Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Matiz: Nešlo by to napojit na teplotní čidlo?
Např. pokud je míň jak 5st. tak to vyhrev zapne.
Já totiž výhřev zapínám jen na začátku jízdy a jakmile je mi teplo, tak vypínám. Takže pamět je mi k prdu :/
Např. pokud je míň jak 5st. tak to vyhrev zapne.
Já totiž výhřev zapínám jen na začátku jízdy a jakmile je mi teplo, tak vypínám. Takže pamět je mi k prdu :/
e66 750Li
Pri dlhsej trase jasne tam si to potom vypnes, ale ked idem napr do prace 5km tak to mam stale pustene celu cestu, potom idem nieco do mesta vybavit zase par km tak to mam stale pustene...
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak samozrejme ze to na teplotu reagovat bude, asi nikdo by nechtel aby mu zapinal vyhrev kdyz je +30°C. To ze jsem psal ze to bude hloupoucke nezbamena ze to bude uplne debilni...
Jestli by to fungovalo tak, že večer auto chcípnu s vyplym výhřevem a ráno při nastartování (dálkou) mi to výhřev zapne, tak si mně napiš mezi čekatele 

e66 750Li
Ty jsi mi ale zvidavy chlapec. Chtel bych to do skody citigo 1.0 jako to ma ten tvuj plynar, abych taky jezdil za 5 litru LPG na stoFilozof píše:kurevtore do tebe nevidíme ale zajímalo by mě kam bys to LPG chtěl dávat ... do 7er co máš nebo jsi ji zrušil a do dalšího následníka ?

Kurevtore tvá hlava je děravá plynař má rapida přeci 1,2i monte carlo
A jezdí za 6l plynu a to se sakra vyplatí co ?
Ikdyz je to koza uskákaná ale pro český lid přece sen.
A jezdí za 6l plynu a to se sakra vyplatí co ?
Ikdyz je to koza uskákaná ale pro český lid přece sen.

-
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak nejak to fungovat bude, pri nejake teplote to automaticky zapne vyhrev, i kdyz pretim zaply nebyl, dejme tomu ze standart bude pevne nastaven na 12°C, takze bude li teplota do 12°C zapne vyhrev vzdy nad 12°C uz zapinat nebude. A alespon dva kroky na individualni volitelnou regulaci po 2°C takze se bude dat uzivatelsky navolit ze se nema zapinat od 10°C od 8°C od 14°C nebo od 16°C. To same pro ventilaci, samozrejme na jinou teplotu. Pokud bude teplota jakakoliv a bude detekovat samozapnuti, to kdyz auto jeste neusne pri kratkem preruseni jizdy nebude reaggovat nijak. Teploty jsou jenom takovy nastrel, puvodne jsem to mel mnohem slozitejsi i s regulaci v krocich, na to kaslu, zbytecne bych se s tim sral, slozitejsi soft a ve vysledku zbytecne.
Nejvic mne sere ze to musim zapnout... Vyssi level je startovat dalkacem z obyvaku a prijit do odmrazeneho auta a teplouckeho merina -) Dalkac mam, ale neni nikdo kdo by to byt jen zkusil nakodovat, proste mirna zima, nechce se mi. Navic mne to asi nepojede jen tak a budu muset tahat drat, to se mne zas nechce v te kose rozebirat, past vedle pasti...
Nejvic mne sere ze to musim zapnout... Vyssi level je startovat dalkacem z obyvaku a prijit do odmrazeneho auta a teplouckeho merina -) Dalkac mam, ale neni nikdo kdo by to byt jen zkusil nakodovat, proste mirna zima, nechce se mi. Navic mne to asi nepojede jen tak a budu muset tahat drat, to se mne zas nechce v te kose rozebirat, past vedle pasti...
-
Matiz slo by to udelat pres nejaky jednoduchy rapsberry pi s tim bych problem asi nemel klidne se na to muzu kouknout. Akorat bych potreboval vedet jak je resena ta teplotni decka zda ma nejaky termostat s teplotnim cidlem nebo je vyhrivana na stalo jen v jinych urovnich.
Pak by samo nebyl problem to udelat na vic sedadel vcetne detekce obsazeni.
Pak by samo nebyl problem to udelat na vic sedadel vcetne detekce obsazeni.
musí se to udělat sběrnicové, aby si to načetlo z busu, a pak to zaplo ptořebné věcí. obsazení je nesmysl. chceš auto předehřát, takže klidně at to při standklimě zapne prostě vše na třeba 20min.a hlavně to musí zapnout i vyhřev volantu, jinak to nemá význam.
-
Jarxi potrebuji vedet za to funguje tak ze pri zapnuti to pusti stavu do vyhrivani nebo je to chytry a ma to nejakou teplotni regulaci. Pokud se to jen zapne tak to bude nejvic easy
-
Je super, ze to bezi na canu. Postavim ctecku canu a muzeme se na to podivat. Jeste nejaky napady co by bylo fajn poladit?
uz jste nekdo zkousel dokodovat nebo jinak dodelat ukazatel hlasitosti audia? 

A k cemu by ti to bylo. Stejne zhlasujes podle vjemu.
přesně tak podle vjemu ... nebuď staromodní Kurevtore... ani budíky v autě nepotřebuješ ... já jezdil 14dní bez budíků taky dle vjemu uplně v pohodě ...prostě podle pocitu. 
Jak je to se zrcátkama a výhřevem pod stěrači ? Tam se to spouští taky podle teploty automaticky ?
Někde jsem slyšel že zrcátka vyhřívají po odemčení auta... nevím zda tomu tak je ... nebo až po startu ?

Jak je to se zrcátkama a výhřevem pod stěrači ? Tam se to spouští taky podle teploty automaticky ?
Někde jsem slyšel že zrcátka vyhřívají po odemčení auta... nevím zda tomu tak je ... nebo až po startu ?
-
olej pak taky menis podle pocitu???

Olej to je už jiná liga...
Dva dny zpět sousedka na chalupě řešila že ji něco chrastí v motoru no chybělo víc jak dvě flašky oleje

Dva dny zpět sousedka na chalupě řešila že ji něco chrastí v motoru no chybělo víc jak dvě flašky oleje

Nejmíň co jsem kdy vypustil z auta bylo 0,35lt. Bylo to Daihatsu sirion. Řidička cca 70let. Někde mám ještě fotku. Přijela, že ji bliká konvička.
K cemu je ti ukazatel teploty?Jaris330D píše:A k cemu by ti to bylo. Stejne zhlasujes podle vjemu.
K cemu je ti ukazatel intenzity foukani?
Co kdyz si nekdo koupil sedmicku a jeho ridic byl hluchej?