Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

bmw kutná hora

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
c4mel

#361 Příspěvek od c4mel »

tak v pátek s tim jedu do dílny vyměnit ty čepy a mrknem jak to vypadá zespod jestli tam není nic zhnitého atd. tak vyměním aspon ty čepy at s tím aspon sem tam můžu jezdit... a chci se zeptat neznáte někdo stránku na manual v cz? hledal sem na netu ale nic sem nenašel... kousek od nás sem viděl prodávat knížku ale nvm kolik stojí ale levné to určo nebude takže se tedkom spokojím aspon s pdf
gs500e

#362 Příspěvek od gs500e »

c4mel píše:tak díky totic už to mám pojištěné za 4915 takže pohodka :-)

s tebou to je těžký čeče, člověk ti to tu nabízí za 4721kč a ty nic :-D
ale to je fuk, stejně bych ti to také zařídil přes pmbs

hele a za kolik jsi sehnal ty čepy? jakou značku?
c4mel

#363 Příspěvek od c4mel »

sorry ale on mi napsal číslo tak sem mu hned volal at to mám hned radši zasebou... no čepy eště nemám on řikal at zaním přijedu mrknem nato jestli sou to teda ty čepy a pak se mrknem na net a objednáme to takže tak... a eště jeden ten dotaz když já sem teda ten majitel a mám na sebe napsané to povinné nevadí když v přepisu bude jiné jméno? jak mám toho známeho s tim ztp tak když to na něho přepíšu a nechám to tak 2 měsíce na něho přepsané tak pak dostanu příspěvky na benál :D takže když to nebude vadit tak to nechám na něho přepsané a tím pádem dostanu nějaké příspěvky a pak to azse napíšu na sebe bude to vadit vůči tomu povinnému?
c4mel

#364 Příspěvek od c4mel »

jo a ještě jedna věc mezi tlačítkama na př. a zd. okínkama je mezi něma nějaké tlačítko na straně řidiče myslel sem že je to nějaká záslepka ale de zmáčknout zkoušel sem to ale nic se nerozsvítilo ani nezhaslo prostě ničeho sem si nevšim co to je zač?
gs500e

#365 Příspěvek od gs500e »

v poho, mě to vůbe neva, že jsis to udělal přes totica, já jsem ti jsem jen napsal nabídku kterou bych ti mohl zařídit přes známého, který to také dělá přes to pmbs jak totic, takže to máš asi fuk :-)

jináč to bude vadit, že máš pojistku na sebe a přitom v tp bude někdo jiný...
v případě, že to je takto, tak jsi měl uvést, že ty jsi pojistník, a někdo jiný bude majitel a provozovatel
pojistník je osoba na kterou je vozidlo pojištěno
majitel a provozovatel je osoba, na kterou je vozidlo hlášeno v evidenci mot. vozidel, tj. osoba napsaná v techničkáku

jinak kdyby jsi chtěl najaké nové díly na káru za výhodnější ceny než jsou na netu, tak mi napiš, můžu ti zajistit na bmw téměř cokoliv
c4mel

#366 Příspěvek od c4mel »

no majitel sem já já to prostě potřebuju při přihlášení napsat na někoho jiného prostě majitel nudu já a platit povinné taky ja ale provozovatel bude někdo jiný... no když to nepude tak zaplatím ekodan 3k a bude klid ale rád bych se tomu vyhnul no... po svátkách zavolám na uřad a poptám se coajak... no tak mi napiš číslo třeba do sz a já bych se v pátek ozval :wink:
gs500e

#367 Příspěvek od gs500e »

c4mel píše:jo a ještě jedna věc mezi tlačítkama na př. a zd. okínkama je mezi něma nějaké tlačítko na straně řidiče myslel sem že je to nějaká záslepka ale de zmáčknout zkoušel sem to ale nic se nerozsvítilo ani nezhaslo prostě ničeho sem si nevšim co to je zač?

když to tlačítko zmáčkneš, tak ti nebude fungovat stahování oken
gs500e

#368 Příspěvek od gs500e »

c4mel píše:no majitel sem já já to prostě potřebuju při přihlášení napsat na někoho jiného prostě majitel nudu já a platit povinné taky ja ale provozovatel bude někdo jiný... no když to nepude tak zaplatím ekodan 3k a bude klid ale rád bych se tomu vyhnul no... po svátkách zavolám na uřad a poptám se coajak... no tak mi napiš číslo třeba do sz a já bych se v pátek ozval :wink:

pokud to potřebuješ napsat do tp na nějakou osobu ztp, tak prostě majitel nejsi... rozuměj že majitel je ten kdo je napsán v tp..
ano auto je tvé, ale podle ouřadů je to ten kdo je v tp...
jediné jak toto vyřešti je to, že ty budeš pojistníkem...
osoba ztp majitelem, bude proto zapsána v tp
provozovatelem by jsi mohl být také ty, budeš v tp zapsán jako provozovatel

nicméně všechny tyto věci musíš mít zapsány v pojistce, jinak když dojde k tomu, že by se stala nehoda, tak ti může pojištovna říct, že jsi uvedl myslné informace a a že něco doplatíš...
c4mel

