Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Chip od Kelleners nebo JB4 ?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Poldav6

#341 Příspěvek od Poldav6 »

Počasí mě taky dost sere. Nejen kvůli autu, už jsem chtěl dávat letní.. Ale bude tam asi dost zima. Snad kdyby někdo vzal sudy od oleje a aspoň bychom zapálili ohně nebo tak...
bmw335

#342 Příspěvek od bmw335 »

WizarDEAD píše:Pánové dovolte mi trochu flejmu :)
Za celou dobu jsem nějak nepronikl do "krás" chiptuningu. Jinak řečeno vůbec nechápu k čemu je to dobré..
Automobilky utrácejí stovky milionů za vývoj motorů, mají na to celé divize lidi, které se snaží, aby ten motor byl co nejlepší spotřebou, životností, zkrátka po všech stránkách.. A vy pak jedete za Frantou Telčem z Buštěhradu, kterej si na Aukru koupil kabel a přečetl na Googlu odbornou literaturu pod názvem "how to be a chipmaster". Ten vám potom doma v garáži hodí jinou, lepší, mapu na turbo a v několika minutách tak společně pošlete celý tým vývojářů z BMW do prdele :D

Já chápu, že jsou i firmy, který možná dělají dobrý chipy, ale max čemu bych rozuměl, že někdo staví závodní speciál, má upravenej motor a do toho si koupí nějakej spešl čip..
Ale ať je tahle firma sebelepší, tak automobilka určitě umí udělat stejnej chip, ale neudělá ho z nějakého důvodu. Takže jakejkoliv zásah do řídící jednotky vždycky musí mít negativní vliv na motor. Možná se vám podaří jako vedlejší účinek stáhnout pár desetin litru spotřeby, nebo nahonit pár koníků, ale ten hlavní účinek je vždycky kurvení motoru.

Ať je chip sebelepší a od superznámé a maxi profesionální firmy, tak dát si ho do auta mi přijde stejné, jako jet do Mnichova do BMW centra, vysrat se jim před vchodové dveře a řvát "děláte to na hovno, my to umíme líp" :)

Celej chiptuning je u mě na úplně stejné vlně jako tuning z benzínky. V obou případech je to prasárna, ale když oblepím auto samolepkama a stříbrnejma lištičkama, natáhnu si na volant chlupatej potah, dozadu nalepím Mpower a pověsím na zrcátko obrovský blejskavý kostky, tak aspoň nekurvím motor..

Předem se vám omlouvám za moje názory a přeju pěkný den 8)

víš, auta vyjíždějí z továrny s takovým výkonem, aby byly schopné mít udávaný výkon všude na světě jak na Aljašce v -30 tak v Arábii při +50. Nemluvím ani o emisích, ketré jsou v jednotlivých zemích jiné a musí bít korigovány, aby auto prošlo ve vešch státech. U každého auta jde zvýšit výkon, pokud jezdíš v mírném pásmu jako je Evropa je to OK....+50 tady nikdy nebude a -30 taky ne. Kdyžtak si něco přečti o tomto tématu na netu, proč jsou některé motory poddimenzované atd...
Souhlasím, některé chiptunerské firmy jsou naprostá prasárna viz. napři Autochip, kde jsem to měl předtím. Výkon? Neznatelný...proto jsem šel do JB4, jak psal Polda6, Burer Motorsports prodává řadu let do celého světa, jezdí více jak 5tis spokojených uživatelů jen s jednotkou JB4, přechozí verze bylo by číslo vyšší. Tady je právě výhoda v tom, že výrobce se specializuje z 90% jen na motor 335i a jeho maxima bude asi znát líp, než kdejaký tuner. Jsou lidi co najezdili s JB4 desítky tisíc KM bez žádných závad a ne na základní mapy. Navíc JB obsahuje spoustu ochraných prvků...Třeba si o tom něco přečti..Motor N54 má neskutečný potenciál N55 už takový nemá, jsou tam díly tuším z Turecka nebo co pro snížení nákladů a nesnesou takové zatížení. Takže asi tak. Výhoda je, že stejně z 90% jezdím na standard výkon, takže, nějaké opotřebení nehraje žádnou roli a jestli se mi sníží životnost komponent s každodenním využíváním JB o 50tis km, je to fuk, protože s takovým autem se nejezdí do rozpadnutí a pokud s tím nikdo nelítá denně 500km na služebky, těžko s tím někdo bude najíždět 200tis km. To je můj názor na chip od JB.
bmw335

#343 Příspěvek od bmw335 »

