Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
bmw e90, e91
- pavproch
Re: bmw e90, e91
já vím, já to ani nečet celé, jen sem reagoval na víťu...
co si pamatuju, tak:
325i s N52 = 2,5 litru objemu
325i s N53 = 3 litry objemu ale SW utlumené a jen s jednostupňovým sáním, zatímco 330i N53 je taky třílitr, s vyšším výkonem a třístupňovým sáním
co si pamatuju, tak:
325i s N52 = 2,5 litru objemu
325i s N53 = 3 litry objemu ale SW utlumené a jen s jednostupňovým sáním, zatímco 330i N53 je taky třílitr, s vyšším výkonem a třístupňovým sáním
325i N52 je i v 3.0 objemu (N52B30 160kW, 27ONm).
Ještě otázka - do jakého nájezdu hledat? Na bazoši je moc pěkná trojka v kombíku dotažená z Belgie, ale má nalítáno 240k, to už je víc než moje Ford nafta. Předpokládám, že tak do 150k?
Edit:
Našel jsem tam tohle:
https://auto.bazos.cz/inzerat/79236546/ ... platek.php
a tohle:
https://auto.bazos.cz/inzerat/79305033/ ... -sleva.php
To první sice nemá iDrive, ale zas má najeto míň, i když 200k je na benzín asi taky dost?
Edit:
Našel jsem tam tohle:
https://auto.bazos.cz/inzerat/79236546/ ... platek.php
a tohle:
https://auto.bazos.cz/inzerat/79305033/ ... -sleva.php
To první sice nemá iDrive, ale zas má najeto míň, i když 200k je na benzín asi taky dost?
Zdravim. Nejdřív obecně k tomu nájezdu u N52. 200k je pro ten motor jako nic, pokud teda někdo nedodržoval ten nesmyslný BMW interval na výměnu oleje a dával tam aspoň 5W-40 max po 15 tis. km. Na těhle kilometrech tě pak může potkat ještě startér, separátor oleje. Vodní pumpa už bude na těhle kilometrech nejspíš měněná, takže by si měl o starost míň. Teď k těm konkrétním autům. Určitě by to chtělo zjistit VIN, pak se dá lehce prověřit celá výbava. Ta černá je na tom už od pohledu líp, ale bohužel má jenom základní audio, chybí Idrive a je nějáká škrablá na předním nárazníku a asi bych si trochu rozmyslel tu panoramu, protože to celkem často dělá při jízdě bordel. Tu stříbrnou bych vyřadil rovnou, protože nemá xenony(To auto je bez nich prostě poloviční), je tam celokůže bez výhřevu(v zimě problém) a přijde mi, že něco bylo se zadním nárazníkem.
Předně dík moc za rychlou a obsáhlou reakci. Majiteli toho černého jsem psal o více fotek a info, tak uvidíme. Hlavně to mám 30 km od baráku. Nicméně jsou to oba kusy co mě jen zaujaly na bazoši. Prakticky jediné dvě E91, co tam jsou. Jinak budu asi pokukovat a číhat v Německu. PS je fakt, že bez iDrive to není ono. Jak se pozná "úroveň" repro?
ja bych bez idrive nekupoval, to německo bude rozumější
- pavproch
A já bych zase 3er s idrive NIKDY nekoupil. 100 soudruhů, 101 chutí....
sateram píše:Předně dík moc za rychlou a obsáhlou reakci. Majiteli toho černého jsem psal o více fotek a info, tak uvidíme. Hlavně to mám 30 km od baráku. Nicméně jsou to oba kusy co mě jen zaujaly na bazoši. Prakticky jediné dvě E91, co tam jsou. Jinak budu asi pokukovat a číhat v Německu. PS je fakt, že bez iDrive to není ono. Jak se pozná "úroveň" repro?
Stejně jako Jarax doporučuju něco z Německa. Můžu z osobní zkušenosti doporučit zde známého člena M3Maniac, který je z Opavy a vozí auta na objednávku už hodně dlouho. Stupeň repro poznáš celkem jednoduše. Základ(Base) nemá výškové repro v domečkách, které jsou v předních dveřích a chybí zesilovač v kufru, střed(Hifi) má jak zesilovač, tak výšky vpředu a poslední stupeň(Logic 7) má středový reproduktor v palubce, repro navíc v zadních dveřích, ještě silnější zesilovač a nastavení zvuku v rádiu. Pak bylo ještě Individual audio, ale na to s největší pravděpodobností nenarazíš.
To až ten největší level má repro v zadních dveřích? To je vtipný.. ale dík za odpověď. Na dovoz už mám vybráno Kubrt Auto z Berouna, ti vozí už dlouho, auto podrobně lustrují. Ale jestli M3Maniac vozí za min a taky za mě všechno zkontroluje, tak si to rad nechám dovézt od nej.
Tak nám pak nezapomeň poreferovat, až to budeš mít doma...
- FreeTree
Mám e91 325i s N53, 2996ccm, manuál, i-drive, M-paket s dobrou výbavou a jsem s ní teda naprosto spokojenej.... ať výběr dopadne dobře!!! 

