Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

x6 zkušenosti

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sweden

Re: x6 zkušenosti

#21 Příspěvek od Sweden »

Díky za koment že "života" ;) , je pravda že na to jak je to již starý model tak v historii fóra zmínka téměř nulová, což teda neberu jako vypovídající hodnotu :D

Value for money sedí na X6 naprosto trefně, souhlasím.

Jedná se o 35d, na tachu 181k km, jeden majitel, původ ČR, výbava viz.výše cena bez DPH celkem slušná, kombinace barev exteriéru i interiéru vcelku zajímavá, žádná tuctová bílá nebo černá... právě proto mi možná tak zamotala hlavu :D
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od JaraX »

- pěkné E65 se dá koupit za 200k, a tam je prostě best money value, to je jiná cena, navíc DPH můžeš odečíst u obou aut.
- F07 bude mít lepší money value než X6
- prostě furt budu tvrdit že přesednout z jedné z best V8 na světě do nafty je kurva downgrade
- určitě se tím svez, to je základ.
- ne nechápu lidi co si daj na sedmu 20"ky kola, ted jsem byl v Řecku s Kawamanem a ten měl 18" a já 19" a mužu ti říct že jsem si pěkně nadával jakej su vul s 19" no a samozřejmě jsem si odrovnal jeden tlumič kterej běžně vydrží i 500tkm :(
- nedávno u mě byl pán s X6 že to chce kupovat, že mu to někdo pujčil, tak jsem ho ze srandy svezl sedmou a hodně rychle ho to přeslo, kdybys chtěl mužu pohledat i nějaké jeho srovnání těch dvou aut, sranda byla že pán říkal "no kdyby měl víc peněz tak radši veme tu sedmu" jelikož si myslel že ta sedma stojí víc :D
- dokud jsi neměl E65 si tu X6 můžeš klidně koupit, ale hlavně se nevoz v E65 :)
- pamatuju si jak třeba dogeatdog chtěl X5 a já mu už tehdy říkal at veme sedmu, sedmu má až ted a je uplně unešenej, třeba se vyjádří sám.
Sweden

#23 Příspěvek od Sweden »

Však ano, vím že máš nejspíš pravdu, nijak ti neodporuju, jenom mě mrzí (ne sere - to je rozdíl :D ) je to že vše co není v e65 a nemá N62 je podle tebe mrdka :D

Na začátku jsem psal prosím nesrovnávat se 7er apod., tím bylo myšleno že netoužím po 7er a jiných kompromisech, nehledám to nej od BMW, nehledám nejmenší náklady na těch pár km co bych s tím najel, je to asi jako když půjdu na oběd a budu mít chuť na dobrou svíčkovou tak si přeci nedám rajskou protože mi chutná taky ale o trochu míň než svíčková :D, nebo brunety vs. blondýny :D :D

Ano, přiznávám se je to o vzhledu (NE KVŮLI POZÉRSTVÍ !!! ) prostě se mi X6 líbí a kdybych do ní šel tak bych to rád uskutečnil cestou nejmenšího odporu, proto se tady ptám na zkušenosti s ní samotnou
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od JaraX »

cesta nejmenšího odporu je najít pěknou 3,5i s co největší výbavou, ale první se svíst.
ono s tou svíčkovou a rajskou to máš jinak, je rozdíl jeslti si vybíráš co si dáš dnes k obědu a co budeš žrát několik let v kuse.
a tam je otázka jeslti chceš žrát svíčkovou nebo rajskou.
kdyby sis vybíral čím pojedeš o víkendu na výlet, tak ti řeknu vyber si co chceš, ale prostě musíš počítat s tím že ta X6 bude chtít hodně peněz na servis.

vše co není E65 není mrdka, je spousta dobrých BMW, E9x jsou super auta, bohužel dost drahé, pak třeba Z4 je super, GTčko je super, ale drahé na pořízení i servis, každé todle auto je v nečem super, no a pak sou auta co nejsou v ničem super a to sou X5ky, X6ky, 5er atd (X5 mám a brzo hodím ze skály) :D
laik

#25 Příspěvek od laik »

Až poletí, tak brnkni. Strčím pod ni vozík :D
Sweden

#26 Příspěvek od Sweden »

Kdybych měl jet na výlet (rodinný výlet) a vedle sebe bude stát e71 35d a moje 645ci tak jednoznačně sáhnu po X6, místo/pohodlý/komfort pro všechny.

Když pojedu sám a budu vědět že se chci projet a míst úsměv na tváři sáhnu po 6er, proč asi nemá cenu vysvětlovat :D

Bohužel těch chvil je pro fotra od rodiny jako jsem já čím dál míň, a víc jak 4auta mít doma prostě nechci a ani mít nemůžu.

