[quote="beny-maser"][quote="Maxiczech"]Dle mého názoru je 225 hodně. Já osobně mám 195 na zimu a 225 na léto. Myslím, že se užší pneu lépe zaříznou do případného sněhu. Na horách jsem nikdy problém neměl a nikdy neřešil nějaký pytel s cementem v kufru.. To bych si lehce připadal, jak tydýt opravdu za dob Žigulů.. Ale pravdou je, že na hory nejedu nikdy sám a v kufru něco vezu.. Jo jinak se bavim o Michelin.. Fakt s těmito pneu problém nikdy nebyl.. [/quote]
co máš za auto?
já momentálně dojíždím 195 na e34 touring, protože mi je bylo líto vyhodit, ale rozhodně bych si je nekoupil!!!!!!!! na tom autě to vypadá jak žiletka a moc to zrovna nesedí už se docela těším na zimu jak je přezuju a s klidem na duši vyhodím, dřív se měl na zimu 205, přesně z důvodu jak píšeš a že by to bylo znát říct nemůžu, minulou zimu jsem jezdil na 225 a perfektní maximální spokojenost.[/quote]
Jsem dobrá lamička.. To víš, že mám 205.. Dyk bych vypadal jak tramvaj.. Tak se omlouvám za chybu..
Conti TS830 205/65/15 T koupene loni a spokojenost, i kdyz to je jen index T - vyvazeni bez problemu i pri 180km/h.. Loni byl ale problem sehnat vubec neco.
Nevsiml jsem si, ze by tu padla zminka o ADAC testech: loni uspel Conti TS830, Dunlop SP wintersport 3D a Michelin alpin A4. Poradniky se ale lisi od sirky pneu a mozna i od velikosti uplatku za dobre umisteni. Na Dunlop 3D jsem zaslechl chvalu od kamarada.
Sirka 205 bude v zime, podle me, lip drzet stopu, nez 225.
A konecne OT k BMW & zimni radovanky: V Praze jsem byl jeden z mala, komu se pri snehove/breckove kalamite u muzea podarilo rozjet do kopce na semaforech. Ostatni auta akorat tancila od cary k care za obcasneho nechteneho ucouvnuti. Velice zabavne. Moje jelo rovne a nabralo rychlost bez problemu. Pravda, byl jsem se svorem ve vyhode.
Tiež doporučujem Dulnop Wintersport 3D, mal som ich na E60 525dA, bývalá ich má na E36 316ti a terajšej som ich kúpil na Nissan Almera (starší, r.95). Všetci spokojní.
V Nemecku som na tej E60 behal po Alpách jedna radosť, reťaze som ani nerozbalil a to bolo tak 20-30 čísiel snehu.
A k zadokolkám v zime, iné by som už nechcel. Mali sme silvestra na chate v horách, polka áut ostala v dedine a išli na chatu pešo, druhá polka predokolky s reťazami čo hore vyšli a nakoniec ja, na prvý šup s E39 530i so starými zimákmi a bez reťazí Holt, fyzika je fyzika.
Ale je pravda, že v meste na ľade sa nahovno rozbieha s hocičím.
HAMANN píše:Se zadokolkou nikdy nevyjedeš to co s předkem, to je snad jasný, sám vím! Že s ní je ale v zimě větší zábava to je taky jasný, no ale říkej to třeba ženský !
Třeba Goodyearkama UG7 určitě nic nezkazíš, ono i blbá Sava Eskimo na normální ježdění stačí....
Nemohu si pomoci a musím sem přispět svoji praktickou ukázkou, kdy mě bmw 525dA 2006 neuvěřitelně překvapilo oproti mým bývalým passatům a superbům:
Minulou zimu jsem asi 3x zůstal v zácpě na D5 ve směru na Prahu do kopce za Berounem(tříproudovka), když je ledovka nebo čerstvý sníh, tak to tam vždycky někdo zastaví. Měl jsem bmw první zimu a říkal jsem si, že jsem děsnej hlupák jak jsem si mohl koupit zadokolku a už jsem volal kámošovi na odtah a viděl jsem se v TN na Nově... JENŹE ten automat a ta elektronika jsou prostě vymakaný a tak plynulý rozjezdy jsem dokázal jen s velikým úsilím se superbem(aut)/passatem(manual). A nejvíce mě potěšilo, jak vedle mě a za mnou byly 2 superby co to protáčeli a řidiči tam tančili s volantem jako by dělali pizzu:) Samozřejmě jsem měl 6mm na zadních zimních pneu, to je základ!!! Ten automat a ESP(s ASR a ja nevim co jeste) - prostě jsem ho nechal at si s tim poradi sam...naprosto bez namahy... nerikam ze je tedy lepsi nez predokolky, ale moje zkušenost je prostě, že se zadokolkou se to da taky a jeste s vetsim komfortem. A pánové (dámy prominou), co si budem nalhávat, když je mokro nebo zasněží a vypnete ESP - ty drifty, to jak jde auto do zatacky - klukovsky sny se proste mohou plnit;)
Nepatri do toho odkazu spis prumer 16? R17 s takovyma rozmerama.... no nevim, jestli to na nejakou 5er pasuje.
