Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
info o m54b22 v e39
- mira328
- Klubové ID: 3392
Zdarec, SZ došla, ale dostal jsem se k tomu až teď ....zajmal mě spíš ten motor jak je na tom ( výkom, spotřeba atd.. )suchyChmel píše:To se těžko odpovídá..Napsal jsem ti SZ, ale je v nedoručených, tak nevím, jestli se vůbec odeslala...Kdyžtak napišem na FB nebo jinde
pročítám komenty a zvažujeme

e36 328i coupé
- mira328
- Klubové ID: 3392
Dikec za koment, v merku jsem měl modrou 39 ale ne touraTHe_KbK píše:Už se to tu řešilo mockrát. Motor jako takovej je stejnej jako 2.5, akorát je to opravdu špatný s výkonem. Chtěl jsem si to koupit pro sebe, a když jsem se v tom svezl tak jsem to zavrhl.
Takže budeš jezdit za stejný peníze jako s 2.5 nebo s 3.0 a bez výkonu. Takže radši sáhni po silnějším.
A už jsem to tady psal, jestli ses zahleděl na netu na modrou e39 touring, v pardubicích tak tam ani nejezdi.

e36 328i coupé
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
M54B30 je docela problémový motor, většině lidi žere olej, odchází disa klapky, odchází škrtící klapky, odchází těsnění pod hlavou,
vše to je dáno tím že má ten motor poměrné velký objem na svou malou velikost. často se to pak projevuje tím že musí motor startovat po ránu na 2x (těsnění pod hlavou), dál pak ta spotřeba oleje apod.
nejlepší motor je paradoxně 525i, ta stejná M54 ale se sníženým objemem.
540i je pak idealní volba pro lidi co se rádi svezou, jen až začně klepat vanos tak nad tím musí člověk mávnout rukou, jinak to jde do penez
vše to je dáno tím že má ten motor poměrné velký objem na svou malou velikost. často se to pak projevuje tím že musí motor startovat po ránu na 2x (těsnění pod hlavou), dál pak ta spotřeba oleje apod.
nejlepší motor je paradoxně 525i, ta stejná M54 ale se sníženým objemem.
540i je pak idealní volba pro lidi co se rádi svezou, jen až začně klepat vanos tak nad tím musí člověk mávnout rukou, jinak to jde do penez

Me přijde že i m52b28 je synonymum spolehlivosti, nejsem sice mechanik ale nemůžu na ten motor říct půl slova, jen měním olej (a to od výměny do výměny nemusím dolít ani deci) a liju benzín... Ale asi záleží na co člověk narazí. Jinak ikdyž je m52tub28 super tak bych ho hned měnil za V8, takže asi tak