Dnes na krizovatce pred hodinou v Ostrave mi ovce ukazala kde ma kanec picu Pretocit to na kruhaci - v tomto pocasi kdykoliv, jen lehounce brnknu po plynu a jdu...
hele, dickova popelnice... dneska sme na ni sundavali palubku a menili topeni... jen tak z nudy.. takze uz po letech zase topi... ted este kterej vul to slozi
ARNIE: moc si nevěříš ale dobře klidně na horách v tunách sněhu nebo kde to bydlíš je problém v extrémech to beru.
A pokud máš tolik aut a doma i X5 4x4 tak prostě vemeš X5 a jedeš to je jasné a pochopitelné.
Jinak když máš strach v e65 a chceš lepší trakci¨vem plnou lpg a benzínu a pro svůj dobrej pocit hod dva pytle písku do kufru nebo brambor nebo čeho chceš ... S pískem a lopatkou si můžeš hrát na cestáře pokud by jsi se nudil na zledovatělém kopci.
Kde jsou ty časy kdy jsem tady na silnici v e34 525i rozhrnoval sníh na chalupě cca 40cm čísel prašanu a tam na kopci je silnice kolem vesnice celé kde jezdí málo aut ...a jezdil jsem tam jenom já a hrnul sníh před sebou a trochu u toho i tancovala prdel ale projel jsem to tam i zpět
Jinak 4x4 nebo xdrive samo má lepší prujezd i vyjede to co zadek ani předek nevyjedou ale chci říci že i zadek hodně zvládne a dobré gumy a vypnuté či zapnuté asistenty dělají hodně.
A kdo se bojí a nebo jede v extrému stále existují ruzné druhy řetězů....tak to je poslední možná varianta v krizi vozit sebou v kufru.
jinak pro ty co se nebojí a mají auto v ruce ... no ideálně na volné silnici kde nikdo nejezdí...
Jedné zimy jsem na sněhu nevyjel do kopečku za vratama na fotce. BMW e36 325TDS, nové zimní gumy. Prostě i s rozjetím jsem se vyškrábal tak do půlky kopečku a konec. Zaplý protiprokluz...vyplý a hrábě...nic...Nechal jsem tedy auto před vratama a řikal jsem to kolegovi. Ten měl Audi A6 Allroad - stará mrcha - ten první allroad s 2,5 naftou motorem...
on řiká..."tě sem v klidu vytáhnu na laně ty vole..."
já:"no to určitě...já sem ani nevyjedu a ty mě ještě potáhneš na laně...to určitě..."
on: "a ještě si klidně zatáhni ruční brzdu..."
Tak jsme auta přivázali...já zatáhnul ručku...a on mě tam v klidu vytáhnul...bez žádného rozjíždění...prostě ve vratech mě přivázal a jakoby se nechumelilo mě tam vytáhnul...
Od té doby mám před těma 4 kolovejma mrchama úctu...
Tím jsem chtěl lehce oponovat Filozofovi a říct, že rozdíl mezi zadokolkou a 4x4 je propastnej...
S oblibou jsem vzdycky rikaval ze vyhoda ctyrkolek spociva v tom ze s nema zapadnete na hure pristupnem miste. No neni to uplne pravda... Ale majitele x drive to hrozne radi slysi -))))
Když auto někam nevyjede, mysleno v ramci moznosti, tak je vetsinou problem mezi volantem a sedackou. Jinak 7er me na snehu vubec nebavi, tezky, necitelny a nepredvidatelny auto s el. ruckou. To vezmu radsi staryho supa v predohrabu s lehkou prdeli a je daleko vice srandy
Naposledy upravil(a) Sweden dne sob 05.01.2019 10:28, celkem upraveno 1 x.
To sou blby keci Filzofe, diskuze je o tom ze E65 neni tank a chova se ve snehu, jako diletant, ale treba mas koule a vycvicis me tady v tvoji E38 na Vysocine, kdyz mas plnou hubu kecu. Hlavne, ze Vy u Brna vubec vite co to je snih.