Poldav6 píše:
Martyn píše:Dnesnim automobilkam hazi Brusel apod. tolik klacku po nohy, ze z novych aut proste nedokazi dostat vsechno... Ale jelikoz nas emisni, hlukove a podobne normy, ani nejaka desetinka spotreby az tak netrapi, tak je zde prostor pro zlepseni:)
A prosim nesrovnavat jb4 s nejakyma aukro- uni tuzinkama..
Kazdopadne samozrejme ze narust vykonu o 50% oproti serii motoru urcite neprospeje o tom zadna, pak je imho treba to alespon vyvazit zvysenou udrzbou (oleje, svicky..) a "setrnosti" k autu (hlavne za studena). Prase znici i seriovy n54 za 50k km..
Taky jen muj nazor, treba to je uplne jinak a hned jak meho mazla odzimuju tak motor vyskoci strachem z auta ven:)
A jen pro doplneni, ja osobne samolepky, kostky a chlupaty potah na volant nevedu, i kdyz jinak mam auto zbastlene radne:) original mpaket, original m3 interier, 19" bmw performance a jeste jsem zvazoval na kufr stitek 316i.. Taky spatne?:)

Osobne si myslim, ze vic nez motor (ten je podle me nadseny, ze konecne muze dychat).. trpi ty veci okolo :) Viz ty lehke vibrace na sestku pri akceleraci, ktere jsme resili s bmw335. A ktere proste souvisi s tim, ze po aute chceme trochu vic. Ale co, zaradim petku je to OK ;)

Chlupaty volant jsem resil, protoze mam auto po Rekovi a vrchni cast je popraskana od horka. Cekal jsem, ktery kamarad mi ho da k vanocum. Bohuzel jsem se nedockal.

Ja budu mit na aute 2x nalepku Burger motorsport a 1x JB4. Tzn. dalsich cca 30-40 koni navic..........

Jinak protoze nemam vnejsi M-paket, jen vzadu jsou dve ocelove roury.. tak mam celkem dobry sleeper. Jen to nesmi byt nastartovane a nesmi to byt v pohybu :-D

kde si sehnal nálepku JB4? já si jí chtěl nechat udělat, nikde sem nenašel že by jí prodával
bmw335

#344 Příspěvek od bmw335 »

jsem trochu mimo mísu...já měl zato, že pokud chci jezdit na e85 musím mít na to nějakou tu krabičku ( přestavbu ) To už zahrnuje teda ta JB4 s určitou mapou? Můžu dát mix 100oktanu a E85 na neupravené auto?
bmw335

#345 Příspěvek od bmw335 »

IlikeU píše:To je jako říct líbí se mi orální sex nic lepšího jsem nezažil a stačí mi to. :lol: Když je potenciál proč nejít dál :twisted:

nechci do toho furt vrážet prachy, poslední půl rok jsem do toho dal pár desítek tisíc, lakování kol jen za 13, nové zadní gumy, nějaká ta závada na podavači pásu, nová jednotka atd...takže si dávám klídek.
Jinak mně tohle stačí prostě, navíc už jen ty vibrace na 6tku mě trochu zneklidňují, ale dá se to vyřešit, že bud nedáš plyn na podlahu v nízkých ot. ( dělá to až do 3500ot. ) nebo podřadíš, ale já to řeším snižením PSI do 3500 ot.
A dál jít nechci, pak bude víc věcí co se může srát a já chci mít chvíli zase s autem klid :lol: Jinak co bych sipak koupil za nový auto? To si pak můžu rovnou koupit Ferrari ne?, protože jiný mi bude připadat pomalý, jedině pak novou 335 zas no:)
IlikeU

#346 Příspěvek od IlikeU »

těšim se na novou 435i :D Bude to masakr je fakt nádherná.
ferrai bych nechtěl, aby mě pak naháněl někdo s 335i a JB4 :D Jak bych to tý kočce na místě spolujezdce vysvětloval :D

Jinak tvému vyjádření ohledně výkonu rozumím. Já jsem nenažranej chi furt víc a víc. :D Teď mě nahlodali na samosvor. Je to strašný do toho auta se dá fakt vrazit ranec. Musel jsem vzít brigádu v KFC abych našetřil další koruny na úpravy :D

kéž by udělali přeplňovanou 450i To by byl rachot
bmw335

#347 Příspěvek od bmw335 »

IlikeU píše:těšim se na novou 435i :D Bude to masakr je fakt nádherná.
ferrai bych nechtěl, aby mě pak naháněl někdo s 335i a JB4 :D Jak bych to tý kočce na místě spolujezdce vysvětloval :D

