Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
kurevtor

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#2401 Příspěvek od kurevtor »

ettore píše:Myslím, že pomalu dozrál čas na další díl naší oblíbené Telenovely :D . Včera Při hovoru se známým z Německa jsem se od něj dozvěděl, že pokud se ve značkovém Bmw servisu objeví auto s LPG, zaměstnanci berou bič do ruky a vypráskají majitele co nejdál za hranice servisu. Prý kdysi před lety na jedné z dílen jim z jednoho auta unikal plyn, bouchlo to a následně se podařilo lokalizovat požár do celého servisu. Od té doby prý značkové servisy BMW v Německu pohlíží na lpégéčka jak bejk na červený trenky :D . Jsa poučen tímto fórem jsem samozřejmě známému tvrdil, že toto zajisté neplatí pro Jaraxovou instalaci, která je tak profesionálně udělaná, že ji neobjeví ani příjímací technik při vstupní kontrole vozidla :D . Ale stejně by mě zajímalo, jestli ten můj známý nekecá? Opravdu BMW odmítne opravovat vozidla s instalací LPG? Máte s tím někdo tady zkušenosti?
pockat, tohle nekoho prekvapuje? Mne tohle pripada uplne automaticky... Proste mas auto zprzneny plynarem tak sorry, ale hrabat se v tom nebudeme. Autorizak by mel garantovat urcitou kvalitu, ze po svete jezdi BMW, ze kterych neupadavaj hovna, a LPG instalace, jak by rekl ettore, jsou co kus to original takze logicky to poslou do pici. (otazkou je jak by se ten prijimaci technik zachoval, kdyby najednou urgentne potreboval k doktorovi a v okruhu 100 mil by bylo jen to auto s LPG.... zda by se nechal odvezt ci ne, ale na to nam odpovi JaraX kdyztak)
Stejne tak prece musi i majitel vnimat, ze kazdym neautorizovanym zasahem ztraci zaruku, ano v nasem pripade jsou to 15 let stary pekace, kde zaruka je jaksi mimo misu, ale i tak - prece si musi byt majitel vedom, ze ho s LPG poslou do hajzlu automaticky..

Ale verim, ze se najde nekdo kdo se nad majitelem staryho pekace co musel do plynu kvuli nakladum na palivo slituje a na ten servis ho k sobe do autorizaku vezme...

Uplne stejne bych to cekal u chiptunningu. Proste hrabal ses v tom tak uz sem s tim nelez pls.
Ad absurdum - kdyz si nekdo na strechu sedmicky navari kontejner a v nem si udela skromnou 2+kk - myslite, ze ho v autorizaku prijmou na geometrii a olej a vymenu steracu na okne do kuchyne?
kurevtor

#2402 Příspěvek od kurevtor »

JaraX píše: není autorizák jako autorizák
obecne lze rici, ze tohle je spatne, autorizak je "autorizak" proto, ze ho nekdo autorizoval k urcite cinnosti a rekl mu co smi delat, co nesmi delat a jak presne se to musi delat.

Teoreticky by mohl autorizak LPG prijmout..... ale pri predavce auta majiteli zpet by se ta zastavba mela valet u kontejneru za servisem a majitel auta by mel slyset neco jako: "asi se vam do auta nekdo vloupal a nabastlil tam nejakej balast, tak jsme to vratili do puvodniho stavu a ty dily odjebany tou instalaci jsme vymenili" :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2403 Příspěvek od JaraX »

- hele, řeknu vám jak se stavěla škodovka k LPG v autech na servis, vše se nekompromisně vyhazovalo, prostě tam LPG nemá co dělat, przní to auto, a nazdar. pak začli ale dělat sami LPG auta, a dokonce ze stejných komponentů co si tam do té doby vozili lidi a dokonce ani ne o moc lip provodeny, krom indikace paliva. No a najednou změna, začali na servis brát i LPG auta a servisují jim je.
- on to je vlastně stejny, jako když si caknakis necha přestavět na ruční řízení, je jen tom servisu jeslti to vezme na servis nebo ne, když je pulka auta nějak předrbana. a taky je vyrobce autorizoval k nějake činnosti a ted ji tam zavazi nějaky "krám". je to uplně stejné jako s tím LPG.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2404 Příspěvek od JaraX »

ettore píše:
JaraX píše: není autorizák jako autorizák....
ale taky nevidím důvod jezdit s E65 do autorizáku
To znamená co Járo? Že někde jo a někde ne?

