Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
335i E90 tunning motoru
vladas335i píše:bmw335 píše:zasranej etanol, že sem to tam dával. Nejde to nastartovat, otáčky líítaj mezi 800-1300 divnej zvuk, stabilizace, polovina motoru svítí a chyby 2CFB a 2D09.
Je to v hajzlu....Co teď mám naplnit nádrž benzínem? ted tam mám asi 18l včetně toho etanolu. Ze začátku to bylo ok, než sem to znova nastartoval. Bud mi chcípla pumpa, nebo se to teprve dostalo do motoru. Dával sem cca 30%
Jak to nakonec dopadlo?
smazal sem ty chyby a přestalo to, ale už to tam lejt nebudu...Žádnej rozdíl sem necejti a to sem dělal 3x adaptaci na mapu 5 a psi jsem měl stejný jak na benál, žádných 17,5
-
bmw335 píše:vladas335i píše:bmw335 píše:zasranej etanol, že sem to tam dával. Nejde to nastartovat, otáčky líítaj mezi 800-1300 divnej zvuk, stabilizace, polovina motoru svítí a chyby 2CFB a 2D09.
Je to v hajzlu....Co teď mám naplnit nádrž benzínem? ted tam mám asi 18l včetně toho etanolu. Ze začátku to bylo ok, než sem to znova nastartoval. Bud mi chcípla pumpa, nebo se to teprve dostalo do motoru. Dával sem cca 30%
Jak to nakonec dopadlo?
smazal sem ty chyby a přestalo to, ale už to tam lejt nebudu...Žádnej rozdíl sem necejti a to sem dělal 3x adaptaci na mapu 5 a psi jsem měl stejný jak na benál, žádných 17,5
Já to tedy taky moc necejtim , ale podle mne se da subjektivne tezko poznat par koní navic. Nekdy mam pocit nerovnomernyho chodu po e85, ale myslim ze to jede líp, je to hodne o pocitu (tzv. placebo efekt

vladas335i píše:bmw335 píše:vladas335i píše:[quote="bmw335"]zasranej etanol, že sem to tam dával. Nejde to nastartovat, otáčky líítaj mezi 800-1300 divnej zvuk, stabilizace, polovina motoru svítí a chyby 2CFB a 2D09.
Jak to nakonec dopadlo?
Já to tedy taky moc necejtim , ale podle mne se da subjektivne tezko poznat par koní navic. Nekdy mam pocit nerovnomernyho chodu po e85, ale myslim ze to jede líp, je to hodne o pocitu (tzv. placebo efekt

mně to taky někdy nejede, jezdím jenom na mapu 5 a ty rozdíly jsou někdy velký. Někdy mám na budíku 16psi a někdy 14. Každopádně 30% e85 mi psi nezvýšilo ani o prd...Ikdyž co koukám na log, tak se to asi zbláznilo, protože v celým rozmezí otáček jsem měl 15-16 a najednou na konci to vyletělo k stupnici 20:D to bylo 7tis ot.

-
Je to asi prostě podle naší nálady a je možný že to dává výkon i pod vlivem úplňku
. Já mám taky ten šmejd v obd co posílá údaje do telefonu, tam jsem měl max 370ps a na brzdě bylo 412. Slyšel jsem že to ukazuje o 20 procent míň. Jednu dobu jsem se zabýval audiem, kámoš měl bedny za 300k, já trochu levnější
a bylo to to samý, jaký kabely, jakej převodník. Chodili na High end praha a každý audiophil soutěží jestli mu to hraje líp, verněji, barevněji atd. Takový voodoo, co děláme teď my
, ale je to zábava ).

