Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
PRAHAV8

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#3761 Příspěvek od PRAHAV8 »

Nadzi píše:Teraz je tam toho ešte viac :D ale jo urobím to a pošlem nejaké lepšie foto ak by to niekoho zaujímalo.
Neviete aká značka repro sú v tom logic7?
Zaujímalo by ma ci bang olufsen v audi a8 hraje lepšie. Nemal tu niekto audi a8 v takej konfigurácii?
L7 hraje líp
Itchythefirst

#3762 Příspěvek od Itchythefirst »

Nadzi píše:Neviete aká značka repro sú v tom logic7??
Je to nejakej noname sunt nevalny kvality. Moje jsou "Made in France". Jakekoli aftremarket repro za par korun tomu natrhne zadek.
Nadzi píše:Zaujímalo by ma ci bang olufsen v audi a8 hraje lepšie.
Definuj lepsi. Bude mit BO lepsi prostorovej zvuk? Ne. Bude BO hrat o neco cisteji nez L7? Za me ano, ale tohle je velice subjektivni.
L7 zvladne zahrat celkem prijemne skoro vsechny zanry, ale na zadek si z toho v E65 nesednu (v E64 je L7 jeste o 2 tridy horsi).
Filozof

#3763 Příspěvek od Filozof »

chtěl bych vidět toho ladiče pián který porovnává tu kvalitu hudby v autech TOP třídy.
Bude to asi náročnější a museli by se porovnávat dvě audia v TOP stavu v obou autech.

Jde o kvalitu poslechu ?
Nebo předání v reprodukci hudby více nástrojů k posluchači v autě ?
Koncertní sál nebo hala asi je prostě klasika to beru ale vyvážené výšky a středy a basy s tím že slyším místo hluku více nástrojů u auta A než v autě B to je dle mého si myslím základ.

Tohle někdo zná ?
A slyšel někdo upgrade logic 7 na nejvyšší stupeň ?

https://www.bestaudio.cz/jak-na-ozvuceni-bmw1/
Jaris330D

#3764 Příspěvek od Jaris330D »

Kontrolni otazka, proc Logic v E64 nehraje stejne, jako v E66tce. Urcite to neni reproduktorama nebo zesilovacem. Kdo zna odpoved, tak vy, ze ltchytthefirst pise blbost.. proboha, to je nick :lol:
Ja si z toho na prdel v E66 klidne sednu. Prijemny poslech, zadna orvana odunena prisernost. Proste mne to staci a rozhodne se za to nestydim.
Neumim si ani predstavit, ze by do auta, ktere pred 20 lety stalo 4 mega dali nejaky noname smejd. Pred 20 lety byly 4 mega uplne jina hodnota penez. Dali tam to nejlepsi, co v te dobe bylo. Proc porad kritizujete neco, co pro vsechny z nas bylo pred 20 lety scifi. Do dneska jste nenasli nahradu a porad to tu budou nekteri pomlouvat.
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#3765 Příspěvek od RedBaron »

Harman Kardon je jedna z mála fabrik, jejíž portfolio produktů prakticky celé stojí na objektivní vědecké bázi. Namísto výměny Kundorf kondenzátorů ve výhybkách, luxusní kabeláže opletené hadí kůží a mramorových bočnicích a luxusních dýhách s rozdílem zvuku tisíciny procenta staví především na důkladných měřeních podrobných diagramů šíření zvuku v reálných prostorech a slepých ověřovacích testech.

Výsledkem toho kterého systému v autě ale není v první řadě jejich umění, ale také cena, jakou si výrobce automobilu pro takovou velkosérii zvolil a je vlastně dost jasné, že zadání téměř pokaždé bude znít za pár šupů modré z nebe.

Takže odpověď na kontrolní otázku taky může být tahle: Protože L7 je jenom jakási obchodní značka, pod kterou v E60/63/64 nabízejí něco mnohem oholenějšího?
Nadzi

#3766 Příspěvek od Nadzi »

No ja som si na prdel taktiež ľahol z e66 logicu. Ak sa to dá porovnať tak na w220 od mercedesu som mal repro Bose ktoré ale nedokázalo hrať tak ako logic7. Napríklad taký cayenne pr ej generácie ma Bose a zevraj hraje o kvalitu lepšie ako v mercedese sku z toho roku.

