Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

LR Discovery 4 vs. X5 E70

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: LR Discovery 4 vs. X5 E70

#21 Příspěvek od JaraX »

co máme proti X5?
jsou tvrdé, nepohodlné, hodně žerou palivo i spotřebák (gumy,brzdy, atd), nenabízí moc výbavy, jsou drahé na pořízení, nedělají se jako zadokolka, to je asi tak vše.

plusy jsou naopak výhled, jízda v terénu proti sedanům, a parkování, ale pro spoustu lidí to zdaleka nevyváží to co to nabízí.
bohužel většina lidi si myslí že komfort SUV je větší než komfort ve vyšší střední nebo luxury třide, ale je to přesně naopak.

to cos poslal ty je X5 M, to je nejsportovnější a nejdražší verze co navíc nejde na LPG.

v E70 jedině a jedině 4,8i, ale všechny E70 jsou pokladničky, žerou diferaky, převodovky, ložiska, světla, atd jako trávu kolem cesty,
Michal595

#22 Příspěvek od Michal595 »

Tu recenziu co si dal je 4.4 ale ten novy co zacali pouzivat v bmw, ale vraj je to celkom pruser je vela co sa nedozilo ani 100tis km, ked si pozries ponuky tak vela ludi co predava auto s tymto motor uvadza “po vymene motora”...do toho by som asi nesiel, posledny co bol ok motor ked dostane co ma bol spominany N62 coz je pri bmw e70 4.8...ja som zatial spokojny aj po zaplynovani ale ako sa pise treba pocitat ze servis treba pocitat ze stoji nieco ako pri kazdom suv...jatda vela krat uvadzal ze napr e65 je na tom servisnymi nakladnmi vyrazne lepsie..cize ide o to ci chces alebo potrebujes suv..ak nie tak prehodnot tu e65, ak potrebujes suv tak mozes zvazit aj e53 ktora je vraj na tom lepsie ako e70 ale na mna uz bola “moc stara” preto som siel do e70 sle kym som nasiel taku co som kupil trvalo to dlhsie no..nakoniec som nasiel po prvom majitelovi s kompletnou servisnou historiou v bmw so 150tis km a vcelku fajn vybavou...
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#23 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Psát to jinam nebudu, vy co máte 4,8, jak velkou nádrž tam máte, dále máte 2 reduktory, nebo 1 ?
Michal59, Sweden, Vlastanemec, Jarax .... ?
Stejne to tady čtete.
Michal595

#24 Příspěvek od Michal595 »

Ja tam mam 74 nadrz takze tankujem 60 litrov plynu doplna..redukotori mam dva, u nas je trosku problem s papiermi ze mozes montovat veci len od jedneho vyrobcu cize nemozem kombinovat reduktor napr od elpigazu co mal dostatocny vykon ked mam BRC a oni mali jeden reduktor len myslim do 240kw takze by to mohlo nestacit takze mam dvojicu..
Ale viem ze vy mate vase log magic kde je jeden s dodatocnou rezervou..
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#25 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Já mám vždy jinej systém než kluci, ty to maj ověřený, ale jelikož mě u E65 LPG funguje na výbornou zůstau asi u něj. jen mě zajímá zda mají 2 reduktory třeba nějakou výhodu.
Naposledy upravil(a) Arnie_one dne pon 05.03.2018 08:24, celkem upraveno 1 x.
Michal595

#26 Příspěvek od Michal595 »

“Vyhodu” ze poskytuju dostatocny vykon..ale ked mas jeden dostatocny je to asi podla mna lepsie, kedze je to jedna vec na nastavenie, na pripadny servis atd..ja mam jeden na jednej strane 4 valce druhy druha strana 4 valce..keby ale maju jeden dost silny tak idem do jedneho aj lacnejsie by to bolo..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od JaraX »

dva reduktory jsou spíš jen k nevýhodě, lepší jeden výkonnej
vlastnemec

#28 Příspěvek od vlastnemec »

Když jsme to koupili, tak tam byly nasraný dva, ale plyn dělal plynomont v olomouci a něco tak dokurveného jsem ještě neviděl. Teď mám jeden velký magic a OK, dva jsou prasárna, výkon reduktoru stoupá teplotou zplynování, na výkon našich aut stačí 30 stupňů u velkého, ale při zapojení na vývod z motoru jde voda o teplotě 100 stupňů v první sedmě jsem měl slabší reduktor a stačil bez problémů. Jinak JaraXovo zapojení je nej, zatím nevím co ještě vymyslel na N62B48 tam je nějaká změna oproti B44 navodě a hlavně musí být přívod na vstřiky Vlastíkovou smyčkou (jinej Vlastik ne já).
Michal595