Na 1 silnici se o tom vubec nebavim, jakmile sjedes na 2/3 ktery maj koleje brecku a vrstvu snehu (ted teda i u Policky a Sviav) chova se to auto nahovno.
Zastaveni v mirnym kopecku si nedovolis, a zajet nekam na parkvoani ve meste, kde je 20cm snehu s tim taky neudelas, protoze tam nezajedes a pak nevyjedes. Tady je pohledeckej kopec ma pres 12% stoupani je tam vrstva snehu, padaj tam vsichni kdo se boji a nebo v pulce zustanou je dlouhej asi 600m a porad je prikrejsi a mrte snehu, tam kdyz zastavis koncis se vsim, minulej tyden s E70 jsem to jedinej objel, bylo zase uprostred par aut, staci jeden trol a koncis. Takze poslouchat tyhle blbosti, jak E65 je pruchodna je zcestny.
Pokud je souvisla ujezdena, nebo zmrzla cesta co postujes ty video, projede to i kolo. Pred vanocema za jeden den napadlo 20cm snehu to je dost i na tuhle oblast a kdyz se do toho dostanes tak E65 neni jisty auto.
a na Haný taky
ano, samozřejmě, záleží na řidiči, ale 4x4 auto má prostě lepší trakci, chápu, že si to ale někteří vlastnící E65 musí obhajovat jinak...
nemůžeš srovnávat zadohrab a 4x4, ale třeba v autě jako je E65 je ti 4x4 naprd, protože to na sněhu prostě posadíš na břícho, smysl to má u SUV, kde to prostě projede všude, ale na nizkym autě mít 4kolku je blbost.
jasný, až budeme někdy mít E65, tak budu mluvit stejně, jenom nevim, jestli tuhle filozofii bude sdílet i manželka pro tu je prostě ten xdrive jistota...
jasný, až budeme někdy mít E65, tak budu mluvit stejně, jenom nevim, jestli tuhle filozofii bude sdílet i manželka pro tu je prostě ten xdrive jistota...
Arnie v pohodě však tě nenutim jezdit v e65 jen jsem narážel na predohrab a stim ze spousty lidi jezdí v e65 či jiných 7er i na hory a v pohodě a když už západne auto musím mít výbavu abych vyjel ať už je to flaska se sterkem pod kola na par metru rozjezdu postačí nebo sprey či retezy rychloupinaci v čem je jako problem?
A pokud mas x5 tak to neřeš a jezdí v x5 než odpadne kalamita u vás na vysočině. Jinak já s e38 jezdím i k rodičům a na hory Jeseníky Praděd a kolem střediska a občas se najde chata kam si netroufnu ale to většinou všichni nechají auto pod kopcem.
A jinak všimli jste si ze Fko na které nadavame má jeden plus ? A tím je lepší prujezdnost sněhem jak e65?
Já jsem dnes měl jet na vysočinu, kousek za Havlíčkův Brod, konkrétně Lípa, Dobrohostov, Úsobí a bylo mě doporučeno s tím mím tankem raději nejezdit. Prý tam napadlo dost sněhu a do toho začalo chcát. Mám se sedmou na sněhu minimální zkušenosti a nerad bych někde zůstal viset a čekal na traktor. Stačilo mě, že jsem včera poslal do škarpy Fabii. Křižovatka T, kde si ženská najela víc do křižovatky a když jsem jí objížděl, tak to nezatočilo a normálně jsem se svezl do 1 m hlubokého příkopu. Zapíchl jsem to tam, jak sedlák vidle do hnoje a to jsem jel pomalu. Přijela Q5tka, zapřáhli a vytáhli. Jenom pochroumanej nárazník a jel jsem dál .
Ale je pravda, že fabie namá vůbec nic, jen ruce a nohy.