Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e65 vs e60 - rádce při koupi

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
kurevtor

Re: e65 vs e60 - rádce při koupi

#2921 Příspěvek od kurevtor »

Sweden píše:Zase hoši nedělejte z e65 nadpozemskou vesmírnou loď, ano jistě,má hodně jednotek apod. věcí, kvuli kterým je potřebám perfektním ovládat znalost auta a diagnostiku, ale osobě si myslíme zeptat součástí produkce třebaže i 3er je na tom daleko hůře, o poruchovosti nemluvě.

Však se o tom brzo přesvědčíme, zítra jdu pro 7er bez Jaraxe i Snejka neboť nikdo nemá čas, takže jak se říká, bůh mi pomáhej :D :D
Sweden: no stres. Autum rozumis, s V8 mas zkusenosti, nemam o tebe obavy. Na aute si proste vsechno vyzkousej, zkus si jak moc jsou nacaty gufera po chvili volnobehu motoru, zkus si jizdou z kopce jak moc je nacaty hydromenic, zkus si jak moc je auto pribity k silnici a nazdar. Hlavne nespechej a nenech si nic nalhat. Ja kupoval 745i taky bez mechanika, pro jistotu s rozsvicenou ponorkou. Dovezl jsem to na diag do CarTecu. Tam mi dali seznam chyb na dve A4 a pan mi rozklepanym hlasem zacal vypravet proc to nekupovat a co vse me bude kolik stat a jestli to mam v hlave v poradku. Moje ex u toho tehdy chapave pokyvovala hlavou a smutne na me koukala. Jenze to byl takovej ten chytrolinek filozof, od takovych si radit nenecham. Vylezu z CarTecu, prselo, sednu do sedmicky a hned chyba PDC (kapka na cidle). Rikam si no do pici ty vole jeste to neni ani moje a uz se to zacina cely srat. Ale hned sem si rekl tak kretene, mas co si chtel ne, chces se z toho posrat jeste pred koupi? Tak sem jel zpatky za prodavajicim a hned jsem to koupil.
Ani nevim jak moc rychle potom jsem musel poprve za snejkem, myslim, ze mi behem chvile vodesla civka nebo co a sedmivalec me moc nebavil...
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#2922 Příspěvek od matiz »

Aniz bys mel jakoukoliv realnou znalost nejakeho auta nebo tech systemu co v nich jsou tak tady papouskujes porad a porad neustale to same, vetsinou nepravdy nebo polopravdy. Jde taky o to jak sofistikovane ty petky a trojky jsou servisovane. Jestli je to do posledniho puntiku nebo jen at to jezdi sviti a troubi. Muze to byt tak nebo nemusi. Toto normalni uzivatel ani nepozna. Pozna to ten, kdo se tomu venuje vic nebo kdo se na to vylozene specializuje. Ten pak mrknutim oka odhali to co druzi nevidi. A nebo nechteji videt kdyz to nerozsvecuje zadnou kontrolku.

Vysazeny jsem na to protoze se to tvoje papouskovani nezaklada moc na realite a neni to tak ze by sedma byla neco uplne extra nebo jiny vesmir. Pises tady jako bys denne minimalne deset tech vraku opravil. No, jenze neopravil....

Te elektroniky je v e46 poskrovnu. Jakmile je tam neco vic, jsou mnozi v hajzlu, protoze ani na te e46 netusi moc ktera bije. Cest vyjimkam, existui. A kde nic neni nema se co posrat. A ti co zvladaji trojky a petky, budou zvladat drtivou vetsinu veci i v te sedme. A to co nezvladnou to neni tim ze by to byla sedma, ale tim ze to nedaji ani na te trojce.

Toz tak ty privesku... Ja bych rekl ze e90 je slozita jako ze docela dost, nemalo mne jich prijelo z docela velke dalky protoze s nema nedokazali pohnout. Taktez e60, taky je to mrcha slozita, zitra snad budu dodelavat jednu ktera projela dva staty nez jsem ji zprovoznil ze opet jede a troubi jak zamlada. A ver ze to bylo kurewsky slozite, hlavne ten uplne posledni krucek a mel jsem z toho hodne spatne spani protoze dily za desitky tisic a stale docela zasadni problem... Protoze muzu rict ze do toho alespon trochu vidim tak velmi silne nesouhlasim s tim, ze je trojka nebo petka jednoducha. Kdyz to na ni prijde, je to neskutecny problem.
Filozof
Klubové ID: 1044

#2923 Příspěvek od Filozof »

Kurevtore a proč nejit ještě do lepší e66 760li nějakou totální ...

