Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

BMW - je to k k něčemu?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
doxa
Klubové ID: 2291

#241 Příspěvek od doxa »

Butch5 píše:Tak si tam kup cepy od meyle , delaji nejaky special a rikaji, ze za ne daji krk :D
Co to stoji? Rad bych si dal na auto neco co se nemusi po roce menit...
Butch5
Kontaktovat uživatele:

#242 Příspěvek od Butch5 »

a jaky potrebujes? tak mi napis na ICQ 352-364-644 nebo skype Butch.5
doxa
Klubové ID: 2291

#243 Příspěvek od doxa »

Butch5 píše:a jaky potrebujes? tak mi napis na ICQ 352-364-644 nebo skype Butch.5
Ted uz bohuzel zadny, ve ctvrtek mi vymenili u Krotila vsechno. Tak zase az za rok :-)
David30

#244 Příspěvek od David30 »

:( :( :( Víte co mi řekli v servisu PEUGEOT ? Že čepy a spojovačky dodává jako prvomontáž pro PEUGEOTy, BMW i Mercedesy jeden (znovu: JEDEN) výrobce ! Takže já si koupim BMW za 2 mega a mám tam PEUGEOŤÁCKÝ čepy :-( Supr. - Jinak je pravda, že po PRaze se to vymlátí, a je jedno jestli je to Oktávky, Méďa nebo BMW. Kámoš to řeší tak, že koupí pojovačky z LADA NIVA, který stojej pár kaček a jsou bytelný a předělá si to do jinýho auta - a má klid tak 150.000 km....... jenže si toho nesměj všimnout na technický, jako tuhle a pak ho vyhodili :twisted: :twisted: :twisted:
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#245 Příspěvek od RuDoSh »

David30 píše::( :( :( Víte co mi řekli v servisu PEUGEOT ? Že čepy a spojovačky dodává jako prvomontáž pro PEUGEOTy, BMW i Mercedesy jeden (znovu: JEDEN) výrobce !
A? :lol:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#246 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

David30 píše::( :( :( Víte co mi řekli v servisu PEUGEOT ? Že čepy a spojovačky dodává jako prvomontáž pro PEUGEOTy, BMW i Mercedesy jeden (znovu: JEDEN) výrobce ! Takže já si koupim BMW za 2 mega a mám tam PEUGEOŤÁCKÝ čepy :-( Supr. - Jinak je pravda, že po PRaze se to vymlátí, a je jedno jestli je to Oktávky, Méďa nebo BMW. Kámoš to řeší tak, že koupí pojovačky z LADA NIVA, který stojej pár kaček a jsou bytelný a předělá si to do jinýho auta - a má klid tak 150.000 km....... jenže si toho nesměj všimnout na technický, jako tuhle a pak ho vyhodili :twisted: :twisted: :twisted:
A jaký BMW jsi kupoval za 2 mega?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Dani34el

#247 Příspěvek od Dani34el »

Lidi už tady zase začínáte bagatelizovat závažný argumenty svědčící v neprospěch značky BMW reakcemi typu "No a?" nebo "Jaký auto sis Ty koupil za 2 mega?"

Vždyď je naprosto jasný, co chtěl David30 říct - že ho přejvapuje, jak je možný, že do BMW dávaj jstejný šunty jako do PEUEGEOTa a pak se ty spojovačky vymlátěj u obou vozu po stejný době.... že si to BMW nevyrábí sám MADE IN GERMANY a tak dále........ Nakonec do peuegotů HDI jsou například skoro indentický vstřikovače o polovinu lacinejší (BOSCH !!!) než do BMW CR, a spojovačky budou taky dražší než PEUGEOT .... a to je vyrábí stejknej výrobce, když jde o prvovýrobu .......... .... 8) 8) už vám to docvakává ????
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#248 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Jo, už si BMW v životě nekoupím. Nechci tam mít čepy ze chcíplýho lva.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Butch5
Kontaktovat uživatele:

#249 Příspěvek od Butch5 »

