Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

automat nebo manual ?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Dzverb

#41 Příspěvek od Dzverb »

Jestly budes jezdit prahu tak si ber automat....

ja osobne mam manual a reknu ti nekdy kdyz jses zaseklej v pos*** kolone tak to leze na nervy s automatem to bude na pohodu

blbnuti se taky da s atomatem ale neni to jak s manualem obzvlast kdyz to chces dostat rychle ze zacpy ze predjedes celou kolonu jak ja :D

Jestly praha volim Automat vse ostatni manual
jacob
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od jacob »

No tak jsem zatím najel s automatem jen nějakých 8 000 km a můžu vám říct, že jsem si na to silně zvykl. Sice menší časová prodleva v akceleraci po sepnutí plynu na podlahu tam bude, ale stim se dá naučit a zvyknout si. Jinak automat dle mého neni jen do kolon... kdyz jsem jel do vídně, bylo to něco fantastickyho. Hrát si jen s tempomatem a soustredit se na jiny veci nez řazení mě baví. Takže dálky super, na kolony super a co hlavně ocenuju na automatu je to, že je clověk daleko volnější. Sice by se nemělo dělat víc věcí najednou za jízdy, ale někdo to dělá, takze v těchto pripadech se taky hodí.

Manual je určitě zabavnější záležitost, ale to bych preferoval v zabavnym autě a né v pětce, která na zábavu dělaná neni, třeba jako jiny řady (1er 3er, atd atd)

takze jsem konecne mohl posoudit dle své zkusenosti :) ...
Hansen

#43 Příspěvek od Hansen »

Já jezdím s automatem už asi osm roků a k manuálu by se mně už vracet nechtělo. Jak říkáš, u automatu má řidič více času, protože ubyly dvě činnosti - šlapání na spojku a řazení. Podle mně je výhodou automatu také vyšší bezpečnost jízdy, protože se nemusím soustředit na to, kdy a jak přeřadit. Kamarádi mně vždycky říkali, že chtějí mít auto pod kontrolou a plně ho ovládat. Musím se vždycky usmát, když vidím řidiče, který má auto plně pod kontrolou a rozjíždí se na křižovatce jako moták. Navíc dnes mají automaty možnost sekvenčního řazení, takže když někomu ten fofrklacek chybí, tak může brnkat do voliče. Často se také říká, že auto s automatem bere o dva litry paliva více. Já jsem to ale nezjistil. Naopak jsem s automatem jezdil za stejně nebo za míň.
Odpovědět