Nebo nebuď srab a skoč do 760li fka individualu :-) třeba koupíš dobrej kus a srat se ta v12 nebude. Audio je bomba a interiér taky a navíc budeš moci všechny zde prudit jaká je to úžasná kára a ze je o level dál ... a teď to myslím smrtelně vážně zkus si nějakou projet a spadne ti Brada pokud to bude total nalozena pecka.Ja jsem z Bang olufsen byl nadsenej co jsem poslouchal pár nahrávek.

Matiz: jasně spousty věci jsou jednoduché ale jak píšeš špeky v elektronice můžou být i tam to nevylučuji. A taky si stim spousty servisáků nemusí poradit ale to podle mě může být u všech modelů potom.

Jak potom poznáš dobrého Bmw servisáka a proč neservisovat i jinde než jen u Jaraxe a snejka???
Vždyť to tady všichni cpou jenom jim a pak jsou u nichfronty a už nemají na nikoho čas. Já si jich vážím obou a hlavně snejka co mi pomohl jen po telefonu a já vyřešil problém za par minut. Ale není všem blbě jim cpát auta furt i na běžné věci a pak je cekacka měsíce na servis?
matiz
Kontaktovat uživatele:

#2924 Příspěvek od matiz »

Ale jasne ze jo, v tom jsme zajedno. protoze tem autum rozumi. Ja jsem proste zas vycaknul, protoze jsem si vzpomnel na tu kurvu z leta co mne ji po tri ctvrte roce kdy stala po relativne banalni havarii privezli. Nejdriv objela co se dalo vcetne jednoho servisu specializujiciho se na BMW. Nic moc ji nebylo, jen nesla nastartovat, jinak celkem nic. Muzu ti rict ze tolik kurev kolik padlo u toho auta slusny clovek nevyslovi za pet let. Byl to dalsi ultra extra vyjeb kdy bylo lepsi to auto zapalit nez reinkarnovat. Mnohe dojebali umelci co to chteli zprovoznit. Odjelo po svych.

Ale proste neni to jednoduche obcas, je to mnohdy docela pruser.
kurevtor

#2925 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:Tak nevím proč se zde tak tvrdí že 7er umí jen pár lidí v ČR.
Nejjednodussi reseni casto byvaji ta spravna. Prekvapko Filozofe - rika se to proto, ze to tak je treba? Hm?

Ale o to nejde - proc to vypichuju je to, ze ty na strance 291 napises slohovku proc to tak je, ze sedmicka je slozitejsi atd atd, a hned na dalsi strance stejneho tematu se tomu divis a nechapes? To uz sem radsi placni nejakej vtip nebo hlavolam nebo offtopic prihodu odnekud nebo klidne recept na babovku, vsechno lepsi nez furt mlatit prazdnou slamu sem a tam furt dokola.

Fakt promin Filozofe, mne je jasny, ze to musi vypadat, ze se do tebe furt strefuju a provokuju a sikanuju, ale co ty jsi schopnej vyplodit to je fakt nemozny. Furt dokola to samy - neco zahlasis, 4x to zopakujes jinymi slovy ve stejnym prispevku a pak si to pro jistotu vyvratis. Jako proc ne, ale jen furt a furt dokazujes jak jenom teoretizujes, furt nejaky povidacky baby co jde s nusi z pole, furt nejaky jakoby teoreticky statisticky mozna jedna znama ma sestru a jeji kluk znal nekoho, kdo v paralelnim vesmiru neco. Vse to pusobi tak nerealne a i bych rekl vymyslene.
Ta tvoje pohadka o bejvalym mechanikovi z renocaru... jen dokazuje jak vubec nevis. Nemas zkusenosti, ok, tak ale neteoretizuj furt dokola.

Napises: koupil s malym najezdem - 130 tisic. WTF pane? Wow, 130 tisic je fakt malej najezd. To jeste ani neni zajety co?