Co som myslel pod pojmom lepší? No dobra otázka :D no u auta asi predovšetkým watty. 500watove repro asi nebudú hrať lepšie ako 1500watove repro DYNAudio ktoré sa nachádza v napríklad touareg prvej generácie. Respektíve môže to hrať rovnako ale pri vyššej hlasitosti už má navrch viac ten systém ktorý má viac w.

No a potom samozrejme nástroje. Oddelené výšky od stredov a bassami. Zvuk je aj tak pre každého individuálny. Mne osobne sa logic 7 veľmi páči preto ma zaujímala značka repro.

Samozrejme veľký rozdiel hraje aj to ci sú v aute 3 pásma repro alebo len 2. Je ťažké docieliť kvalitný zvuk keď stredy a bassy sú v jednej membrane. Aspoň takto to funguje u domácich repro.
Jaris330D

#3767 Příspěvek od Jaris330D »

RedBaron píše: Takže odpověď na kontrolní otázku taky může být tahle: Protože L7 je jenom jakási obchodní značka, pod kterou v E60/63/64 nabízejí něco mnohem oholenějšího?
To tim fakt neni, takze googluj a zjistuj. Ta otazka ma jednoduchou odpoved. Par audiosoustav jsem kdysi stavel, protoze pred 20 lety si tim prosel kazdy cartuningar.
Don

#3768 Příspěvek od Don »

Protoze E60 ma uplne jine L7 nez E65
Jaris330D

#3769 Příspěvek od Jaris330D »

Ne jen to, ale i uplne jine usporadani reproduktoru, jine odhlucneni prostoru. Kdysi jsem zkousel do stejneho auta montovat stejnou aparaturu, ale s tim rozdilem, ze jsme to auto odhlucnili a byl tam znatelny rozdil ve vnimani tech frekvenci. Jina hloubka basu, jina cistota vysek a pomalu zadna rezonance. Ve dverich jsme reproduktory montovaly ne hned na plech, ale do podlozek z drevotrisky a i to bylo znat. Pak muze byt rozdil ne jen v zesilovaci L7, ale i u E66 v ASK. Je to podobny, jako u drivejsich autoradiich. Byl rozdil v JVC a v Alpinach.
Jaris330D

#3770 Příspěvek od Jaris330D »

odpověd od Jaraxe pro neverici :lol:
Na všech reproduktorech je Logic 7 logo, a Logic7 ochranná známka patří Harman kardonu, je to jejich DSP procesor, oni si ho vymysleli a patentovali, davaji si to do aut, do recieveru atd. A těžko ty reproduktory pro BMW muže vyrábět nějaké noname firma, a dávat si na to harman kardon logo. Resp ano, ten harman to mohl nechat vyrobit v nějaké no name fabrice ale proč by to dělal? A proč E64 hraje výrazně hůř? Hlavní důvody jsou 3 - 1) ma uplně jiný zesilovač v jiné třídě, proto všechny E90, E60, E63, E70 nehrají zdaleka tak dobře jako E65. 2) nemá střechu a všechna hudba "uteče ven" když si to pak pustí člověk v malé garáži hraje to mnohem líp 3) má basáky v bočnicích a ne v podlaze (tam jsou výztuhy skrz absenci střechy), takže ty basy jsou divné a nepřirozené. Basáky v E65 mají sice tu nevýhodu že čast spektra zachytí sedačka, audiofilům to pak nemusí vyhovovat, nás smrtelníky ale todle naopak mnohem víc vtáhne do děje.
kurevtor

