Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Koupě e90 za rok
Re: Koupě e90 za rok
Na internetu jdou dohledat dobové katalogy, ale lepší asi bude, když si výbavu konkrétního auta ověříš podle VIN tady: http://bimmer.work/ Jak jistě víš, tak příplatková výbava je u bmw HODNĚ široká, takže je skoro nemožné tady vypsat všechny možnosti. Sedadla se u E90 i E92 sklápí z kufru. Jestli jsou sklopná poznáš jednoduše. Buď podle černých páček na sklápění a nebo taky podle rozdělených sedadel. U použití motoru N52 v E92 si nejsem úplně jistý, protože se kupé začalo prodávat trochu déle než sedan, ale asi to bude podobné. Někdo znalejší ti to určitě řekne přesně.
N52 byl v kupé jen velmi sporadicky mezi srpnem 2006 (počátek výroby kupé) a březnem 2007. V kabrioletu nebyl nikdy. Může se to ale lišit podle různých trhů, protože N52 ve výrobě zůstal ještě o hodně déle a možná se ještě pro některé trhy do kupé dával.
Aplikace N52 https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_N52LUKY18 píše:Rozpočet bych viděl tak do 250k. Myslím, že za to už se dá sehnat nějaký slušný kus.
Jinak k tomu rozpočtu. Co jsem koukal 330i na 250 tis Kč začínají. Ale to jsou podezdřelé kusy, bouračky, holobyty atd. Rozumné kousky jsou tak min o sto litrů výše. Bacha na to! Mám dva známé, co byli s rozpočtem hodně na těsno a koupili BMW. Pak je to oba školilo na opravách.
Výbava je další věc. Neskutečně u BMW (ojetin nevyjímaje) navyšuje cenu. Osobně bych trval alespoň na sportovních sedadlech. M-paket je super. Xenony, navigace, audio atd. to už je otázka, protože těch věcí ve výbavě je tam mraky.
Dvě stejně staré 330i se stejným nájezdem a historií, jedna vybavená, druhá holobyt (a třeba ještě v nějaké divné barvě) a hned je tam rozdíl třeba 100-200 tis Kč!
namátkou...
https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 27053.html
https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 32732.html
Naposledy upravil(a) JayFader dne pát 31.03.2017 13:39, celkem upraveno 2 x.
Sklopné sedadla poznáš i podle prostředního pásu. Auta se sklopnýma sedadlama mají v jeho spodní třetině zámek, aby se pás dal rozpojit když složíš sedadla. Auta bez sklopných sedaček ho mají z jednoho kusu.
Z výbavy bych určitě trval na xenonech, automatické klimě, sportovních sedadlech (ty základní jsou opravdu hrozné) a pokud možno něktrém příplatkovém audiu (základ opět tragedie). Pak bych dokázal vyjmenovat X dalších věcí, ale to je spíš "nice to nave" než naprostá nutnost.
N53 jsem měl skoro 4 roky, kupoval jsem ho se 184k km a šlo teď do světa s 275k km. Za celou dobu se kromě spotřebáku měnilo jenom NOx čidlo a poslední dobou se začal o slovo hlásit jeden vstřik. A to tam ty vstřiky podle indexu jsou pravděpodobně ještě původní.
Z výbavy bych určitě trval na xenonech, automatické klimě, sportovních sedadlech (ty základní jsou opravdu hrozné) a pokud možno něktrém příplatkovém audiu (základ opět tragedie). Pak bych dokázal vyjmenovat X dalších věcí, ale to je spíš "nice to nave" než naprostá nutnost.
N53 jsem měl skoro 4 roky, kupoval jsem ho se 184k km a šlo teď do světa s 275k km. Za celou dobu se kromě spotřebáku měnilo jenom NOx čidlo a poslední dobou se začal o slovo hlásit jeden vstřik. A to tam ty vstřiky podle indexu jsou pravděpodobně ještě původní.
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