Důvod je pro me jasný, když se mě cokoliv stane s autem po evropě tak je to pro mě jasná volba.
a kampak ty po té Evropě jako tak jezdíš? já myslel že lítáš jak jsi tvrdil. ?
a co ti jako autorizák pomůže? loni mi zůstali viset dva zákaznici po Evropě, jeden se zadřenou N57, a druhej s potkanou M57N2, z dřívějška N73 s tekoucí trubkou.
a už vidím někoho jak zaplatí za servis tady E60ky nebo F10 400k v BMW někde v zahraničí? vůbec nevím jakou závadu co se mi stane po cestě a omezí mě na jízdě, bych měl jako řešit v autorizáku, to že mi tam někde v Řecku přestane fungovat roletka bych fakt neřešil, když by z toho vyletěla ojnice, tak to přijede asistenčkou, stejně tak když chcípne převodovka, diferak a cokoliv takovyho.
a věci jako vodní pumpa, altík stačí jednou za pár let zkontrolovat a pak neselžou.
samozřejmě něco jinyho je nafta, kde třeba stav řemenice na klice se dá jen velice těžko posoudit (pokud to někdo umí tak bych s to rád naučil), může ti chcípnout vstřik, ale to je tak vše co si necháš v BMW opravit. ale turbo nebudeš dělat v BMW, nebudeš dělat v BMW veškeré vnitřní závady v motoru, nebudeš dělat DPF, převodovku apod.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2405 Příspěvek od JaraX »

btw bavíte se tady jak filozof čekající na krizi kdy budem vydělávat 100k měsíčně a E65 budou v topu stát 5000kč se Snejkem v kufru.
bavme se na jiné rovině, at se ozve ten
- zůstal někde viset zachránil ho autorizák? kde to bylo? na jakém autě to bylo? s čím to bylo? kolik to stálo?
- někdo kdo jezdí do autorizáku na servis? a s čím? kolik to stojí?
- někdo kdo chtěl jet do autorizáku a vyhodili ho skrz LPG nebo jinou přestavbu?
Vanessa_CZ

#2406 Příspěvek od Vanessa_CZ »

JaraX píše:- hele, řeknu vám jak se stavěla škodovka k LPG v autech na servis, vše se nekompromisně vyhazovalo, prostě tam LPG nemá co dělat, przní to auto, a nazdar. pak začli ale dělat sami LPG auta, a dokonce ze stejných komponentů co si tam do té doby vozili lidi a dokonce ani ne o moc lip provodeny, krom indikace paliva. No a najednou změna, začali na servis brát i LPG auta a servisují jim je.
- on to je vlastně stejny, jako když si caknakis necha přestavět na ruční řízení, je jen tom servisu jeslti to vezme na servis nebo ne, když je pulka auta nějak předrbana. a taky je vyrobce autorizoval k nějake činnosti a ted ji tam zavazi nějaky "krám". je to uplně stejné jako s tím LPG.
ale to je prece jasny.
Servis zacal fungovat proto, že na to proste maj postupy, proskoleny mekáániky kteri vedi co delat kdyz to na ten plyn nejede žeee
Vanessa_CZ

#2407 Příspěvek od Vanessa_CZ »

už vidím jak se tady v cartecu serou s nejakou V8, ktera jim tam na plyn škyta a na beňo nejede....

