Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 540i vikendovka HOBBY CAR

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
zverbo

#201 Příspěvek od zverbo »

Prevodovky aspon co som zistil

GM 5L40E 5st. BMW, Cadillac, Land Rover, Opel, Pontiac

ZP 6HP19 6st. Audi, BMW
6HP26 6st. Audi, BMW, Bentley, Jaguár, Land Rover, Aston Martin

a kedze ta prva na obrzaku je 5st. tak nato seriem, mam moznost kupit za skoro zadarmo prave 540iA s tymto automatom ale ked to je 5st mrdam to, zatu cenu by som prekusol aj ten automat ale ni eprevodouku 5st automat v 540i
filini28

#202 Příspěvek od filini28 »

Filozof píše:Filini: Ale ted už to auto bude snad jezdit. Už to neprodávej a jezdi dalších aspon 200tis když to máš skoro vše nové bylo by škoda těch peněz.
Prodat to aspon 5-8let nemá smysl a radeji bych si užíval ikdyž je to 530d motor táhne dobře na české poměry. Máš prostě zainvestováno na další dlouhé roky pokud se ještě nějaká drobnost nevyskytne.

Jakékolik jiné auto bude taky potřebovat údržbu.

Některé díly mi přišli drahé ale tak ... co už.

ZVERBO: Starší a novější typ převodovky ...nebyl tam rozdíl mezi GM a ZF výrobcem ... chtělo by to ověřit někde....mám pocit že e32 e34 a první modely e39 540i jezdili ještě s GM pak nahradili novější 5st. ZF.

Ale nedám za to ruku do ohně.

Vše jde ověřit podle VIN auta.
tady pěknej článek o převodovkách ikdyž není technicky odborný.

http://www.autohit.cz/bazar/auto/bmw-s- ... tomatem-gm

Příští týden se mění čelní okno a co mě čeká nevím kdy je převodovka repas,takže další pade.Při řazení trojky pocukne,no už není co by být měla.A vstřiky bych se divil kdyby mě nepotkaly 8) .
Kdyby někdo přišel,asi by levně odjel.Sice se pořád snažím věřit že je to držák auto,ale zároveň se bojím ho vlastnit....Nic jinýho se mi však nelíbí...
Vlastně jo 8O

http://www.mobile.de/cz/zna%c4%8dka/bmw ... 52046.html
zverbo

#203 Příspěvek od zverbo »

si priklad cloveka ktory kupi BMW v stave KASOVITEJEDLA a sipe donho lowe, mam znameho a je ten isty priklad co ty az nato ze on to kupil este aj naburane, otocene na strechu a povodna karoseria je navise z 520d tak si to predstav - no viac menej nemusis ale ta kamosova 530d je hnoj furt aj ked uz donej nasipal love tri rite a to som mu dal kurva dost veci zadarmo.

natu cenu inak ta 540i fesak vazny - dokonalost!
Filozof

#204 Příspěvek od Filozof »

Hoši pěkný je ale za 316tisic ? To tedy nevim zda má takovou cenu. Jedině v případě že by měl servis za 180tis v origin. dílech což je 80procent nové auto.

To bych si pak řekl mám vlastně nové auto akorát z roku 01.

Beru vonavky M5 M3 atd.

Stále mi ta cena přijde vysoká ... kdyby 200 - 240tis řeknu mazec ....

Viděl jsem plno vonavek 540i tady na mobile de kolem 8-9tis eur.
Jsou lidi co přijedou a neřeší pak jde ...ale nevěřím že je to auto TOP
bez investice ...že sednu a pár let jezdím jen oleje, filtry a benzín.
Pokud by to tak bylo tak pak možná.
Filozof

#205 Příspěvek od Filozof »

já bych raději toto za ty prachy ... :twisted:

http://www.mobile.de/cz/zna%C4%8Dka/bmw ... 96110.html
filini28

#206 Příspěvek od filini28 »

Já musím koukat po automatu :)
Jo je to hodně peněz,ale má to asi vyvoněný.Když dáš zpět na výsledky,je tam víc voňavek....I levnějších...

