Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Libi se vam Compact?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
stva

#41 Příspěvek od stva »

Zajímavá otázka: Jak se projeví u přetáčivého auta v zatáčce lehčí zadek?
Zadní kola jsou sice míň zatížena, ale zároveň na ně působí menší odstředivá síla, která je chce utrhnout do smyku. U kterého auta bude vodorovná složka (tedy ta, co tlačí zadek ven) výsledné síly větší? U auta s dlouhým nebo krátkým kufrem? Samozřejmě na to má mít vliv rychlost a poloměr zatáčky. Bude mít vždycky navrh "dlouhej zadek" nebo vždycky "krátkej", nebo při určitých poloměrech a určitých rychlostech jeden a v ostatních případech zase druhej?
Nemáte někdo nějakej test či nějakej článek na tohle téma? Pokud ano, sem s ním.
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Jestli mohu ještě podotknout, e36 Compact má zadní nápravu nebo zadní část podvozku jako e30...
skautik Čestný člen
Čestný člen

#43 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Jawak píše:Jestli mohu ještě podotknout, e36 Compact má zadní nápravu nebo zadní část podvozku jako e30...

pokud je mi znamo, tak ne vsechny verze

a oni se bavi o 325ti a to je pouze e46 compact, nebo se pletu? :)
George_D
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od George_D »

E36 Copmpact se vyrabel i 323Ti a svezl jsem se s nim jednou a mazalo to ale to asi i coupe. Kazdopadne tvrzení o tom ze naprava je z E30 je blbost. Par prvnich mozna a ja myslim ze i E30 je dobra karka a pokud chcete tak moje cislo na identifikaci do TIS je AM06933 a koukni na napravu. Je u ní napsano Compact+Z3 :wink:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
cormier

#45 Příspěvek od cormier »

Když si pročítám toto téma,nemůžu se ubránit dojmu že většina přítomných si kupuje BMW kvůli velikosti kufru.Neustálé poznámky typu zbořená prdel a podobně ve mě navozují pocit že většina z vás má asi velkou rodinu a svoje BMW neustále používá k přepravě tisíce zavazadel.Potom však nechápu proč si někteří kupují kupé,které má kufr velký stejně.Dále poznámka že compact je malé auto...je to E36 jako kterékoliv jiné,je pravda že v sedanu je vzadu místa více,v kupé však rozhodne nééé.Pak že má compact zadní nápravu E30,no a co??Většina compactů co sem viděl včetně mého je snížených a má sportovní podvozek,takže ve výsledku to sedí na silnici daleko lépe než sedan nebo kupé se sériovým podvozkem.Většina lidí co se o BMW nezajímá tolik jako lidé na foru si stejně myslí že compact je kupé,tak proč je u toho nenechat:))))
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od patras Čestný člen »

Jawak píše:Jestli mohu ještě podotknout, e36 Compact má zadní nápravu nebo zadní část podvozku jako e30...

jo a podle nejakyho casaku mela e30 lepsi jizdni vlastnosti nez e36 :)

zadni naprava vycahzi z modelu e30, ale je predelana a vylepsena - bez uprav, jen se zkracena se davala do Z3 takze nejakej sunt, za kterej ho porad vsichni mate to asi nebude
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
stva

#47 Příspěvek od stva »

patras píše:

jo a podle nejakyho casaku mela e30 lepsi jizdni vlastnosti nez e36 :)

zadni naprava vycahzi z modelu e30, ale je predelana a vylepsena - bez uprav, jen se zkracena se davala do Z3 takze nejakej sunt, za kterej ho porad vsichni mate to asi nebude

Tak, tak. Vylepšená z E30, montovaná do E36 Compact a Z3, tedy do aut bez těžkýho zadku, u kterých nejsou na zadní nápravu tak velké boční síly. Náprava je proto lehčí než u "dlouhejch kufrů".
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

patras píše:jo a podle nejakyho casaku mela e30 lepsi jizdni vlastnosti nez e36 :)

Nikdy jsem netvrdil, že má e30 horší podvozek, jen jsem chtěl podotknout, jak se někdo zmiňoval o povozku Compacta...;)
Asi je pravda, že ho budou mět jen ty počáteční modely...
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od patras Čestný člen »