Boze resite totalni nesmysly.....cepy z pastiky na zadny BMW nepasujou, to se zase uklidnete, spis tim myslel, ze treba do prvovyroby pugota a B*M*W je dodava stejna firma...napr. Febi , ale neznamena to ze jsou identicky!!!!!!!!!! to je asi tak jako svetlo na BMW ti dela treba Hella a ta ho ale dela i na felicie 98- a pochybuju ze by sis svetlo z felicie dal na svou sedmu :D A cenu novyho vozu zrejme nebude udavat znacka cepu na podvozku. Lidi co to tu resite. Proberte se!!!!! Pokud chci BMW tak si ho kupuju s tim , ze budu vic platit, protoze chci BMW a mam ho...a taky vim, ze kdyz se o nej budu starat, tak s nim budu jezdit jeste za 20 let , kdyz me neomrzi, a pokud chci usetrit na cene auta i servisu , tak si koupim 107 z kolina nebo jak se ten kybl vubec jmenuje a vim, ze za 20 let to bude uz davno nekde sesrototvany a ja budu mit uz treti auto a budu jezdit nadosmrti v kyblu, kterej mi nic nerika, ale budu setrit, protoze budu mit lacinejsi cepy a pri vymene oleje bude stacit 3 misto 6,5 litru ..... :D Ja fakt nemam slov :D :D:D:D Nechci nikoho urazit, ale bud neco chci a mam na to anebo nemam a pak si to nekoupim, a kdyz uz si to koupim, tak bud mi to vyhovuje a zaplatim to anebo me to nebavi, pripadne to neuzivim, tak to prodam a koupim si to na co mam a neresim, proc to ma ten druhej, kdyz to tolik stoji................asi to ma, protoze ho to nesere :D
RSak
Klubové ID: 624

#250 Příspěvek od RSak »

tak jo přiznávám, koupil jsem si totální sra...ku, u které se musejí každou chvíli měnit turba, vstřiky, čepy, bzdy, pneumatiky, vyměňovat olej a protože to strašně žere, tak u každé pumpy tankovat ... měl jsem si koupit nějaké TDI nebo staré piáno, ach jo, je to prostě smůla no :(
d.aemon
Klubové ID: 1028

#251 Příspěvek od d.aemon »

Butch5 píše:Boze resite totalni nesmysly.....cepy z pastiky na zadny BMW nepasujou, to se zase uklidnete, spis tim myslel, ze treba do prvovyroby pugota a B*M*W je dodava stejna firma...napr. Febi , ale neznamena to ze jsou identicky!!!!!!!!!! to je asi tak jako svetlo na BMW ti dela treba Hella a ta ho ale dela i na felicie 98- a pochybuju ze by sis svetlo z felicie dal na svou sedmu :D A cenu novyho vozu zrejme nebude udavat znacka cepu na podvozku. Lidi co to tu resite. Proberte se!!!!! Pokud chci BMW tak si ho kupuju s tim , ze budu vic platit, protoze chci BMW a mam ho...a taky vim, ze kdyz se o nej budu starat, tak s nim budu jezdit jeste za 20 let , kdyz me neomrzi, a pokud chci usetrit na cene auta i servisu , tak si koupim 107 z kolina nebo jak se ten kybl vubec jmenuje a vim, ze za 20 let to bude uz davno nekde sesrototvany a ja budu mit uz treti auto a budu jezdit nadosmrti v kyblu, kterej mi nic nerika, ale budu setrit, protoze budu mit lacinejsi cepy a pri vymene oleje bude stacit 3 misto 6,5 litru ..... :D Ja fakt nemam slov :D :D:D:D Nechci nikoho urazit, ale bud neco chci a mam na to anebo nemam a pak si to nekoupim, a kdyz uz si to koupim, tak bud mi to vyhovuje a zaplatim to anebo me to nebavi, pripadne to neuzivim, tak to prodam a koupim si to na co mam a neresim, proc to ma ten druhej, kdyz to tolik stoji................asi to ma, protoze ho to nesere :D
Přesně tak, díky Butchi. Kdybys to nenapsal ty, byl by tady stejný příspěvek ode mě. Nemíchejte hrušky s jabkama... Jeden výrobce, ale různá specifikace, často i materiál, jiné pře- nebo možná i poddimenzování. Měnil jsem na bývalé Ibize světla - stejný výrobce. Ale když jsem sedl do BMW - úplně jiný zážitek z osvětlení silnice.
Butch5
Kontaktovat uživatele:

#252 Příspěvek od Butch5 »

No docela jsem se rozkecal, ale uz me fakt dopalilo sledovat na BMW FORU diskuzi o tom jestli neni lepsi jezdit fabii :D to je fakt mooc
Dani34el

#253 Příspěvek od Dani34el »

Hm, a proč se teda vyráběj neorigo specielní čepy který vydržej 2x tolik než origo BMW ? Proč maj pochromovanej kloub a BMW origo to nemá ? Proč se dělaj pryžová uložení ( kámoš kupoval v Německu ) který se jen tak nevymlátěj a jsou z kvalitnější pryže než origoš ???? Ach jo lidi, diskuse o od toho, že se vyměňujou názory a zkušenosti, i kritický, a ne že si koupim auto a pak je nej, nej,nej bez ohledu na tyhle závažný argumenty.
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 55
Kontaktovat uživatele:

#254 Příspěvek od DC Výkonná rada »

no na tohle všechno je jednoduchý zaklínadlo: "CENA" všechno by vždycky mohlo bejt i v origu lepší, ale ve fabrice si hlídaj limity a poměry cena/kvalita a to co se jim hodí, to tam daj a je jasné že to nemůže být vždy úplně nejlepší, jinak by si nevydělali servisy a prodejci náhradních dílů

jinak to že jeden výrobce dělá pro více automobilek, to je snad úplně normální, specifikace každého výrobku může být ale úplně odlišná

myslim že BMW máme rádi třeba kvůli kvalitě zpracování a rozumné výdrži několika stovek tisíc kilometrů - třeba moje 25let stará šestka si jezdí spokojeně s 18" ráfkama (který sou ale stejně těžký jak origo 16" :-) ) s polyuretanovejma silentblokama a vim že dřív nebo později budu muset vyměnit čepy, ale koupim FeBi jako už na několik předchozích aut a budu zas v pohodě
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
ajfel
Klubové ID: 321

#255 Příspěvek od ajfel »

dyt nejde o jednotlive cepy ... jasne, ze je dela jeden vyrobce .. (ma nekdo neco proti febi? :)

dulezity je celek, nekdo ty cepy vymysli a navrhne tak, aby se to chovalo , jak ma ... a pak se to slozi .. a mas podvozek - peugeot .. nebo bmw :)

myslis, ze budou stejne?? kdyz jsou tam cepy jednoho vyrobce??

a vo tom to je :)

petr
Atila

#256 Příspěvek od Atila »

Panove, nenechte se vysmat. Do vsech dnesnich aut se montuji stejne sracky. Je uplne jedno jestli si koupite Frantika, Korejce, BMW nebo treba Fiat. Co se tyce materialove kvality v kazdem novem voze jsou poddimenzovane osizene dily. Vyrobci totiz zjistili, ze nejenom ze pouzitim nekvalitnich dilu usetri par kacek pri vyrobe, ale navic donuti sve zakazniky prijit do servisu a za ceny zahrnujici mnohatisici procentni marzi si nakoupit kazdych padesat sto tisic najetych kilometru ten samy srackovy dil, protoze ten predchozi se mu vysypal.
Rozdil mezi premiovymi a ostatnimi znackami je v tom, ze ty premiove maji v nekterych aspektech pouzite pokrocilejsi technologie, protoze to co vyvine Bosch dneska, doda zitra do Mercedesu, BMW, pozitri do VW a az popozitri do Korejcu. Stejne tak samozrejme konstrukcni tymy treba u BMW maji mnohem lepsi know-how treba co se tyce podvozku, motoru atd. Nicmene materialove a nasledne vydrzi je to stejna sracka jako vsechno ostatni. Paradoxne dnes nejspolehlivejsimi vozy jsou Korejci, protoze jsou jednodussi a osizene jen tak jako vsichni ostatni.
Doby kdy jste si mohl koupit lacine nekvalitni auto nebo drahe kvalitni co vydrzelo vsechno jsou davno pryc. Dneska si bud muzete koupit lacine nekvalitni auto nebo drahe nekvalitni auto, ktere do te doby nez se rozpadne bude prijemnejsi na jizdu a lepe vybavene, ale to je asi tak vsechno. Vidim to v Nemecku u pribuznych a znamych, ti co si kdysi kupovali jednou za deset patnact let koupili Merca nebo BMW, najeli s nim pul milionu a pak ho dali rovnou do srotu si dneska kupuji auto na finacni leasing s dvou maximalne triletou dobou pred vracenim, protoze pak se to zacne srat a uz to nechteji resit.
Ale ono je to tak vlastne ve vsem. Kolik opravdu kvalitnich veci dneska muzete koupit? Az na par vyjimek vsechno co se prodava jsou plastove sracky vyrabene nekde na Tchajwanu ci Cine za par dolacu, nasledne orazitkovane kdysi slavnym jmenem a prodavane za tezke penize.
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#257 Příspěvek od gyrous »

