rooc píše:Me se libila ta audi...., studenej motor a naaaaa:-)
--------------------------------------------------------------------------------

golf2vr6 píše:tam jsi byl osobne?v autochip?oni nemaji brzdu?
D_o_S píše:Tyjo, to je teda otazka, na to by se dala napsat esej tak na 10 stran.
Hele, jsou 2 pristupy: more advance timing a more boost
JB4 pouziva more advance - tedy vetsi predstih. Dosahuje vyssiho vykonu pri stejnym tlaku turba, protoze tam ma vetsi predstih. Musi se ale davat bacha na kvalitu benzinu, atd (v USA dost mizerna, tady by nemel byt problem)
Cobb, ty zase maj vic boost a less timing. Kdyz si poctes, tak vsude mozne pisou lidi, jak jim odesli diverter valves potom, co nainstalovali COBB - ma to proste moc boost a malo timing.
No a pak jsou veci mezi.
JB4 bych nevolil, jelikoz je to krabicka, ktera si hraje se signalem, a podle me to nikdy nemuze bejt tak dobry, jako kdyz flashnes jednotku s presne tim, co chces.
Kellners - nic mi to nerika (resp rika, ale vazne jsem se tim nikdy nezabyval).
Muj nazor:
Je to jasne, koupil bych tohle:
http://www.noellemotors.de/335i_Bi-Turb ... c81.0.html
Jo, nebude to zadna lace, ale je to kvalitni firma, co delala Alpinu B3 GTS, taky 401hp (kdyz mrknes, tak Noelle i Alpina jsou z Buchloe). Alpina nabizi zaruku 2 roky/100 000km, takze tahle uprava by mela byt bezpecna. Kdyz mrknes na graf, je kroutak rovny a vykon stoupa vicemene linearne. To je zaklad uspechu n54.
Pripadne, pokud ne Noelle, tak mozna tohle:
http://www.evotech.de/, viz konfigurator http://www.evotech.de/entwicklung/konfi ... /index.php
Tam si vyber stage, jakej chces. Stage III asi bude dobry, ale volil bych si sam komponenty, predevsim ten airbox zni trochu divne (pokud menej celej box, jako na Alpine, tak je to dobry, ale nevim). Mel to alpina b3 lux, tady http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=322185
Jeste bych to udelal trochu jinak, nejdriv BMW powerkit (vetsi radiator + dalsi chladic na olej se hodi) a pak to noelle.
Jestli mas auto jako spotrebni vec, tak tam samozrejme dej co chces, protoze nez neco odejte, tak to asi prodas. Muzes zvazit jeste Procede (tam byl velkej problem s tim, ze tam behaly rusivy signaly, zpusobovaly boost spike a odchazely turba), taky BSR Czech PPC3 (s tou jednotkou jsou pry taky problemy, nevim).
Hele, na internetu najdes spostu info PRO a PROTI kazdyho produktu. Ja bych vsadil na kvalitu, a tudiz koupil Noelle nebo nic.
(taky zalezi trochu na mentalite lidi, resp. upravcu. Mam zkusenost, ze nemecky produktu jsou treba 3x drazsi nez US, ale je tam citit, ze je to promysleny v souvislostech, atd. Amici videj jenom cil (chceme 400 hp) a nejak toho dosahnou, ale jestli se prehrejvaj katalyzatory, etc. je moc nezajima)
EDIT: Aha, tak kdyz jsem si precetl Tvuj druhy post, tak koukam, ze to, co jsem napsal, je asi zbytecne. Diesel Technik (nevim, neznam je) mi pripada jako dalsi firma, co preprodava, jelikoz rikas, ze maj chip od Kellners, MTM a nevim co. Tomuhle bych se teda zasadne vyhnul, jelikoz jediny, co ten chlapek musi umet, je zmacknout par tlacitek na PC a je to "chiptuner" a o motoru treba vi kulovy. Stejny je to ze vsema preprodejcema, takhle prodavaj chiptuning jako rohliky na krame. Ja vidim chiptuning jako upravu na miru MEHO auta, s proverenim, ze to vsechno funguje na brzde, na silnici, na okruhu.