brzdy na tom asi udelaj, ze jo mozna i tlumic, ale se zbytkem te poslou za Kenem
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2408 Příspěvek od JaraX »

no ale vidím jak se v BMW staví tady k těm starým autům
nedávno jsem řešil jednu X5 kde zlobil VVT, no ale pan to radši prodal a najednou to auto vidím v BMW, tak se ptám jak zdiagnostikujou co maj vyměnit když to není jednoznačny a koupit opravnou sadu na VVT za 30 na starou kurvu a pak zjistit že to tím není a že to s prací vyšlo 60, není zrovna ideální. a odpověd? naceníme celý motor za 500k, zákazník to odveze doprdele a máme klid :) v BMW už žadny E60ky, E65ky, E90ky a další tady stary kramy opravovat ani nechcou, a je jedno jestlí to jezdí na benzín, naftu, vodu, LPG, ethanol apod, nemaj už na to často ani školení, málo kdy v BMW dělá někdo s víc než 9 letou praxí, což je životnost jedné generace auta,
ettore

#2409 Příspěvek od ettore »

Járo máš pravdu ze do řecka lítám :D ale občas zavítam do němec a do rakous :D

Vanesso i s tlumičem tě pošlou za Kenem, asi mají stejné předpisy jako pro parkování v podzemních garážích :lol:

Járo na mé auto se v BMW seběhne celá dílna a půlhodiny obdivují jeho dokonalý stav :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2410 Příspěvek od JaraX »

mě se libi jak tady máte potřebu řešit hrozny hovna, a furt se navážet do LPG, jak dementi, furt dokola.
ale musím vám poděkovat, za poslední dva dny mi napsalo a volalo tolik lidí co mě podpořili, že jsem nechápal kolik za mnou stojí lidí a navíc nejen ze stran zákazníků ale i cizích lidí co třeba jezdí na servis ke Snejkovi nebo si ho dělaj sami. aspon vím že to co dělám má smysl a nemám v tom polevovat. :potlesk: :potlesk: díky kluci!
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2411 Příspěvek od JaraX »

ettore píše:Járo máš pravdu ze do řecka lítám :D ale občas zavítam do němec a do rakous :D

Vanesso i s tlumičem tě pošlou za Kenem, asi mají stejné předpisy jako pro parkování v podzemních garážích :lol:

Járo na mé auto se v BMW seběhne celá dílna a půlhodiny obdivují jeho dokonalý stav :lol:
tak jasný že když se s tím vůbec nejezdí tak to asi bude v dobrým stavu. mě by sralo mít takové auto, auto musí jezdi a né stát v servisu aby si ho někdo prohlížel.
kurevtor

#2412 Příspěvek od kurevtor »

dobre Jaraxi, volaji ti lidi a dostavas podporu od snejkovo zakazniku. Oukeeej. A za co prosim te? :D A co ti ty lidi rikaj? "Tos jim to Jaro nandal i s knedlikama s tim lpg." Neco takoveho?

jasny, jsou to samozrejme ti ostatni co tady "resi hovna", "jak dementi dokola", vcetne me. Jako vzdy. Ale neni treba mozny, jen tak jako zkousim zapremyslet nahlas jo, co kdyz tady vubec neni zadny konflikt? Co kdyz my jen diskutujeme a delame si z urcitych veci prdel pripadne neco ferove hodnotime dle nasch nazoru (at uz se muzou zdat sebedementnejsi). Ale co kdyz neni zadnej problem, zadnej clash, zadnej hate a neni komu vyslovovat podporu, protoze se proste jen tlacha na netu? Co kdyz jsou to jen tve prehnane reakce urazeny holky, co se urazila, protoze jeji kamosky maj v Backstreet boys nejradsi toho Briana, kdezto ty bys radsi Kevina. Neni tohle taky jedna mozna varianta pravdy?

nicmene, aby se to nekam hnulo... hej holky, vy co jaraxovi volate a posilate props, jak si budete rikat v tomto intergalaktickem konfliktu? Ja bych si rad zarezervoval pro nas tabor jmeno: Milion chvilek pro ferove mrdani LPG do huby

Ettore, ses ready na viceprezidenta?

