Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Nadzi

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#3881 Příspěvek od Nadzi »

Inak v krabičke od filtrov bol návod ako to vymeniť na e65 :shock:

Obrázek
speedspider

#3882 Příspěvek od speedspider »

Ahoj, ono to pachy uplně nezachytí nikdy, ty s aktivním uhlím by měly být schopny zachytit alespoň pyl. Nicméně aby ti nesmrděla tatra do nosu,musíš mít klimu nastavenou na automatický vnitřní okruh a funkční AUC senzor, kt. zaznamená asi smrad, nevím jak funguje.
Filozof

#3883 Příspěvek od Filozof »

pokud je nastavená automatika a nefunguje senzor pachu AUC Sensor Automatic Recirculated Air Control tak to nepřepne prostě. A to je problem. Hodně málo lidí to mění po takové době přitom i ten má psáno v servisce myslím 120 nebo 160tis km by se měl měnit.

Kdo za to dá 2k no skoro nikdo jen ti největší perfekcionalisti.

A dost často to nevědí ani servisáci ...skoro většina to nemění jen na vyžádání.
Nadzi

#3884 Příspěvek od Nadzi »

Môže sa to aj volať SENZOR KVALITY OVZDUŠIA?
speedspider

#3885 Příspěvek od speedspider »

Asi ano,jiný podobný snad v autě není.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#3886 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Jsou dva druhy podle ročníku. Jeden je pod řidičovým kabinovým filtrem a ten druhej je u chladiče.
https://www.realoem.com/bmw/enUS/showpa ... Id=64_1343
kurevtor

#3887 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše: A dost často to nevědí ani servisáci ...skoro většina to nemění jen na vyžádání.
skoro většina. Tak to jo
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#3888 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

Pajk85 píše:Jsou dva druhy podle ročníku. Jeden je pod řidičovým kabinovým filtrem a ten druhej je u chladiče.
https://www.realoem.com/bmw/enUS/showpa ... Id=64_1343
Tobě to funguje ??? podle mě je to hodně diskutabilní na pětce to bylo jakoby caik a stejně to "přeplo" až když byl ten puch zvlášť z rozhašenýho ropáku (styl Liaz , kdo ještě pamatuje) skoro nesnesitelnej .... puch v tunelu, dneska tak klasickej z ad-blue kterej je nezaměnitelnej (při velkým provozu kamionů) to třeba nezachytí skoro vůbec ..nevím jak u super nových aut ..ale dle mě funkce pro dementy, který neumí zmáčknout jedno tlačítko je další potencionální kurvítko .....ještě do toho při poruše mohli "zakomponovat" totál vypnutí topení, aby service měli radost :roll: a takovejch kravin dementních je na autech obecně mraky ....
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#3889 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Ne, mám ho KO. Je na wish listu.
soukupadam

#3890 Příspěvek od soukupadam »

Ten automatickej vnitřní okruh je na hovno.
Nadzi

#3891 Příspěvek od Nadzi »

Zdar ludia
Dneska ma auto prvy krat nechalo na ceste :)

mam nejaky problem s bateriou alebo mozno nabijanim

po 3 hodinach z nakupneho centra som prisiel do auta zapol hudbu chvilu sedel a napisalo mi recharge battery.
Hovorim si ze asi tym ze je zima tak je malo nabita ale neznepokojoval som sa. Isiel som domov a z nicoho nic pri hladani parkoviska mi prestal ist logic7. Neskor nato problem s brzdami ABS a nakoniec zacala blikat prevodovka vyplo sa radio a zastavil som :lol: vonku -6 a ja bez baterky svetla a auta :lol: baterka totalne vybita.
Zavolal som otcovi prisiel ma nastartovat cez startovacie kable vsetko ok tak mu hovorim ze dik uz dojdem domov a ked som sa rozbehol otec odisiel a behom asi 500metrov znova prevvodovka brzdy riadenie zacala blikat na pristrojovke prevodovka a zastavil som . nesla vobec zaradit nic takze zase som volal otec prisiel nastartoval a zase po cca 200 metroch to iste. Bateria uplne vyslahana a auto vobec nedobija.

