Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW 330i vs Lexus IS 250
Re: BMW 330i vs Lexus IS 250
chápu že pokud bereš že jsi auto bral nový nebo zánovní za několikanásobek toho co to auto stojí teď, a třeba tí víc vyhovuje jeden motor před druhym a nemáš problém dát navíc částku ve statisících jen kvuli nějakým "drobným" rozdílům mezi N52 a N53 a radši než abys měl N52 co stojí mnohem mín na servis, tak máš N53 co stojí mnohem víc na servis a vzhledem k amortizaci auta se to nějak ztratí.
ale zase ber druhou stránku věci že když si to auto někdo koupí za 150k - 300k tak je pro něj nelidské dát 400k za motor a příslušenství a radši bude jezdit s o 10kW slabší N52.
já bych todle pochopil u N62 a N54-N55, kde je výkon jinde, a rozdíl proti N52 je velkej. ale rozdíl v jízdě mezi N52 a N53 "VELKEJ" nevidím.
ale zase ber druhou stránku věci že když si to auto někdo koupí za 150k - 300k tak je pro něj nelidské dát 400k za motor a příslušenství a radši bude jezdit s o 10kW slabší N52.
já bych todle pochopil u N62 a N54-N55, kde je výkon jinde, a rozdíl proti N52 je velkej. ale rozdíl v jízdě mezi N52 a N53 "VELKEJ" nevidím.
- pavproch
Ne, opravdu rozdíl v jízdě mezi N52 a N53 není moc velký (N52 je sametový od volnoběhu až po redline, N53 má hlasitý volnoběh a v redline hezčí, jadrnější zvuk než N52 a N53 má taky větší krouťák a jeho ostřejší nástup - ale V8 to samozřejmě není). A ve spotřebě (což u daily, kde nechci co 250km k benzince, je důležitá feature) je ten rozdíl znatelný (N53 žere o litr, spíš dva méně). Navíc bych řekl, že v průměru (zdravý) N53 žere míň woleje než N52.
Tak to jste mi dali brouka do hlavy
oboje motory maj jasny + a vice ci mene jasnejsi - .. Na to ze chci obcas dost dalky tak ta spotreba zni suprove, alr nevim jestli 1-2 litry na 100 (70,-) vynahradej ve vysledku o tolik drazsi servis
auto bych chtel najeto tak se 160k a min

