V praze aspoň více pouští vidláky z vesnic což je fajn. V Brně se to teprve učí.
Já jsem se 3měsíce v praze vyučil jezdit před x letama kdy jsem otci pomáhal ve firmě. Takže vím jak to tam vypadá ..doprava a kolony a jízda v protisměru a dalších tisíce přestupků co se v praze toleruje ale jinde v ČR moc ne.

Perunwit : Pokud v zimě nastartuješ a očistíš skla 3-5min nic se neděje a nijak to autu neškodí ... Předtím jsem měl 525i R6 a 7 let a 600tis km auto mělo a nikdy žádnej problém. Navíc to mám potvrzený i od několika mechaniků že staré auta už mají tolik za sebou že toto jim nevadí... těch pár minut a pak stejně musí člověk pomalu...za 5min se zahřeje tak na 30-50stupnů a pozvolnou jízdou se to postupně prohřeje... Bavím se o mrazech 1-2měsíce v roce. Ne o třičtvrtě roce kdy se tak neděje a jezdí se normálně.
Jinak já osobně kupuji i zimáky poctivě nové funglovky - sice nexeny ale na horách týden až dva v roce krásně auto vyjede kopce kam potřebuji. Pak si stejně nasadím lyže a auto stojí na parkovišti.

PS: Já sice o tom mluvím ale autem jezdím. Jen mě to sere že se moc neohřeje... celé roky jsem jezdil denně 35km do práce a pul roku loni 55km. Ted nová situace a to je těch cca 4km ale benzínu to neuškodí ten je na to stavěnej. A 3-5min stání na volnoběh taky ničemu neškodí u 20letého auta s 5kilem za sebou.

U nového auta je to vše zase jinak.