#3771 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:chtěl bych vidět toho ladiče pián který porovnává tu kvalitu hudby v autech TOP třídy.
:lol: :lol: :lol: :lol: kámo a nemohl bys ho prosím sehnat? Ladiče pián, který porovnává zvuk nejleších aut, když zrovna neladí piána.
Taky bych ho chtěl vidět jako ty, ale hlavně by to tu hodně pomohlo holkám tady v diskuzi se dohodnout jestli kečup nebo hořčice.
Jaris330D píše: Kdo zna odpoved, tak vy, ze ltchytthefirst pise blbost.. proboha, to je nick :lol:
Kámo dobrý jo, v podstatě s tebou souhlasim co píšeš o L7, ale vážně chceš někomu s nickem Jaris330D komentovat nick? :) Navíc itchy ho má stylovej i ten avatar je cool. Mně třeba Jaris zní jak Jarin a Jarin mi zní jak pablb :lol: Bez urážky Jaris ;)
Jaris330D

#3772 Příspěvek od Jaris330D »

Pro me ten nick je jazykolam, takhle jsem to myslel. Ano jsem Jaris, protoze jsem Jaromir, takze jsem pablb?. Taky dobry :cry:
Itchythefirst

#3773 Příspěvek od Itchythefirst »

Jaris330D píše:Kontrolni otazka, proc Logic v E64 nehraje stejne, jako v E66tce. Urcite to neni reproduktorama nebo zesilovacem.
Ja tvrdim, ze to je reproduktorama? Vsak v 6er jsou stejny sunty jako v 7er :-)
Jaris330D píše: Kdo zna odpoved, tak vy, ze ltchytthefirst pise blbost..
Odpoved znam, ale co konkretne, co jsem napsal, je blbost? :roll:
L7 ma shitove menice za par korun, na zadek jsem si z toho nesedel a tvrzeni, ze v sestce je L7 horsi, neni nic proti nicemu :roll:
Jaris330D píše:proboha, to je nick
Itchy bylo zabrany, ale kde si muzu projit aktualni zebricek smysluplnosti nicku? Bojis se, ze jsem ti vyfouknul predposledni misto? :D
Jaris330D píše:Neumim si ani predstavit, ze by do auta, ktere pred 20 lety stalo 4 mega dali nejaky noname smejd.
Naprosto bezne napric vsemi odvetvimi, snad krome uplneho high-endu
Filozof píše:chtěl bych vidět toho ladiče pián který porovnává tu kvalitu hudby v autech TOP třídy.
Takovych "ladicu" maji vic, vetsinou hledaji parazitni zvuky v aute.
RedBaron píše:Harman Kardon je jedna z mála fabrik, jejíž portfolio produktů prakticky celé stojí na objektivní vědecké bázi.
Toliko PR Harmanu. AKG uplne zprznili a takove Q701 "Made in Austria" a "Made in China" jsou uplne jine :-\
RedBaron píše: Výsledkem toho kterého systému v autě ale není v první řadě jejich umění, ale také cena, jakou si výrobce automobilu pro takovou velkosérii zvolil a je vlastně dost jasné, že zadání téměř pokaždé bude znít za pár šupů modré z nebe.
Ano presne, casto v kombinaci s tim, ze ten sound system "protlaci" marketing pres znamou znacku.
Nadzi píše:500watove repro asi nebudú hrať lepšie ako 1500watove repro DYNAudio ktoré sa nachádza v napríklad touareg prvej generácie.
Tak u systemu s menicema s nizkou impedanci se hnat za watama je naprostej nesmysl. A tvrdit, ze 500 W audio bude automaticky hrat lepe nez 1500 W audio? :roll:
Jaris330D píše:Na všech reproduktorech je Logic 7 logo, a Logic7 ochranná známka patří Harman kardonu, je to jejich DSP procesor, oni si ho vymysleli a patentovali, davaji si to do aut, do recieveru atd. A těžko ty reproduktory pro BMW muže vyrábět nějaké noname firma, a dávat si na to harman kardon logo.
Jak si JaraXe vazim, tak tohle je naprosto naivni predstava cloveka, co v podobne firme nikdy nepracoval. Bezne firmy rebranduji vyrobek jineho vyrobce, pripadne si podle specifikace nechaji ten vyrobek vyrobit jinde. Casto se take stane, ze nekdo chce pouzit jen konkretni znacku, kterou lide znaji. To, ze je na necem logo L7, absolutne neznamena, ze ty repracky prosly tovarnou HK :roll:
Jaris330D píše:1) ma uplně jiný zesilovač v jiné třídě
Dal bych obe ruce do ohne za to, ze vsechny tyhle OEM zesiky pobezi v D tride, tezko asi cekat AB nebo A.
Jaris330D píše:3) má basáky v bočnicích a ne v podlaze (tam jsou výztuhy skrz absenci střechy), takže ty basy jsou divné a nepřirozené.
Neni to kvuli chybejici strese, ale kvuli pasu v sedacce. Na druhou stranu zajimalo by me jedine pozitivum repraku v podlaze. To je proste takova znouzestnoct, ale delat z toho prednost? :shock: :roll:
James745

