Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Přestavba předku E46 Compact na E46 FL

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
KamilAC
Klubové ID: 870

#21 Příspěvek od KamilAC »

Martem píše:Tak přesně toto teď dělá kamarád a je to pěkná pakárna. Pokud se to děla precizně a upravy nemá nikdo poznat. Dříve dělal e36 na e46 -pakárna a tady u toho stejně tak,nic nepasuje. Blatníky musí zůstat původní a dává se jiná špička blatníku okolo blikače. Jiná kapota samozřejmě a ta musí se nahoře rozšířit,je tam uzká. Na druhou stranu,vidle by měli pasovat. U e36 tomu tak nebylo. No a dál to ještě není. Kdyžtak mohu poslat foto,až tam pojedu. Jinak používá dily z coupé r.v.2004
Až budeš mít nějaký ty fotky,tak pls nadhoď. :-)
Martem
Klubové ID: 999

#22 Příspěvek od Martem »

Tak vkládám fotky,kvalita špatná,ale něco vidět je. Jinak pro upřesnění,kapota musí být sedan,coupé má dlouhou. špice blatníků coupé,zbytek blatníků původní. Kapota je rozšířená o to co je vidět. Sedan jí totiž má užší a rovnou,compact nee.
Přílohy
03012012045.jpg
03012012045.jpg (82.33 KiB) Zobrazeno 248 x
03012012044.jpg
03012012044.jpg (78.68 KiB) Zobrazeno 248 x
03012012043.jpg
03012012043.jpg (80.95 KiB) Zobrazeno 248 x
KamilAC

#23 Příspěvek od KamilAC »

Za fotky díky,koukám že to nebude žádná sranda. Spíš mě napadá, než varianta"rozšířená kapota sedan, špičky blatníků coupé, zbytek compact", zda by nebylo jednodušší kapotu nechat původní,upravit jen její předek podle světel,a předělat rohy blatníků?
Ještě mě tak napadá, jaký je rozdíl mezi předními světly sedan/coupé, že kapota musí být ze sedana a špičky z coupé?
Už ten tvůj kamarád řešil uchycení světel,chladičů atd? Měnil i čelo a veškerý držáky,nebo to nechal původní?

Klidně bych se za ním na to zajel podívat,kdyby to nevadilo.
ROBi
Klubové ID: 2116
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od ROBi »

Práce s tím bude asi až až, ale jestli z toho vyleze to, co je na fotce na předchozí straně, ten černý compact, tak klobouk dolů - vypadá to kupodivu dobře :) taková krátká klasická E46ka :)
Martem

#25 Příspěvek od Martem »

KamilAC píše:Za fotky díky,koukám že to nebude žádná sranda. Spíš mě napadá, než varianta"rozšířená kapota sedan, špičky blatníků coupé, zbytek compact", zda by nebylo jednodušší kapotu nechat původní,upravit jen její předek podle světel,a předělat rohy blatníků?
Ještě mě tak napadá, jaký je rozdíl mezi předními světly sedan/coupé, že kapota musí být ze sedana a špičky z coupé?
Už ten tvůj kamarád řešil uchycení světel,chladičů atd? Měnil i čelo a veškerý držáky,nebo to nechal původní?

Klidně bych se za ním na to zajel podívat,kdyby to nevadilo.

Když by si měl cestu na jih... Není problém. Nebo mu můžeš volat,kdyžtak pošlu číslo. Ta kapotu kapota facelift sedan,prej méně práce,lacinější řešení. Jinak čelo,uchycení chladiče,světel stejné,zůstavá původní. Jen uchycení nárazníku pod blatníkem jiné,nutno předělat.

Předek má vypadat takto
Přílohy
AC_Schnitzer-ACS3_3Series_E46_Coupe_2004_800x600_wallpaper_01.jpg
AC_Schnitzer-ACS3_3Series_E46_Coupe_2004_800x600_wallpaper_01.jpg (47.42 KiB) Zobrazeno 214 x
3llf
Klubové ID: 2220

#26 Příspěvek od 3llf »

ale kapota sedan/coupe je jiná,ta nebude pasovat na coupe světla
KamilAC

#27 Příspěvek od KamilAC »

Martem píše:Kdyby si měl cestu na jih... Není problém. Nebo mu můžeš volat,kdyžtak pošlu číslo. Ta kapotu kapota facelift sedan,prej méně práce,lacinější řešení. Jinak čelo,uchycení chladiče,světel stejné,zůstavá původní. Jen uchycení nárazníku pod blatníkem jiné,nutno předělat.
No já předek nemám vůbec,nepředělávám původní stav,nýbrž opravuju bouračku na předek.:-) Přemejšlel sem,že bych komplet čelo,držáky atd.koupil rovnou na sedan,příp.na coupé. Uvidím jak to bude vycházet,rád bych tenhle víkend už začal něco dělat. Každopádně to bude docela harakiri,ale výsledek snad bude stát za to. Nevypadá to vůbec jako nějakej bastl,spíš jako kdyby to vymysleli přímo inženýři z NDR.;-)
Martem

#28 Příspěvek od Martem »

3llf píše:ale kapota sedan/coupe je jiná,ta nebude pasovat na coupe světla

Pasujou jelikož kapota je přes světla 8)
Martem

#29 Příspěvek od Martem »

KamilAC píše:
Martem píše:Kdyby si měl cestu na jih... Není problém. Nebo mu můžeš volat,kdyžtak pošlu číslo. Ta kapotu kapota facelift sedan,prej méně práce,lacinější řešení. Jinak čelo,uchycení chladiče,světel stejné,zůstavá původní. Jen uchycení nárazníku pod blatníkem jiné,nutno předělat.
No já předek nemám vůbec,nepředělávám původní stav,nýbrž opravuju bouračku na předek.:-) Přemejšlel sem,že bych komplet čelo,držáky atd.koupil rovnou na sedan,příp.na coupé. Uvidím jak to bude vycházet,rád bych tenhle víkend už začal něco dělat. Každopádně to bude docela harakiri,ale výsledek snad bude stát za to. Nevypadá to vůbec jako nějakej bastl,spíš jako kdyby to vymysleli přímo inženýři z NDR.;-)

Čelo,držáky atd. kupuj ze sedana,na něj je vše a lacinější. Sedan,compact je stejný. Coupe nevím,asi taky. Ale blatník na coupé je problém a i drahý oproti sedanu. Ale pak výsledek bude super. Compact má být nakonec oranžový :D Tak sám jsem zvědav
zverbo

#30 Příspěvek od zverbo »

Ahoj AHOJ tak podla vasich skusenosti je čo najrealnejsia varianta?

a čo varianta predok predFL? Nechce sa mi moc rezat blatniky a dovarat tam povodne ktomu!

Neslo by to takto blatniky e46 lim. + naraznik s vystuhov + svetla e46 lim predFL AAA kapota compakt orezana a dotvarovana - je to realne???
Odpovědět