Kdyz jsme u byznysu, 205/65/R15 loni o litr levnejc. Tomu ja rikam argument ... Jestli si pamatuju dobre, tak pragdejf dokonce vychytal nejakej rozmer, kterej celkem pasuje na e34 (nevim, zda zimni/letni), ale stoji snad polovinu , pac se to montuje na vsechny oktavky ci co.
Nepatri do toho odkazu spis prumer 16? R17 s takovyma rozmerama.... no nevim, jestli to na nejakou 5er pasuje.
Kdyz jsme u byznysu, 205/65/R15 loni o litr levnejc. Tomu ja rikam argument ... Jestli si pamatuju dobre, tak pragdejf dokonce vychytal nejakej rozmer, kterej celkem pasuje na e34 (nevim, zda zimni/letni), ale stoji snad polovinu , pac se to montuje na vsechny oktavky ci co.
Taky můžu doporučit winter sport 3D, jezdim na tom dvě sezony a jsem spokojenej. Jinak ty komentáře o rozjezdech a chytrym automatu jsou asi i pravdivý, cestou bez řetězů na klínovec jsem objížděl i jeden zahrabanej touareg, ale kdybych zastavil, tak je asi průser
Když už jsem někde zůstal trčet a musel použít lopatu, tak to byla vždycky moje blbost, že jsem zůstal viset břichem na závěji - stalo se mi to 2x a to pak nenaděláš nic, když nemáš kola celou vahou na zemi.
Všechno je to o pneumatikách, citu v noze a fyzice.
Taky budu muset koupit nové zimní pneu. Budu je dávat na styling 66, takže v rozměru 235/45/17. Četl jsem výborné recenze na Continental TS830, co na ně říkáte? V předešlých postech už o nich byla zmínka, ale něco bližšího by někdo neměl?
Tak já taky přispěji Nedávno jsem koupil TDS E36 touring na letních 225/40 R17 a na zadku 245/40 R17 což to je nářez ale masakr nastal v té chvíli když jsem zjistil že zimáky jsou 225/45 R17 a zadní 245/45 R17
Tak jsem je prodal a pořídil UG7 195/60 R15 se 6 až 6,5 mm jsem zvědavej na první sníh letos...
Soused kterej má E46 zhruba 10 let mi povídal že ten rozměr na naše bydliště je kreténina
Nikdy som sice nemal ine auto ako BMW tak nemozem sudit ine auta ale mam osvedcenu znacku pneu Pirelli Sottozero 225/45/17 - viem maju zle hodnotenie ale nemal som snimi nikdy problem.
Poslednu zimu som jazdil na E36 Coupe 325i bez ASC to iste tempo ako v lete len opatrnejsie a pohoda - 2roky som snim jazdil v norsku BEZ RETZI a pohoda najvedcia a poviem vam tam je snehu co ste nikdy nevideli.
Auto TIP cislo 10 tam je hodnotenie zimnich pneu a skusaju ich na BMW v roznych kategoriach - zaujimave citanie
Teraz mam E39 /moja prva 5er/ 528i mam zimne 225/45/17 pneu Continental neviem presne oznacenie ani ake maju hodnotenie ale pohoda je pravda ze je zatial sucho ale bol som v Aderspachach Chata RIOALE SNOW SIMONE cca 2200mnm a tam je cca 80cm snehu bez najmensich problemou som sa tam dostal a domou tiez.
Inak pre dobrodruhou co davaju zavazia do kufru, do mojho prvho BMW E36 Coupe 318is na zimu som dal doslova kolajnicu do kufra rezal som ju 2dni a dvaja sme ju tam davali a ludia verte neverte JE TO KKTINA SVETU SVETA zatazil som zadok a auto litalo po celej ceste proste neovladatelne! Hned som ju vyhodil po 2km nechal som ju na chodniku.
Já mám sněhuly Kléber KrisAlp (nebo tak nějak) 195/65 R15 a zatim jsem v zimě všude vyjel.