Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nove znaceni pohonných hmot

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Nove znaceni pohonných hmot

#21 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

95 berem len ked je fronta na 99/100,
Tak to jsem ještě neviděl forntu na Vervu 100 :) Dneska jsem bral na benzině v Ústí (35,90 uuu) V100 a říkál jsem paní platím Vervu a ona se divila, že jsme tu vervu bral :)
Ještě že ta jediná jde poznat, je modrá ostatní Maxmotion a Shell je pořd stejnej co jsem koukal.

Jinak E65 beru 95/LPG to do E53 100/LPG a jen do E70 Vervu 100, co jsem si tak zkusil a dočetl nejlepší je Verva,

By mě zajímalo jak jsou na tom ostatní který 100-O benzín preferují.

Filozof preferuje Special 91 do E38, to je mě jasný je z Brna a tam se na tohle ďáblovo dílo 100-O dívají s despektem, hlavně, že se pak na silnicích chovají jako kok....
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
kurevtor

#22 Příspěvek od kurevtor »

Diky Ettore :lol:
Filozof

#23 Příspěvek od Filozof »

Kosočtverec je jedině ukosený čtverec kde jsou dva tupé a dva ostré úhly a ne otočený čtverec, ikdyž se někdo asi hodně snažil a nacpal do wikipedie tyto srágory o kosočtverci což ale uplně postrádá logiku. Bud je to čtverec nebo tedy kosočtverec .... kosočtverec který se změní a všechny uhly jsou stejné stává se otočeným čtvercem ...nechápu kdo blbne lidem hlavu a začíná zavádět praktiky čtverce že je kosočtverec. Už z názvu snad každý chápe pojem čtverec a kosočtverec. Běž říci několika matematikům že jsou idioti a učí ve školách kraviny. :D
Nebo se zavedli nové pojmy do geometrie ?

Arnie co se navážíš do brňáků ... vubec nevíš a zase hážeš lidi do jednoho pytle... víš na co byl vůbec special ? NA tom jezdili naši dědové v trabantech a škodovky našich otců ... dnes jen 95-100 oktanů.
A je pravda že rady napříč spektrem LPG techniků jsou takové že N95 s LPG jsou největší kamarádi.
A VERVA je kvalita to je jasné taky stojí o několik kč více. Snad lepší jsou aditiva do N95 a mám defakto to samé jako Verva. jen stím že vychází palivo o 50hal dražší a ne o 3kč. Už se testovalo roky zpátky a VIF s N95 benzínem vycházel lépe a byl totožný jako verva dokonce občas i lepší jako premiové paliva kde se několik kč připlácí.

Tady v ČR se na VERVU nebudou stát fronty nikdy .... možná až budeme mít švýcarské platy ...ale i pak si myslím nebudou fronty ... v ČR je zvykem mít hnujdaj nebo škoda a brát to nejlevnější co je ... a opravit auto jen když už fakt nejede ... to jen tady na BMWKLUBU jsou individuální vyjímky co mají pul auta nové a na druhou polovinu se chystají ... :lol:
Jaris330D

#24 Příspěvek od Jaris330D »

Special 91 jsem zazil i ja. Olovnaty benzin a jeste jsme do toho michali olej. Kde jsou ty casy, ze kdyz si to prepiskl s pomerem, tak to hulilo, jak stara lokomotiva. Meli jsme Warburg. To byl Mercedes.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#25 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

No jo Filozofe kdyz me se libi jak se potom naseres kdyz zminim Brno :) a to mam od Ricmanic prizen a na hody musim kvuli zene Moravaci :)

A hadate se o kravinach tak proc ne ja.

Special zazil kazdy kdo je pod <80 rocnik takze klidek :)

to nove znaceni je me furt stejne to podstatne zustane stejne, nekde maji kosoctvrec nekde obdelnik se zaonlblenyma rohama, pro me je dulezite, aby to palivo bylo kvalitni , tem prisadam neverim, radeji to lepsi palivo.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Matematika - 7. ročník:
- čtverec má všechny strany stejně dlouhé a všechny 4 úhly jsou pravé, tj. 90°+90°+90°+90°=360°,
- i když ten čtvrec postavíte na špičku, pořád to bude čtverec, protože všechny jeho úhly jsou pravé (90°),
- naopak kosočtverec má všechny úhly kosé, tj. ne pravé, neboli kosý úhel je úhel, který není nulový, pravý, přímý nebo plný, (≠0°, ≠90°, ≠180°, ≠270°, ≠360°),
- takže kosočtverec má také všechny strany stejně dlouhé, ale všechny 4 úhly jsou kosé, např. 80°+100°+80°+100°=360°,
- obdélník má stejně dlouhé protilehlé strany a všechny úhly pravé,
- pokud ty úhly nebudou pravé, říká se tomu kosodélník ... a vidím, že Filozof byl rychlejší.