celému světu e85 pridava kone jen zrovna tobe bmw335 to neudelalo nic to je zajimave.
a neber to soobne
jde o legraci
pokud jsi na mapu pet nemel full boost tak jsi adaptoval spatne a nebo malokrat.
S poldou jsme to zkouseli pri mo na brzde. on dolil vetsi mnozstvi e85 a hned bylo vic koni na svete
A na zadny srazy jezdit nemusis nikdo te nenuti. Jen kdyz jsi schopny resit veci s nama tady radi by jsme te poznali at vime s kym mame tu cest
Napis aspon kolik ti je
a neber to soobne

pokud jsi na mapu pet nemel full boost tak jsi adaptoval spatne a nebo malokrat.
S poldou jsme to zkouseli pri mo na brzde. on dolil vetsi mnozstvi e85 a hned bylo vic koni na svete

A na zadny srazy jezdit nemusis nikdo te nenuti. Jen kdyz jsi schopny resit veci s nama tady radi by jsme te poznali at vime s kym mame tu cest

Napis aspon kolik ti je
IlikeU píše:celému světu e85 pridava kone jen zrovna tobe bmw335 to neudelalo nic to je zajimave.
a neber to soobnejde o legraci
S poldou jsme to zkouseli pri mo na brzde. on dolil vetsi mnozstvi e85 a hned bylo vic koni na svete![]()
Napis aspon kolik ti je
špatně? na trojku 1500-7tis ot a to 3x, samozřejmě hned od začátku plyn na podlahu. Je mi 32 a nevím, k čemu ti ten údaj je:D
vladas335i píše:Je to asi prostě podle naší nálady a je možný že to dává výkon i pod vlivem úplňku. Já mám taky ten šmejd v obd co posílá údaje do telefonu, tam jsem měl max 370ps a na brzdě bylo 412. Slyšel jsem že to ukazuje o 20 procent míň. Jednu dobu jsem se zabýval audiem, kámoš měl bedny za 300k, já trochu levnější
a bylo to to samý, jaký kabely, jakej převodník. Chodili na High end praha a každý audiophil soutěží jestli mu to hraje líp, verněji, barevněji atd. Takový voodoo, co děláme teď my
, ale je to zábava ).
počkej ale v jiný než na mapu 0 by neměla být obd funkční ne? Podle toho co je na N54tech.
Já to nemám přes obd, ale tu obd mám taky, tam mi to ukázalo, když jsem měl údajný čip od autochipu jen 270hp a 300Nm:D Na brzdě bylo pak 311 a 433. Asi je 30% e85 málo nevím, ale podle toho co mi to dělalo po druhým nastartování se to tomu asi moc nelíébí. Ani terry mi nebyl schopen říct co to je, akorát že to vypadá na chybu něco s udržením plynu a že máms smazat chyby a vymazat adaptace. Adaptace jsem mazal hned na začátku. Možná se to nelíbilo 02 sensoru, těžko říct, že nikomu jinýmu to neudělalo. Tady je video co to dělalo i mně, ale tenhle chlápek měnil ten 02 sensor a po tom se to stalo.
http://www.youtube.com/watch?v=FGLR-ryX ... e=youtu.be
Já teda rozdíl 100okt. a 100okt. + 40%E85 cítím jako prase. Motor je s etanolem o dost ostřejší.
A dokonce mi tlak turba skutečně lítá k 18psi. A to nijak zvlášť neadaptuju. Mám pocit že u mapy5 je důležitý parametr předstihu. standardně je kolem 3, s adaptací klesá. Já teď mám 0.8
Možná jen plácám bludy
A dokonce mi tlak turba skutečně lítá k 18psi. A to nijak zvlášť neadaptuju. Mám pocit že u mapy5 je důležitý parametr předstihu. standardně je kolem 3, s adaptací klesá. Já teď mám 0.8
Možná jen plácám bludy

Poldav6 píše:Já teda rozdíl 100okt. a 100okt. + 40%E85 cítím jako prase. Motor je s etanolem o dost ostřejší.
Možná jen plácám bludy
tak to mi řekni, proč mně se to nehlo? Bral sem etanol u euro oil u rajský zahrady, asi tam moc výčep nemají:D Taky jsem to mixoval se stovkou.