Nebo jina picovina:
Filozof píše: Ale prostě běžný spotřebák by logicky měl být na 3er levnější jako na 7er.
Logicky jo? Logika neni tvoje silna stranka evidentne.
Myslis, ze litr 5W30 te bude stat min, protoze ho lejes do 3er a ne 7er? Premyslis nad tim co pises? Myslis, ze ten tvuj slavnej spotrebak typu svicky / brzdova kapalina / silentblok / civky / remen / RJ / brzdovy kotouce / alternator / baterka / celni sklo / zrcatko / desticky nebo ja nevim co jineho bude levnejsi, protoze to budes montovat do levnejsiho auta? :shock: Takze kdyz treba kupujes 18 palcovy gumy tak maji rozdilne ceny podle toho na jake auto pujdou?
Az budes priste nekde hledat logiku tak se o to s nama urcite zase podel, stoji to za to.

A jeste jedna vec, ktera ti nedochazi, ale jako kolega z fora ti ji rad vysvetlim.
Pochop - to, ze ma nekdo diagnostiku, neznamena ANI HOVNO a nedela to z nej automechanika. V autorizaku maji tu nejlepsi diagnostiku, ale s vypisy chyb se stejne muzou tak akorat vyfotit, protoze proste nevi co a jak. Nevi, netusi, neznaji chyby, neznaji priciny, nevi jak veci vyresit, nemaji svy zkusenosti a figle. A kdyz uz neco zvladnou vymenit tak ty chyby ani nesmazou a auto ti predaj, ze nechapes.
Pravej pan mechanik jako je treba Snejk ma diag jako pomocnika, ale mnoho veci by zvladl i bez. Kdybych nezazil neuverim, ale Snejkovi reknes co auto dela a on ti rovnou rekne presne co to je a proc. Pak koukne na diag a rekne jo, je to tak.

A co se tyce servisovani sedmicky jeste - nejde o to, ze nejakej franta z horni dolni by to nezvladl. Kazdej druhej kdo ma youtube by dnes plno veci zvladl. Jde ale o to, ze lidi jako Snejk a Jarax nejen, ze vi kam sahnout a jak co udelat, ale maji moznost treba vyzkouset dil z jineho auta. To ti Franta co jednou servisoval E38 a E65 dokonce dvakrat nikdy nemuze nabidnout. Vzdycky to bude: "objedname dil, pockame, vymenime, uvidime, jejda prachy v kanalu, tak jinej pokus". Kolikrat me Snejk zachranil, ze mi treba pujcil zalozni ASK nebo mel vzdy nejaky dil na zkousku, aby si potvrdil co si mysli. Dokaze si nekdo predstavit, ze prijede do servisu a mechanik mu pujci volant, aby si svuj mohl nechat presit? Presne tohle pro me treba Snejk udelal. Takze nejde o to mit diag, nebo servisovat BMW obecne... jde o tu specializaci na E65 a entuziasmus.

A ted do me jak prehanim, zvelicuju a hlavne - hauruju.
kurevtor

#2926 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:Kurevtore a proč nejit ještě do lepší e66 760li nějakou totální ...

Nebo nebuď srab a skoč do 760li fka individualu :-) třeba koupíš dobrej kus a srat se ta v12 nebude. Audio je bomba a interiér taky a navíc budeš moci všechny zde prudit jaká je to úžasná kára a ze je o level dál ... a teď to myslím smrtelně vážně zkus si nějakou projet a spadne ti Brada pokud to bude total nalozena pecka.Ja jsem z Bang olufsen byl nadsenej co jsem poslouchal pár nahrávek.
E66 na co proboha? Uz takhle nikde poradne nezaparkuju v Praze. Nechci long jak nejakej fotr. Ja vsem co se me ptaj co mam za auto rikam, ze "BMW 3 pro vysoky lidi", nepotrebuju se nikomu vytahovat, ze mam pochcanou sedmicku. Vsak kazda druha fabie ma stejne vyssi cenu nez muj vrak. V12 nepotrebuju, ale nemyslim, ze by mi z toho spadla brada.
A hlavne to neni o tom, ze bych byl srab. :roll: Hodit prachy do kanalu neni zadna znamka punku a tvrdosti, ja si radsi urvu od huby a koupim bagr do svy firmy, nebo prikoupim leseni, nebo koupim auto segre nebo necham udelat novou kuchyn svy babicce. Z toho mam dobry pocit. Nepotrebuju utracet prachy za sebe pro sebe, abych flexil na lidi na internetovym foru, to fakt ne. Mam v pici co si kdo o me mysli, kdybyste videli muj uces tak mi to uverite :D :D
kabyr01