http://slideplayer.cz/slide/1918189/8
:D
Naposledy upravil(a) starML dne stř 12.09.2018 23:53, celkem upraveno 1 x.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od starML Člen Klubu »

magyar píše:Ostanu tam kde su teda, priamo od Cepro ..
Tohle by jsi měl vědět:
- benzín (nebo nafta) se vyrobí v rafinérce,
- buď to odvezou cisternovým vlakem do dalšího meziskladu a odtud to rozváží cisternová auta na čerpací stanice, nebo z rafinérky autocisternou rovnou na čerpací stanici - tj. do týdne od výroby je čerstvé palivo u spotřebitele,
- ČEPRO zajišťuje skladování paliva jako součást státních hmotných rezerv,
- zároveň provozuje síť vlastních čerpacích stanic pod obchodním názvem EuroOil, více https://www.ceproas.cz/o-nas a zrovna nedávno takový sklad v Loukouvě trošku zahořel,
- takže palivo z rafinérky se napřed řadu měsíců někde skladuje a po určité době skladování se prodává na čerpacích stanicích EuroOilu, aby ty zásoby mohly obměnit za čerstvé,
- a proč se dělá obměna paliva, mraženého masa, konzerv, mouky a dalších komponent?
- protože se v průběhu skladování mění vlastnosti skladovaného zboží a materiálu.

Nemám nic proti Čepru a jeho prodejní organizaci EuroOil. Ale palivo není víno nebo slivovice, tj. čím starší - tím lepší.
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#28 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Ale není i tak lepší starší nafta bez biosložky než čerstvá s řepkou?
tommee

#29 Příspěvek od tommee »

Tak ja vam do ty pohadky vnesu jeste kousek slapnuti do hradu z pisku. Dnesni svet je o logistice. Perfektne fungujici logistika znamena nemale setreni financnich prostredku. Jestli si myslite, ze cisterna Benziny se naplni nekde ve skladu Benziny a pak obrazi svoje Benziny, jste vedle jak ta jedle.

Palivo vyrobi rafinerka, odtud putuje do skladu a ze skladu ci meziskladu putuje cisternou na benzinku. Cerpacky kupuji palivo vzdy z nejblizsiho skladu, je to logisticky nejvyhodnejsi. Z paliva se stane napr Verva az pri staceni do nadrzi u cerpacky, kdy proste ridic cisterny vezme kanystr s napisem Benzina (nebo OMV, MoL, co chcete) a zvrhne ho do nadrze na prislusnej objem paliva. Neplacte, tak to proste je. Stava se, ze prihranicni benzinky berou paliva ze zahranicnich skladu, ale porad je to jeden benzin.

Vsimli jste si v US,ze maji na benzinkach jen jednu tankovaci pistoli na benzin na stojanu? K michani paliva tam dochazi primo ve stojanu. Tento trend pomalu postupuje k nam. Proste jeden benzin v nadrzi a ve stojenanu se do toho namichaji aditiva a je z toho Verva, Maxmotion, atd..
Jaris330D

#30 Příspěvek od Jaris330D »

Ano, tak to nejak je. A je to i logicke. Umite si predstavit kolik by jinak muselo byt nadrzi v meziskladech? Proto tankuju 95tku a pridavam aditiva od VIF, ktere jsou vyzkousene.
tommee

#31 Příspěvek od tommee »

Jaris ano, tak to je, natankujes 95, nalejes VIF a mas Vervu. Ja jse na to linej proto tankuju Vervu, ale mas recht. Hlavne si Vervu udelas z kazdyho benzinu :D
tommee

#32 Příspěvek od tommee »

Pedstavte si toho nebo podobnyho velkej kanystr nalitej do normalniho benzinu https://www.liqui-moly.cz/prisady/prisa ... u-637.html

A razem mate peknou stovku :D
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Arnie_one píše:
95 berem len ked je fronta na 99/100,
Tak to jsem ještě neviděl forntu na Vervu 100 :)
Teraz sa pozeram ze som sa zle vyjadril :lol: chcel som povedat ze ked je fronta na stojanoch, kde je 98/100 samozrejme, ktora by zabrala viac nez 10 minut a to sa mi stava u nas na dedine dost casto (UHR a Ricany) :)
Filozof

#34 Příspěvek od Filozof »

az budete jezdit na elektřinu tak nebudete řešit deset minut. :D

je mi teda divné ze jsou stale nekvalitni paliva. zaklad by mel byt stejny a jen kazda benzinka dava svoje aditiva.

nebo jak jsem psal, si clovek aditivaci pridava sam a usetri i 3-4kč na litr...
tommee

