Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Hlučnost motoru po výměně rozvodů 520d F10

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Filozof
Klubové ID: 1044

Re: Hlučnost motoru po výměně rozvodů 520d F10

#41 Příspěvek od Filozof »

Ted můžeš doufat že si servis naučtuje jen pár tisíc za kontrolu a nebude tam reálně či fingovaně měnit nějakou součástku aby si tzv. vydělal něco navíc.
Jsme bohužel v čr a tady některé servisy tak mohou fungovat. čest všem poctivým servisům. ;)

Znalecký posudek se dělá ve chvíli kdy první servis od toho dá ruce pryč. Pak nastoupí znalec s druhým servisem.

Jedině co by šlo tak je zavolat do druhého servisu at ti dají zprávu se znaleckým posudkem pokud by to takto šlo.
Potom máš papír který můžeš právně vymáhat po prvním servisu bud po dobrém nebo soudně.

Nejsem právník a nevím zda tam jsou ještě nějaké ALE.... co by to muselo obsahovat.

Zavolej si tam zda to jde ještě nějak vyřešit nebo ne.
http://www.znaleckeposudky.cz/
Torrman
Klubové ID: 4066

#42 Příspěvek od Torrman »

Diky za podnety chlapi. V puvodnim servisu mi rekli, ze kdyz se prokaze ze to zavinili oni, tak ze jsou ochotni tu opravu zaplatit... Ale... slibem nezarmoutis...otazka jak se zachovaji, kdyz se tak skutecne stane. Kazdopadne by bylo super, kdyby mi ten servis kde to mam ted vystavil nejakou posudkovou zpravu. Ale zatim je vse v šetření...
Torrman

#43 Příspěvek od Torrman »

Tak pánové, jedna otázka, je podle vás normální, že se dělá výměna rozvodů bez výměny rozvodových ozubených kol? Já se nestačím divit co jsem se dnes dozvěděl, prostě dali nové řetězy, lišty a napínáky ale nechali to na starých ozubených kolech 220tis najeto... co je tohle sakra za prasárnu? Na otázku jak je to možný že to nevyměnili řekl že to v té sadě nebylo skladem (proč mě teda neinformovali?) a že ta výměna nebyla potřeba, že ty kola jsou ok. Přitom jsme se na začátku při objednávání domlouvali že je to včetně ozubených kol. Tak já nevím co si o tom mám myslet.

Otázka je jestli to teda má vliv na ten hluk motoru nebo ne, ale je to věc, která mě zaskočila. :x
Sweden
Klubové ID: 2669

#44 Příspěvek od Sweden »

Tohle je spíš otázka na kluky kteří už nějaké to eFko uvnitř viděli a dokážou posoudit kvalitu materiálu ozubených kol a stav zubů po cca. 200tis km, to takový zlomový bod kdy rozumný majitel začne u současných vozů přemýšlet minimálně nad kontrolou řetězu, napínáků, lišt, apod. Tedy pokud se toho motor dožije, celkem dost jich končí s dírou v bloku ještě před timto magickým mezníkem :)

Staré dokulata ojeté zuby a nový řetěz? Těžko říct, ale nemyslím si že by to vydávalo takový rachot, otázkou je jak ojeté ty zuby opravdu jsou a jak v nich sedí řetěz.

Hluk byl konstantní nebo se měnil s otáčkami motoru?
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Spejbl

#45 Příspěvek od Spejbl »

Košér to není, ale je to zažitá praxe u této moderní generace motorů.
Jde o to, že rozvodové kolo na klikovém hřídeli je vyrobeno přímo v jednom kuse s hřídelí.
Takže, pokud bys chtěl měnit vše, co se kol týče, tak i klikovou hřídel, no a tu zas nemůžeš dát na starý ložiska,to bude koštovat tak 40K.
N47 jsem sice nedělal, tak si nejsem 100% jist jestli má bedplate, tedy dělenou klikovou skříň, ale na 95% si myslím že jo, a to je také více pracnějši a dražší na demontáž .

Ale myslím, že tohle Ti měli říci v tom servise.
Filozof

#46 Příspěvek od Filozof »

Zajimavý rozhovor s jedním z nejpovolanějších mechaniků, který se touto problematikou zabývá.
Vyzpovídali jsme Roberta Hamaru, majitele firmy RH ENGINES. Pan Hamara má s opravami motorů N47 více než 5 let zkušeností.

https://www.tipcars.com/magazin/nase-te ... is-kc.html

http://rhengines.cz/bmw20d/
Don
Klubové ID: 1990

#47 Příspěvek od Don »

Pan dole v diskuzi pod clankem bude asi velky odbornik :)
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Torrman

#48 Příspěvek od Torrman »

Chlapi už se začíná pomalu ukazovat pravda, resp. už se ukázala. Rozvody byly špatně nastaveny, dnes jsme to řešili a osobně jsem vše viděl, byl přítomen i soudní znalec, který vše zdokumentoval. Dál se uvidí, jak se k tomu postaví původní servis. :roll:
Filozof

#49 Příspěvek od Filozof »

zajimala by mě částka co si za to servis vezme. 10-15k ?
Spejbl

#50 Příspěvek od Spejbl »

No mě by spíše zajímalo jak tento příběh skončil.
Tedy, jestli soudní rada stanovil výměnu rozvodů ala "prasárna" jaks napsal, nebo včetně výměny klikového hřídele, aby byla dodržena technologická kázeň z fabriky. :D
Uklidním tě, i Porsche 911 GT3 má vyrobeno ozubení přímo na klik. hřídeli.... asi konstruktéři vývojáři chodili na stejnou Alma mater :D
Nebo se to už nedozvíme, a pak stojí za zvážení, zda má cenu trávit čas nad odpověďmi tu 8-)
Filozof

#51 Příspěvek od Filozof »

jak to tedy dopadlo ?
už je nějaký výsledek ? Nebo to vše opravili v druhém servisu a zaplatil předchozí co to zmrvil ?
Odpovědět