Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Ze začátku jsem ti fandil, ale fakt to bude lepší prodat nebo rozprodat. Vypadá to na ztrátu času.
Ty vole, tady se nekdo vyradil. Ono to neni tak jednoduchy spojit optiku. Musi byt spravne nasmerovana, aby nemela ztratu. Je to svetlovod, kde se siri ten svetelny signal (infra, svetlo) a ma urcity danny odraz (index lomu) o urcite vlnove delce, takze se pomoci optiky sirit mraky informaci). Je to super vec, poptoze neni rusena a ma obrovskou rychlost prenosu. Kdyz se spojuji 2 vyvody, tak musi byt spravne napojeny a to si myslim, ze muze byt kamen urazu. My jsme na to meli specialni svarecku.
Tys porusil vsechny pravidla, ktere tu byly vypsany ohledne nakupu 7er.
Tys porusil vsechny pravidla, ktere tu byly vypsany ohledne nakupu 7er.
Hoď foto, ako si prepojil tie zvyšné veci.
Jaris má pravdu s tou kvalitou prepojenia. Ak optiku príliš zohneš/stlačíš, poškodíš ju.
Ak sa diag sťažuje na prerušený MOST, tak je prerušený - zle prevedené bypassy, prerušený kábel optiky, vadné zariadenie optiky, vadný generátor optického signálu.
Tak poďme zistiť, ako a či putuje signál po MOSTe
Rozober ten modrý konektor pre CD menič, zapni zapaľovanie, otvor/zatvor dvere a pozri sa z diaľky kolmo na koniec oboch optických káblov. Vidíš v jednom z nich červené svetlo?
Ak nie, ďalej nepokračuj.
Optiku pri CD meniči opäť spoj/bypassni cez ten modrý konektor.
Potom rozober optický konektor pre navigáciu, opäť zapni zapaľovanie, otvor/zatvor dvere a pozri sa do optických káblov. Vidíš červené svetlo?
Optiku pre navi opäť spoj/bypassni.
Nakoniec odpoj to fabrické lízatko/bypass pri CD meniči. Zapaľovanie, dvere...
Vidíš červené svetlo?
Na základe výsledkov uvidíme, čo ďalej.
P.
Jaris má pravdu s tou kvalitou prepojenia. Ak optiku príliš zohneš/stlačíš, poškodíš ju.
Ak sa diag sťažuje na prerušený MOST, tak je prerušený - zle prevedené bypassy, prerušený kábel optiky, vadné zariadenie optiky, vadný generátor optického signálu.
Tak poďme zistiť, ako a či putuje signál po MOSTe

Rozober ten modrý konektor pre CD menič, zapni zapaľovanie, otvor/zatvor dvere a pozri sa z diaľky kolmo na koniec oboch optických káblov. Vidíš v jednom z nich červené svetlo?
Optiku pri CD meniči opäť spoj/bypassni cez ten modrý konektor.
Potom rozober optický konektor pre navigáciu, opäť zapni zapaľovanie, otvor/zatvor dvere a pozri sa do optických káblov. Vidíš červené svetlo?
Optiku pre navi opäť spoj/bypassni.
Nakoniec odpoj to fabrické lízatko/bypass pri CD meniči. Zapaľovanie, dvere...
Vidíš červené svetlo?
Na základe výsledkov uvidíme, čo ďalej.
P.
Vše krom navigace bliká, tak jsem zkoušel všechny varianty. Teď mám vše zapojené a navigace je překlenutá tou modrou propojkou co byla na CD měniči a žádná změna.
xaler - ty být bojovník s velkým duchem ... bez schématu a znalostí pokus omyl to auto ale budeš opravovat dlooouhý čas ...
Nechceš zajet za někým jako Matiz apod. aby se ti na to podívali a nějaké věci opravili ? Pokud se jim do toho bude chtít ?
Za snahu usilí se to cení ale pokud nevíš co kam vede co jak má bejt se schématem bez znalostí je to takovej pokus omyl ... může to vyjít ale taky nemusí a něco ještě odpálíš pokud přehodíš špatně dráty.
Takto to vidím na hooodně dlouhý boj s autem.
Nechceš zajet za někým jako Matiz apod. aby se ti na to podívali a nějaké věci opravili ? Pokud se jim do toho bude chtít ?