Jinak tvému vyjádření ohledně výkonu rozumím. Já jsem nenažranej chi furt víc a víc. :D Teď mě nahlodali na samosvor. Je to strašný do toho auta se dá fakt vrazit ranec. Musel jsem vzít brigádu v KFC abych našetřil další koruny na úpravy :D

kéž by udělali přeplňovanou 450i To by byl rachot

No, tak myslím že jediná varianta co by mohla rozstřelit 335i na JB4 s těma 500 kobylama je F430 a California, 612 a starší modely. Na 430 Scuderia už by neměla a o novějších a silnějších modelech už nemluvím:)
Ale furt je to masakr no:)
A s tim KFC kecáš :D
IlikeU

#348 Příspěvek od IlikeU »

Tak to asi jo. Záleží taky na pilotovi. Když jsem měl O2RS tak jsem byl schopnej nahánět silnější auta než byla samotná oktávka.

Myslím že hrdý majitel modré M550D kterého jsem potkal na cestě Praha Teplice na tuto cest nezapomene. Plno frajerů v Porsche s vychrlejma spolujezdkynema se taky moc hezky netvářili. Něco jineho je co maj auta za čísla na papíře a jak je pak někdo ovládá. A pokud se nebavíme o jízdě na rovině tak věř tomu že 335i s JB4 by zatopila na silnici hodně autům a i silnějším.
IlikeU

#349 Příspěvek od IlikeU »

S tim KFC jsi to nemusel rozmazávat :lol:
bmw335

#350 Příspěvek od bmw335 »

IlikeU píše:Tak to asi jo. Záleží taky na pilotovi. Když jsem měl O2RS tak jsem byl schopnej nahánět silnější auta než byla samotná oktávka.

Myslím že hrdý majitel modré M550D kterého jsem potkal na cestě Praha Teplice na tuto cest nezapomene. Plno frajerů v Porsche s vychrlejma spolujezdkynema se taky moc hezky netvářili. Něco jineho je co maj auta za čísla na papíře a jak je pak někdo ovládá. A pokud se nebavíme o jízdě na rovině tak věř tomu že 335i s JB4 by zatopila na silnici hodně autům a i silnějším.

zase záleží, řidič, váha, podvozek, rozložení hmotnosti atd...Mně konkrétně ale moc nepřipadá, že by 335i e92 byla nějak mrštná v zatáčkách:)
IlikeU

#351 Příspěvek od IlikeU »

tak asi máš jinou 335i protože já si nemůžu stěžovat. A teď co jsem nasadil bilstein tak je to bomba. Ještě dorozmyslet gumy a bude to dokonalý.
bmw335

#352 Příspěvek od bmw335 »

IlikeU píše:tak asi máš jinou 335i protože já si nemůžu stěžovat. A teď co jsem nasadil bilstein tak je to bomba. Ještě dorozmyslet gumy a bude to dokonalý.

nemám, mám tam normál M paket podvozek, ale prostě jezdíval jsem se Z4 M coupé, nissan GTR, takže mně to nějak nepřipadá:) Samozřejmě, že když se projedu pak oplem corsou co se houpe, je pak jízda v 335 co se týká jízdních vlastnosstí raketa:)
Určitě se nedá srovnávat s podvozkem M3 e92, která je nastavená trochu jinak i co se týká odezvy řízení, nebo 1M to musí být úplná bomba v tý kategorii. viděl jsem video, kde se jí snaží M3 držet v zatáčkách až se nakonec přetočí a 1M jede dál:)
IlikeU

#353 Příspěvek od IlikeU »

tak jako GTR je jina liga to s tebou plně souhlasím.
http://media.tumblr.com/0a7368638a0ed1e ... qz4rgp.gif
Poldav6

#354 Příspěvek od Poldav6 »

Já bych si ohledně té 435i nedělal iluze, určitě nebude mít něco jako N54 ;-) A v sérii to takový zázrak není.

Nálepku jb4 jsem měl normálně v té krabici s komponenty od Juiced.. Taková ošklivá stříbrná :-)

Bmw335, ty jsi měnil podavače pásů? To já nechám jako poslední věc. Jsou děsně drahý, prý jeden kolem 8k.. Kolik jsi za to dal? A pojed zítra do Plzně a nedělej zagorku :-)
IlikeU

#355 Příspěvek od IlikeU »

pravě proto bych rád viděl 450i :D
bmw335

#356 Příspěvek od bmw335 »

Poldav6 píše:Já bych si ohledně té 435i nedělal iluze, určitě nebude mít něco jako N54 ;-) A v sérii to takový zázrak není.