Jawak píše:
patras píše:jo a podle nejakyho casaku mela e30 lepsi jizdni vlastnosti nez e36 :)

Nikdy jsem netvrdil, že má e30 horší podvozek, jen jsem chtěl podotknout, jak se někdo zmiňoval o povozku Compacta...;)

compacty se zacali vyrabet v roce 94 tak nevim proc by pouzivali podvozek 5 let starej .. pravdepodobne z nej jenom vychazeli ... stejne tak jako nekdo tvrdi ze palubka je z e30 ... dalsi blbost. pristroje jsou e36 bez ekonomeru ..a velkej pocitac u compacta se rozumi : cas, tepl, pr.spotr, dojezd, prum rychl. Pravda ze ovladani svetel je stejny jako u e30 ... proste neco na tom aute vypadat levnejc muselo :) jinak by to mohlo stat stejne jako saloon :) (i kdyz vyrobni naklady na jedn. komponenty, ktere se neslucuji se saloonem nebo coupe museli bejt minimalne stejne drahe jako u ostatnich modelu) proste to muselo jen "vypadat" levneji :)
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Lukáš »

patras píše:
Jawak píše:

compacty se zacali vyrabet v roce 94 tak nevim proc by pouzivali podvozek 5 let starej .. pravdepodobne z nej jenom vychazeli ... stejne tak jako nekdo tvrdi ze palubka je z e30 ... dalsi blbost. pristroje jsou e36 bez ekonomeru ..a velkej pocitac u compacta se rozumi : cas, tepl, pr.spotr, dojezd, prum rychl. Pravda ze ovladani svetel je stejny jako u e30 ... proste neco na tom aute vypadat levnejc muselo :) jinak by to mohlo stat stejne jako saloon :) (i kdyz vyrobni naklady na jedn. komponenty, ktere se neslucuji se saloonem nebo coupe museli bejt minimalne stejne drahe jako u ostatnich modelu) proste to muselo jen "vypadat" levneji :)

compacty měli kompletně zadní nápraqvu z e30ky, a byly poskládaný z toho co se kde ve fabrice našlo :-)

palubka je velice podobná, ne li stejná jako ma z3
PJK

#51 Příspěvek od PJK »

Speedy píše:
PJK píše:Mne se Compact libi, zejmena E46, E36 byl ve sve dobe take velmi hezky. Navic kdyz zkusite 325ti, nemuzete proti nemu rici slovo, je to diky kratsim previsum, pritom stejnemu podvozku a tvrdsimu odladeni vyrazne ovladatelnejsi auto nez Saloon a treba v testu motorvision s nim dosahli pri losim testu vyssi rychlosti pred ztratou trakce nez s M3. Takze nepodcenovat, v Alpach vymete s kde cim... Jina vec je, ze vetsinou (alespon v CR) jsou to oholene modely s 1,8, ale i to je BMW :wink:

A to by mne zajimalo, jaxi prisel na to, ze to ma stejny podvozek a tvrdsi odladeni nez Saloon? To auto je jenom kratsi o kufr, predek je stejnej. Jedina vyhoda, kterou vydim v tomhle aute je v mestskym provozu a to tim, ze je kratsi a ma vetsi diru do kufru. Rozhodne bych ale netrvdil, ze ma lepsi trakcni schopnosti nez M3. To by se mohl vyrobce rovnou vysr.. na vývoj a vyrobu M3 a jenom lepit nalepky BMW E36 M3 Compact a bylo by. Never hochu vsemu, co kde pisu za blafy..

Na to jsem neprisel, to jsou fakta ;-) Hovorim tedy o E46, ne o historii, ten ma uplne stejny podvozek, ba prakticky i interier, ma tvrdsi naladeni a mensi zadni previs. Vysledkem je co jsem rikal - skvele jizdni vlastnosti, v losim testu dopadl lepe nez M3. Ja bych tomu veril, v losim testu konci BMW pretacivym smykem pri navratu do sveho smeru a vetsi previs Coupe bude znat. Mrkni na motorvision.de, tam myslim je minimalne jeden z tech testu i ve streamovanem videu, mozna tam budou i oba, M3 se utrhlo drive nez Compact... Losi test samozrejme neni jizda po silnici, srovnavat Compact s M3 je jinak pochopitelne blbost, ale neco to precejen napovi. Pro mne byla jizda s 325ti ve sportpaketu zazitkem, ve srovnani s mou 325i, kterou jsem prio koupi ladil spis do komfortu, na blbnuti mam jina auta, je to jako nebe a dudy.
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od patras Čestný člen »