Zverbo:
S nikym me nesrovnavej,neznas me.Uz jsem tu psal jak to bylo s tim kupem.
zverbo

#207 Příspěvek od zverbo »

Jasne ze za tu cenu M5 to je jasne, ale servis M5 no to je nemile :cry:
zverbo

#208 Příspěvek od zverbo »

Mam ponuku, moju 528i na vymenu za 850i + doplatok 60, sice som vyrastol už z cupatka ale zaujimava ponuka od cloveka, ale zase 540i ma neprejde to je jasne potrebujem auto na pohodlnu jazdu ale sportovca ktory ma zobere na dovolenku a aj na weekendovu jazdu len tak pre radost.
zverbo

#209 Příspěvek od zverbo »

filini28 píše:Já musím koukat po automatu :)
Jo je to hodně peněz,ale má to asi vyvoněný.Když dáš zpět na výsledky,je tam víc voňavek....I levnějších...

Zverbo:
S nikym me nesrovnavej,neznas me.Uz jsem tu psal jak to bylo s tim kupem.

To by som si nikdy nedovolil niekoho zrovnat! Iba som napisal ze si ten pripad ako kamarat ktory do svojej 530d dava kazdy mesiac lowe a pritom to auto je furt wrak, myslel som to tak ze to je jeho prve BMW a pritom mi hovoril ze by si už BMW nekupil ale je to jeho vyna ked si kupil kokotinu a nechal sa omrdat, stym rozdielom ze ty si musis vsetko zaplatit a on nie a navyse mu dodavam ND co potrebuje fakt skoro zadarmo a veci mu menim zadarmo.
Flyshit

#210 Příspěvek od Flyshit »

Já bych do toho šel, osmička je parádní vozík.... A ceny budou stoupat si myslím......neni to náhodou ta černá s tema schnitzer kolama?
zverbo

#211 Příspěvek od zverbo »

neviem ktora cierna? moc sa o 8er nezaujimam ale ano je cierna a ma schnitzer kola.

daj odkaz
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od JaraX »

ty automaty mužou mít naprosto stejnou převodovku, jen jinej volič a steptronic jednotku,
neznamena to nutně že auto se steptronicem má novější automat než auto bez.

8er je dobra, ale pokud není v cajku, není problem do ní narvat par set litrů. to není E39 kterych je všude 3 prdele. ale oproti E39 to není nudny auto kterých je všude stovky a za cestu do prace potkam 5 E39

to bych chtěl vidět tu E39 V8 s hřebenem, to mu prochází olejovou vanou ne?

jinak maticový řízení se dávalo do V8 hlavně proto že je komfortnější.
zverbo

#213 Příspěvek od zverbo »

JaraX píše:ty automaty mužou mít naprosto stejnou převodovku, jen jinej volič a steptronic jednotku,
neznamena to nutně že auto se steptronicem má novější automat než auto bez.

8er je dobra, ale pokud není v cajku, není problem do ní narvat par set litrů. to není E39 kterych je všude 3 prdele. ale oproti E39 to není nudny auto kterých je všude stovky a za cestu do prace potkam 5 E39

Aha tak to je premna novinka, jedna sa oto ze mozem mat 540iA za velmi slusne peniaze a v dobrom stave /pan potrebuje rychlo predat pred exekuciou/ ale ma prave tu prevodovku /foto 1/ a moc nechcem automat ale ta cena 8)

Jak sa to teda radi? je to 5st automat?

jaraX dakujem za vysvetlenie, ked tak aj SZ aby som bol v obraze, alebo cislo do SZ a ja zavolam koly objasneniu.