#369 Příspěvek od c4mel »

a kdybych to prostě udělal hend že bych to naspal na něho a pak hned na sebe tím bych se vyhnul eko a v techničáku by teda hned potom bylo napsné moje jméno to by už šlo?prostě by to na něho byla napsané 10min a pak hned na mě tyvole já sem z toho už zmatenej :D
gs500e

#370 Příspěvek od gs500e »

jj, tak by to šlo..
musíš to udělat takto:
udělat za 200 kč evidenčku na tu osobu ztp, mít pov ruč. a dojít na ouřad to přihlásit na osobu ztp
hned v ten den to rovnou z té osoby ztp odhlásit na tebe, klidně ten samý den zase zajet na stk, udělat si evidenčku na sebe, dojít znova na ouřad a přihlásit si to na sebe...

bude tě to stát: 2x 200kč evidenčka, 2x800kč přihlášení
c4mel

#371 Příspěvek od c4mel »

ok dík za vysvětlení i pro blbce :-) a tu evid. musím tam brnknout a objednat se a nebo to dělaj na počkání? a to mi daj enem lejstro a jedu jo? ale když to tak počítám tak zase tolik neušetřím :D
gs500e

#372 Příspěvek od gs500e »

jj, evidenčka je papír kde ti napíšou že vin auta je v pořádku a že auto odpovídá dokladům

nevím jestli se musíš objednat, tady u nás ne, ale zase vím že jsou i stk ,kde maj tak narváno že se objednávat musíš
c4mel

#373 Příspěvek od c4mel »

jo a stačí mi jen kupní smlouva nebo aj techničák? on si totiž techničák nechal a pošle mi ho poštou tedkom mezi svátky tak jestli mám čekat nebo nemusím
gs500e

#374 Příspěvek od gs500e »

budou ti ověřovat zda vin vyražené v autě sedí na tp, zda tam máš pneu a disky napsané v tp atd... tzn. techničák mít musíš
c4mel

#375 Příspěvek od c4mel »

ok dík :wink: už sem mu psal at mi pošle techničák co nejdřív at už to můžu přihlásit eště jednou dík :wink:
Lucifer

#376 Příspěvek od Lucifer »

Pro úspěšné absolvování evidenční kontroly je nutné předložit:

technický průkaz vozidla v originálu
osvědčení o registraci vozidla v originálu (malý technický průkaz)
lékárničku s platným datem.
Úkony prováděné při evidenční kontrole:

VIN (může jít i o časově náročný úkon, číslo bývá mnohdy nečitelné a na nepřístupných místech)
číslo motoru a jeho typ - soulad podvozku a typu motoru dle výrobce (číslo motoru se kontroluje pouze pokud je uvedeno v TP)
barva karoserie
zápis tažného zařízení
počet míst k sezení
zápis ABS a řazení
výrobní štítek a jeho údaje
vybavení pevnou přepážkou oddělující nákladní prostor od cestujících (u nákladních a montážních vozidel)
tachograf (je-li předepsán)
rozměry ráfků
rozměry a typy pneumatik

Je toho dost tak kdyby si na tobě chtěli smlsnout tak aby ses pak nedivil co všechno můžou kontrolovat.

Já měl moc malý gumy, ale stálo mě to flašku whiskey a už bylo všechno ok :D Furt levnější jak nový gumy

Jinak to tlačítko zamáčkneš a je to dětská pojistka aby si děcka vzádu nemohli otevřít okno :) já to používám k tomu, že když někoho vezu a chce kouřit tak mu zamknu okno a už si to rozmyslí jestli kouřit či ne :D
c4mel

#377 Příspěvek od c4mel »

no tak to bude nadlouho ež to všechno skontrolujou co... a nemusím potom dělat novou technickou když to přepisuju ne? páč on tam má technickou až do konce roku 2012 tak bych se tomu rád vyhnul :D jinak fakt díky že semnou máte takovou trpělivost :wink: a ten manual na bavora v pdf máte někdo?
gs500e

#378 Příspěvek od gs500e »

evidenčka je tady u nás otázka pár minut, projde vin, mrkne na kolesa, mrkne zda tam je správný typ převodovky (manuál, automat), koukne zda tam není závěsné zařízení a je to hotovčo

stk dělat nemusíš
Lucifer

#379 Příspěvek od Lucifer »

Ta evidenčka mě trvala asi minutu koukl na vin a prej ok a gumy a nic víc.

A ty sháníš co manuál co se dával k autu ? Nebo jak na to kde je rozebraný auto?
paca

#380 Příspěvek od paca »

Nevím jestli jsi to tady už psal, ale co je ta červená barva na to pravém hrnci v motoře?
Odpovědět