V zaloze mam kdyztak: Komise pro Legalizaci Integrace Technickych Ojebavacu a jejich Rehabilitaci ve Spolecnosti.
Ma to ale jednu nevyhodu... kdo nevi tak doporucuji epizodu 15 - Polymorf.

Pokud by se ani tento nazev skupiny nelibil tak si muzeme rikat treba Snizeny Termostaty (jakoze sme teply a este k tomu low jak hovno).

Prihlasky spolu s motivacnim dopisem mi posilejte na adresu Vyjebana 25/39, Fetakov nad Labem, PSČ: jdi DPČ. Svou podporu mi volejte na cislo 0609 112 567. Kdo bude setrit servilitou ma automaticky ban.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2413 Příspěvek od JaraX »

kurevtor píše:dobre Jaraxi, volaji ti lidi a dostavas podporu od snejkovo zakazniku. Oukeeej. A za co prosim te? :D A co ti ty lidi rikaj? "Tos jim to Jaro nandal i s knedlikama s tim lpg." Neco takoveho?
něco málo jsem vykopíroval

-Dobrý den. To mě mrzí co se píše doslova za sračky na klubu. Věřím, že nepodlehnete a držte se. Svou práci děláte velmi dobře a jde za Vámi vidět obrovský kus práce a hlavně cesty, kterou jste musel projít, aby jste s vaším servisem byl tam, kde jste teď.

- Věřte že to tak je. Jste pro lidi pojem v této oblasti. Mě se ptají kde servisuji a vidí, že to je skvěle odvedená práce. Pochopil jsem o co tam šlo a hodně lidi už má na vás daný focus a snaží se pak už jen útočit. Držte se pevně a dávejte energii pro své zákazníky a ne pro ty co jsou dole. Tam je to ztráta času. Pojďme dopředu a neztrácejte naději a chuť do práce.

- Hlavně se nerozciluj. Kdo pochopit nechce, nepochopí. Nezměníš to. Nesmí ti to brát chuť do práce!!!! Jsou to kokoti, kteří si na autě neudělají nic ale maj čas psát píčoviny na net. Ber to tak.

- pak mi někdo psal a to bohužel už nevím kam, jinak to sem vykopíruju, že tady lidi bez zkušeností co nikdy neměli LPG budou plivat a budou furt hledat něco aby mohli plivat, ale už nemají ani pádné argumenty, tak řeší totální kraviny.
ettore

#2414 Příspěvek od ettore »

JaraX píše:mě se libi jak tady máte potřebu řešit hrozny hovna, a furt se navážet do LPG, jak dementi, furt dokola.
ale musím vám poděkovat, za poslední dva dny mi napsalo a volalo tolik lidí co mě podpořili, že jsem nechápal kolik za mnou stojí lidí a navíc nejen ze stran zákazníků ale i cizích lidí co třeba jezdí na servis ke Snejkovi nebo si ho dělaj sami. aspon vím že to co dělám má smysl a nemám v tom polevovat. :potlesk: :potlesk: díky kluci!
Jasně Járo jsou to hrozný hovna být zavislý jako vazal na svým plynaři a když plynaře kousne klíště tak jsem v prdeli, že Filosofe?
Filozof píše:jo napadlo jej klíště a jsem bez plynaře :shock: :(

Snad to zvládne do zimy... :roll:

To je na nic když firma vysí na jednom člověku prostě ... už jsem říkal 2x že tam má mít druhého technika k sobě, když je pryč apod. Práce měl 4x tolik co zvládal stihnout ale přitom je moc šikovnej a študovanej ... a ted ještě klíště a borelioza ... :?
Takže Járo, jsi taky moc šikovnej a študovanej a já Ti jen přeji, abys i poté, kdyby tě nedejbože kouslo klíště nebo tarantule, dostával dál od lidí děkovné dopisy.