Lukáš píše:compacty měli kompletně zadní nápraqvu z e30ky, a byly poskládaný z toho co se kde ve fabrice našlo :-)

jasny :) to co se komu valelo pod ponkem, nebo co nekdo omylem zakopnul pod linku v 89 to pri generalnim uklidu v 93 dali na papir a v 94 uz vyjizdeli prvni compacty :)
PJK

#53 Příspěvek od PJK »

patras píše:
PJK píše:Jina vec je, ze vetsinou (alespon v CR) jsou to oholene modely s 1,8, ale i to je BMW :wink:

Podle me nejcastejsi kompakt v cr je 316 ....

.... castejsim jevem je spis "oholenej" saloon .... nez compact

Vsak 316 je 1,8, ze... Oholenej comact je jinak skoro kazdej, videt v CR treba uz jen 318ti nebo 320td je hodne tezky, takze bych to videl spise opacne ;-)
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od patras Čestný člen »

PJK píše:
patras píše:
PJK píše:Jina vec je, ze vetsinou (alespon v CR) jsou to oholene modely s 1,8, ale i to je BMW :wink:

Podle me nejcastejsi kompakt v cr je 316 ....

.... castejsim jevem je spis "oholenej" saloon .... nez compact

Vsak 316 je 1,8, ze... Oholenej comact je jinak skoro kazdej, videt v CR treba uz jen 318ti nebo 320td je hodne tezky, takze bych to videl spise opacne ;-)

u e36 je 316 1,6 u e46 1,8l
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Lukáš »

patras píše:
Lukáš píše:compacty měli kompletně zadní nápraqvu z e30ky, a byly poskládaný z toho co se kde ve fabrice našlo :-)

jasny :) to co se komu valelo pod ponkem, nebo co nekdo omylem zakopnul pod linku v 89 to pri generalnim uklidu v 93 dali na papir a v 94 uz vyjizdeli prvni compacty :)

a jak si přišel na rok 1989????????????????????????,

e30 se přestala vyrábět v roce 1994.

tak mi nevěř, zeptej se mechanika v autorizovanym servise, z čeho je naprava z kompakta.

jeden mechanik u bychla ma zadni napravu z kompakta v e30ce.
George_D
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od George_D »

Lukáš----- Tak proč je tedy když dám vyhledat v TISu nebo ETK jen Compact a Z3?? A po E30 ani zmínka :?
Nejspíš proto že není z E30 alespon tedy moje nejspíš ne. Nechci kecat za ostatní. :lol: :lol:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Lukáš »

George_D píše:Lukáš----- Tak proč je tedy když dám vyhledat v TISu nebo ETK jen Compact a Z3?? A po E30 ani zmínka :?
Nejspíš proto že není z E30 alespon tedy moje nejspíš ne. Nechci kecat za ostatní. :lol: :lol:

a co daš vyhledat?????

compact e36 ma napravu z e30(zadni). nema se cenu hadat, už to tak je.
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od patras Čestný člen »

Lukáš píše:
George_D píše:Lukáš----- Tak proč je tedy když dám vyhledat v TISu nebo ETK jen Compact a Z3?? A po E30 ani zmínka :?

a co daš vyhledat?????

compact e36 ma napravu z e30(zadni). nema se cenu hadat, už to tak je.

mozny to je se nehadam :) no a ???? stejne to suprove sedi ..
mengi

#59 Příspěvek od mengi »

Palubka v compactu je úplně jiná než v z3 :x
Přílohy
z3.jpg
z3.jpg (50.95 KiB) Zobrazeno 857 x
compact.jpg
compact.jpg (34.16 KiB) Zobrazeno 887 x
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Lukáš »

mengi píše:

Palubka v compactu je úplně jiná než v z3 :x

tak se koukni na horní část, až na středovej panel je totožná :wink:
Odpovědět