#2927 Příspěvek od kabyr01 »

Tak nahod foto, myslím, ze by to zajímalo nejen me :lol:
Sweden
Klubové ID: 2669

#2928 Příspěvek od Sweden »

Ano, je to ta krátká 7er blacksaphirre, majitel super chlap, na to já dám taky hodně, popravdě být stejná 7er někde v bazaru nebo na bazosi tak tam bez pomoci o nejakeho guru mechanika ani nahodou. Tohle je proste tak trochu jiné, je to jiny level prodeje, ne ten klasicky jak ho zname od jinud. Stanovu 7er uz jsem zamozrejme projel a vyzkousel, ted jeste vyzkouset zda je vse funkci a hotovo.

Daleko vetsi strach mam z prodeje 6er nez z koupe 7er bez guru mechanika neb jak se rika, vse se necha zaplatit :D :D. Ale prodej 6er bude nesmirne bolet s tam mi penize nepomuzou.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
matiz
Kontaktovat uživatele:

#2929 Příspěvek od matiz »

Ono sice prodej sestky muze bolet, ale pokud to nove bude lepsi a prijemnejsi kus auta, preboli to pomerne rychle.
kurevtor

#2930 Příspěvek od kurevtor »

kabyr01 píše:Tak nahod foto, myslím, ze by to zajímalo nejen me :lol:
To nejde :lol:
Filozof

#2931 Příspěvek od Filozof »

kurevtor píše:
kabyr01 píše:Tak nahod foto, myslím, ze by to zajímalo nejen me :lol:
To nejde :lol:

KABYR01 : no kdybys četl pořádně slohovky pochopil bys že se bavíme o té v inzerci zde na bmwklubu. :lol:
kabyr01

#2932 Příspěvek od kabyr01 »

Tohle nechám na Kurevtorovi, nebudu tady s vysvětlováním ztrácet čas 8-)
Filozof

#2933 Příspěvek od Filozof »

Pokud jsi myslel že se ti kurevtor vyfotí tak to asi ne... :lol:
kurevtor

#2934 Příspěvek od kurevtor »

[/color]
Stepan1 píše:Filozof: Já se ptal kurevtora. Když je 550i v kombajnu takový píčovina (proč?) tak není píčovina mít třeba 4.8i E70. Nebo to je taky píčovina? :)
Jinak mě tohle opakovaný mlácení prázdný slámy už nějak nebaví. Myslím, že by sis měl konečně něco koupit a řešit to :D Tohle internetový fanouškovství, vybírání, přebírání a tak je hrozně fajn, ale když to děláš přes rok, tak tě to už snad nemůže bavit ne? :roll:
Sorry, ja kdyz videl Filozofovo bramorovou polevku odpoved tak uz jsem radsi ani nereagoval...
Podle me zalezi pripad od pripadu, ale proc mi E61 550i obecne nedava smysl je, ze proste takovej divenej kockopes kompromis.
- ta 550i E61 od filozofa mela obyc sedacky, kdyz uz 550i tak proste nalozenou
- na co petilitr benzin do kombiku? To s tim bude nekdo zavodit nebo rezat zatacky? S kombikem?
- na co zadokolku v kombiku?
- nebo s tim chce tahat navesy s clunem / s konma? Tak to uz rovnou SUV, ne?
- Jak siroky to bude mit gumy, kdyz teda je potreba petilitr a zavodit? Nebude z toho zbytecnej hluk?
- Kombik je na vozeni lidi a veci. To s tim bude nekdo jezdit pilu, aby mu v tom litaly veci a pasazeri sem tam?
- Nebo s tim ma v planu jezdit rychle v primce? Tak na co potrebuje bawo? Ted prijde filozof a rekne "no prece kvuli radosti z jizdy".. ale co to je? Co je za radost ridit kombika a nacitat stovky km na dalnici?

asi prilis moc teoretizuju, ale proste zadokolka petilitr v kombajnu mi prijde picovina (Audi RS byvaly zasadne kombi coz jsem v zivote nepochopil). JaraX promine, ale proc radsi nekoupit treba A6 C6 avanta? Vic mista (o to prece v kombajnu jde ne?), komfort na vzduchu je u audi v uplne jiny galaxii, navic jejich quattro... Kombik je pro me rodinny auto nebo proste daily pracant, mne tam tak nejak spis pasuje diesel proste. Ale ja jsem ten divnej tady tak to ber s rezervou.

