Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

jak vymenit visco spojku u E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Susi

#41 Příspěvek od Susi »

Maxiczechu, myslíš ten jeden plast, kterej vrtuli kryje? Vždyť na tom nic není, klíč je obyč stranová 32, která je v každý průměrně vybavený garáži a o kladivu ani nemluvim. Chce to 3 až 5 větších klepnutí a je volná, plast se vysune společně s ní.

Akorád byla dost prča, když jsem ji vyndaval - byl hezkej den, celý dopoledne jsem auto šůroval a leštil a pak že jdu vyndat tu viscu. Náš soused přiběhl k plotu a že jestli jsem se nezblázdnil, že do toho motoru mlátim kladivem.. :lol: Moje bawko se mu hrozně líbí. :D

Dafsone, visca je na cestě. Jak ses neozýval, objednal jsem ji..
dafson

#42 Příspěvek od dafson »

Ja vim nic se nedeje mohl bys mi poradit jak ji mam objednat ja porad premyslim zda prodat ci ne a dnes sem se rozhodl ze tu visco koupim budu s autem jezdit a na prodej nebudu pospichat jinak pokud ho prodam tak si koupim stejnou 5tku akorat facelift....
Susi

#43 Příspěvek od Susi »

Hele hrozná komedie,
Já mu psal anglicky, ten týpek odpovídal německy - kolega v práci mi musel překládat příchozí maily.

Pokud jsi ještě nic nekupoval a nemáš registraci, musíš nejdřív udělat tohle. Naťukneš "ebay.de", vyplníš co je potřeba a oni Ti poštou pošlou dopis s přihlašovacím kódem - ten tam pak napíšes a kupuješ...

Registraci si tam udělej, protože tam maj levný vše, např. kotouče, desky, světla, různý díly. Pošta na tu viscu vychází 15Eur, kdybys bejval řekl, už mohla bejt na cestě taky a za půl poštovnýho.. :?

Takže tak.
dafson

#44 Příspěvek od dafson »

Ok dekuju jen jedna vec plati se to predem na ucet nebo jakoby dobirkou??jeste mrknu na cz stranky jestli ji maj nekde levnejsi nez za Buro tohle se mi zda hrozne zdlouhavy....jinak sem debil ze sem ti nerekl no jo sem proste nerozhodny....ale stejne dekuju sem rad ze sou tady tak skvely lidi jako ty...jeste co se tyce toho chlazeni sem dnes ohral motor a pak cca 10min blbnul kolem baraku na kickdown a u baraku mi bez zaple klimi jel ten elektricky vetrak ale ta velka vrtule u motoru slyset nebyla tak to asi opravdu bude visca nebo to fuguje obravcene nejprve sepne el.vetrak a v extremnich teplotach az visca naplno??motor mel teplotu cca 93stupnu....
Susi

#45 Příspěvek od Susi »

Platí se předem...

Prosimtě, provozní teplota tvýho motoru je do 105 C a visca se spouští až cca v 104C.
El. ventilátor se spustí na 2. rychlost při 96C a na 3. rychlost taky někde ve 104C.
Viscu odzkoušíš (podle mě) tak, že rozpojíš konektor vedoucí el. ventilátoru a necháš to běžet a budeš podle BC pozorovat teplotu. Nenechal bych ji přelézt přes těch 1O6C - to už by visca musela sepnout. A nedělat s tim kraviny, jen mírně přišlapovat plyn. Jak se sepne, poznáš to, začne to hučet a okamžitě ti teplota motoru klesne a visca se zas vypne.

:wink:
Susi

#46 Příspěvek od Susi »

Dafsone, už máš tu viscu? Ten přiblblej Němčour mi poslal jinej (Tvůj) rozměr....
:?:

Sorry, nějak se mi nedaří odeslat Ti SZ.
dafson

#47 Příspěvek od dafson »

Ne nemam-((......kolik bys za ni chtel??mas tedy tu na ctyri srouby??
Susi

#48 Příspěvek od Susi »

Ty joo!!! To ses nemohl ozvat dřív? Už je fuč, šla za 1.800,-. Dal jsem tady inzerát a hned byl zájemce...

Tak jsem zas na začátku :?

Hele, kousek od místa, kam jezdim na víkendy, někdo prodává bouranou 528i, zajedu tam v sobotu a poptám se. Pokud by viscu nechal za rozumnej peníz, koupil bych ji od něj, pokud ne, v pondělí ji znovu objednám od toho Němčoura (hrozně se omlouval). A vezmu jednu i pro Tebe. OK?
dafson

#49 Příspěvek od dafson »

Dobre jsi moc hodnej snad jeste budu mit auto abych ji nekoupil novymu majiteli-))
Susi

#50 Příspěvek od Susi »

:)
Odpovědět