Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Hezke kola pro socialni e65

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
matiz
Kontaktovat uživatele:

Re: Hezke kola pro socialni e65

#221 Příspěvek od matiz »

Dnes na krizovatce pred hodinou v Ostrave mi ovce ukazala kde ma kanec picu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Pretocit to na kruhaci - v tomto pocasi kdykoliv, jen lehounce brnknu po plynu a jdu...
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od Snejk »

JaraX píše:nebojím se že bych něco nevyjel, do doby než to posadím na břicho, pak je to beznadějný.

a když to nejde normálně, tak po buroshovsku :D
https://www.youtube.com/watch?v=RMkYt8pT3vg
hele, dickova popelnice... dneska sme na ni sundavali palubku a menili topeni... jen tak z nudy.. takze uz po letech zase topi... ted este kterej vul to slozi :lol:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od matiz »

Mame si vsadit??
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od Snejk »

no jarax to nebude, ten topeni nemeni...
Filozof

#225 Příspěvek od Filozof »

ARNIE: moc si nevěříš ale dobře klidně na horách v tunách sněhu nebo kde to bydlíš je problém v extrémech to beru.
A pokud máš tolik aut a doma i X5 4x4 tak prostě vemeš X5 a jedeš to je jasné a pochopitelné.

Jinak když máš strach v e65 a chceš lepší trakci¨vem plnou lpg a benzínu a pro svůj dobrej pocit hod dva pytle písku do kufru nebo brambor nebo čeho chceš ... S pískem a lopatkou si můžeš hrát na cestáře pokud by jsi se nudil na zledovatělém kopci. :lol:

Kde jsou ty časy kdy jsem tady na silnici v e34 525i rozhrnoval sníh na chalupě cca 40cm čísel prašanu a tam na kopci je silnice kolem vesnice celé kde jezdí málo aut ...a jezdil jsem tam jenom já a hrnul sníh před sebou a trochu u toho i tancovala prdel ale projel jsem to tam i zpět :lol:

Jinak 4x4 nebo xdrive samo má lepší prujezd i vyjede to co zadek ani předek nevyjedou ale chci říci že i zadek hodně zvládne a dobré gumy a vypnuté či zapnuté asistenty dělají hodně.

A kdo se bojí a nebo jede v extrému stále existují ruzné druhy řetězů....tak to je poslední možná varianta v krizi vozit sebou v kufru. ;)

jinak pro ty co se nebojí a mají auto v ruce ... no ideálně na volné silnici kde nikdo nejezdí...
Filozof

#226 Příspěvek od Filozof »

ARNIE : Tak asi nějak podobně si tě představuji v E65 ...myslím tím tu jízdu ...DTC nezná neví a jezdí od pangejtu do pangejtu :-D

Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#227 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Jedné zimy jsem na sněhu nevyjel do kopečku za vratama na fotce. BMW e36 325TDS, nové zimní gumy. Prostě i s rozjetím jsem se vyškrábal tak do půlky kopečku a konec. Zaplý protiprokluz...vyplý a hrábě...nic...Nechal jsem tedy auto před vratama a řikal jsem to kolegovi. Ten měl Audi A6 Allroad - stará mrcha - ten první allroad s 2,5 naftou motorem...

on řiká..."tě sem v klidu vytáhnu na laně ty vole..."
já:"no to určitě...já sem ani nevyjedu a ty mě ještě potáhneš na laně...to určitě..."
on: "a ještě si klidně zatáhni ruční brzdu..."

Tak jsme auta přivázali...já zatáhnul ručku...a on mě tam v klidu vytáhnul...bez žádného rozjíždění...prostě ve vratech mě přivázal a jakoby se nechumelilo mě tam vytáhnul...

Od té doby mám před těma 4 kolovejma mrchama úctu... :-)

Tím jsem chtěl lehce oponovat Filozofovi a říct, že rozdíl mezi zadokolkou a 4x4 je propastnej... :-)
Přílohy
vrata zima.JPG
vrata zima.JPG (292.64 KiB) Zobrazeno 2298 x
Filozof

#228 Příspěvek od Filozof »

jen nesmí ty 4kolky jezdit jak hovada ...ona se ráda pak urvou v zatáčce a letí v lepším případě do pole ...loni tu byli dvě Audiny v poli ...frajeři :-D

Samo souhlasím že 4x4 či xdrive je super ve sněhu to vyjede nemožné to neříkám ...ale zase zadohrab bych neodsuzoval uplně.

jinak tady borec krásně jede v e65 s DTC ve sněhu.

oprava.
Naposledy upravil(a) Filozof dne sob 05.01.2019 00:56, celkem upraveno 1 x.
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#229 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Na videu jede v e90...jede krásně...EDC maká...ale jede tam i citroen....tak to asi nebude nic náročného... :-)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#230 Příspěvek od matiz »

S oblibou jsem vzdycky rikaval ze vyhoda ctyrkolek spociva v tom ze s nema zapadnete na hure pristupnem miste. No neni to uplne pravda... Ale majitele x drive to hrozne radi slysi -))))
Filozof

#231 Příspěvek od Filozof »

už jsem to opravil mám otevřeno moc oken a zkopíroval se jiný link.