Nálepku jb4 jsem měl normálně v té krabici s komponenty od Juiced.. Taková ošklivá stříbrná :-)

Bmw335, ty jsi měnil podavače pásů? To já nechám jako poslední věc. Jsou děsně drahý, prý jeden kolem 8k.. Kolik jsi za to dal? A pojed zítra do Plzně a nedělej zagorku :-)

Aha, že jí nikde neprodávaj:) Ne měńánila se jen ta jednotka co to ovládá stála asi něco přes 1000. Do plzně? na letnákách ani hovno:D
Jak je to s tim e85? Stačí jen mapa 5 a nic jinýho? Dyt se prodávaj nějaký krabičky když chceš na to jezdit, takže to má jb už v sobě asi? Tomu nerozumim, ale asi by se mi to už rozthrlo, když mám vibrace na mapu 1 :D
bmw335

#357 Příspěvek od bmw335 »

IlikeU píše:tak jako GTR je jina liga to s tebou plně souhlasím.
http://media.tumblr.com/0a7368638a0ed1e ... qz4rgp.gif

tak ona i ta Z4 M byla prostě něco jinýho na reakce volantu a jak to perfektně drželo. Nevim, i mně se zdá e mi to nedrží tak jako když to bylo nový, ale tlumiče OK, stabilizační mam vyměněný za Meyle a jinak vše je OK
Poldav6

#358 Příspěvek od Poldav6 »

IlikeU píše:pravě proto bych rád viděl 450i :D

Terry už ladí turba x50i... :-D
bmw335

#359 Příspěvek od bmw335 »

Poldav6 píše:
IlikeU píše:pravě proto bych rád viděl 450i :D

Terry už ladí turba x50i... :-D

máš tam už ISO 17b? Moc nechápu k emu jsou dobrý ty aktualzace, stejně tam je většinou jen nějaká kravina co nevyužiješ normálně:)
Poldav6

#360 Příspěvek od Poldav6 »

bmw335 píše:Aha, že jí nikde neprodávaj:) Ne měńánila se jen ta jednotka co to ovládá stála asi něco přes 1000. Do plzně? na letnákách ani hovno:D
Jak je to s tim e85? Stačí jen mapa 5 a nic jinýho? Dyt se prodávaj nějaký krabičky když chceš na to jezdit, takže to má jb už v sobě asi? Tomu nerozumim, ale asi by se mi to už rozthrlo, když mám vibrace na mapu 1 :D

No, fór je v tom, že N54 je děsně chytrej motor, do kterýho si můžeš dovolit určitý podíl E85. Ostatně to můžeš skoro do každého motoru, říká se až 50% E85 snese teoreticky každý motor (praxe je jiná), ale bude to mít téměř nulový efekt. Akorát se zvýší spotřeba.

N54 ale s tím vyšším oktanovým číslem umí pracovat.. Takže když dáš mapu 5 a 40% E85 do nádrže, jednotka se nastaví na tohle palivo a ve finále by to mělo snad až 50 koní přidat.

Já teď dávám do nádrže 20% E85 a jezdím na mapu 1. Nevím jestli to má nějaký efekt, motor běží úplně normálně, spotřeba taky nijak nestoupla. Teoreticky by to taky mohlo jet líp, těch oktanů tam je zkrátka víc a N54 se toho ráda ujme.
Když jsem přepnul na mapu5, aniž bych udělal "adaptaci" (2x WOT).. tak to jelo jako neuvěřitelná svině, ukazatel tlaku turba mi vylítnul skoro úplně doprava... A na zimních gumách jsem na zatáčkovité okresce na trojku pořád vrtěl prdelkou. To jsem musel pokorně přepnout na mapu1 :-D

Ty konverzní krabičky se do aut dávají, aby mohly jezdit třeba na čistý E85. Drtivá většina z nich ale funguje jen s nepřímým vstřikem. Mám to na dvou autech a úspora za palivo je cca 20%.

Výmluva na letní gumy se nebere, zkus něco jinýho :-)

Pokud jde o mě a pocit z jízdních vlastností 335, jsem spokojenej. Auto se naklání minimálně a vůbec mám z jízdy dobrý pocit. Není to drtič okresek, protože jak je auto tvrdý a nabírá zběsile rychlost, jakýkoli hup na silnici je sakra znát. Něco jiného je vlnou v asfaltu projet ve 120ti a ve 160ti. Takže to moc nepokouším. Při svižné jízdě podle mě funguje vše na jedničku. A rychle (s ohledem na možnosti auta) s tím jet podle mě "bezpečně" nejde.
Odpovědět