Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Stává se, že to začne prolínat kolem vložky na výpušťák.
- soukupadam
Čau, kdy měnit lambdy? Počkat až se poserou nebo preventivně? A při jakym třeba nájezdu?
Díky
Díky
Tak nad tím jsem přemýšlel taky.
Servisní interval je 250 000km
Dostal jsem ale radu jezdit a neřešit.
Servisní interval je 250 000km
Dostal jsem ale radu jezdit a neřešit.
e66 750Li
- soukupadam
Něco takovýho jsem chtěl slyšet.
- soukupadam
Čau, jakou tam lejete brzdovku? Myslim třeba značku. V BMW mi to nechtěli prodat.
Starline, nebo co dům dá.
- Itchythefirst
V BMW ti nechteli s 500% prirazkou prodat flasku brzdovky? Spis bych cekal, ze se utlucou, aby ti ji mohli prodatsoukupadam píše:Čau, jakou tam lejete brzdovku? Myslim třeba značku. V BMW mi to nechtěli prodat.

- soukupadam
Prej to nejde, ledaže bych vzal 500 litrů.
I v tom předraženým kelly ji mají ... https://www.autokelly.cz/Product/BMW-83 ... gI6OPD_BwE
je to takové neprozákaznické... na druhou stranu se jim nedivím. Oni nejsou autodíly, cílí na (drahé) služby a ne na prodej dílů.
- soukupadam
Poslali mě do autodílů no. A ne poprvé, minule v Cartecu Liberec mě poslal týpek do auto kelly.
Když si před 7 lety koupila tchýně nového Roomstera, tak jsem ji po nějakých 10000km donutil jet do škodovky a nechat si vyměnit olej mimo servisní plán. Samozřejmě s tím, že si tu "extra" výměnu celou zaplatí. Byl jsem docela překvapenej, když se vrátila s tím, že ji olej nevymění, ani když si to zaplatí. Ale prodali ji olej za "lidovou cenu". 

tak nekdy je ta rada na autokelly spis pratelske pouceni...
mne treba v Audi na Smichove rekli, ze mi muzou prodat cidlo za 805 asi, ale ze na autokelly to koupim za 122 a ze neni problem, kdyz si ho privezu... 

To se docela divím že toto říkají v renocaru či cartecu BMW ?
Mě prodali i drobnosti na auto. A je fakt že oleje jsem tam nekupoval. Ale čidla a blbosti v pohodě i na 20let+ staré auto.
Docela mě udivuje že nefungují ve stylu, zákazník náš pán.
Ikdyž je fakt že často zrovna oleje mají předražené a co se dá sehnat za 180-250kč litr tam stojí daleko víc.
Kurevtore ale asi jinou značku čidla ne originál přeci.
A bude to v té Audi fungovat ? U BMW často jedině originál nebo VDO siemens u většiny aby senzory a čidla fungovali jak mají.
Mě prodali i drobnosti na auto. A je fakt že oleje jsem tam nekupoval. Ale čidla a blbosti v pohodě i na 20let+ staré auto.
Docela mě udivuje že nefungují ve stylu, zákazník náš pán.
Ikdyž je fakt že často zrovna oleje mají předražené a co se dá sehnat za 180-250kč litr tam stojí daleko víc.
Kurevtore ale asi jinou značku čidla ne originál přeci.
A bude to v té Audi fungovat ? U BMW často jedině originál nebo VDO siemens u většiny aby senzory a čidla fungovali jak mají.
náš zákazník, náš pán?
Kde žiješ? Když už to auto máš a jezdíš k nim tak seš v pasti a oni to ví. Ti servisáci na příjmu si sami dokáží vyhodnotit koho vzít a koho okecat, že něco nejde nebo že je plno. Možná Filozofe jsi jim tam svý moudra vyprávěl moc dlouho tak už si řekli omg prodej mu to ať už jde domu
Jít si koupit do autorizovanýho servisu brzdovou kapalinu nebo olej je stejně divný jako nechat si v tom servisu provést servisní zásah a donést jim k tomu vlastní díly/kapaliny. Do cukrárny si taky nejdete koupit kostkovej cukr a do holičství si taky nejdete koupit nůžky. Aspoň my v prahé to tak neděláme. Ani plomby si nenosíme vlastní k zubaři.

Jít si koupit do autorizovanýho servisu brzdovou kapalinu nebo olej je stejně divný jako nechat si v tom servisu provést servisní zásah a donést jim k tomu vlastní díly/kapaliny. Do cukrárny si taky nejdete koupit kostkovej cukr a do holičství si taky nejdete koupit nůžky. Aspoň my v prahé to tak neděláme. Ani plomby si nenosíme vlastní k zubaři.
- soukupadam
Jasný more, takže origo díly si choďtě kupovat do auto kelly.
není řeč o dílech ale o brzdovce, dobře vědí, že je stejná a lejou tam stárlajn taky.
Hele ale já to upřímně taky nechápu. Když mám možnost něco vytáhnout z police a vydělat, tak to prostě udělám, ne?kurevtor píše:náš zákazník, náš pán?![]()
Kde žiješ? Když už to auto máš a jezdíš k nim tak seš v pasti a oni to ví. Ti servisáci na příjmu si sami dokáží vyhodnotit koho vzít a koho okecat, že něco nejde nebo že je plno. Možná Filozofe jsi jim tam svý moudra vyprávěl moc dlouho tak už si řekli omg prodej mu to ať už jde domu
![]()

A toho týpečka (kterýmu to Audi tam hádám nepatří) co zákazníkovi poradí ať jde jinak, že to tam sežene levnějc.
Tak toho bych kopl do prdele hned

BMW bere brzdovku v 60l nebo 30l sudech, samozrejme lze koupit 0,25l, 0,5l a 1l flašky-viz. ETK, ale ty nemaji skladem- na co taky
Ale lze objednat

počkej, co na tom nechápeš? Půjdeš si do mekáče koupit 5 litrů oleje na smažení?Stepan1 píše:Hele ale já to upřímně taky nechápu. Když mám možnost něco vytáhnout z police a vydělat, tak to prostě udělám, ne?kurevtor píše:náš zákazník, náš pán?![]()
![]()
Jít si koupit do autorizovanýho servisu brzdovou kapalinu nebo olej je stejně divný jako nechat si v tom servisu provést servisní zásah a donést jim k tomu vlastní díly/kapaliny. Do cukrárny si taky nejdete koupit kostkovej cukr a do holičství si taky nejdete koupit nůžky. Aspoň my v prahé to tak neděláme. Ani plomby si nenosíme vlastní k zubaři.Jasně, radši bych to i montoval, ale když jinak nedají
A toho týpečka (kterýmu to Audi tam hádám nepatří) co zákazníkovi poradí ať jde jinak, že to tam sežene levnějc.
Tak toho bych kopl do prdele hned
může se zdát, že je to o vytažení z police, ale přecejen - kvůli šetřílkům co si přijedou pro koupi dílu, aby si to namontovali sami doma, si mají servisy vést druhé skladové zásoby v maloobchodních objemech? Vy nevidíte ten rozdíl autoservis - autodíly ? NAvíc jsou to franšízy, nemůžou si prodávat co chtějí. A hlavně to fakt nedává vůbec smysl, aby to dělali....!