tim "diversity" je podle mne myslena prave ta skatulka co funguje jako antenni zesilovac pro radio a antena centralu, nekdy se tomu rika diversity antena.
byt tebou se zamerim na ty draty, co jsem si zatim vsiml, ze to tu nekdo resil, vzdycky to bylo dratama
Díky za tip. Kde přesně dochází ke zlomení drátů? V tom gumovém "husím krku"? Nevíte někdo jak demontovat ten spodní plast v rámu okna, ten pod který vedou kabely?
řeším ten samý problém už cca měsíc ..... a furt nic . vypadá to že asi budu muset auto dát na BMW invelt praha . aby mi na to podívali . doufám že to nebude stát 20 tisíc !!!!!
Já mám podezření spíš na ten zesilovač (diversity). Kdyby to bylo prasklým kabelem, tak by to alespoň nějak reagovalo při otevírání/zavírání okna a nebo při "masáži" celého svazku. Ale ať dělám co dělám, dálkový centrál nefunguje. Navíc mi nepřijde, že by ten svazek kabelů byl nějak namáhán, při otevírání/zavírání okna se moc nehýbe. Alespoň tak vědět kde to obvykle praská... Království za fotku
Kdyz ti elektronika neni cizi, sezen si schema jak je zapojeny diversity, nastuduj, vezmi potrebne vybaveni a promer. Jednoduche. Vzdyt to je sakra naprosto trivialni, skolak pri podledu musi vedet, nebo alespon tusit jak to asi tak funguje. Teda alespon ten ktery studoval -))) Sorry, ale musel jsem si rypnout, neber to spatne, jen male elektronicke popichnuti Nebo to nech udelat tem, kteri to udelat umi.
matiz píše:Kdyz ti elektronika neni cizi, sezen si schema jak je zapojeny diversity, nastuduj, vezmi potrebne vybaveni a promer. Jednoduche. Vzdyt to je sakra naprosto trivialni, skolak pri podledu musi vedet, nebo alespon tusit jak to asi tak funguje. Teda alespon ten ktery studoval -))) Sorry, ale musel jsem si rypnout, neber to spatne, jen male elektronicke popichnuti Nebo to nech udelat tem, kteri to udelat umi.
Kdybych to k Tobě neměl tak daleko, už bych Ti to dovezl Jako popíchnutí určitě dobré a kdybys k tomu přihodil to schéma s komentářem zkušeného odborníka, jistě nebudu jediný komu tím pomůžeš
Ja schemata mam az kdyz bodnu konkretni auto a hledat se mi to na rovinu napisu ze nechce. Zajima te napajeni a port procesoru do CAS. Diversity prijima veskere signaly na 863MHz, ty prevadi na 5V TTL uroven a posila do CAS. Ta provadi autorizaci vseho co ji prijde a pokud rozpozna tvuj klic, vysle zpravu pro otevreni centralu. V prvni rade bych se podival skopkem co se deje na tom portu...
janniss píše:Alespoň tak vědět kde to obvykle praská... Království za fotku
zadej do googlu "BMW E61 fixing tailgate wiring problems", jako prvni ti vyjede odkaz na pdf navod na opravu dratu u e61. i s barevnyma obrazkama. treba ti to pomuze, u petek se to pry lame snad jeste vic. a treba vyguglis i e91
Konečně jsem našel čas a dokopal se k řešení problému s dálkovým centrálem. Ačkoliv jsem předpokládal problém s diverzity, světe div se, byl to skutečně jen zlomený vodič. Oprava cca 40 minut. Takže super
kluci . nevíte jak se demontovat ten zadní Spojler ( centrál ) . jsou tam jen 3 šrouby ( železný ) a pak 2 ten Plastový šroub , a ten plastový šroub nevím jak ho vyndávat ( jeden jsem nějak zlomil )
Někdo to tady někde psal. Myslím, ze zatlacis něčím tenkým prostřední část dovnitř a pak by to melo jít vytáhnout třeba klestema. Přesně si to už nepamatuju, když jsem to tenkrát dělal, nevěděl jsem to, použil násilí a naštěstí to vydrželo.
mě zase funguje dálkový centrál jen když mám klíček při odemykání či zamykání do 30 cm od zadního spojleru a rádio funkční normál, mohlo by to být taky prasklým kabelem? díky za rady
MichalKuc píše:mě zase funguje dálkový centrál jen když mám klíček při odemykání či zamykání do 30 cm od zadního spojleru a rádio funkční normál, mohlo by to být taky prasklým kabelem? díky za rady
Ahoj . tak že přesně tenhle problém jsem měl vloni také ........ a problém bylo v tom " ZESILOVače " nebo něco takového . a tenkrát jsem byl V INVELT - Praha . řekli mi to že ten zesilovač se neZesíluje singál ( spíš velmi málo ) . Oprava byla kolem 4-5 Tisic Kč vč práci ( výměna celej zesilovač za novej )
Řešil jsem podobný případ, co se tady popisuje a to nefunkční dálkové ovládání. Po odstranění spojleru jsem se dostal k anténnímu zesilovači. Z pravé strany je přiveden šesti pinový konektor, kde na pozici 6 je přiveden červenozelený vodič na kterém musí být 12V, pokud není je problém ve svazku nebo v pojistce. Po demontáži tapecu na pravé straně zavazadlového prostoru, kde se nachází kabelový svazek, jsem v tomto svazku vyhledal červeno zelený vodič a napíchnul ho. Zjistil jsem , že tam napětí mám, čimž jsem vyloučil pojistku. Po rozebrání svazku u PRAVÉHO pantu jsem teda našel utržené vodiče. Dále jsem zjistil , že vodiče už byly opravovány, ale dle mého názoru chybně, protože spoje byly v ohybu. Doporučuji spoje napájet v místech kde se neohýbají tzn. pod střechovicí a v křídle. Hodně štěstí