Od tehle preprodejcu jsem slysel uz radu blblosti, a uz bych k nim nesel (pouze pro chip na spotrebak - u ABC tuning mi delali Passat 1.9TDi, dnes najeto cca 160 000 (prodano strejdovi) bez problemu, a podruhy Xtuning delali Golfa GTI Ed. 30, po 20 000 km od chipu odesel vstrikovac).
Tyhle borci mi tvrdili, ze mapa je "samoupravujici", ze kdyz vymenim vyfuk, sani, atd. tak ze je to jedno, ze mapa se sama upravi, coz je blbost (resp. neni, ale bude tam nizsi max vykon, jelikoz mapa zajde do maxima rychleji, nez by musela).
Borci z BSR v Autosalonu na prime tvrdili, ze vyfuk nezvysi vykon. Taky blbost, mrkni na grafy 335i s vyfukem od HKS, ma to +15hp, muze se tam vyuzit rezonancniho efektu, atd.
Uz me nebavi to psat, protoze stejne koupis od preprodejce. Cena za Noelle je radove kolem 10 000 Euro.
Poldav6 píše:Dos: díky za názor.. Zajímavé..
Každopádně já skončím u té JB4. Líbí se mi, že auto může fungovat standardně a výkon tam je jen když je potřeba. Také se mi líbí průběh výkonu, kdy uživatelé tvrdí, že je auto víc agresivní a ne tak lineární. To mi vyhovuje. Plus ty věci okolo jak čtení a mazání chyb, boost turba na přístrojovce atd atd.
Asi to vezmu od http://juiceduptuning.co.uk/. Vyjde to o dost levněji než že států, dostal jsem se na 435 liber za jednotku, dual cone intake a poštovné
bmw335 píše:
Tak on je to Kelleners, ne Kellners a jaký předprodejce? Ptal jsem se, jak to funguje a vyčtou současný soft, který se posílá do Německa, tam se následně upraví podle najetých km a zašle zpět.
Kelleners je špička, stejně tak jako Hartge. A s tím předprodejem? To je asi jako kdybysis šel koupit rohlíky do krámu a ne přímo do pekárny.
Pro info zasílám nějaké to video od Kelleners...
Jo a abysme dávali za chip od tebe zmiňované firmy 250tis, to bysme museli být na hlavuDiesel technik má perfektní reference na fórech a dávat to do souvislosti s ABC tuning, nebo Xtunig je trochu přehnaný.
http://www.youtube.com/watch?v=q9L-s_gP3H4
riki18 píše:Pridam jeden fakt, mam performance power kit s pridavnym olejovym chladicom a softom, deklarovanych 326k a 450Nm, na brzde 99% spravny udaj. Po instalacii K&N, downpipes a performance vyfuku, vacsi IC, na rovnakom softe 339k 450Nm. Ak by niekto chcel light zvysenie, moze ist tymto smerom.
Poldav6 píše:Bmw335: ty kráso, ta 1m jede neskutečně. Koukám... A těší mě, že zvuk motoru má stejně tupý jako já![]()
Zjistím, jak je to s podporou té jb4 v případě pořízení v Británii, třeba to bude stejné jako z US. Myslím že jsou oficiální prodejci těch dílů pro Evropu.
Tím mazáním chyb jsem myslel to, že nemám dva katy a kvůli tomu se časem rozsvěcí kontrolka motoru. Jb4 umí ukládat log z jízdy, Terry (výrobce) se zdá, že poskytuje podporu 24h denně.. To zkrátka vypadá dobře. A vypnout turba na sněhu, nebo dát přítelkyni auto s omezovačem otáček třeba na 3000, taky není od věci
Potom se srovnání nebránímUž dřív jsem psal, že bychom se 335kaři mohli sejít..