Ale třeba tady řeším úplný blbosti, odpo jedem na výlet, beru 645ci a třeba mě to zase všechno přejde.
Sweden

#27 Příspěvek od Sweden »

Nájezd roční s případnou x6 cca.10k km... proč naftu? Protože podle mě v X6 nic rozumnějšího není

Není to o tom že si pořídím x6 a budu hltat každý rok 30k km +, prostě to beru jako normální rodinný auto
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od JaraX »

s ročním nájezdem 10k naftu? to je uplně šilený.
Sweden

#29 Příspěvek od Sweden »

e65 jsem jezdil, ano uznávám, super auto které může mít skvělou výbavu a skvělé provozní náklady, ale proč chodit s holko která je sice hezká, nechce kupovat žádný dárky, v posteli je super ale nemám si s ní co říct.
Sweden

#30 Příspěvek od Sweden »

JaraX píše:s ročním nájezdem 10k naftu? to je uplně šilený.
Souhlas, ale jiné cesty není, no co, udělám v průběhu dvou let, rozvody, klapky, turba, řemenice, vstřiky nějaké to rameno a pak to zase prodám :D :D
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#31 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

jestli to Swedene dobře chápu, tak se ti X6 vždycky líbila a teď se jedna naskytla... A je na naftu;)

JaraXi, píšeš vždy, a já tomu věřím, protože tyhle auta opravuješ, že se diesely serou. Jaký fakta mohou ovlivnit, že se najdou vyjímky? Ptám se proto, že máme tu zmíněnou e53 a ok, praskla řemenice:), ale jinak na motoru nikdy nic nebylo (máme jí v rodině od začátku), turbo ani vstřikovače, má najeto 200K km, spíš po městě, v klidu... Ono koupit si tohle auto nový s benzínovým V8 (a to první majitel nikdy nedá do LPG) to už chce rozpočet...

Ono bude nepochybně záležet na chování majitele k autu a pokud to má možnost Sweden prověřit, a bude to vypadat dobře, tak by to s tím dieselem nemusel být až takový problém, ne?
Sweden

#32 Příspěvek od Sweden »

Hele ja tyhle x5/6 nikdy nejak nemusel a ani jsem je nesledoval, jednou se tady objevila od Killingmana jeho e53 4.8is po ktere jsem jeden cas okem pokukova. Dojeli jsme se podivat a bylo jasno :), ale tenhle model s tou motorizaci beru jako starou klasiku na kterou e70/71 proste nema.
Asi starnu nebo se nudim, fakt nevim, proste bych chtel neco vyssiho od bmw a k tomu ta prace kdy.budu muset jet snih nesnih.
Naftaku s m57 jsem uz par mel, takze nejake velke prekvapeni by se asi nekonalo, posledni 530d e61 me celkem vycvicila, vetsinu veci si delam doma sam, jestli je to mozny i u x6 nebo je to neporovnatelny high tech netusim.
laik

#33 Příspěvek od laik »

Zddane: žádný fakta neovlivní spolehlivost dieselu přímo. Možná nějaká hajzl nafta.
Myslím si, že je to o štěstí. U dieselu je moc kurvítek - vstřiky, turba, egr,klapky, DPF atd. a je velká pravděpodobnost, že se něco vyoslí. U benzínu toto není. Takže jakoby v ceně třeba turba - které mě nemůže potkat - cca jsem pořídil plyn a jezdím mnohem levněji na km než s dieselem.
Rozvody, přetěsnění, hadice, altík aj. nepočítám, ty jsou u obou a jednou budou na výměnu.
O projevu motoru V8 se nemusíme bavit. Ten nedostaneš ani z R6 ani z V12 - ta už je taková uhlazenější.
Totok v kostce mě přesvědčilo jít do benzínu.
martin-leon

#34 Příspěvek od martin-leon »

Znamy ma x6 3.5d 210kw je prni majitel a kazdy rok do ni soupne 60-80 tkc.... Je v top stavu.. Jednou to jsou brzdy... Jindy podvozek sem tam nejaka drobnost... Ale motor prozatim ok. Kupoval ji novou... Starsi bych asi nechtel.. Hlavne ne naftu.. Muzes tam pekne zahucet... Ale nezkusis..neuvidis... ;)
Sweden

#35 Příspěvek od Sweden »

Díky za reakci...60-80k kč je vcelku dost, ale to nelze takhle střelit od boku, chtělo by to znát třeba aspoň roční nájezd, pak by šlo posoudit jak vysoké náklady to jsou. Věci které jsi vypsal beru jako spotřebák, ona ani ta benzínová N54 není zrovna moc spolehlivá a kurvítek má taky dost, ale věřím že bude pořád spolehlivější jak M57. Pokud neulítnou na M57 rozvody a nedokurví to celý motor tak vše ostatní beru taky jako spotřebák, samozřejmě tím myslím že to všechno neodejde hned najednou a třeba to i chvilku pojezdí :D

Jako zatím je to jen takové přemýšlení a polemizování, akutní to bude až kolem konce září, nicméně musím uznat že být v x6 takový N62 tak neváhám, ten motor je naprosto geniální, od července najeto s coupé po výletech nějakých 1900km a průměrná spotřeba 9,6l co je na V8 naprosto famózní, jen to nepohodlné coupé mě začíná pomalu ale jistě srát :D