Tady jen z legrace kdo chce jezdit po horách a kopcích musí si koupit Fko 7er :lol:

tomu MB ale dal kapky kdo by to byl řekl? :shock:

MOD fishmaker : zkus občas použít to nový tlačítko youtube...pro přímý vložení videa ;)
fishmaker Moderátor
Moderátor

#232 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

když vypneš protiprokluz a dáš plnej...tak je jasný, že zůstaneš stát...jako ten v tom mercedesu ;)
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Sweden

#233 Příspěvek od Sweden »

Když auto někam nevyjede, mysleno v ramci moznosti, tak je vetsinou problem mezi volantem a sedackou. Jinak 7er me na snehu vubec nebavi, tezky, necitelny a nepredvidatelny auto s el. ruckou. To vezmu radsi staryho supa v predohrabu s lehkou prdeli a je daleko vice srandy
Naposledy upravil(a) Sweden dne sob 05.01.2019 10:28, celkem upraveno 1 x.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#234 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

To sou blby keci Filzofe, diskuze je o tom ze E65 neni tank a chova se ve snehu, jako diletant, ale treba mas koule a vycvicis me tady v tvoji E38 na Vysocine, kdyz mas plnou hubu kecu. Hlavne, ze Vy u Brna vubec vite co to je snih.
Na 1 silnici se o tom vubec nebavim, jakmile sjedes na 2/3 ktery maj koleje brecku a vrstvu snehu (ted teda i u Policky a Sviav) chova se to auto nahovno.

Zastaveni v mirnym kopecku si nedovolis, a zajet nekam na parkvoani ve meste, kde je 20cm snehu s tim taky neudelas, protoze tam nezajedes a pak nevyjedes. Tady je pohledeckej kopec ma pres 12% stoupani je tam vrstva snehu, padaj tam vsichni kdo se boji a nebo v pulce zustanou je dlouhej asi 600m a porad je prikrejsi a mrte snehu, tam kdyz zastavis koncis se vsim, minulej tyden s E70 jsem to jedinej objel, bylo zase uprostred par aut, staci jeden trol a koncis. Takze poslouchat tyhle blbosti, jak E65 je pruchodna je zcestny.
Pokud je souvisla ujezdena, nebo zmrzla cesta co postujes ty video, projede to i kolo. Pred vanocema za jeden den napadlo 20cm snehu to je dost i na tuhle oblast a kdyz se do toho dostanes tak E65 neni jisty auto.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#235 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

a na Haný taky :D
ano, samozřejmě, záleží na řidiči, ale 4x4 auto má prostě lepší trakci, chápu, že si to ale někteří vlastnící E65 musí obhajovat jinak...
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od JaraX »

nemůžeš srovnávat zadohrab a 4x4, ale třeba v autě jako je E65 je ti 4x4 naprd, protože to na sněhu prostě posadíš na břícho, smysl to má u SUV, kde to prostě projede všude, ale na nizkym autě mít 4kolku je blbost.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#237 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

jasný, až budeme někdy mít E65, tak budu mluvit stejně, jenom nevim, jestli tuhle filozofii bude sdílet i manželka :lol: pro tu je prostě ten xdrive jistota...
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#238 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

jasný, až budeme někdy mít E65, tak budu mluvit stejně, jenom nevim, jestli tuhle filozofii bude sdílet i manželka :lol: pro tu je prostě ten xdrive jistota...

co řetězy, použili jste někdo někdy?
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Filozof

#239 Příspěvek od Filozof »

Arnie v pohodě však tě nenutim jezdit v e65 jen jsem narážel na predohrab a stim ze spousty lidi jezdí v e65 či jiných 7er i na hory a v pohodě a když už západne auto musím mít výbavu abych vyjel ať už je to flaska se sterkem pod kola na par metru rozjezdu postačí nebo sprey či retezy rychloupinaci v čem je jako problem?

A pokud mas x5 tak to neřeš a jezdí v x5 než odpadne kalamita u vás na vysočině. Jinak já s e38 jezdím i k rodičům a na hory Jeseníky Praděd a kolem střediska a občas se najde chata kam si netroufnu ale to většinou všichni nechají auto pod kopcem.

A jinak všimli jste si ze Fko na které nadavame má jeden plus ? A tím je lepší prujezdnost sněhem jak e65? :lol:

Fishmaker dam si pozor na ty videa.
Jaris330D

#240 Příspěvek od Jaris330D »

Já jsem dnes měl jet na vysočinu, kousek za Havlíčkův Brod, konkrétně Lípa, Dobrohostov, Úsobí a bylo mě doporučeno s tím mím tankem raději nejezdit. Prý tam napadlo dost sněhu a do toho začalo chcát. Mám se sedmou na sněhu minimální zkušenosti a nerad bych někde zůstal viset a čekal na traktor. Stačilo mě, že jsem včera poslal do škarpy Fabii. Křižovatka T, kde si ženská najela víc do křižovatky a když jsem jí objížděl, tak to nezatočilo a normálně jsem se svezl do 1 m hlubokého příkopu. Zapíchl jsem to tam, jak sedlák vidle do hnoje :lol: a to jsem jel pomalu. Přijela Q5tka, zapřáhli a vytáhli. Jenom pochroumanej nárazník a jel jsem dál :lol:.
Ale je pravda, že fabie namá vůbec nic, jen ruce a nohy.
Odpovědět