Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupit BMW 745 E65 nebo Audi A8 4,2Q?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Snejk »

Atila píše:Nezapomen, ze na E65 mohou byt 245/45/R19 z vyroby a na to neexistuje zadna levna solidni guma. Znackove gumy (a na BMW bych nic jineho ani nedaval) v tomhle rozmeru zacinaji na nejakych 6000Kc za gumu na Dunlopech, ostatni znacky stoji jeste vice. Takze 25.000Kc jenom za letni gumy. A pritom 245/45/19" na E65 jsou vcelku normalni gumy, zadny extrem..

jj potvrzuju, ted sem daval 19ky a jako nejlevnejsi sada 16 tis (245/45 a dozadu musis mit 275/40..mnohem drazsi)

ale kdyz to mas na 18kach tak jsi vpohode, pocitej tak 12-14tis za velice kvalitni sadu ..

vsechno je to dany tim, jaký auto se kupuje.l ja vzdycky auto koupil s dvema novyma sadama napriklad... takze pohoda.. treba.. vetsinou po servisu.. takze vsehovsudy prumernej naklad na moje zivotnosti aut (1-2 roky e38) je cca 20 000... ale to je taky dik dilum za nic a vlastni prace :)...

takze bud koupit draze a dobre, nebo mit velkou rezervu, nebo si koupit pekac za par a vlastnima silama si to dat dokupy... pak musis bejt v pohode...

pokud na to nemas penize, nebo to neumis ojebat po svem... tak se na to muzes vysrat.... a to plati o vsech autech tehle kategorie...
jarda

#42 Příspěvek od jarda »

Nebo koupit draze pekáč :) Mně zatím náklady na 730d vychází cca 100x tolik co psal JaraX :mrgreen:
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
DDT

#43 Příspěvek od DDT »

Snejk píše:pokud na to nemas penize, nebo to neumis ojebat po svem... tak se na to muzes vysrat.... a to plati o vsech autech tehle kategorie...
Stejku oprava, to platí o všech autech.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od JaraX »

jarda píše:Nebo koupit draze pekáč :) Mně zatím náklady na 730d vychází cca 100x tolik co psal JaraX :mrgreen:

co na to řict? oba sme ti se snejkem řikali nekupuj naftu, ser na to, néééé ty sis ju musel koupit, cos myslel že jsem si řekl když jsi mi volal že stojí v břeclavi at ti seženu odtahovku? :D :D :D, ovšem omlouva tě to že jsi předtím měl benzína a nevěděl jaky nafta je peklo
jarda

#45 Příspěvek od jarda »

Já si nestěžuju, jen jsem chtěl ilustrovat že to je opravdu víc o konkrétní koupi než o modelu.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od JaraX »

a o konkrétní motorizaci :)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#47 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

JaraX píše:
jarda píše:Nebo koupit draze pekáč :) Mně zatím náklady na 730d vychází cca 100x tolik co psal JaraX :mrgreen:

co na to řict? oba sme ti se snejkem řikali nekupuj naftu, ser na to, néééé ty sis ju musel koupit, cos myslel že jsem si řekl když jsi mi volal že stojí v břeclavi at ti seženu odtahovku? :D :D :D, ovšem omlouva tě to že jsi předtím měl benzína a nevěděl jaky nafta je peklo

Jardo jaký peklo? :D vždyť o kousek výš se oháníš jak si najel s 730d 100tkm a bez chybičky a za nižší náklady než má oktávka :D jardo s Tebou se nemá smysl bavit jaké auto si koupit,pro Tebe je na světě jen jediné auto a to e38 tedy ted již dvě auta....nově přibyla e65 :wink:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#48 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Chalapi je třeba si uvědomit jen jednu věc...každej at si koupí co se mu líbí, protože každé auto má své silné ,ale i slabé stránky a u ojetiny je to jen otázkou štěstí na jakej kousek trefíte. Co se týče A8 tak jsem psal jen svou osobní zkušenost a výbavu jsem měl sockovou, protože audi neumí luxusní limuzínu :D TV,NAVI,BOSE systém,dvojitý determální skla,el.sportovní sedačky,el.roleta 3x,solární šíbr,bezklíčové odemykání a startování,bi xenon adaptivní,připlatková kůže za dvě kila jinak socka :D plus vzduchovej podvozek,kterej je mimochodem moc fajn a fungující a ve 150 jsem v autě nic neslyšel :wink: a ta skoro čtyřkolka v zimě fungovala daleko líp než má předchozí X5 :wink: kde se mi pojebal vzduch.podvozek,turbo udělalo pápá a i nějakej vstřik z český nafty :wink: a přesto mám bmw velmi rád akorát si uvědomuji,že když si kupuji ojetinu z luxusního segmentu tak musím mít finance na servis a to i na tu nejhorší variantu poruchy :wink: kupovat si něco s tím, že se to přece nemůže pokazit je prostě blbost.
JanHavlicek

#49 Příspěvek od JanHavlicek »

maniacu sorry za OT, ale pořád mi nejde do hlavy, proč sis tedy koupil tu E38 (ještě v 730d) a nejezdíš dál tou A8? :D
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#50 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

JanHavlicek píše:maniacu sorry za OT, ale pořád mi nejde do hlavy, proč sis tedy koupil tu E38 (ještě v 730d) a nejezdíš dál tou A8? :D

A taky jsem prodal GT3 abys měl nad čím dumat :wink: P.S. život není jen o autech ikdyž je mám moc rád. Jinak mám rád všechny zajímavý auta a prostě jednou za dva roky to vyměním. Jen nemám rád slepé lidi pro které existuje vždy jen jedna a ještě k tomu jejich pravda :wink: jo a e38 jsem si koupil protože je to prostě (pro mě) krásné a poctivé bmw za hubičku :wink:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od JaraX »

