Kolik to má vlastně nájezd? Třeba se to časem vytěsní úsadama z olejů a bude to lepší.. Ale pokud je v záruce, myslím že by se dalo trvat na výrobní vadě, s tím že žere oleje víc než obvyklá tolerance a chtít vyměnit engine.
Totic píše:Kolik to má vlastně nájezd? Třeba se to časem vytěsní úsadama z olejů a bude to lepší.. Ale pokud je v záruce, myslím že by se dalo trvat na výrobní vadě, s tím že žere oleje víc než obvyklá tolerance a chtít vyměnit engine.
Ať ho pošlou na reklamaci do Bruselu, hehe.
145tis nájezd....
Diagnostika ukázala Vanos, ale pak se vyčistilo sejto a už to neukazuje...
No s pripravkama do oleje bych byl opatrny, rozhodne bych tam nelil neco z benzinky, ani od nekad jinad, ale kdo chce, at si tam leje co chce. Prosim te, kolik si mel tlaky na jednotlivych valcich? Docela potrebny udaj.
kadli píše:No s pripravkama do oleje bych byl opatrny, rozhodne bych tam nelil neco z benzinky, ani od nekad jinad, ale kdo chce, at si tam leje co chce. Prosim te, kolik si mel tlaky na jednotlivych valcich? Docela potrebny udaj.
MattyX píše:0.9 je už málo docela... Hlavně je špatně ten vysokej rozdíl mezi 1.3 a 0.9 Ale to může utíkat taky klidně přes ventily
Nelil bych tam žádný srance, kup 10w40, spíše bych zkusil i 10w60 Mělo by se to zlepšit, ale při této spotřebě je všechno výstřel do tmy trochu...
věřim tomu, kdybych tam dal 10w60, tak se ta spotřeba zlepší, ale já bych chtěl tenhle problém vyřešit kompletně, chci dolejvat litr aspoň co 5000 a nemít starosti.
No tak 0,9 baru, je uz tak na hranici smrti. Zkus do vsech valcu pri vyndanych svickach nalit trochu oleje a znovu zmerit tlaky, jestli budou po olejove lazni vetsi, tam vis, ze to jde prez krouzky, kdyz bude stejny, tak ventily. Zabere ti to chvilku a vis hned. Toho oleje staci trochu. Kdyz by to bylo krouzkama, tak je mozne zkusit sarlatanstvi s louhem. Kdyz by jsi mel zajem, napisu ti postup, nebo muzu udelat.
no nebude to asi tvůj problém, ale já měl při stejném nájezdu uník přez víčko. Ono to není moc vidět a stéká to po boku bez toho, aby byla pod motorem skvrna. Výměna to trochu zlepšila.
Já mám nyní 1 litr na na 2000 při ohleduplné jízdě, ale někdy i na 1000 km.
když to tady čtu tak zlatej ecotec od opla mě bere e36ka 0.1L za 15000km hold stara poctiva kvalita nechapu vubec co posledni dobou kvalitou bmw a mercedes předvádí todle bysi nedovolily ani před 50 lety takovy uniky
ja mam N52 taky a taky delano predchozim majitelem tesneni pod hlavou a nedolivam olej vuuubec hodne mi ho teklo pres vymenik, ale tam uz sem vymenil tesneni a motor suchy a jak novy. Najeto 230t km