Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E91 320D nepravidelný chod za studena a při tepl. nad 74st
-
- Kontaktovat uživatele:
Právě jsem přišel na možnou závadu. V skrytém menu 7.01 je teplota ATMT - MOM (což by měla být venkovní teplota) a ta se rozchází s teplotou, kterou ukazuje normálně palubní počítač. ATMT-MOM 14st a palubák 6,5st.
Tak to asi nic, ta teplota se po rozjezdu srovnala, asi je to čidlo ovlivněné okolní teplotou motoru. Už jsem myslel, že je nějaká stopa.
Tak to asi nic, ta teplota se po rozjezdu srovnala, asi je to čidlo ovlivněné okolní teplotou motoru. Už jsem myslel, že je nějaká stopa.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nemohlo by to přeci jenom dělat nějaké čidlo teploty, i když podle skrytého menu je teplota správná, pokud není ještě samostatné čidlo teploty pouze pro řídící jednotku motoru, případně které a kde je umístěné?
Dle ETK jsem našel tyto:
snímač teploty chladiva
snímač teploty oleje
snímač teploty nasávaného vzduchu
váha vzduchu
a snímač teploty venkovní
Není ještě nějaké?
Dle ETK jsem našel tyto:
snímač teploty chladiva
snímač teploty oleje
snímač teploty nasávaného vzduchu
váha vzduchu
a snímač teploty venkovní
Není ještě nějaké?
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak dnes jsem zjistil, že to kolísá hlavně okolo těch 74st. Při vyšší teplotě se zdá že to nedělá, nebo nepatrně. Při kolísání jsem zkusil vytáhnout podtlak od EGR ventilu a ten motor se zklidní a jde vcelku normálně. Při opětovném zapojení je hned slyšet v sání takové dunění (což je asi normální) a po chvilce začne kolísat, jako se dusit těma spalinama.
Je normální, že je ten EGR okolo této teploty a při volnoběhu otevřen? Při vyšší je již zavřený, ale přesně to nemám vypozorované.
Není někde přesně stanoveno kdy se EGR otevírá?
Je normální, že je ten EGR okolo této teploty a při volnoběhu otevřen? Při vyšší je již zavřený, ale přesně to nemám vypozorované.
Není někde přesně stanoveno kdy se EGR otevírá?