#29 Příspěvek od Michal595 »

Hovorim ze jeden je asi jednoduchsi system cize aj lepsi ale tam nemal som moc na vyber ked som sa rozhodol pre brc, napr ten vas cesky magic u nas nejako nikto nemontuju a pindaju na to..ale berem to s rezervou ...ked to nerobime tak to musi byt na hovno...ja mam zatial rok len plyn a 15tis km takze na dlhodobe hodnotenie je skoro
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#30 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Jarax, já myslel, že děláš LPG jen pro E65, nebo ?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od JaraX »

laik

#32 Příspěvek od laik »

Jardo, to byla zase ironie :D , zase nachytal Tebe a narážka na sedmu. Já Arniemu psal odkaz jak mám udělaný LPG ;) , takže moc dobře ví.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#33 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Laiku :) žádná ironie, já nevěděl, že dělá i E70. Nikde v odkazech ju nemá. E53/E65 je jasné.
Pavlosandokan

#34 Příspěvek od Pavlosandokan »

JaraX píše:co máme proti X5?
jsou tvrdé, nepohodlné, hodně žerou palivo i spotřebák (gumy,brzdy, atd), nenabízí moc výbavy, jsou drahé na pořízení, nedělají se jako zadokolka, to je asi tak vše.

plusy jsou naopak výhled, jízda v terénu proti sedanům, a parkování, ale pro spoustu lidí to zdaleka nevyváží to co to nabízí.
bohužel většina lidi si myslí že komfort SUV je větší než komfort ve vyšší střední nebo luxury třide, ale je to přesně naopak.

to cos poslal ty je X5 M, to je nejsportovnější a nejdražší verze co navíc nejde na LPG.

v E70 jedině a jedině 4,8i, ale všechny E70 jsou pokladničky, žerou diferaky, převodovky, ložiska, světla, atd jako trávu kolem cesty,

Jsou tvrdé - řeší měchy, nebo né?
Nepohodlné - nemohu souhlasit, mám operovaný záda po havárce a v jiných autech na dlouhých cestách dost trpím, E70 v pohodě i bez měchů (v E65 jsem ještě neměl tu čest).
Spotřeba - max. do 10 l, to je moc na 3,0D? Nemyslím si, taková Q7, nebo ML,GL, a jim podobní jsou na tom podstatně hůře.
Drahý spotřebák - gumy jako na každé jiné suv, např. desky bosch jsou trochu v ceně, ale vydržely 90000km s přehledem, ostatní věci jsou na tom podobně, navíc vše valím do účetnictví.
Výbava - po větší netoužím, spousty asistentů vše v el., vč. sedadel, která mají individuální programy s pamětí a snad 7 míst přizpůsobení tělu, navigace, bluetooth a mnoho dalších věcí, nevím co víc by tam mělo být.
Pořizovací cena - je to BMW a ne Dacia. Audi, Mergl, Porsche, VW jsou taky drahý.
Zadokolka? .... proč? Snad Xdrive.
Ložiska, diferáky, převodovky - to dost záleží na stylu jízdy a údržby, nebo se taky pletu?

K těm plusům bych přidal hlavně bezpečnost, když vozím ženu a děti. Taky praktický zavazadlový prostor pro rodinné výlety a jistě by se ještě našly nějaké věci.
Takže asi tak.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od JaraX »

Jsou tvrdé - řeší měchy, nebo né?
- neřeší to žadné měchy, prostě SUV jsou tvrdé kvuli těžišti, luxusní třída je podvozkově jinde

Nepohodlné - nemohu souhlasit, mám operovaný záda po havárce a v jiných autech na dlouhých cestách dost trpím, E70 v pohodě i bez měchů (v E65 jsem ještě neměl tu čest).
- tak proti nějakýmu superbu je i E70 ale zkus někdy Sclass nebo 7er, to je uplně jiná liga

Spotřeba - max. do 10 l, to je moc na 3,0D? Nemyslím si, taková Q7, nebo ML,GL, a jim podobní jsou na tom podstatně hůře.
- za 10l se dá jezdit pianko se 750i, švarg jezdil dlohodobě s E65 730d za 6, spousta lidí s tím jezdí za 7, rozdíl spotřeby mezi E70 a E65 se stejnym motorem je cca 3litry, x 30kč = 0,9kč km!!!