#3774 Příspěvek od James745 »

https://www.bimmerfest.com/threads/who- ... -7.227686/

Toto jsem našel co se zde poslalo: ( jedná se opřeklad )

Zatímco Harmon International [Harmon Kardon je pouze divize v rámci Harmon International] je holdingová společnost, odkud pocházejí systémy BMW Logic7, srdcem systému Logic7 je zvukový procesor Lexicon Logic.

Lexicon vyrábí extrémně špičkové procesory pro zvuk/prostorový zvuk a BMW Logic7 těží z této technologie.

Přejděte na domovskou stránku Lexicon a podívejte se na některé z jejich produktů. Mluvíme o procesorech, zesilovačích a předzesilovačích zvukového pole za 20 000 a 30 000 USD, ale srdcem těchto systémů je stejný základní software a křemík.

Systémy Marka Levinsona používané Lexusem jsou však úplně jiná záležitost. Mark Levinson vytvořil nádherné špičkové produkty. Poté ho prodal Madrigal Audio, který toto jméno nesl dál a vyráběl některé ze svých vlastních skvělých produktů. Poté Madrigal koupil Harmon International.

Zatímco Mark Levinson pod Harmonem stále vyrábí špičkové domácí vybavení pro audiofily, jejich audio produkty Mark Levinson jsou jen čistý marketingový humbuk hrající na jméno Levinson – stejně dobré jako Sony, Alpine, Kenwood, jistě, ale nic zvláštního, jak by jméno Mark Levinson naznačovalo. .

Dokud budou systémy BMW i nadále používat čip a software Lexicon, budou mít výraznou výhodu v kvalitě automatického zvuku OEM. Slabým článkem BMW [a také mnoha dalších] jsou reproduktory od JBL [jiná společnost Harmon].
James745

#3775 Příspěvek od James745 »

Tím pádem co psal Jarax, že je to jejich DSP procesor, tak ano ale vyrábího zmíněný Lexicon Logic... tím pádem Hyundai v Genesis používá stejnou techniku, jako L7.. Protože Lexicon.. kde se používá i toto označení pro prémiový audiosystém.

https://genesisowners.com/genesis-forum ... nit.15774/
James745

#3776 Příspěvek od James745 »

https://www.ebay.com/itm/233749411855

je tam i podobnost membrány reproduktoru Logic 7..
James745

#3777 Příspěvek od James745 »

https://www.youtube.com/watch?v=5GYTWP70BNY

jinak u té genesis to nenese v nastavení název logic 7, ale QantumLogic ... zajímavé
Filozof

#3778 Příspěvek od Filozof »

JAMES745: Nechceš tím říci že hnujdaj má stejné nebo lepší ozvučení auta jako BMW 7er ?

Obrázek
Itchythefirst

#3779 Příspěvek od Itchythefirst »

Proc by nemohla mit nova Genesis stejne audio jako stara 7er? Klidne ten HW muze byt uplne stejny, jen se jinak naladi DSP.
Nadzi

#3780 Příspěvek od Nadzi »

Co sa týka umiestnenia basovych repro tak nakoľko ľudia niesu schopný určiť odkiaľ smeruje zvuk do tuším 100hz takže asi je jedno kam sa umiestnia basové repro nie?
Odpovědět