtus z jedné diskuze o olejích. Tak čti co nejvíc, třeba jednou pochopíš. Víš, můžu se potrhat smíchy, když někdo napíše: Viděl jsem papír nebo slyšel jsem. Mohl sis to ověřit v praxi rozborem v ústavu paliv a maziv. Takhle jsi tady za maximálního mluvku
Takže definitivně končím s touto debatou, nemám potřebu si něco obhajovat na foru. Kdo bude chtít na moje rady dá, kdo bude chtít, půjde tvou cestou. Jo a je mi 28 let, BMW vlastním, podnikám, závodím. 5 let jsem dělal v Autospektrum Mariánské lázně v závodním oddělení motorů na rallye vozy a na cestovní vozy. Dále nastavuji závodní techniku při závodech, na základě telemetrických dat a zpětné vazby od jezdců a z vlastních závodních zkušeností. ( jsem jen ze slušnosti odepsal, na co jsi se ptal + jsem dodal zbytek aby jsi trochu věděl )
-
Vlasta
- Člen Klubu
-
Foli
-
soukupadam