Mám n53 v 5er 07 s cca 250t km a nic dramatického, pumpu sezenes kolem 12, Nox mám původní, vstriky na 160t km, olej to bere tak litr na 5-6t km (o cemz si s tímhle najezdem muzou nechat zdát majitele N52, ale i M54B30).
Ale pokud si na autě nic nemůžeš udělat sám, nemáš bmw mechanika, asi bych šel do Lexe .-)
Ale pokud si na autě nic nemůžeš udělat sám, nemáš bmw mechanika, asi bych šel do Lexe .-)
-
- Kontaktovat uživatele:
je to jednoduchý, při nájezdu 25t km ročně a úspoře 2 litry paliva je to za rok 15 tis. kč. které můžeš dát do servisu navíc což je vzhledem k tomu co všechno navíc se může vysrat žalostně málo. Jeden rok ti odejde čerpadlo a máš rok úspor v háji, druhej rok si chrochtáš jak to howno žere a plesk, Nox čidlo. Najednou jsi na tom jak s N52 a to jsme co jsem tak pochopil furt u spotřebáku a jsi rád že fungujou vstřiky a katy....Renson píše:Tak to jste mi dali brouka do hlavyoboje motory maj jasny + a vice ci mene jasnejsi - .. Na to ze chci obcas dost dalky tak ta spotreba zni suprove, alr nevim jestli 1-2 litry na 100 (70,-) vynahradej ve vysledku o tolik drazsi servis
auto bych chtel najeto tak se 160k a min
Taky mi přijde že jsou ty N52 poslední dobou pěkně horký zboží
Prisadim si jako uzivatel obou. N53 rozhodne ano, do urcityho stavu a km. Na svym mam 82tis natoceno, funguje bezvadne, jede, nezere, ma pecka zvuk v otackach. Ztraty oleje neznateleny (nedolevam mezi vymenama). Oproti tomu kamos je nekde za 250tis km a furt mu to nekde stoj, hlasi chyby, nejede a kazdy sahnuti na to auto je 10tis kc plus.
N52 jede, zere benal i travu kolem silnice, zapiji to olejem, ale servisne je nenarocna.
Ja rikam n53 klidne, ale musi bejt v urcitym stavu a majitel musi bejt ochotnej ji servisne uspokojit kdyz je potreba (viz NOx, apodobnej spotrebak)
N52 jede, zere benal i travu kolem silnice, zapiji to olejem, ale servisne je nenarocna.
Ja rikam n53 klidne, ale musi bejt v urcitym stavu a majitel musi bejt ochotnej ji servisne uspokojit kdyz je potreba (viz NOx, apodobnej spotrebak)
tak ale N52 s najetyma 82 tisícama moc oleje taky žrát nebude, spotřeba je tak o 1-1,5 litru vyšší. víc ne
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zásadní nevýhoda N53 je že od 100tis km + (kus od kusu) musíš udělat výměnu vstřiků, protože ty původní začnou protýkat. Je problém, že první serie sice vydrží dlouho, ale pak umře z ničeho nic, druhá nejčastější serie s indexem sedm a devět , která se teď objedvuje nejčastěji na bazoši taky problém nevyřeší. Takže halt se musí koupit sada posledních index 12 , který když se zapíšou do jednotky, tak je z toho nový auto 
HPFP je taky rozmezí 100-150 to víc nenajede, první kusy měnily dokonce i po 50tis km, kdy se nějak nepodařilo vyřešit závadu (u mé n54 do 100tis km , děláno 2x
)
Takže pokud u N53 budeš ochotný platit tenhle naftovej servis + klasické další problém - 150-200tis walnut blasting sacích kanálů, občas vanos selenoidy, a elektrická vodní pumpa s termostatem to je už i u N52, takže to je desítečka jen za matro
Vtipný je, že prostě si stačí přidat jen ty dvě turba a dostaneš N54 za stejný servisní náklady (mimo turb) a defacto stejnou spotřebu
JInak s tou spotřebou oleje to mám podobně u N54 - na 10tis km zmizí 2-3dcl. oleje, takže samotnýho mě to až trochu překvapilo (mile)...

HPFP je taky rozmezí 100-150 to víc nenajede, první kusy měnily dokonce i po 50tis km, kdy se nějak nepodařilo vyřešit závadu (u mé n54 do 100tis km , děláno 2x

Takže pokud u N53 budeš ochotný platit tenhle naftovej servis + klasické další problém - 150-200tis walnut blasting sacích kanálů, občas vanos selenoidy, a elektrická vodní pumpa s termostatem to je už i u N52, takže to je desítečka jen za matro

Vtipný je, že prostě si stačí přidat jen ty dvě turba a dostaneš N54 za stejný servisní náklady (mimo turb) a defacto stejnou spotřebu

JInak s tou spotřebou oleje to mám podobně u N54 - na 10tis km zmizí 2-3dcl. oleje, takže samotnýho mě to až trochu překvapilo (mile)...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Naprostej souhlas s Mattyxem 

-
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je docela těžká volba. Obě dvě auta nabízí docela dost. Při hledání dalšího BMW se mi ten Lex připletl do hledáčku taky (jako jediný ne Mnichovský auto)... A musím říct že v dané kategorii nabízí nevídanou výbavu. V kůži jsou snad všechny, tempomat a navigaci jsem taky viděl skoro u každého, odvětrávané a vyhřívané sedačky vůbec nejsou žádná rarita, viděl jsem i zadní couvací kameru s naznačením směru couvání (podle mně tay nnic spešl) a jako bonus - rádio umí mp3. e90 je proti tomu chudej příbuznej, odvětrávání sedaček nemá vůbec, vyhřívání každá druhá, navigaci nebo aspoň tempomat každá třetí, nemluvě o haldách sociálních e90 v látce dokocnce bez klimatizace... v tom by se dalo přehrabovat vidlema
Bohužel, vevnitř je ten Lexus fakt hnus, a za volantem to bude oproti každýmu BMW nuda...

Bohužel, vevnitř je ten Lexus fakt hnus, a za volantem to bude oproti každýmu BMW nuda...