I když už je to asi mrtvé téma, tak taky přispěji, jelikož jsem řešil úplně stejnou otázku cca před rokem
Už to bude 10 let, co jsem pořídil první auto, a to starší Mazdu MX-5 (chápu, že pro většinu zdejších hodně "gay car"), kterou jsem za tu dobu ojezdil, zrenovoval, upravil... Těhotenský test přítelkyně pak trochu změnil situaci a tak jsem prodal sportovní motorku, Mazdu nechal a řešil rozumné a zábavné auto v jednom... A vyšla E90 (samozřejmě je to občas trochu kompromis). A nevolil bych jinak. V mém případě se jedná o E90 LCI se zatracovaným N53. Auto má kompletní M-paket, což určitě doporučuji, xenony a pak už je to spíš sociální verze. Jelikož mám rád auta bez elektroniky, tak mi to takto vyhovuje, i když bych ocenil el. sedačky (střídáme se s přítelkyní a pořád hledat ideální pozici člověka nebaví...) s výhřevem a přední parkovací senzory. Navigaci ani iDrive jsem nechtěl a ani nemám. Co mi na autě vadí? Určitě řízení. Nejel jsme nikdy v E90 před faceliftem, tak to nemůžu srovnat, ale na auto s tak dobrým motorem a podvozkem je to řízení tragické. Mohl by to být plusový bod pro starší (a levnější) E90 před faceliftem. Pak už jsou jenom plusy, a to včetně motoru, který je prostě sametový a i když jsem jel v autech o kategorii a generaci dál, předčí svou kultivovaností i sebekultivovanější ropák a je naprosto sametový. Krásný průběh výkonu a s Performance výfukem neskutečný zvuk, ale jen ve vyšších otáčkách (takže při cestování vůbec neobtěžuje). Co se problémů týče, samozřejmě je na místě se na ně připravit, ale u nás zatím vše v pořádku. Spotřeba po městě cca 12 - 13 l (spíše krátké trasy). Mimo město 8 - 9 l. Hodně tedy záleží na trase a stylu jízdy, ale věřím, že lze jezdit i s průměrem kolem těch 10 litrů.
Abych to shrnul, i když jsme byl doposud zvyklý na supersporotvní motorku a motokáru v podobě staré Mazdy, BMW předčilo naprosto má očekávání a jednak mě moc baví, ale zároveň i dokáže pohodlně převézt rodinu kam je potřeba. Tahle kombinace mě naprosto dostala a jediné další auto, které si dokážu představit, je nějaká 335i, spíš ale M3 E9X. Je to takové auto na hraně mezi dopraseným novými auty (u BMW asi platí dvojnásob?) a staršími analogickými auty, na která spousta lidí často vzpomíná se slzou v oku... A jak tu už myslím padlo, E90 LCI s M-paketem vypadá stále naprosto moderně a vůbec nezestárla.

