Trošku se od dětí (ač taky mám), vrátím k tématu "Rádce při koupi".
Pár lidí se mi ozvalu do SZ - kde jsem hledal, že oni už dlouho, jak jsem to udělal, atd. Odpověděl jsem a dám to zrovna sem, protože přesně to stejné jsem řešil 2 zpátky
A je dobrý to slyšet od Jaraxe, Snejka jakožto TOP profíků a dalších uživatelských skoro profíků. A taky je dobrý to slyšet od smrtelníka, zelenáče, který řešil zrovna teď to stejné. Takže:
Ano, trvá to dlouho. Mě dopředu řekli, že klidně rok i víc muže trvat hledání. Ze dokonce i několik výjezdů bez koupi může ptoběhnout. Že na místě klidně můžeme zjistit, že to je shit a nebrat. Takhle jsem měl nastavenoou hlavu a partnerku a pár lidí, kterým jsem o tom řekl (právě, ať mě neotravují furt s otázkami "tak co auto, už?" - "ne, ku.va furt nic. Samotného mě to sere, tak nedrážděte hada"!
V telefonu jsem měl stále otevřené
mobile.de, autoscout24.cz přímo vybrané BMW+7er+750+benzin či benzin/plyn+rok ...důležité je nic dal nezadavat, žádnou výbavu, žádného nekuřáka, barvu kůže, nic. Řekl bych maximálně km, ale s tmi to také nepřehánět. Ti lidi na to serou - většinou to tam napíšou blbě nebo vůbec. To si pak zjistíš sam dle VIN nebo po telefonu.
A jen jsem to aktualizoval a sledoval, co přiskočí.
Občas
sauto.cz, bazos.cz.
A poslední týdny jsem přidal
otomoto.pl a
dubai.dubizzle.com (kdyby náhodou). A to samé, zase jen identifikovat auto, rok a palivo. A to je celé.
Zároveň jsem měl stále zaplý
bmwklub.cz. 100% za poslední rok bych měl nejvíc naočeno na kolečku "nejdýl online uživatel za poslední rok"

nevypínal jsem to ani, neodhlašoval se jen aktualizoval.
Věděl jsem, že auto jednou koupím. A tím, že je tak složité, tak jsem o tom chtěl něco vědět. Takže tady načteno stovky stránek fór o 7er.
Taky
youtube - shlédl jsem myslím sna všechny videa - e65/66, 750i, 750Li, 760Li, interiour, features, options, atd., atp.
Wikipedie mi pomohla se zorientovat v typech, motorizacích, modelech, faceliftech, atd.
Google zase fotky - jak vypadá to a to, co je to a to.
BMW jsem hledal rok a čtvrt. 7er jsem hledal 3/4 roku -> 1/2 roku intenzivně, 2 měsíce správně. Pochopil jsem to - srát na fotky a čekat, ze uvidím hezké fotky. Proste jsem volal na VINy a srovnával.
Taky jsem si konkrétně sepsal, co tam chci mít a dle VIN už jen srovnával.
Partnerka už na mě byla nasraná, ze furt čumím na auta, atd. A já se ji nedivím, bylo to tak. Denně. A taky si včera oddechla. A co teprve, až s tím zítra pojedeme 450km. Juchuuuu.
Rozhodne to stojí za to.