#35 Příspěvek od tommee »

Filozofe jasně, nekvalitní paliva stále jsou. Nádrže se musí čistit, benzínka musí mít výtoč. Pivo taky nejlíp chutná čerstvý. V nádržích se tvoří usazeniny, apod.. Pančování paliv vychytralcema nezmiňuju, nechci spekulovat :)
kurevtor

#36 Příspěvek od kurevtor »

starML píše:
magyar píše:Ostanu tam kde su teda, priamo od Cepro ..
Tohle by jsi měl vědět:
- benzín (nebo nafta) se vyrobí v rafinérce,
- buď to odvezou cisternovým vlakem do dalšího meziskladu a odtud to rozváží cisternová auta na čerpací stanice, nebo z rafinérky autocisternou rovnou na čerpací stanici - tj. do týdne od výroby je čerstvé palivo u spotřebitele,
- ČEPRO zajišťuje skladování paliva jako součást státních hmotných rezerv,
- zároveň provozuje síť vlastních čerpacích stanic pod obchodním názvem EuroOil, více https://www.ceproas.cz/o-nas a zrovna nedávno takový sklad v Loukouvě trošku zahořel,
- takže palivo z rafinérky se napřed řadu měsíců někde skladuje a po určité době skladování se prodává na čerpacích stanicích EuroOilu, aby ty zásoby mohly obměnit za čerstvé,
- a proč se dělá obměna paliva, mraženého masa, konzerv, mouky a dalších komponent?
- protože se v průběhu skladování mění vlastnosti skladovaného zboží a materiálu.

Nemám nic proti Čepru a jeho prodejní organizaci EuroOil. Ale palivo není víno nebo slivovice, tj. čím starší - tím lepší.
no a v cem je tedy problem pokud EuroOil dodrzi normy? Veskere komodity se nejak dlouho stanovi.
Navic faktem zustava, ze EuroOil jako jedina benzinka nabizi palivo bez bioslozek (pouze naftu pokud se nepletu).

prcat se s nejakymi aditivy... mno nevim. :lol: Mozna mit nejakej novej posranej motor co nic neprezije, tak si clovek musi dat pozor a alespon jednou za par nadrzi protocit plnou nadrz N98 ale ty stary vraky co mame tem je to jedno. Vic oktanu je taky dobry pouzit pri zazimovani motoru.

Docela zabavny je spis pozorovat super drahy kary jak prijedou k pumpe a vyleze koren a vezme N95, i kdyz motor jasne potrebuje N98.
Jaris330D

#37 Příspěvek od Jaris330D »

Naftu bez bioslozek umi i Eurobit. A ty aditiva u benzinu jsou dobry, mozna jsi videl fotky palivoveho systemu u Jaraxe, kde se ty bioslozky usadili a udelali neplechu. At si kazdy leje kam, co chce. Ja liju VIF uz od doby, co jsem mel BMW 330D. Treba u nafty to bylo znat. Motor klidnejsi a tak lip vrnel, nekdo tam i prilejva trochu oleje. . A do benzinu to liju taky, jenom jinou lahvicku. Otazka 20 sekund na benzince.
kurevtor

#38 Příspěvek od kurevtor »

stara 330D by schroustala i rostlinny olej ne? Taky sem mel diesel PD a taky jsem to jednu zimu resil a lil tam tu sracku, ale je to k nicemu, placebo, staci nebrat na ultralevnejch pumpach naftu co ma moc siry. :lol:

jeden muj kamos (ale to je tak 15 let zpet) nemel prachy tak jezdil fordem (myslim, ze to bylo scorpio) na rostlinnej olej :D Flaska 1,5 litru stala asi dvacku, ale litr nafty byl kolem 30 :D
Jaris330D

#39 Příspěvek od Jaris330D »

Ta stara 330d byla uz common rail takze ji uz nesvedcila nejaka sracka a tankoval jsem jen na dobrych pumpach. Na ten motor nemuzu rict nic spatneho, za 60 000 km nic nechtel, jen vymenu oleje a jednou za 2 roky vymenu chladici kapaliny. Jo a jeste zhavici svicky. Jeste jsem zaslepil EGR a nejak mu to ani nevadilo.
Filozof

#40 Příspěvek od Filozof »

Stará 524td e34 a 525tds s upraveným čerpadlem najezdili statisíce na olej co vím a olej se sháněl ve velkém po 3kč litr nebo i zdarma vyjetej či z restaurací já jsem o tom hodně silně uvažoval a borcum jsem fandil. Jen v zimě jsou problémy a musí se ředit naftou půl na půl a vyhřívané čerpadlo jinak to tuhne...

Ty ušetřené prachy stojí za to jen se na delší trasu vozí kanystry v kufru :-D
Odpovědět