pockej olovo se pridavalo do specialu kdyz prestali delat super... super byl s olovem, special uz ne (jestli si dobre pamatuju)Maxiczech píše:Když už jsme se tak pěkně rozhovořili o dvoutaktech..![]()
Vím, že jsem lil do motorky i nějaké olovo, protože speciál nebyl. Byl jen naturál..
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
benzín v naftě prosím pomoc!!!
-
- Kontaktovat uživatele:
youwee píše:Na special jezdi snad jen fichtly a fichtly uz skoro nejezdi takze by ta firma mohla zavrit kram... Do skutru taky lejes natural...
No nechci tady rozvíjet žádné teorie, jak jsi napsal, ale píšu to z vlastní zkušenosti. Jelikož se speciál pomalu ale jistě přestává prodávat musel jsem do babetky natočit natural. Bohužel jsem tam dal M2T. Babetíko se po cca padesáti km zadřelo. Bylo mi řečeno, že do naturalu M2Téčko nepatří, že se sním špatně mísí a blbě to maže. Od opravy tam liju ten růžový castrol garden a neni problém. Netrvrdil mi to žádný Pepa s fichtlem, co půlí motor každých pět kilometrů u krajnice nebo v poli. Tohle info mám od člověka který dělá do motorek spostu let. Olovo nemá ve dvoutaktu žádný smysl a dnešní skůtry jsou dělaný na natural, a mají jiný systém mazání ...
Ovšem tohle je mimo téma. Nevodím důvod, proč by nemohl dotočit do plných jen naftu a musel tam přidávat olej ...
-
- Kontaktovat uživatele:
Jiny system maji akorat v michani olej/benzin. Driv si to musel lit do nadrze, ted uz maji mixery. Ja parkrat z nouze nalil M2T kdysi davno do moji silnicky 75ccm ktera tocila snad 13tis a nic se nestalo tak nevim no. Ale srovnavat to s castrolem (ten sem tam lil porad, byl taky ruzovej ale jinej, garden byl malinko levnejsi) je uz trocha prehnany, ten uz je zase uuuplne jinde... (i cenou) To mas jak s normalnim olejem... Muzes tam dat mogul za 150kc/l a nebo castrol za 500/l a s mogulem to taky nezadres. To uz je podle spis o znacce a jeji kvalite obecne... Nemyslim si ze se M2T spatne micha s benzinem, neni to spis o jeho mazacich schopnostech obecne?
-
- Kontaktovat uživatele:
Já vím co jsi myslel a o tom se tu celou dobu taky bavíme. Prostě si myslím že mísitelností to není, je to kvůli tomu že to prostě nedosahuje takových mazacích schopností jako má např. castrol. Ale hádat se nedudem, to fakt nemá smyslZaK píše:Myslel jsem rozdíl v mísitelnosti s naturalem a specialem, ale to je fuk.Nemá cenu se zbytečně hádat.

hmmm... nevim nevim s tim co tady pisete... ale benzin do nafty teda!!! to snad ne!!! jo drive se to delalo a doporucovalo se to redit az 30% benzinu do nafty OK! ale je nutno si uvedomit ze bolsevik je davno pryc a ze se ted hledi na ekologii a tudiz obsah siry v nafte je ted defakto na hranici toho co tam muze byt (je ji tam malo) tim padem se snizuje mazaci schopnost nafty a kdyz se to jeste naredi s benzinem tak lituju ty vase vstrikovace a cerpadla.. jak rikam bolsevik je davno pryc a sira z nafty taky takze benzin do nafty? NE!!! vylit a natankovat...
mira333 píše:hmmm... nevim nevim s tim co tady pisete... ale benzin do nafty teda!!! to snad ne!!! jo drive se to delalo a doporucovalo se to redit az 30% benzinu do nafty OK! ale je nutno si uvedomit ze bolsevik je davno pryc a ze se ted hledi na ekologii a tudiz obsah siry v nafte je ted defakto na hranici toho co tam muze byt (je ji tam malo) tim padem se snizuje mazaci schopnost nafty a kdyz se to jeste naredi s benzinem tak lituju ty vase vstrikovace a cerpadla.. jak rikam bolsevik je davno pryc a sira z nafty taky takze benzin do nafty? NE!!! vylit a natankovat...
Když jsi u toho, tak síra nemá ani v benzínu moc co dělat. Jinak se tu neřešil stálý provoz vozidla, ale jak vyřešit probém špatnýho natankování pohonný hmoty.
Richardos píše:mira333 píše:hmmm... nevim nevim s tim co tady pisete... ale benzin do nafty teda!!! to snad ne!!! jo drive se to delalo a doporucovalo se to redit az 30% benzinu do nafty OK! ale je nutno si uvedomit ze bolsevik je davno pryc a ze se ted hledi na ekologii a tudiz obsah siry v nafte je ted defakto na hranici toho co tam muze byt (je ji tam malo) tim padem se snizuje mazaci schopnost nafty a kdyz se to jeste naredi s benzinem tak lituju ty vase vstrikovace a cerpadla.. jak rikam bolsevik je davno pryc a sira z nafty taky takze benzin do nafty? NE!!! vylit a natankovat...
Když jsi u toho, tak síra nemá ani v benzínu moc co dělat. Jinak se tu neřešil stálý provoz vozidla, ale jak vyřešit probém špatnýho natankování pohonný hmoty.
prave ze je ji tam malo.... a to je na hovno.. tim ze sira neni nafta nema takovou mazaci schopnost.. ja co se resi taky jsem napsal ze vylit a natankovat.. asi sis spatne precetl co jsem napsal...
-
Víc síry víc na pit...chu pohonná hmota.síra nemá přece žádnou mazací schopnost ta pouze rozežírá všechny těsnění a hadice, naleptává jehly vstřiků a třecích ploch čerpadel.navíc síra byla přesně to co nejen v ČR ale celém výchdním bloku, dlouhou dobu pokládalo některé motory na lopatky, kvůli jejich Nikasilovému popř.Alusilovému povlaku válců, kde motor byl po 80tis.km hin.