David30 píše::( :( :( Víte co mi řekli v servisu PEUGEOT ? Že čepy a spojovačky dodává jako prvomontáž pro PEUGEOTy, BMW i Mercedesy jeden (znovu: JEDEN) výrobce ! Takže já si koupim BMW za 2 mega a mám tam PEUGEOŤÁCKÝ čepy :-( Supr. - Jinak je pravda, že po PRaze se to vymlátí, a je jedno jestli je to Oktávky, Méďa nebo BMW. Kámoš to řeší tak, že koupí pojovačky z LADA NIVA, který stojej pár kaček a jsou bytelný a předělá si to do jinýho auta - a má klid tak 150.000 km....... jenže si toho nesměj všimnout na technický, jako tuhle a pak ho vyhodili :twisted: :twisted: :twisted:
Nějak se těch zmetků musí zbavovat. :lol:
d.aemon
Klubové ID: 1028

#258 Příspěvek od d.aemon »

Dani34el píše:Hm, a proč se teda vyráběj neorigo specielní čepy který vydržej 2x tolik než origo BMW ? Proč maj pochromovanej kloub a BMW origo to nemá ? Proč se dělaj pryžová uložení ( kámoš kupoval v Německu ) který se jen tak nevymlátěj a jsou z kvalitnější pryže než origoš ???? Ach jo lidi, diskuse o od toho, že se vyměňujou názory a zkušenosti, i kritický, a ne že si koupim auto a pak je nej, nej,nej bez ohledu na tyhle závažný argumenty.
Mícháš hrušky s jabkama. Rozhodně nemíním sporovat to, cos napsal o dílech. Ale to jdou díly a ne značky. Pořád pro mě bude BMW i po 200.000 km kvalitnější auto, než WV. A rád si do něj koupím neorigo kvalitnější díly. Zrovna se chystám na výměnu kostí v přední nápravě, tak pokud poradíš lepší značku budu rád. Vážně.
Předem dík.
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od gyrous »

Rozdil mezi premiovymi a ostatnimi znackami je v tom, ze ty premiove maji v nekterych aspektech pouzite pokrocilejsi technologie, protoze to co vyvine Bosch dneska, doda zitra do Mercedesu, BMW, pozitri do VW a az popozitri do Korejcu.

To je moc hezky řečeno. Názorný příklad, Audi A4 podvozek píše se rok 1995, ten samý podvozek je pak ve VW Passat B5,B6 1997-výš, no a ten samý podvozek Škoda Superb nyní.
Chceš koupit nové auto s novými technologiemi v určitém roce? Vyber si BMW... :wink:
Atila

#260 Příspěvek od Atila »

gyrous píše:Chceš koupit nové auto s novými technologiemi v určitém roce? Vyber si BMW... :wink:
A nebo Mercedes, tam je to hodne podobne. A pokud chces jezdit dnes autem, ktere bude mit technologie dostupne v Evrope za pet let tak si kup Cadillac. ;-)
Odpovědět