rds76 píše:Léto 18" nonRFT GY Eagle F1 Asym 2 XL - naprostá spokojenost po všech stránkách
A tady je hezky videt jak mame ty preference odlisne a co vyhovuje jednomu, nemusi jinemu. Sice jsem mel ty GY Eagle F1 Asymetric v 17", ale najel jsem na nich cca 100km a vedel jsem ze musi pryc nebo se stane nejaky nestesti nebo pruser. Ve vysich rychlostech to auto nechce zatocit. Jako ze teda hoooodne nad limit
to jsou ti okruhovi jezdci...Jak jsem psal, 17" je uz trochu vysoky profil v nonRF provedeni, ale v XL to jde, na zimu staci. Navic nemam DD podvozek. Plky o chveni a trepani..., to co normalni guma odtlumi u RFT chyta rafek, loziska, naprava, tlumice...Poptej se v pneusevise co to dela s diskem. Kolega jezdi 19" RFT, za pulroku 2x bulina na bocnici, rovnany rafek, geometrie....a porad se mu neco nezda, ze to huci a chveje se, asi tak.
Ty 18" letnaky co tam ted mam jsou neskutecne tichy, zatim neni nic co bych jim mel vytknout.
Vyhoda RFT je jakysi omezeny dojezd a bezpeci pri rychlem defektu. Nicmene guma nejde pote opravit a musi se vymenit, v servise pak tezko na tebe cekaji s parem RFT gum, cela oprava se pak navic slusne prodrazi.
tommee píše:Zacyklit se do vyberu gum se muze prodrazit.
OT: přesně.... loni sem na 3er hledal alternativu k P-zero či PSS a vybíral a vybíral... výkon a grip byly hlavní kriteria, proběh nepodstatný..... a skončil sem u Yokohama Advan V105 - ty gumy nejsou špatné, na suchu srovnatelné nebo i lepší než Pzera (ale horší než PSS), ale na vodě.... speciálně na hluboké vodě sou ŽIVOTU NEBEZPEČNÉ... (...taky sem díky nim přistál v poli, naštestí bez škody na čemkoli....) mezitím mi PSS v mém rozměru přestali dělat (a náhradě PS4+ nevěřím) a P-zera začali dělat v novém dezénu (ale ještě nejsou na trhu).... v pátek přezouvám na letní a pak budu (než seženu ta nová Pzera) žít v neustálem strachu z vody..... hydrofobie....
Si prolez ruzna zahranicni fora at dostanes jakysi sirsi vzorek zkusenosti ostatnich 5er uzivatelu. V ameru dost chvali Michelin PSS, Conti urcite nebude spatny, ale trochu si priplatis
JaraX píše:hlavně Fka mají podvozek navrhnuty vyhradně jen na runflaty a pokud tam runflaty nejsou dochází velmi často k ruzným chvěním, třepáním, atd.
na Fku bych nic nevymýšlel.
pises tady hovadiny - dojezdove pneu jsou volitelna vybava, standardne jsou vozy vybaveny sadou na opravu pneu a dokonce nova G30/31 ma moznost volby RFT pouze s Mpaketem