mě fakt baví, jak si lidi myslí, že "original" dily vyrabej svycarske panny růčo
sám dělám ve firmě, kde vyrábíme zboží pod západníma značkama o 106 ....
ale aspon je tam to Made in EU ....
Tak 4letá baterka Exide to měla zřejmě za sebou, po výměně za novou Exidetku vše chodí jak má a nic nezlobí, po 14dnech jsem nastartoval na brnknutí, což před tím nehrozilo. O víkendu se snad konečně dostanu na výměnu oleje a dám tak konečně 5W40 místo 10W60, samozřejmostí jsou všechny filtry kolem apod.
Kolafa > nemrdej se furt do toho auta a nech ho jak má být, pořád něco vymýšlíš
Mě úplně stačí tenhle úvod. Prej 645i/650i se dá koupit od 250tis. To je opravdu profesionální postup autorů, najít nejvíc utrápenou jebku v ČR a podle toho nastavit cenu. Že e63 s označením 645i ani neexistuje už je jen detail..
Dne 12. května 2017 8:16 Ing. Jaroslav Vážanský <biker.jarax@tiscali.cz> napsal(a):
Dobrý den,
Jsem fanda vozů BMW již přes 15 let, posledních 10 let se zabývám servisem těchto vozů, doděláváním originální výbavy a různých specialit. Vzhledem ke spolehlivosti starších naftových vozů vlastní většina mnou servisovaných vozů motor N62, jedná se opravdu o výborný motor. Dokonce jsem spolupracovat s panem Oborníkem na nějakém článku do SM. Prosím přiště až budete vybírat odborníka do článku, vybírejte pečliveji. Motor N62 opravdu nemá zpětné vedení vyfukových plynů do sání EGR. Systém o kterém píšete je externí přivod sekundárního vzduchu SLS (sekundar Luft systém) do výfukových kanálů. Přímo na hlavně je trubkovitý nálitek z kterého vedou kanálky přímo za výfukové ventily. Sekundární vzduch se spouští při studeném motoru, kompresor (resp ventilátor) natlačí vzduch přímo do výfuku, to pomáhá hoření nedokonale spálené směsi a zároveň ohřívá katalyzátory. Tento systém navíc nemají všechny motory N62 ale pouze N62B36 a N62B44 motory N62B40TU a N62B48TU již sekundární vzduch vůbec nemají a „suplují“ ho extrémně bohatou směsí která dohořívá ve výfuku. Nevýhodou tohoto řešení že všechny motory N62TU se při studeném startu pár sekund chvějí, odpadá ovšem problém se SLS. Čištění SLS kanálů taky není problém, všechny motory N62 je třeba cca po 10 letech vymontovat a kompletně přetěsnit a vyměnit některé další drobné komponenty, např rozvodovou lištu na strašně řidiče kde dochází k praskání konce vodítka, tuto lišto BMW nahradilo delší a problém byl vyřešen. Při demontáží pak stačí nastříkat do kanálu SLS nastříkat čistič, protáhnout kartáčkem a je to vyřešeno. Jednou se mi stalo že byli kanály natolik zanesené karbonem že se museli zvenku protáhnout vrtákem a následně našroubovat záslepky do té nalité trubky, nejsem schopen posoudit jak moc je vrtaní do nálitku z vašeho pohledu „prasárna“ pro zákazníka to za pár stovek vyřešilo jinak nutnou výměnu hlav, zde by žádná jiná možnost nepomohla. Bohužel většina lidí si za ucpané kanálky SLS může sama, jelikož provozují vozidlo několik let s vadnýma simerinkama ventilů a spalováním oleje dochází k zanášení oněch kanálků. U vozů co mají simerinky dobré jsme se s tímto ještě nesetkal.
Na výměnu simerinků není potřeba nijak specifických přípravků, stačí sundat ventilová víka, vačky, natlakovat daný válec vzduchem, aby drželi ventily nahoře, stlačit pružinu ventilu, odjistit, vyměnit gufírko a zase nasadit.
Vážený pane Vážanský.
omlouváme se za nepřesnosti v článku - přeposlal jsem to Petrovi Dorotovičovi, aby se mi k tomu vyjádřil. Záměna EGR za seknudnární vzduch nás mrzí, z pohledu typického čtenáře to ale ještě problém není. Pokud však motory po modernizaci kanálky opravdu nemají, tak je to klíčová informace, která tam měla být.
Petra Dorotoviče znám delší dobu a o jeho odborné kompetenci jsem zatím vždy byl přesvědčen - u tohoto motoru i proto, že sám jedno 650i vlastní.
Že 48 nemá tenčí dříky ventilů - jste si tím jist? Říkal mi to kdysi nějaký konstruktér u BMW na novinuářské akci přímo k představení těchto inovovaných motorů. Jinak do válce nemohli dostat tolik vhzduchu - jejich problém by motor M273 u hlavního konkurenta, který pod ozančením S500 či E500 maskoval skutečný objem 5,8 l - a tudíž bez velké snahy výkon 286 kW.
Chystám se teď dělat článek o E39 540i s motorem M62. Je to totiž jednoznačně ivestiční záležitost a v tuto chvíli naprosto samoprodejné auto. Kamarád z Berouna je vozí v podstatě systémově, a to klidně kusy na plyn s 350 000 km. A ty motory bezvadně fungují. Víte toho o tomto modelu také tolik? Pokud ano, rád bych se za Vámi zajel podívat...
S díky, omluvou a pozdravem
Martin Vaculík
Naposledy upravil(a) JaraX dne pát 12.05.2017 21:17, celkem upraveno 1 x.
Sweden píše:Moc hezký draku, jako psí kulky, ta moje stojí už měsíc v garáži a čeká až z ní bude ten pravej oldschoolcar
Co ten přední nárazník, to je US verze, sem něco zaspal nebo jak, předtím to tam nebylo ne, nebo???
....... muhehe .... ty vidis vsechno!
zklamu JaraXe, není to Čína, ale je to těsně vedle ... odrazka z Koreje (jižní).
dávám si to na všechna auta, protože je ve tmě fakt funkční .... na fotce na mojí ex X3 ...
... ne ne, ty jsem koupil v nejaky akci vc. gum neco pres 30 litru, u ty x3 myslim, ze to je fuck celkem ...
ale KDE byly vyrobeny ... za to bych moc ruku do ohně nedával ...