Drahý spotřebák - gumy jako na každé jiné suv, např. desky bosch jsou trochu v ceně, ale vydržely 90000km s přehledem, ostatní věci jsou na tom podobně, navíc vše valím do účetnictví.
- ale vše to stojí víc jak na luxusní třídu

Výbava - po větší netoužím, spousty asistentů vše v el., vč. sedadel, která mají individuální programy s pamětí a snad 7 míst přizpůsobení tělu, navigace, bluetooth a mnoho dalších věcí, nevím co víc by tam mělo být.
- stejný blbosti říkaj i lidi co jezdí ve fabii htp se švihadlama, mužoou si otevřít okno, za příplatek jde sedačka posunovat dopředu a dozadu, a když to koupí v ambiente dostanou i stěrač. luxusní třída je uplně někde jinde, až pak okusíš jaké to je mít ACC, vyhřívané stěrače, schovávací stěrače, ledničku pod loketkou na 2x 1,5l PET a další věci, tak zjistíš že to je někde jinde.

Pořizovací cena - je to BMW a ne Dacia. Audi, Mergl, Porsche, VW jsou taky drahý.
- ale opět SUV na pořízení dražší než luxusní třída, např pěknou E70 koupíš za kolik? 400? a pěknou E65 koupíš za 200k a pořád je to auto někde jinde

Zadokolka? .... proč? Snad Xdrive.
- asi jsi nikdy nejel se zadokolkou nebo seš neumětel co mu "řízení" nic neříká, ale požitek z jízdy se zadolkou je uplně jinde než celej xdrive, pokud se nebavíme o jízdě v terénu

Ložiska, diferáky, převodovky - to dost záleží na stylu jízdy a údržby, nebo se taky pletu?
- to se pleteš, odchází to i zákazníkům co jezdí pianko, prostě je to extrémně náročny na vše, třeba jen tím že budeš mít velkej rozdíl vzorku mezi nápravama, odrovnáš rozvodovku, na xdrive musíš kupovat vždy nové všechny gumy, nehledě na stav druhých.

K těm plusům bych přidal hlavně bezpečnost, když vozím ženu a děti. Taky praktický zavazadlový prostor pro rodinné výlety a jistě by se ještě našly nějaké věci.
- bezpečnost je u luxusní třídy větší než u SUV, pokud se bavíme o stejné rychlosti jízdy, nevýhoda je že s luxusní třidou pojedeš na stejném mistě rychleji, takže todle tu bezpečnost snižuje. ale když jsem viděl třeba e66 co šla ve 140ti do svodidel tak bezpečnost na 1ku s hvězdičkou.
jeslti ti přijde praktické že ti věci v kufru dělají hluk do kabiny tak ok.

doporučuju se někdy projet luxusní třidou a udělat si obrázek, evidentně o tom nevíš nic.
Pavlosandokan

#36 Příspěvek od Pavlosandokan »

Někdo je holt neumětel, někdo všeuměl, bez hloupých by nebylo ani chytrých.
Každý má své přesvědčení, chápu a respektuji. V tuto chvíli fandím prostě SUV, ale určitě si zajistím jízdu v kategorii, o které píšeš a nevylučuji, že přesedlám.
Nicméně děkuji za jakékoliv postřehy, i když si myslím, že lze vše sdělit i rozumně a bez invektiv. 8-)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od JaraX »

jenže já projel stovky těchto aut,
ty jsi v luxusní třidě ani nejel a budeš hodnotit. několik lidí co mají i 7er i X5 psalo že X5 je v těchto věcech na míle za sedmičkou.
viz co psal vlastnemec, dogeatdog atd.
pokud by sis chtěl někdy zkusit sedmičku, u mě máš možnost.
kawaman

#38 Příspěvek od kawaman »

Velké plus bych viděl u X5 v nastupování a vystupování, navíc pokud má operované záda.. no a pak v terénu, jinak nic
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od JaraX »

tak sedma je celkem vysoká (jasně proti X5 je nizká a je to jak do sklepa) ale 3er a 5er na které jsou lidi zvyklí jsou jak když lezeš pod zem.
nastupování je výhoda, X5 je lepší jak 7er, ale furt špatně, vysoká podlaha, široký prahy. nejlepší nastupování je do MPV co mají nizkou podlahu a sedí se tam jak na hajzlu.
laik

#40 Příspěvek od laik »

No a za mne má X5 ještě nejhezčí / nejdravější vzhled.
Hezčí než Porsche, Mercedes, Audi, LR dohromady. Auto se mi musí líbit i zvenčí ;)
Pak už jen kodiaq :D
Jo, jak na hazlu sedím v S-maxovi a nastupuje se tam líp, to je fakt. Zase ale nesmíš být podskříňák. Švagrová má 150 cm a leze tam jak na Everest. Do X5 bez nášlapů je to horší, ale zase se mi tam nášlapy líbí. Takže parádo trp ;)
Odpovědět