Abych to shrnul, i když jsme byl doposud zvyklý na supersporotvní motorku a motokáru v podobě staré Mazdy, BMW předčilo naprosto má očekávání a jednak mě moc baví, ale zároveň i dokáže pohodlně převézt rodinu kam je potřeba. Tahle kombinace mě naprosto dostala a jediné další auto, které si dokážu představit, je nějaká 335i, spíš ale M3 E9X. Je to takové auto na hraně mezi dopraseným novými auty (u BMW asi platí dvojnásob?) a staršími analogickými auty, na která spousta lidí často vzpomíná se slzou v oku... A jak tu už myslím padlo, E90 LCI s M-paketem vypadá stále naprosto moderně a vůbec nezestárla.
Henry_E90: Super, pěkná recenze! Jen se zeptám na zkušenosti s nákupem. Kde jsi kupoval? V jakém stavu auto je/bylo (rok, cena, nájezd)?
Henry_E90
hezky napsáno, ale nemuže snad srovnávat hladkost benzínu a nafty, ta bude vždy 1000 a 1,
a zkus někdy projet s N52, to je proti N53 ještě další level.
hezky napsáno, ale nemuže snad srovnávat hladkost benzínu a nafty, ta bude vždy 1000 a 1,
a zkus někdy projet s N52, to je proti N53 ještě další level.
Díky, ono se s tím autem taky dost pěkně žije
Je jasné, že "ropák" bude vždy horší v kultivovanosti, ale byl jsem zvyklý na srovnání staršího benzínu (4válec) a velmi solidně kultivovaných dieslů od Volva (D5 různých generací). A ten skok do R6 BMW byl pak obrovský, i vzhledem k celkem slušnému odhlučnění 3-er E90 (nebo máte jiný názor?). Kupoval jsem přes BMW fans Beroun, kde se často objevují (dle mého názoru) až podezřele dobré nabídky. Nicméně auto jsme si prověřoval a vypadalo velmi slušně jak po stránce historie, tak technické. Ale v tomto ohledu ještě brzo hodnotit, je to necelý rok. Cena byla 335 000 Kč, nájezd lehce pod 180 000 km (nebýt nekvalitního/rychle stárnoucího interiéru na některých místech (špatně změkčené/pogumované plasty u stahování oken apod.), tak bych autu tipoval i polovinu nebo třetinu nájezdu). Podle mě bych ale byl schopen v horizontu pár měsíců auto prodat třeba i za 400 000 Kč, co jsem tou dobou ceny sledoval. Zrovna v pondělí jede auto na první větší servis, tak případně poreferuji víc, co se nějakých drobných problémů týče.

jde o to na co jsi zvyklý, já mám obě auta s V8 od BMW a 6ti válec mi přijde nekultivovanej a upištěnej a když jel zákazník s V12 s mojí V8 tak říkal že se to třepe a nejede 

Tak jistě, ale to už jsme dost mimo realitu českého člověka. Čímž nechci říct, že V8 nelze provozovat, aniž by člověk byl milionář. Sám jsem uvažoval i o větších motorech, ale nemám úplně povahu na to až tak ignorovat spotřebu a další náklady. Ale jak jsem říkal, už po necelém roce s 330i hodně koukám po M3 E90. Naštěstí mě od nich ochrání hypotéka
Charakter motoru mi ale vyhovuje - mám rád točivé motory, miloval jsem motor v motorce (CBR 600 RR) a užíval si jeho vytáčení do 15 000 otáček (to jenom k tomu "upištěnej"
)... Ale spousta lidí zase preferuje vést se na vlně točivého momentu v nižších a středních otáčkách, což naprosto chápu.

Charakter motoru mi ale vyhovuje - mám rád točivé motory, miloval jsem motor v motorce (CBR 600 RR) a užíval si jeho vytáčení do 15 000 otáček (to jenom k tomu "upištěnej"

já mám rád točivé motory co jedou odspoda 
jinak u V8 je zas výhoda že jim hodně chutná LPG takže ve výsledku jezdím se 745i za o dost méně než s 325i na benzín. průměr mám někde 14,5 LPG. a za 70tkm co auto mám žádná závada, pouze sem dělal termostat co byl špatny už při koupi (2000kč) a 5x měnil olej a 2x automatu.

jinak u V8 je zas výhoda že jim hodně chutná LPG takže ve výsledku jezdím se 745i za o dost méně než s 325i na benzín. průměr mám někde 14,5 LPG. a za 70tkm co auto mám žádná závada, pouze sem dělal termostat co byl špatny už při koupi (2000kč) a 5x měnil olej a 2x automatu.
Já uvažoval o 645i, ale moc se mi nezdála představa cpát dozadu dětskou sedačku a psa
Tak jsme zůstali při zemi.

jj taky jsem se rozhodoval mezi 645i a 745Li, bohužel hodně vozím lidi a prcka tak bylo jasno, třeba někdy bude 6er.
Šestka byla moje srdcová záležitost, líbí se mi její design, ale jinak mám rád spíš malá a co nejlehčí auta, takže když to prostor dovolí a rodina se nerozroste, spíš budu koukat po M3 za pár let