ved prave 8er aj ked ich na ceste je menej ako M5/M3 ale na servis nemam a ako som uz pisal nekupim si nieco naco nemam po stranke servisu :cry: aby som nedopadol ako 50percent majitelou BMW! a navise na e39 mam 70percent dielou - vsetci viete preco.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od JaraX »

tak proč tady řešíš na co nemáš?

automat řadi uplně stejně jako steptronic.

proč si chceš koupit automat když ho nechceš? todle nechapu
zverbo

#215 Příspěvek od zverbo »

JaraX píše:tak proč tady řešíš na co nemáš?

automat řadi uplně stejně jako steptronic.

proč si chceš koupit automat když ho nechceš? todle nechapu

riesim 540i na ktoru mam a už teraz necele kilo a asi 20 na servis.
1 percento majitelou BMW to robi ako ja, bohuzial iba jedno, a preto potom placu ze namaju na servis.
Kupim nieco a ked sa to pojebe mimo rozpocet na ktory myslil tak mam na servis, tak to myslim!!!

Jasne ze chcem manual ale jeden pan sa mi ozval na e39 540iA stou prevodoukou co som riesil, pri rychlom jednani 55kč komplat v M, vybava obstojna skor dobra, preto som uvazoval ze by som ju kupil, vymenil komplet ramena atd... a mal by som 540i sice v automate ale skoro novu za 80spolu - VIES PRETO SOM NADTYM UVAZOVAL aj ked to je automat

Mam 7kusou e39 na ND ani jedna neni 540i bohuzial ani 530i len same 528i 523i 520i,no a kedze mam mini vrakovisko na e39 tak preto mam dielou plnu halu a chcem iba e39 nie 850i pretoze nanu nemam diely.
Filozof

#216 Příspěvek od Filozof »

Zverbo: Chápu tě prostě myšlenka tam byla i na 850ci a musel jsi to nadhodit protože i to je krásnej kočár který opravdu jede ale je to tank a luxusní GT na dálnice a je pravda že cena časem poroste. Ale podle mě toto nehledáš.
Navíc pokud máš několik aut na dvoře na díly neváhal bych a řešil jen E39.

Já bych se držel plánu a to 540i a nenech se vykolejit...ostatně pěkná 540i se objeví tak 3-4krát do roka na netu jen si musíš počkat ... případně v létě vyrazit na road trip a objet pár kousku v DE a kolem se jich válí spousty ...

Když pak jedeš tisíc kilometru máš prostě po cestě třeba 3-4auta a víš že s jedním dojedeš domů ...
zverbo

#217 Příspěvek od zverbo »

Filozof píše:Zverbo: Chápu tě prostě myšlenka tam byla i na 850ci a musel jsi to nadhodit protože i to je krásnej kočár který opravdu jede ale je to tank a luxusní GT na dálnice a je pravda že cena časem poroste. Ale podle mě toto nehledáš.
Navíc pokud máš několik aut na dvoře na díly neváhal bych a řešil jen E39.

Já bych se držel plánu a to 540i a nenech se vykolejit...ostatně pěkná 540i se objeví tak 3-4krát do roka na netu jen si musíš počkat ... případně v létě vyrazit na road trip a objet pár kousku v DE a kolem se jich válí spousty ...

Když pak jedeš tisíc kilometru máš prostě po cestě třeba 3-4auta a víš že s jedním dojedeš domů ...

:respect: presne tak napisane, myslene a vduchu povedane!
Flyshit

#218 Příspěvek od Flyshit »

zverbo

#219 Příspěvek od zverbo »

Flyshit píše:http://www.sportovnivozy.cz/36682-bmw-8-850i-vymena-mozna-mnhradiste

nie nie to neni ona, tamta bude asi z blanska alebo tak nejak
ACDC

#220 Příspěvek od ACDC »

850ka je sice super, ale ty motory nejsou bezproblémové, pár známých je má/mělo. Brácha má 840, jede to stejně a ten motor je jeden z nejlepších (4l).
Odpovědět