E91 by měla mít v zadních dveřích standartně středové repro a u L7 jsou tam navíc ještě výšky. Pak máš repro ještě v zadu u stropu, ale nejsem si úplně jistý, protože sám mám E90 a tam je to s hudbou trošku jinak. Ještě k M3Maniacovi, neni uplne nejlevnější, ale je s ním super domluva konkrétně mě dovezl přesně to, co jsem hledal.sateram píše:To až ten největší level má repro v zadních dveřích? To je vtipný.. ale dík za odpověď. Na dovoz už mám vybráno Kubrt Auto z Berouna, ti vozí už dlouho, auto podrobně lustrují. Ale jestli M3Maniac vozí za min a taky za mě všechno zkontroluje, tak si to rad nechám dovézt od nej.
Jen pro info, jakou si bere provizi?
Jestli nakonec koupím, tak poreferuju. Cena dovozu by mě taky zajímala. Ještě se zeptám - dělaly se dva typy iDrive? Přijde mi, že v některých autech je to jen takový malý displej a v jiných je displej přes celou tu kapličku. Díky.
viz co psal JaraX....
E90
základ
- auto nemá navigaci, má jen radio s displayem na sobě, neumí navigovat, nemá ani kapličku v palubce pro navigaci
předFC navigace ASK
- auto už má idrive, má kapličku s displayem, ale display není přes celou kapličku,jen přes pulku.
- navigace neumí zobrazovat mapu, ale jen šipky, kam máš odbočit
- má jen jeden slot na CD, nelze mit zaroven hudbu a navigaci
předFC Profi navigace (CCC)
- auto má idrive, má kapličku s velkym displayem přes celou šířku kapličky,
- umí zobrazovat mapu
- má dva sloty na DVD, CD, možno poslouchat CD s MP3 a zaroven se navigovat z DVD map, možno poslouchat DVD plné MP3 (bez navi)
poFace ask
- auto má idrive. má kapličku s malým displayem
- umí zobrazovat mapu
- má jeden slot na CD, umí MP3 nebo navi
poFace CIC
- vrcholná navigace, auto má kapličku, idrive,display je velky, s větším rozlišením, inovovaná grafika,
- má HDD na MP3, mapy apod, stačí nahrát do databáze
- má jeden slot
E90
základ
- auto nemá navigaci, má jen radio s displayem na sobě, neumí navigovat, nemá ani kapličku v palubce pro navigaci
předFC navigace ASK
- auto už má idrive, má kapličku s displayem, ale display není přes celou kapličku,jen přes pulku.
- navigace neumí zobrazovat mapu, ale jen šipky, kam máš odbočit
- má jen jeden slot na CD, nelze mit zaroven hudbu a navigaci
- umí zobrazovat mapu
- má dva sloty na DVD, CD, možno poslouchat CD s MP3 a zaroven se navigovat z DVD map, možno poslouchat DVD plné MP3 (bez navi)
poFace ask
- auto má idrive. má kapličku s malým displayem
- umí zobrazovat mapu
- má jeden slot na CD, umí MP3 nebo navi
poFace CIC
- vrcholná navigace, auto má kapličku, idrive,display je velky, s větším rozlišením, inovovaná grafika,
- má HDD na MP3, mapy apod, stačí nahrát do databáze
- má jeden slot
- FreeTree
MP3 jedu z USB v loketní přihrádce...Pajk85 píše:viz co psal JaraX....
E90
- umí zobrazovat mapu

tahle moznost je ke vsem verzim protoze ti ji zprostredkovava externi modul v kufru (MULF2 popr SBX..) to nema co delat s typem navigace...FreeTree píše:
MP3 jedu z USB v loketní přihrádce...
- FreeTree
Tak jsem zase o trošku chytřejší... díky za osvětuSnejk píše:tahle moznost je ke vsem verzim protoze ti ji zprostredkovava externi modul v kufru (MULF2 popr SBX..) to nema co delat s typem navigace...FreeTree píše:
MP3 jedu z USB v loketní přihrádce...

Je něco na E91 325i výroba rok 2005 vyloženě špatně? Kazilo se tam něco víc než u 2006/2007. Mám teď v hledáčku jedno z Německa, kousek od hranic, 7700€, najeto 200k