S autem je to přesně, jak psal brácha. Je to fakt hnus. Nic, než to teď rozprodat na díly, s tím dělat nejde. Martinéz: Jo jo, stávající auto (stejná motorizace jako máš Ty, ale s automatem) mě radost dělá. Ještě přemejšlím o nějakým zabezpečení aby mě tu radost dělalo hodně dlouho.
Helldiver píše:Nechapem tu drzost tych ludi, vozit sa v ukradnutom aute akoby nic .
Taky to nechápu, na druhou stranu když je Policie takto nechá jezdit a pak když je nějakým nedopatřením chytí, tak je zase hned propustí. Proč by se potom nevozili zadarmo v kradenejch autech???
O víkendu bylo v televizi o tom, že Policie v Ostravě udělala zátah na zloděje a vykradače aut a za 1 den jich chytili přes 60 Jednoho pachatele dokonce chytili za ten den 2x. Jak je to možný Chytnou někoho při činu a hned ho propustí Proč Pak se člověk jejich drzosti nemůže divit. Nabízí se otázka - k čemu Policii vlastně máme? "Práci", co dělají (sepisování protokolů a sezení v kanceláři) by mohli dělat klidně úřadníci měst. úřadů.
Tak mám další a zase negativní zkušenost s Policií.
Poté, co jsem auto dotáhl domů a prohlídnul si ho pořádně za denního světla, jsem sepsal škody, který v noci při svitu policejní baterky nebyly vidět. Taky (jak už je zde psáno) se ukázalo, že auto používali sádrokartonáři. Další až doma objevenou stopou byl jinej akumulátor s nalepeným štítkem a textem: "p. HOLKOVÁ". Hned v pondělí odpoledne jsem se stavil na služebnu PČR v Tišnově, kde byla krádež nahlášena, abych doplnil výpověď.
Službu konající policista zprvu nechápal o co mě vlastně jde a pak mě řekl, že bude nejlepší, když si zajedu do Rosic (v jejich rajonu bylo auto nalezeno a oni sepisovali papír o předání vozidla) a všechno nahlásím tam. O papíru, kterej jsem sepsal já (soupis dalších škod, upozornění na sádrokartonáře a štítek na baterce) pořád prohlašoval, že nemá žádnou procesně právní hodnotu. Taky jsem mu řekl, že v autě zůstalo dost věcí, který možná patří zlodějům nebo je někde ukradli, ale prostě nejsou moje. Divil se tomu a ptal se proč jsem to nehlásil. Jenže mě se tehdy v noci nikdo na nic neptal. Policajt z Rosic měl jen starost abych mu honem podepsal předání a aby auto zmizelo ze soukromýho pozemku. Nicméně po chvíli a po telefonátu (asi se šéfem) řekl, že to teda se mnou sepíše. Sedl k počítači a když ho to tam nechtělo pustit, protože případ byl již odložen, tak mě řekl, že mám jít počkat na chodbu, že si ještě musí zavolat. A jak jsem tak seděl na chodbě, tak jen slyším (možná otevřeným oknem), jak ten jeho šéf je děsně rozčilenej a jak prej si to představuju, že jsem si toho nevšiml v noci. Po několika minutách jeho řvaní na podřízenýho už jsem si začal připadat jako ten špatnej já, a že vlastně chcu ublížit hodnýmu zloději a svádím na něj něco, co neudělal a on není zlej, jen se prostě chtěl povozit.
Pokračovalo další kolo sepisování - policista se zeptal stejně jako jeho uřvanej nadřízenej, proč jsem si toho nevšimnul a hlásím to až teď. Odpověděl jsem, že byla tma a jeho kolegové moc spěchali aby to měli honem předaný.
Následovalo sepsání, ovšem s vynecháním těch dost podstatnejch informací, že na baterce bylo jméno (možná další okradená) a taky to, že auto používali sádrokartonáři. Prej se to nezjistilo při nalezení vozidla a nemá to žádnou procesně právní hodnotu. A přitom v televizi vyšetřovatelé za informace platí. Tady to nechtěli ani zadarmo.
A jakej z toho plyne závěr? Ti příslušníci Policie, se kterými jsem jednal (nechci věřit tomu, že takto funguje celá Policie), zloděje chytnout ani v nejmenším nechtějí!!! Bojí se každý stopy, která by je k nim přivedla.
Má někdo zkušenost kam bych se měl obrátit a tyto informace nahlásit, když Policii to nezajímá???
kámo to je neuvěřitelný co tu píšeš...absolutní nezájem fízlů cokoliv zjišťovat a nakonec zjistíš že ten špatnej seš ty protože sis auto nechal ukradnout
Tak jsem teď zkusil namontovat jinou baterku a zdá se, že to funguje. Ještě jsem zjistil, že je děravej vejfuk a má to docela brutální zvuk. Zloději za ten měsíc a půl stihli najet přesně 3000 km. Myslím, že by tyto informace Police měla mít, protože si třeba na nějaký stavbě toho zvuku mohli všimnout. Jenže komu to mám hlásit??? Zase se na mě budou dívat jako toho největšího zločince, protože jim přidávám práci.