Za snahu usilí se to cení ale pokud nevíš co kam vede co jak má bejt se schématem bez znalostí je to takovej pokus omyl ... může to vyjít ale taky nemusí a něco ještě odpálíš pokud přehodíš špatně dráty.
Takto to vidím na hooodně dlouhý boj s autem.
Optický signál putuje po kruhu. Optika musí byť prepojená všade (optické káble sú spojené prepojkou, optické káble idú do zariadenia).
Signál prv ide do CD meniča, potom cez navigáciu a nakoniec cez to lízatko (neuvádzam všetky zariadenia).
Nie je možné, aby si mal signál v lízatku (ak je to ten diagnostický konektor MOST zbernice) a zároveň aby nebol v optickom konektore do navigácie.
Vidíš signál v optike idúcej do Logic7 zosilovača?
P.
Signál prv ide do CD meniča, potom cez navigáciu a nakoniec cez to lízatko (neuvádzam všetky zariadenia).
Nie je možné, aby si mal signál v lízatku (ak je to ten diagnostický konektor MOST zbernice) a zároveň aby nebol v optickom konektore do navigácie.
Vidíš signál v optike idúcej do Logic7 zosilovača?
P.
Logic 7 jsem nekontroloval, ten optický signál je všude kde jsem zatím byl krom navigace, do ní vchází a nevychází ven tak jsem ho vypojil a udělal jsem tu smyčku za pomoci té modré svorky co byla u CD měniče. Do CD měniče jsem použil konektor optiky z navigace. Logic 7 mohu zkontrolovat, ale stejně bude v pr... jako vždycky.
Hlavně to musím rozjezdit jinak se dál nehnu.
To Filozof schémata a popisy nikde nejsou a elektrickým zase nerozumím takže budu muset rozebrat půl auta než zjistím co kam vede. Hodně toho je na zahraničních fórech, ale ne vždy rozumím překladu.
Za ten týden rozumím E65 více než za 10 let čtením příspěvků. Tohle nemůžu prohrát, v nejhorším půjde na díly když to nikdo nebude chtít.
Hlavně to musím rozjezdit jinak se dál nehnu.
To Filozof schémata a popisy nikde nejsou a elektrickým zase nerozumím takže budu muset rozebrat půl auta než zjistím co kam vede. Hodně toho je na zahraničních fórech, ale ne vždy rozumím překladu.
Za ten týden rozumím E65 více než za 10 let čtením příspěvků. Tohle nemůžu prohrát, v nejhorším půjde na díly když to nikdo nebude chtít.
Ak ti navigácia signál ďalej neposiela, tak si urobil dobre, že si ju bypassol.
Logic7 nateraz kontrolovať nemusíš, keďže on signál ďalej posiela.
Ale to najhlavnejšie si nenapísal ->
Vyriešila sa týmto chyba "prerušenie MOST zbernice"?
Funguje idrive normálne?
P.
Funguje idrive normálne?
P.
blby je ze travis tolik casu nad necim co musi byt do 15min vyresene. mas tam spoustu dulezitejsich veci na reseni. tohle nech na nekoho kdo tomu rozumi...
Když si čtu příběh xalera tak mám dilema, zda této sedmičce pomůže Chotětov nebo Snejk. Zatim to vidím 70 na 30 