P.S. Járo a nepřipadáš si už taky jako dement, když máš potřebu řešit hrozny hovna, a furt se navážet do Nascy a dieslu, furt dokola? :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2415 Příspěvek od JaraX »

ja nikde neříkal že je nasca špatná, jen je strašně tvrdá a dost ubere na pohodlí v tom autě, na druhou stranu je poměrně odolná a nejlíp odvětrává. ale kdo mě zná, ví že každýmu říkám vyzkoušej si všechny varianty a uvidíš co se ti bude nejvíc libit. kdo u mě nekdy byl ví. já bych nascu nechtěl ani zadarmo, stejně jako bych nechtěl sex s chlapem, ale to ještě neznamená že to budu někomu rozmlouvat. každýho věc.
to samý s naftou, prostě je to podle mě blbost sedmičky v naftě, zbytečná ztráta komfortu, jako třeba 730i nebo 735i, kde taky není tak velkej komfort jako u velké V8. jeslti to někdo chce at si to koupí, jeho věc, jen at po mě pak nechce abych to opravoval.
cheater

#2416 Příspěvek od cheater »

A vy se Jaraxovi divíte že nenávidí naftu a přímovstřik?? Já teda ne.
Co se týče servisu Ečkových BMW problém je v tom že pro většinu mechaniků jsou to starý odjetý krámy a málokdo se v tom chce hrabat. Většina lidí když uvidí ublitej motor N62 tak tě nejspíš vyhodí a to samí ti poradí abys uděla s autem. Pak člověk musí hledat někoho kdo dělá bmw a bavího, ale tady taky bývá problém že někteří mechanici mají v oblibě jeden určitý model a ostaní je moc nezajímají.
Nevadí mi když chceš po někom opravu a řekne ne do toho se mi moc nechce atd... Nejhorší jsou ty co se toho nebojí pustí se do opravy a víc toho poserou než opraví.
Proto se snažím lustrovat kdo kam jezdí, jak se pokojen abych až přijde nejhorší se měl kam obrátit, kdyby muj mechanik nemohl tak mít v záloze ještě někoho.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2417 Příspěvek od JaraX »

přesně!
prostě už jsem si řekl že budu dělat jen co mě baví?
proč bych měl dělat nějaky koncerny v naftě když mě to nebaví? jak dobře bych to asi udělal? stejně dobře jako to co mě baví?
já těma V8mama v10 a V12kama žiju ,děsně mě to baví, dělá mi to radost
cheater

#2418 Příspěvek od cheater »

Klientelu máš tak velkou že už jiné nebereš a děláš co tě baví otom to je.
Proč bys dělal něco co tě nebaví když to dělat nemusíš? To snad má každý takový profesní cíl nebo začne dělat něco úplně jiného nového.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2419 Příspěvek od JaraX »

akorát počítej že za to co jsi napsal dostaneš velmi brzo sadu :D
ricrd1

#2420 Příspěvek od ricrd1 »

kurevtor píše:dobre Jaraxi, volaji ti lidi a dostavas podporu od snejkovo zakazniku. Oukeeej. A za co prosim te? :D A co ti ty lidi rikaj? "Tos jim to Jaro nandal i s knedlikama s tim lpg." Neco takoveho?
Podporu má třeba taky ode mě. Hlavně kvůli svým znalostem, přístupu k autům a jejich majitelům. A to mi ještě žádný autorizák nepředvedl. Bohužel. Jasně, když kupuješ nové auto, to se můžou strhnout, ale co dál?

Poslední dobou jste tu ulítli úplně mimo. Vypadá to jako diskuzní fórum na psychiatrii. A jen to ostatním komplikuje hledání informací. Je to jako hledat jehlu v hromadě hoven.
Odpovědět