Kde moze byt problem??
Ked je vadny alternator ukaze mi to chybu na iDrive? lebo chybu vobec ohladne alternatora neukazuje.

bateria je uplne nova ma necely mesiac.
Mohol ten kto ju registroval a kodoval zle nakodovat a odpalila sa bateria??? ako mozem zistit co je tomu autu???

teraz je baateria von z auta mam ju doma a auto je niekde pod stromom bez stavy :lol:
Jaris330D

#3892 Příspěvek od Jaris330D »

Podle tohodle navodu si muzes overit dobijeni.
Nadzi

#3893 Příspěvek od Nadzi »

ok dakujem vyskusam
a keby nedobijalo alebo keby dobijalo? respektive keby nedobijalo musi byt hned vadny alternator??? ked je vadna bateria tak aj ked dobija alternator tak proste sa bateria nedobije a zdochne?
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#3894 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

Nadzi píše:ok dakujem vyskusam
a keby nedobijalo alebo keby dobijalo? respektive keby nedobijalo musi byt hned vadny alternator??? ked je vadna bateria tak aj ked dobija alternator tak proste sa bateria nedobije a zdochne?
jelikož auto má odběr jako malej kravín , ani s nabitou accu moc daleko nedojedeš ... první, co si měl udělat je změřit napětí za chodu , pak zkontrolovat konekror do altíku (budící kablík) a pak uvidíš ...jelikž máš nahrkáno dost muže bejt i altík ko ;)
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#3895 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

- na 90% je to alternatorem, pokud jsi ho nedělal, nejlepší je totiž alternátor dělat preventivně (kontrola uhlíků a sběracích kroužků) a né až tě to nechá viset, naštěstí jsem pochopil, že to nebylo daleko.
- proto je dobré si to auto celé nechat prověřit někým, kdo se v tom vyzná a proleze ho do posledního šroubku.
- kdyby to nebyl alternátor, může to byt ještě třeba powermodul, nebo čidlo hladiny oleje ve vaně, které je na stejné sběrnici
- základ je ted urychleně dobít tu baterku, než dojde k její sulfataci a nová baterka bude na vyhození
- smazat chyby origo diagnostikou a načíst co to kde píše
- nastartovat auto a ideálně přes to skryté menu (najdeš na YT) zkontrolovat dobíjení, mělo byt o dávat v rozmezí od 13-15,5V, pokud bude pod 13, nedobíjí.
- pokud bude dobíjet, tak se jít projet a sledovat hodnoty
- každopádně alternátor by to stejně chtělo preventivně nechat udělat
- pokud by byla uplně vadná baterie, tak to zdechne taky, ale to by musela byt uplně bez kapacity a to se moc nestává, pokud je jen slabá tak to za jízdy nevadí.
- já na svým vyměnil regulátor altíku a rok klid. Vzal jsem Valeo, což je i originál.
PetoK

#3896 Příspěvek od PetoK »

Uz to netarajte dokola s rozpravkami, ze to niekto preleze do posledneho srobku...

je to nemozne, vzdy sa tam najde kopa veci, ktore nemas sancu preverit, ani nijak skontrolovat, resp. nie bez rozsiahlej demontaze a rozboru...

vela veci funguje a naraz odide, bez akehokolvek naznaku predtym... su to stare vrany, treba to tak brat, ze hocico sa moze pokazit, ved to je davno po planovanej zivotnosti...
soukupadam

#3897 Příspěvek od soukupadam »

soukupadam píše:Čau, nesvítí mě třetí brzdové světlo. Stává se, že to zdechne nebo v čem bejvá problém díky?
Na konektoru bylo 12V, takže jiný světlo a šlape.
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#3898 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

PetoK píše:ved to je davno po planovanej zivotnosti...
to sice je, ale furt daleko před některýma dnešníma heblama :D
xaler

#3899 Příspěvek od xaler »

Nadzi to si zvykneš, nebo začneš shánět jiný auto.
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#3900 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

Nadzi ...jo jo spoj se s xalerem, ten ti vykecá díru do palice i šrajtofle :mrgreen: :smich2: :smich2:
Odpovědět