vyškolit se na e32 nebo e38 dejme tomu to je relativně ještě stará koncepce ale školit se na e65 která má o sto kilometrů větší rozvody a složitější elektroniku srovnatelnou s boingem ?
Hmmm dávám tomu max 3-5týdnů....kdy stím sekneš....
Snejk by ti to vyřešil během chvíle a třeba hned několik problémů během jedné návštěvy ....ty si budeš trhat vlasy ještě za 14dní....
Fakt ti to za to stojí uškudlit pár tisíc ...abys měl pojízdné auto kde hraje muzika a dá se stím fungovat ?
Vsázím, že déle jak měsíc tě to bavit nebude.
Já se tu prcám se starou vránou dnes jsem vyměnil 4hadice serva, a filtr a nádobku a řemeny komplet a ještě to potřebuje xy věcí ... no ale jde to i přes ty přirezlé šrouby tomu nějak vždy domluvím... ale s e65 s elektronikou bych vždy někam zajel kdo tomu rozumí.
Hrát si s elektronikou je uplně něco jiného navíc na optice v e65...
Hmmm dávám tomu max 3-5týdnů....kdy stím sekneš....
Snejk by ti to vyřešil během chvíle a třeba hned několik problémů během jedné návštěvy ....ty si budeš trhat vlasy ještě za 14dní....
Fakt ti to za to stojí uškudlit pár tisíc ...abys měl pojízdné auto kde hraje muzika a dá se stím fungovat ?

Vsázím, že déle jak měsíc tě to bavit nebude.
Já se tu prcám se starou vránou dnes jsem vyměnil 4hadice serva, a filtr a nádobku a řemeny komplet a ještě to potřebuje xy věcí ... no ale jde to i přes ty přirezlé šrouby tomu nějak vždy domluvím... ale s e65 s elektronikou bych vždy někam zajel kdo tomu rozumí.
Hrát si s elektronikou je uplně něco jiného navíc na optice v e65...

Naposledy upravil(a) Filozof dne úte 07.07.2020 21:02, celkem upraveno 1 x.
Já si myslím že Snejk má důležitější věci na práci.
dulezitejsi nedulezitejsi, prace mam uplne k zesileni ale tak tohle je prace na par minut na tom neni nic zajimave..
Tak já se stavím s něčím zajímavějším 

tak se zajimavejsim az v srpnu driv urcite ne
To by stačilo bohatě, srpen je za chvilku.
Ne nefunguje, vůbec nic sen nezměnilo. MOST stále porušená a nefunkční. Už to dělat nebudu stačí odpojovat baterku, a problém je vyřešen, auto zamykat také nemusím, teď jen rozchodit brzdy, podtlaky, pořádně otřít od oleje, musí frčet LPG, vpředu asi silentbloky ramen, kontrola zadních destiček. Váhu vzduchu omotám izolepou. Auto nedostane ani korunu dokud nepojede.palciatko píše:Ak ti navigácia signál ďalej neposiela, tak si urobil dobre, že si ju bypassol.
Funguje idrive normálne?
P.
To filozof,pár tisíc bys měl přesně definovat, já už tu jsem nějaký pátek, v 7er klubu taky a vím že pár tisíc podle mé definice by mi stačilo tak na dobrý den. Skvěle se v tom autě sedí, zítra si tam dám kávu na zadních sedadlech a zvuk motoru je lepší než L7.
Ještě jsem zapomněl idrive funguje normálně, když má auto dostatek elektřiny tak funguje.
To je výzva ... vždy si vzpomenu ...když jsem nasranej ... tak si pustím.xaler píše:Ne nefunguje, vůbec nic sen nezměnilo. MOST stále porušená a nefunkční. Už to dělat nebudu stačí odpojovat baterku, a problém je vyřešen, auto zamykat také nemusím, teď jen rozchodit brzdy, podtlaky, pořádně otřít od oleje, musí frčet LPG, vpředu asi silentbloky ramen, kontrola zadních destiček. Váhu vzduchu omotám izolepou. Auto nedostane ani korunu dokud nepojede.palciatko píše:Ak ti navigácia signál ďalej neposiela, tak si urobil dobre, že si ju bypassol.
Funguje idrive normálne?
P.

Je to past vedle pasti

PS: A pokud nezemřel opravuje to dodnes.
- soukupadam
Ta optika ti ted treba nejde, protoze jsi zapojil ten pojebanej cd changer.
zkoušel jsem všechny varianty a na diag se nic nezměnilo.