Jinak ale chapu, ze nekdo proste musi mit bmw za kazdou cenu a treba potrebuje tahat kocarek nebo vozit psa...

E70 s petilitrem benzinem uz mi jako picovina neprijde. Spis mi to prijde jako volba cloveka, co chce nejakyho kombajna, ale klade si stejny otazky jako ja vyse. Tak si rekne nez 550i E61, to uz radsi to SUV - vic prostoru, vetsi bezpeci, nastupuje se vysoko, prujezd terenem, stejnej hluk, mensi fotrovina, lepsi na tahani velkych privesu...
kurevtor

#2935 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:Pokud jsi myslel že se ti kurevtor vyfotí tak to asi ne... :lol:
more nemluv furt za druhy, klidne se kabyrovi vyfotim a poslu mu svou fotku pro pobaveni, ale nevidim k tomu jedinej duvod. :lol: A svou fotku sem verejne dat nechci, protoze to v digitalnim svete nedelam, svou fotku nemam nikde, ani na linkedin. IG a FB nemam a nikdy jsem nejel selfiesracky jak lil snapchat bitch.
Filozof

#2936 Příspěvek od Filozof »

Kurevtore: Ted bych mohl ke každé tvé otázce napsat odpověď ale nechce se mi. Prostě je to tvůj pohled na kombíky OK beru.
Ale jsou lidé kteří kombi potřebují a je jedno zda tam máš 3litr nebo V8 4,8i.

Zeptej se pár majitelů ...nebo prosím kdo si to čte ... POPP apod můžete odpovědět ? Ode mě by to asi nebral ale od majitelů kombi s nesmyslným motorem to snad vezme. Ikdyž jistě bude mít furt svůj názor.

Tady jezdí audi RS6 MTM kombi pak jedna sedan ...obojí jsou pěkné. A jasně více se mi líbí sedan ale prostě kombi má více prostoru je praktičtější ...můžeš se tam v nouzi i vyspat atd.

A to že někdo vlastní 5litr neznamená že jej bude honit na maximu ...může si klidně užívat motoru a jen občas ho prožene po silnici.

Třeba mě osobně se líbí V8 u BMW jen z toho důvodu že je to pro mě osobně skvělej motor a vím že za 10let takové motory zdaní/zakážou nebo nevím co ... kvuli ekologii a pak si jej už nikdy nekoupím a to mě bude dost štvát že budu muset dělat co mi nařídí z Bruselu protože prostě nepatřím mezi nejbohatší smetánku a tu daň např. 50tis ročně nezaplatím za to že mám neekologickej motor.

Dneska se ještě svobodně můžeme vozit v čem chceme.
zzeli

#2937 Příspěvek od zzeli »

To jsou zase sracky tady :)

Sweden: Mame radost? :D
Itchythefirst
Klubové ID: 3915

#2938 Příspěvek od Itchythefirst »

Filozof píše:...můžeš se tam v nouzi i vyspat atd.
To jde i v sedanu, v A6 jsem uz takhle spal mockrat ;-)
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#2939 Příspěvek od JaraX »

třeba sedma v longu má super postýlku, položis sedačky, a máš krásnou měkkou postýlku, určitě bych nechtěl spat někde v kufru nějaké 61ky na tvrdé podlaze
Filozof

#2940 Příspěvek od Filozof »

Jako dobře v sedanu se vyspíte ale nebude to asi na rovinu ale s přehybem a nebude se moci člověk otočit ...takové to zdřímnutí na 30minut neberu ... já v sedanu nevím jak bych se vyspal pohodlně... nebo 7er sklopí sedačky se zadníma do roviny.

v kombíku nafouknu matraci a spím skoro jako v posteli.

Sweden už je doma ? Nenapínej a hod fotky nebo alespoň pár vět jaké máš dojmy. :lol:
Čekáme jaký máš z auta pocit ... :lol:
Odpovědět