M3 maniacu, ano, sice jsi měl roletky, ale jak píše snejk, radši nemít, než mít nahovno, jdou ty roletky ovládat zepředu v té A8?
k tomu jak rozumíš výbavě se radši nevyjadřuj, nebo sem budu muset něco napsat.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#52 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Jardo sundej si klapky z očí :wink: ja tu neobhajuju audi, jen říkám, že mě kupodivu stál provoz A8 za dva roky jen olej s brzdovýma deskama :wink: je třeba se na to dívat objektivně a ano bmw mám daleko radějji než audi.Tebe baví srovnávat e39 s e38 a e60 s e65 a baví Tě hádat se s lidma do krve jak je sedma o 1000% lepší než pětka a aby taky nebyla lepší a luxusnější ,když je to vlajková loď značky :wink: jen je si třeba uvědomit a přiznat si, že né každý si může dovolit top model v top výbavě ...byť ojetý a ruku na srdce i e39 jé dobré auto jen o třídu níž :wink: a popiš mi jak nerozumím výbavě :D já jezdím v autě z 70% sám a když jede vzadu mladej tak je na něm jestli si boční roletku stáhne nebo né :wink: řešíš kokotiny,zadní roletky jsou pro lidi cestující vzadu a proto taky si je lidé sedící vzadu mohou ovládat. :wink:

MOD fishmaker : odstraněna citace přímo předchozího příspěvku
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od JaraX »

to je jedno, nebudu tu dělat zbytečný rozbroje, pak bych mohl psát něco o M3 maniacových dovozech apod, myslím že dost lidi by se divilo, ale seru na to. a roletky v E66 si stahuju proto aby na mě nesvitilo zezadu i když řidim.
Ogar

#54 Příspěvek od Ogar »

Pro ,,M3maniac,,
Roletky se dají ovládat u BMW řady 7 (jak E65/E66, tak F01/F02) ze zadních sedadel, ale také má k dispozici tlačítko řidíč (pouze jedno), které funguje tak, že při stisknutí (jednom) se zatáhne/odtáhne zadní roletka a při podržení tlačítka se ZÁROVEŇ zatáhnou/odtáhnout všechny roletky, tj. zadní i zadní boční.

A jsem si jistý, že na tento způsob fungují roletky ovládané z sedadla řidiče i v konkureční A8ičce.
BMW Zdar.
Ogar
Kail

#55 Příspěvek od Kail »

Jardo,ukonči to včas,než to zase sklouzne k absurdní debatě.

Pravda je že by jsi měl otevřít oči,doba postoupila a e38 je dneska prakticky mrdka.I když krásná a poctivá.Stejně jako e34,a předtím e30 atd.
Ono pro člověka co vydělává 300tis měsíčně je i e65 stará mrdka žejo.
DDT

#56 Příspěvek od DDT »

caknakis

#57 Příspěvek od caknakis »

Sorry za OT, ale všimli jste si, že se téměř každé téma do které začne hudrat Jarax změní na hromadu h@ven? :-)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#58 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

JaraX píše:to je jedno, nebudu tu dělat zbytečný rozbroje, pak bych mohl psát něco o M3 maniacových dovozech apod, myslím že dost lidi by se divilo, ale seru na to. a roletky v E66 si stahuju proto aby na mě nesvitilo zezadu i když řidim.

Jardo, nechápu Tvou reakci, píšu tu snad někde něco o tom jaký jseš lempl na zasíťování? nebo na své hoby vrtat se v e38mách, či že jseš vetešník co skupuje staré vraky ? Jen jsem napsal svůj názor ,že jseš zaslepenej do sedmičky a je to pro tebe jediný auto na světě co je dobré. Není tomu tak a je třeba si to uvědomit, že každej si vybere takové auto jaké chce a které mu vyhovuje.Takže psát e39 je sračka a e38ma je bůh je nesmysl.Ty jsi taky kdysi jezdil ve vybydlené mrdce e36ce tds a tlačil Ti někdo do hlavy co to máš za šrot???opovrhoval tvým autem někdo? Jinak k té narážce na mou osobu ,snažil jsem se ti asi 5x dovolat tak nevím proč si to ani jednou nezvedl. Nebo proč ses mi neozval nazpět když si určitě telefon zapoměl někde v autě....Pokud máš něco proti mé osobě tak to řeš se mnou, rád si to s Tebou vyříkám osobně.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#59 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

JanHavlicek píše:maniacu sorry za OT, ale pořád mi nejde do hlavy, proč sis tedy koupil tu E38 (ještě v 730d) a nejezdíš dál tou A8? :D

jo a koupil jsem si nedávno i toto :wink: to už Ti vůbec do hlavy nepůjde :D mám auta rád a toto jsem si přál jako malej 10ti letej capart :wink: z podobnýho nostalgickýho důvodu jsem si koupil i e38 :wink:
Přílohy
škodovka1.JPG
škodovka1.JPG (76.13 KiB) Zobrazeno 1349 x
JanHavlicek

#60 Příspěvek od JanHavlicek »

jako nemusím to chápat úplně do detailu a máš pravdu - škodnou už vůbec nechápu :D Jenom si říkám - proč do háje kupovat E38 a dál do ní sypat (na - jak jsi říkal - top stav), když můžeš jezdit A8, do které liješ pouze "olej a benzín" :D

//a můžu ti to klidně napsat do klubovek, ať tu neni OT, ale ono je to asi jedno, JaraX se o to se svýma blbýma roletama postará :D
Odpovědět