Zahučet tam můžu to je mi jasný, ale jak jsem psal, M57 jsem měl jak v e39 (vím, ten motor byl/je/a bude daleko někde jinde než M57N2) tak i v e61, a nepřišlo mi to nějak extra smrtelný a to jsem krom rozvodů vyměnil snad vše co na těch motorech odchází nejčastěji :D

X6 by byla na firmu a nějaké ty vedlejší náklady se vždy hodí :D :D
TANN3R

#36 Příspěvek od TANN3R »

Nevím, co tady řešíš. Zrovna ty si jako jeden z mála jsi vědom všech problémů, co ty nafty mají a počítáš s tím, peníze na to máš.. Tak prostě běž a kup to, jestli tě samotná jízda v tom neodradí a budeš z toho auta mít radost. Asi nikdo ti to tady neposvětí :D Akorát rozvody bych bral jako samozřejmost hned ze startu a rovnou započítal do pořizovačky.

S tou hláškou o nepohodlné E63 si to posral :D . Já tak nějak zjistil, že vnímaní komfortu je taky hodně subjektivní záležitost. Pro mě třeba úplnej vrchol komfortu je v šestce plynovej pedál a mrštnost toho auta. Šrákat se za nějakým kloboukářem a následnou kolonou 20ti aut za ním je pro mě daleko větší diskomfort než sedma bez edc,dd a komfortů :D
Jedinej objektivní důvod, proč může být X6 pohodlnější než 6er beru, že místo metr dolů lezeš metr nahoru. Takže záleží na míře invalidity konkrétního jedince. Ze šestky se zas dá parádně vykutálet, když to nejde jinak :D
mitocross

#37 Příspěvek od mitocross »

Ako majitel pribuznej E70ky s 3.5d (3.0sd) a podobnou vybavou, ako tebou vybrany kusok, ti napisem:
Dolezite veci ako AD,nivo,hud,komforty tam su,takze jazdne to bude ta najlepsia moznost z E71.
Logic7 v E70 a verim ze aj v E71 je uplne zly, nehodny svojho mena a cenovky,z dovodu priestoroveho usporiadania/rozmerov interieru tohto auta v kombinacii s kozennym calunenim a nekvalitnym zosikom a reproduktormi. Mam ho,som audiofil,viem o com hovorim. Tak rozhodeny ekvalizer len preto,aby to vobec nejako hralo,to som este nezazil - a aj tak je to zle zle zle. Ovela lepsie spravis s naslednou individualnou zastavbou podla gusta za adekvatne peniaze a na original Logic7 sa vykasli.
K motoru odporucam spravit preventivne hned rozvody a ostatne riesit az nasledne podla potreby.
V meste moze byt nekultivovanost diesla otravna,na dialnici je to v otackach voci inemu motoru uplne jedno.
Sweden

#38 Příspěvek od Sweden »

:D :D :D koukám samé pozitivum ze strany x6

Hoši coupé je pohodlné jen do té doby než se tohle auto stane vaším nejoblíbenějším autem v rodině a pak s ním musím všude cestovat a brát sebou i celou rodinku. Holka 5let mi neustále okopává sedačku, manželka neustále svírá svojí upocenou rukou madlo na dveřích a občas, teda spíš dost často to vypadá že mi chce prošlápnout podlahu nohou jak se snaží brzdit místo mě :D , a to jezdím víceméně jako důchodce, a tohle jsou ty věci které mě dost serou, všechno ochmataný, špinavý. Jsem na pořádek pes a tyhle věci mě strašně serou to mi věřte. Pak přijde chvilka kdy mě bolí z práce záda a to lezení tam i ven mě občas štve. Pak sednu do X5, letím po dálnici x stovek km, pohodička v komfortech a říkám si kurva proč mi tu e63 vlastně máme, chtěl bych na každodenní rajtování něco podobného, a tím je např.e71 v dehtu :D :D

Jako největší problém vidím ten, že pokud by byla x6 tak musí e63 z domu, kapacita aut je v rodině naplněna a další zbytečný auto bych fakt nechtěl. A tohle je asi ta největší brzda která mě brzdí, protože to auto je prostě fantastický.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od JaraX »

JaraX : já bych to bez N62 už nechtěl, ten motor je skvělej
Sweden : JaraX je blázen, jak to není E65 a nemá N62 tak je to nahovno
JaraX : N62 je super
Sweden : kdyby X6 měla N62 tak ju hned beru :D :D :D

pobavilo
tommee

#40 Příspěvek od tommee »

Pochopil jsem to tak, ze shanis sluzebaka misto koncernu. Clovek preci nemusi delat jen rozumny rozhodnuti, dulezity je, aby te to bavilo:) Se v tom svez jestli to neni uplne diskomfortni, mne to trochu vadilo, rovnez prostor vzadu a v kufru na tak velky auto mi prisel malej, coz je zejmena kvuli te svazite strese. Takze ja osobne x6 nemusim, ale mam kolem sebe lidi co je zboznujou, no tak proc ne, zivot neni zas tak dlouhej chovat se jen rozumne:)
Odpovědět