Jo kdybys tam měl fikanej tajnej vypínač,tak by se nějací muráři a mazavkové určitě nesvezli,a pochybuji,že by to někdo někam táhl na laně.Maximálně vytlučou aku a z nasranosti ti prokopnou dveře,že to neblaflo.A naivní nejsem,když je udělanej pořádně tak jsou prostě v prdeli,hlavně vědět co přerušit a kde,a v operovat to vše do orig.hlavního motorovýho svazku,aby nikde nic nekoukalo,a dát to na dva vypínače.Hlavně né stop ventil na vstřik. čerpadle,na to by přišli i tito č.....
fafejta: To s tím vypínačem už jsi v sekci Krádeže a podvody nejednou psal. Máš pravdu, ale čas nikdo vrátit neumí.
Jen mě štve, že Policie, kterou si platíme ze svých daní na to totálně kašle a ani nechce žádný informace, který by mohly vést k nalezení zlodějů.
Je zajímavý, jak snadno se dá standardní auto ukrást - vytrhnout zámek ve dveřích, pak vypáčit spínací skříňku, odpojit část s kontakty a pak už stačí jen šroubovák na nastartování a jede se.
miloshm píše:fafejta: To s tím vypínačem už jsi v sekci Krádeže a podvody nejednou psal. Máš pravdu, ale čas nikdo vrátit neumí. Jen mě štve, že Policie, kterou si platíme ze svých daní na to totálně kašle a ani nechce žádný informace, který by mohly vést k nalezení zlodějů. Je zajímavý, jak snadno se dá standardní auto ukrást - vytrhnout zámek ve dveřích, pak vypáčit spínací skříňku, odpojit část s kontakty a pak už stačí jen šroubovák na nastartování a jede se.
Policajtům jediný co jde tak buzerování na silnicích s následným výběrem pokut.
Tak dneska musím napsat pozitivní zkušenost s Policií (konečně!). Volal jsem na linku 158 a řekl, že bych rád doplnil informace k ukradenýmu a nalezenýmu autu. Pán na druhým konci drátu mě odkázal na Tišnov, že to mám nahlásit tam. Když jsem mu sdělil, že tam to NIKOHO nezajímá, tak mě poradil ať se stavím nebo zavolám na kriminálku (Rybářská, Brno), což jsem učinil.
Tam jsem konečně mluvil s člověkem, kterej o věci nejenže věděl, ale měl velký zájem i o všechny informace, který tišnováci odmítali zapsat do protokolu. Taky řekl, že ti zloději už tady nějakou dobu řádí a mají v oblibě pětkový bavoráky (varování pro ostatní majetele pětek!!!). Víc bych tady na forum nechtěl psat, protože je možný, že ty svině chodí i sem. Nedoufám v to, že bych snad dostal nějaký prachy za ukradený věci a poškození auta (pojištěný jsem to neměl), ale snad se ti hajzlíci najdou a půjdou za katr aby nemohli dál škodit.
Jujda, člověk na pár dnů odjede mimo civilizaci a tady se hned dějou věci:) Tak velká gratulace k nálezu!!! Sice auto asi zažilo svoje ale aspoň že je zpět. jinak k té policii. Pokud s ní chce člověk komunikovat, tak v 99% případů musí nechat rozum doma... Jakmile začne přemýšlet, tak je v řiti jak Baťa s dřevákama. A co se týče okresních stanic, já mám stjenou zkušenost z nálezu... V Kuřimi mi rychle předali auto a odveleli mě do Brna, že oni to už dělat nebudou... Takže je to všude stejný... A tamní kriminalista neváhal a před sejmutím otisků si pořádně omakal snad všechno so šloi holýma rukama... No a coi se týče zlodějů 5er, to mi řekli i na Kuřimské stanici že řádí, mimoto že taky většina aut(nejen BMW) končí v prvně v Kuřimi. No ale tím to pro ně skončilo a dokonce mi zatím nikdo ani nebyl schopnej poslat jakýkoliv vyjádření... Sem pro abysme založili domobranu a budem to dělat jak na divokým západě. tam se za krádež koně střílelo. My můžem napichovat na kůly... Ještě jendou Congratulations!!! P.S. Že tys nahodil inzerát na náhradní díly???:wink:
Inzerát na náhradní díly jsem ještě nenahodil, prodal jsem jen tu převodovku, co jsem si do toho auta koupil. Auto asi rozprodám na náhradní díly, protože by se nevyplatilo je dávat dohromady. Docela drahý ponaučení o tom, že zamčený auto je v podstatě absolutně nezajištěný.
Zadní nárazník odřenej z obou stran, přední nárazník poškozenej ve spodní částí (chybí kus mřížky), odřenej lem LZ blatníku, škrábance na kapotě a na střeše, prohlubeň na levým C-sloupku a chromovaný liště, z kufru čouhají šrouby po křídle, chybí kompletně všechno nářadí, čudlík na zamykání na PZ dveřích, podlážka zavazadlovýho prostoru, poškozený zámky (i na kufru), spínací skříňka, plast pod volantem, děravej vejfuk a to jsem určitě ještě na dost věcí zapomněl.
Prostě je to docela šrot a nevyplatí se nic jinýho než to rozprodat na díly