Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Měření - zrychlení BMW

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
roman320

#21 Příspěvek od roman320 »

Od hostic na ivanovice je to vpohode, aji ta prvni tahla zatacka je vpohode prujezdna 150+ jen je pak potreba davat pozor na policajty na zactku ivanovic, sou tam celkem casto, myslel sem tu stejnou cestu za ivanovicema smer nezamyslice, tam sem 200 dal aji s b20:D musim jeste doresit jednotku, jinak uz mam hotovo, tak snad se co nejdriv povede, pak muzem dat srazek:)
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Jendix »

u nás na táborsku vim o třech letištích.. min dvě jsou z toho volně pístupná.. to je pro vás ale trochu z ruky.. :-d
Filozof

#23 Příspěvek od Filozof »

Tady je taky krásné letiště ve vyškově.
A je pravda že stačí udělat sraz o víkendu nebo v neděli ráno na dané silnici v 5-7h tam nikdo nejezdí. Jedno auto za 5-10minut. A když budeme u krajnice a na obě strany dáme lidi s telefonem můžeme se domluvit když nic nepojede, vyrazí vždy jedno auto a změří se čas a pak zase zpátky a změří se druhý čas.
Stahnu programy pro android i nokii a nějakej rozjedeme a natočíme jak video, tak i měření podle GPS v aplikaci co je v telefonu.

Velice moc ovlivnuje počasí vím že tlak i hustota vzduchu ovlivnují hodně ale stačí když bude sucho a teplota dejme tomu 5-20C. Pro první měření.

Zase to pak můžeme vyzkoušet v létě kdy je to horší pro motory a výkony aut jsou nižší díky teplému vzduchu a nižší hustotě....takto mi to vysvětlovali odborníci co počítají turbíny a různé proměnné. :lol:

Nechci z toho dělat žádnej sraz BMWKLUBU ale pouze to, že se pár aut sjede na určitém místě v určitý čas pokecáme a začneme měřit jedno po druhém. Zda budeme 3-4 auta nebo deset je mi ted jedno. Místo tam bude. :D

Další varianta je to letiště vyškov ale to nevím zda pujde tak jednoduše.
Jako sraz u silnice.
vita11 Moderátor
Moderátor

#24 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Myslíš to co je součástí dálnice, nebo je tam ještě jiné?
Filozof

#25 Příspěvek od Filozof »

no je až po dálnici. Je tam krátkej úsek.
Ted jsem to měřil cca 330m i s odbočkou - na letiště moc blbnout asi nepůjde. A 0-200km/h tam neklapne určitě.

Takže jedině ta silnice z Hoštic směr Ivanovice viz obrázek co jsem tady dal, nebo co píše Roman asi o 2km dál. Z ivanovic směr na Nezamyslice.
vita11 Moderátor
Moderátor

#26 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Tam ani 0-100 km/h moc nepůjde
Filozof

#27 Příspěvek od Filozof »

No tak jsem to chtěl ještě před měřením vyzkoušet jel jsem kolem tak mi to nedalo a vyzkoušel jsem.
728ia je zpřevodovaná tak že 2st. přeřadí až při 120km/h a 3st. při 175km/h
Takže 180km/h a byl jsem v zatáčce a musel jsem přibrzdit.

0-160km/h tam jde měřit ale silnější auta nebo lépe zpřevodované tam jistě těch 200km/h dají.
takže jsem zjistil že 728ia dá za cca 9s 0-100km/h. :?

Zatím jsem na to neměl aplikaci a měření počítám během 14-20dní zrealizujeme at máme kvalitní data změřená takže pomocí aplikace android co mi tady doporučili.

na silnici i po obědě v sobotu jezdí málo aut. Cca 1-2auta za 3-4minuty. :D
DaweTDS

#28 Příspěvek od DaweTDS »

Filozof píše:No tak jsem to chtěl ještě před měřením vyzkoušet jel jsem kolem tak mi to nedalo a vyzkoušel jsem.
728ia je zpřevodovaná tak že 2st. přeřadí až při 120km/h a 3st. při 175km/h
Takže 180km/h a byl jsem v zatáčce a musel jsem přibrzdit.

0-160km/h tam jde měřit ale silnější auta nebo lépe zpřevodované tam jistě těch 200km/h dají.
takže jsem zjistil že 728ia dá za cca 9s 0-100km/h. :?

Zatím jsem na to neměl aplikaci a měření počítám během 14-20dní zrealizujeme at máme kvalitní data změřená takže pomocí aplikace android co mi tady doporučili.

na silnici i po obědě v sobotu jezdí málo aut. Cca 1-2auta za 3-4minuty. :D
Já vždycky měřím jen po 23:00 a to na 2 proudové 3km silnici :)
Co je to za android aplikaci. Já používám race chrono na noťasu a je to vychytaná věcička...ale tahej sebou furt notas že :D
Odpovědět